Az érpataki modell miatt nem támogatja a Jobbik a rendőrséget?

Csepel.info

Ezért nem támogatja a Jobbik a rendőrség járőrözését

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Orosz Mihály Zoltán jobbikos polgármester az “érpataki modell” együttműködési megállapodásán 2013-ban (fotó: MTI)

Minden jobbikos vezetésű településre kiterjesztik a Tiszavasváriban bevezetett, “Rend és tisztesség” nevű programot – jelentette be Volner János, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján. A Jobbik Csepelen sem támogatta a rendőrségi járőrözés erősítését. A rendfenntartást elképzeléseik szerint nem is a rendőrség, hanem Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester és szervezete, a “Becsület Légiója” látná el az egész országban.

A programnak három pillére van – ismertette Volner János a sajtótájékoztatón. Elszámoltatnak ott, ahol az előző városvezetés korrupciógyanús ügyeleteket bonyolított, az “érpataki modell” alapelveit – amely a helyi társadalmat építőkre és rombolókra osztja – és gyakorlatát átvéve rendet teremtenek, valamint egy antikorrupciós központot működtetnek. A jobbikos szebb jövőben tehát a jobbikos városvezetés egy jobbikos szervezettel ellenőrizné önmagát, küzdene a korrupció ellen – kiiktatva ezzel a rendőrséget.

Csepelen sem támogatták a rendőrségi járőrözés sűrítését

A legtöbben azt gondolnák, hogy a rendfenntartás a rendőrség dolga. Úgy tűnik azonban, hogy a Jobbik ezzel Csepelen sem ért egyet. Legutóbb a csepeli önkormányzat február 25-i testületi ülésén döntöttek arról a városatyák, hogy kiemelten támogatják az utcai rendőrségi járőrözést. A javaslatot azonban a balliberális politikusok mellett a csepeli Jobbik sem támogatta.

A párt ehhez képest folyamatosan a bűnözés növekedéséről beszél, és ami még megdöbbentőbb, maguk is belefolynak egy-egy vélt vagy valós bűncselekmény nyomozásába. A legnagyobb port az az eset verte fel, amikor Lehmann Viktor, a párt Svájcba kivándorolt elnöke egy meg sem történt szexuális erőszak miatt nyomozott a rendőrség helyett, és készített kórházi interjút az állítólagos áldozattal. Bár hamarosan kiderült, hogy a bűncselekményt csak kitalálták, a csepeli Jobbik még évekig fenn tartotta a felvételt a Youtube-csatornáján.

Csepel.info

Egy hozzászólás “Az érpataki modell miatt nem támogatja a Jobbik a rendőrséget?” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    “Elszámoltatnak ott, ahol az előző városvezetés korrupciógyanús ügyeleteket bonyolított, az “érpataki modell” alapelveit – amely a helyi társadalmat építőkre és rombolókra osztja – és gyakorlatát átvéve rendet teremtenek, valamint egy antikorrupciós központot működtetnek. A jobbikos szebb jövőben tehát a jobbikos városvezetés egy jobbikos szervezettel ellenőrizné önmagát, küzdene a korrupció ellen – kiiktatva ezzel a rendőrséget.”

    Drága Attila!
    Szövegértési gondjai vannak?
    (sajnos formázni nem tudom a szöveget)

Itt lehet hozzászólni !