Csepel és a közösségi közlekedés lehet az olimpia legnagyobb nyertese

Borbély Lénárd, facebook

Eszak Csepel Olimpia

Az elmúlt héten az ellenzéki pártok és a baloldali média olyan rágalomhadjáratba kezdett az olimpiával kapcsolatban, amely köszönő viszonyban sincs a valós tervekkel. Az egyik szerint a csepeli HÉV helyébe rövid, a Közvágóhíd megállóig tartó, elavult villamos vonalat építenek. Van olyan politikus, aki azzal riogat, hogy ezentúl gyalog lehet csak bejutni a Boráros térre. Ez hazug és rosszindulatú híresztelés. A csepeli önkormányzat nem támogat ilyen próbálkozást.

A csepeliek régóta várnak arra, hogy közösségi közlekedéssel, átszállás nélkül jussanak el a belváros szívébe és a metrókhoz. Ez megvalósul, ha a jelenlegi, zötykölődős, egyre több műszaki problémával járó HÉV-et a tervezett, modern villamosjárat váltja fel. Ezzel megszűnik Csepel jelenlegi, külvárosias jellege is. Több évtizedes ígéret valósul meg így: a budai fonódó villamos vonal mutatja a legjobban, mennyire hasznos az ilyen megoldás.

A tervezett villamos vonalon a Csepelen felszálló utas egészen a Széll Kálmán térig a 4-6-os vonalán, vagy a 2-es vonalán a Jászai Mari térig utazhat – közvetlenül és átszállás nélkül. A járatok 2 perces követési idővel közlekednek – ahogy ma is a körúton. Ráadásul ez a ma elképzelhető legmodernebb megoldás: akadálymentes, alacsonypadlós, halk, kényelmes, környezetbarát, gyors és nyáron légkondicionált. Csepelről közvetlenül tudjuk majd elérni a 1-es metrót a Vörösmarty térnél és az Oktogonnál, 2-es metrót a Kossuth Lajos téren, a 3-as metrót a Corvin-negyednél, és a 4-es metrót a Rákóczi téren és a Fővám téren.

Az olimpia tervei szerint Csepelen több új híd is épül. Ezek összekötik Csepelt Budával és Pesttel. Végre megkezdődik Észak-Csepel fejlesztése, értékesebbé válnak az ingatlanok. A tervezett Galvani híd megépítésével lehetőségünk nyílik autóbusszal is átjutni Budára. Könnyebben el lehet majd érni a Kelenföldi pályaudvart vagy a Móricz Zsigmond körteret.

Minden ígérethez ragaszkodunk: Csepel nem fogad el az itt élők számára hátrányos megoldást. Csak olyan fejlesztést támogatunk, amellyel nem csak az úthálózat javul, nem csak új hidak, parkok és sportlétesítmények épülnek, de a közösségi közlekedés is új, európai szintre emelkedik.

Forrás: Csepel.hu

 

Borbély Lénárd

                                                                                                                   Csepel polgármestere

 

111 hozzászólás “Csepel és a közösségi közlekedés lehet az olimpia legnagyobb nyertese” bejegyzésre

  1. Bercsik Károly szerint:

    Hajrá Csepel!

  2. Ábel Attila szerint:

    Akarjuk-e, hogy átszállás nélkül elérhető legyen az összes metró, Pest és Buda? Lehetséges-e, hogy Csepelen harmadannyi várakozási idővel, az átszállási és várakozási idő megtakarításával nem csak kényelmesebb, de legalább annyira gyors is lesz az utazás? Szerintem igen. A világon mindig voltak ilyen nagy kérdések. Akkor, amikor komp helyett új hidak épültek, akkor, amikor felváltotta a gőzmozdonyt a villamos, akkor, amikor megépítették a budai fonódó villamost. Az ügyesek mindig képesek voltak az újat, a jobbat választani. Így lesz-e ez most is?

  3. Grün Izidor szerint:

    “a csepeli HÉV helyébe rövid, a Közvágóhíd megállóig tartó, elavult villamos vonalat építenek”
    .
    A csepeli HÉV villamossá vedlett Közvágó hídi megállójától milyen járművel mehet tovább a zutas?! 😀

  4. Bercsik Károly szerint:

    Kedves Izidor!

    Közvágóhíd megállóhelyen annyit kell majd tennie, hogy fent marad a járművön. Érti már!???… 😀

    “Az átalakítás eredményeképp a maival megegyező kapacitású, 2,5 perces közös követésű 1A és 6-os villamos járat adná a kötöttpályás kapcsolatot Csepel és a belváros között (a 4-es villamos továbbra is Budára közlekedne). Gyors és átszállásmentes kapcsolatot biztosítva valamennyi metróvonalhoz.”

  5. anyuka szerint:

    Kedves Károly,

    aki nem akarja, az úgysem fogja megérteni. Ne is tőrje magát.

    Csepel szépen fejlődik, csak így tovább!

  6. felix szerint:

    Mutassátok a nyomvonalat!

  7. LARSEN-NIELSEN szerint:

    Vörösmarti tér, Borbély úr? Az merre van??!!! Korrektoron nem gondolkodnak esetleg?

  8. felix szerint:

    A kétpercenként közlekedő négyes hatos villamosok közé majd becsúszik a kétpercenként közlekedő hetes. Talán még előzhetnek is?

  9. felix szerint:

    Esetleg a Mester utcán keresztül?

  10. Grün Izidor szerint:

    Bercsik Károly!
    Amíg a Közvágóhídi végállomáson áll addig gyönyörködhetek a Nemzeti Színházban vagy a Dunában?!
    Vagy felkúszok az 1-es villamoshoz, esetleg elsétálok az OBI-hoz a 2-es vagy a 24-es tujához?! 😛 😀

  11. Kovács Attila szerint:

    A HÉVnél csak egy kapitális hiba volt. A Boráros téren szemben volt a várakozó amig ki nem futott.A fő probléma Sshmitt plagizátor fővédnöksége! Nem a Magyar sport érdekeit képviselte Atlantánál -ki is járták a lányai az amerikai egyetemeket, 2004ben bújkált Annus és Fazekas vizelet passiójánál nehogy nyilatkoznia kelljen, nem akart lemondani amikor kiderült a doktori csalása a két db ötöd aranyérmével behízelegte magát a nemzet sportolói közé Fenyvesi, Gedó, Magyar Zoli a valódi doktor Hegedűs Csaba és sorolhatnám kik előtt!Az az ember egy igazi szégyen és ilyen körülmények között támogathatatlannak érzem az olimpiai rendezést.Csepelen miért díszpolgár a felesége? Balogh István 1957ben hazánk és Csepel első EB. ezüstérmét nyerte, Mandzák Bertalan VB bronzot a legendás Buzek László pedig BEK négy közé vitte a hátán Csepei röplabda csapatottlAmúgy Csepel tényleg alakulgat, de valami tanácsadó piszkosul kellene!

  12. robi szerint:

    Általános, fényező szövegeket már hallottunk eleget.
    Konkrét kérdéseim:
    – ha nem lesz olimpia,mi lesz a HÉV-vel? Akkor is megszűnik, vagy marad?
    – a villamosnak mi lesz a Kvassay hídon túl a nyomvonala? Két percenként keresztezi a Közvágóhídnál a közutat,vagy az OBI lebontásra kerül?
    – vagy van harmadik opció is?

  13. Lovas szerint:

    Robi, neked úgyis tök mindegy, hiszen neked minden rossz.

  14. v39 szerint:

    Emberek !
    Nézzétek meg jobban a bemutatott képet ! A csepeli villamos a kép közepén lévő “V” betűvel jelzett sínvégeknél végetér ! Nincs tovább !
    A Kikötő-főút az odébbtolt Kvassay híd után elkanyarodik és a TESCO-tól délre a Koppány utcán megy valahová egy darabig, aztán vége !
    A stadion az egyik képen ovális, a másikon kerek.
    Mindenféle hidacskák is vannak itt-ott.
    Megpróbáltam kiemelni egy részt, de a képélesség rohamosan romlik !
    Mindent egybevetve a bemutatott képek MINŐSÉGE SZÖRNYŰ TREHÁNY MUNKA, RENGETEG PONTATLANSÁGGAL ! BECSÜLETES, MAGÁRA VALAMIT ADÓ TERVEZŐ ilyet nem ad ki a kezéből ! ! !

    v39endre Csepeli Amatőr Helytörténész

  15. Grün Izidor szerint:

    robi!
    Most írta Bercsik képviselő, hogy elmegy a Közvágóhíd megállóig!
    Csak onnan hová tovább?! Visszafordul és irány Csepel újra?!
    Arról volt szó, hogy a onnan a Borárosig felszedik a síneket! 😀

  16. felix szerint:

    A megszokott Mórickás tervezés milliárdokért?

  17. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Akár a székely ács, mikor leköp a tetőről a gerenda mellé:
    Na koma, ott vágd el! 😀

  18. ebihal szerint:

    Már a Borbély is szakértő?
    Mellesleg, ha jól látom a “tervet”, a Soroksári utat megkurtítják.
    Beleolvastam a FÖMTERV Zrt. leírásába, tevékenységi körébe, nos ez nem tartozik
    bele. Meg is látszik!

  19. robi szerint:

    Lovas!

    Választ kértem, nem mellé dumát.
    Ha téged nem vettek be a buliba, kár megszólalnod.

    Szóval: még egyszer: merre megy a villamos?
    Tudja is valaki,vagy csak az elterelésre képezték ki a káderállományt?

  20. Tarjányi László szerint:

    A csepeli Fidesz tanult a csepeli MSZP-től! Azok százmilliókért terveztettek soha meg nem valósuló terveket a haveri tervezőcégekkel. A Fidesz majd milliárdokért teszi ugyanazt, azzal a különbséggel, mivel az országos Fidesz jogászokból áll, a csepeli meg tanárokból, így nincsenek haveri tervezőcégek! Viszont vannak haveri ingatlanfejlesztők, Garancsi például, Vajna most alapít építőcéget, majd gondolom Tiborcz István is beszáll. Az ingatlanfejlesztők majd megkeresik a tervezőcégeket az MSZP-nél megszokott tarifákkal, s mivel nekik is keresniük kell valamit az üzleten, ha a tervek esetleg sohasem valósulnak meg, hát megszorozzák tízzel a szokásos százmilliókat!

    Nincs ebben semmi, Gyurcsány is terveztetett vagy tízmilliárdért a Nyugati pályaudvarnál soha meg nem épült kormányzati negyedet!

    Álmodjunk nagyot! Ők meg majd addig is pénzt keresnek, amíg mi álmodunk!

    AZ EGÉSZ HAGYMÁZAS ÖTLETHALMAZBÓL NEM LESZ SEMMI! ISMERJÜK A FIDESZT, AMI NEM KOPPAN UGYE, AZ . . .

    BEMUTATKOZTATOK A FÖLDELADÁSSAL A HATALMI ARROGANCIÁTOKBÓL! MEG AZZAL HOGY TÖRVÉNYILEG MEGAKADÁLYOZTÁTOK A VIZSGÁLÓDÁST ARRÓL, KI MIBŐL FIZETI KI A SZÁZMILLIÓKAT, MILLIÁRDOKAT A FÖLDÉRT!

    AHOGY ÍRTAM, NÁLUNK CSAK AZ AUSZTRÁL SPORTBÓL, A BIRKANYÍRÁSBÓL SZABADNA OLIMPIÁT RENDEZNI!

    DIXI ET SALVAVI ANIMAM MEAM. Tarjányi László, vagy ha úgy jobban tetszik, Vátesz!

  21. Tarjányi László szerint:

    Kézre kerítették a Magyar Államot, s most fejnek bennünket! Paraziták.

  22. Fogarasi László szerint:

    Higgadtan, kevesebb hévvel a HÉV-ért. Érdemes megolvasni a Főv.i Közgyűlésen elfogadott előterjesztést:
    http://infoszab.budapest.hu:8080/akl/tva/Tir.aspx?scope=kozgyules&sessionid=6746&agendaitemid=90577
    A terjedelmes olimpiai anyag 159-160. oldala foglalkozik a bennünket csepelieket érintő közlekedési megoldásokkal. Ebből kitűnik (leegyszerűsítve), hogy a jelenlegi körúti 6-os villamos a Boráros térnél lekanyarodva a Soroksári útra jönne ki Csepelre, illetve a jelenlegi 1-es villamos vonaláról leágazó 1/A villamos. A 4-es menne tovább Budára. Ehhez persze át kell építeni a Boráros teret is.
    A közlekedési rendszerről szólván világosan meg kell különböztetni az Olimpia idején működő ideiglenes rendszert, az előtte lévő, illetve az utána megmaradó szisztémától. Az előterjesztés is igyekszik erre, de nem eléggé plasztikusan.
    Az igazi probléma, hogy az olimpia ideje alatt miként lehet majd bejutni Csepelről a városba, ha HÉV sem lesz már és a villamos vonal 800 m-en le lesz zárva, amint az az anyag 160. oldalán olvasható, illetve a rajz szürke vonala is mutatja?
    És persze nem csak az olimpiai versenyek idejéről van szó, hanem az építkezés és az előkészítés hosszabb szakaszáról.
    Örvendeznék, ha a kerület vezetője is tisztában lenne ezzel a problémával és elfogadható válasszal szolgálna, netán küzdene a jó megoldásért. De könyörgöm, ne villamospótló buszokról legyen szó!
    Utóirat: A jelenlegi HÉV állapota eléggé lepukkant, nyáron hőguta, sokáig nem tartható. A lényeg, és ezért kell harcolni: jó minőségű járműpark, változatlan menetidő, illetve ezeknek konkrét és személyes garanciái.

  23. felix szerint:

    Szerintem ennél a HÉV százszor biztonságosabb. Nem baleseti, hanem megbízhatósági szempontból.

  24. lolka szerint:

    Tudom a városhoz tartozik a “gerincút”, de mit tesz Csepel vezetése a tovább építés érdekében, mert valahogy olyan csend van …nem beszél senki a folytatásról, vagy meg kel várni az olimpiát, mert ígéretek voltak már rengeteg és rengetegszer…
    “A világon mindig voltak ilyen nagy kérdések. Akkor, amikor komp helyett új hidak épültek, akkor, amikor felváltotta a gőzmozdonyt a villamos, akkor, amikor megépítették a budai fonódó villamost. Az ügyesek mindig képesek voltak az újat, a jobbat választani. Így lesz-e ez most is?”

  25. Tarjányi László szerint:

    Írta Borbély Lénárd.
    Írta B. L.
    B. L.
    B.L.A.
    B.L.A.-
    B.L.A.-B.
    B.L.A.-B.L.
    B.L.A.-B.L.A.
    BLA-BLA!

  26. Bugi szerint:

    Jó látni, hogy ekkora a rettegés a villamostól. Ez nyilvánvalóan annak a jele, hogy a baloldal megint besz@rt attól, hogy Csepel fejlődik és megint kikapnak. Gondolom a csepeli Jobbik megint a baloldal fenekébe bújva fog dorombolni a Horváth Gyulának a meg a Szenteczkynek 😀

  27. felix szerint:

    Bugi!
    Meghoztad a színvonalat.
    Igaz a magadét de legalább béka alatti.

  28. Tarjányi László szerint:

    Ti fogtok koalícióra lépni Szenteczkyvel! Erre utal a csepeli MSZP közleménye a Metrans-ügyben!
    Ha nem így lenne, nem DK-Jobbik összeborulásról hablatyoltatok volna ugyanott!

    Csepel is megér egy misét! Bocsánat, egy vádalkut! 😛

  29. kispajtás szerint:

    Mitől lenne Csepel a “legnagyobb nyertes”?
    Maga az olimpia el sem érne Csepelig.
    Mi lehet a háttérben, hogy a csepeli vezetés ekkora cumit ad az emberek szájába?
    Egy szargyárat már beszoptunk.

  30. ebihal szerint:

    Bugi!
    Itt rettegni attól kell, hogy alulképzett pártkatonák döntenek szakmai kérdésekben,
    és agyatlan szimpatizánsok még tapsolnak is hozzá! Igen, rettegni kell az olyan hülyéktől,
    akiknek a “zötykölődős” HÉV helyetti villamos jelenti a városiasodást, főleg, ha döntési
    joguk van! Hasonló balfaszok döntöttek arról, hogy viaduktot építettek a pusztába, vagy
    alagutat a homok dombba.

  31. robi szerint:

    Bugi, azt sem tudod hogy merre megy majd a villamos, de itt agitálsz.
    Ülj le, elégtelen.

  32. Bugi szerint:

    Robi és a többi agitátor: benne van a közleményben, hogy merre megy a villamos. Olvasni nem tudtok, pofázni igen. Ezért nem fejlődött Csepel 2010 előtt sem. Csak a pofajáratás ment.

  33. Grün Izidor szerint:

    Bugi!
    Bercsik képviselőtől tudom, hogy a Közvágóhíd megállóhelyig megy a villamos!
    Mivel a csepeli HÉV vonalán az a Nemzet Színháza előtt van addig, hogy onnan, hogy kerül át sínek nélkül Budára az még megfejtésre vár! 😀

  34. GONDOLKODÓ! szerint:

    Elég szépen sikerült lekötni figyelmeteket, látom van gondotok elég rendesen.

  35. felix szerint:

    Bugi!
    Ez nem a te szinted.
    Maradj a homokozódban!

  36. szakadár szerint:

    Bugi:”Jó látni, hogy ekkora a rettegés a villamostól. Ez nyilvánvalóan annak a jele, hogy a baloldal megint besz@rt attól, hogy Csepel fejlődik és megint kikapnak. ”

    ostobaság és ócska demagógia. engem aztán nehéz lenne baloldaliságal vádolni, de aki szerint a HÉV villamossá alakítása fejlődés, az bolond.

    Ha a HÉV-et alakítjuk, akkor csakis metróvá…

  37. felix szerint:

    Végig gondolta valaki, hogy milyen következményei lehetnek egy bedugult kereszteződésnek, vagy egy elromlott vagy kikapcsolt közlekedési lámpának a villamos vonalán, Csepel közlekedésére?
    Ilyen hosszú vonalon ez akár mindennapos is lehet.

  38. Tarjányi László szerint:

    Buginak, kiegészítés a tegnapi 23:51-hez

    Amúgy senki sem fog csodálkozni Csepelen a Fidesz-MSZP koalíción, hiszen ti már összefeküdtetek egymással 2000. november 7-én a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés matracán! Tóth Mihály és Németh Szilárd után ez Borbély Lénárdnak és Szenteczky Jánosnak sem eshet nehezére!

  39. szakadár szerint:

    ” járatok 2 perces követési idővel közlekednek – ahogy ma is a körúton.”

    Lénárd, Lénárd. Én bíztam benne, de ha te ezt elhiszed, akkor felmerül bennem, hogy rosszul választottunk.
    Hogy lehet a körutata ehhez hasonlítani? Az egy belvárosi viszonylat, ami kapcsolatot teremt a belváros jelentősebb csomópontjai, metrók, stb között. jellemzően minden utas egy bizonyos szakaszon használja.

    ezzel szemben a csepeli HÉVet az utasok csepeltől a végállomásig használják arra, hogy a külvárosból elérjék a belvárost nagy tömegekben. hányan szállnak le vagy fel a szabadkikötőnél pl? hol van a körúti villamosnak akkora megálló nélküli szakasza, mint a HÉV-nek? itt nem 200méterenként van megálló egy 15-20000fő/km2-es belvárosi környezetben, hanem A-ból B-be el kell vinni tízezreket. erre a villamos tökéletesen alkalmatlan, erre a világon mindenhol nagyvasúti üzemű viszonylatot haszálna, legyen az U-Bahn, S-Bahn, Underground vagy Metro.

    A HÉV villamossá alakítása merénylet csepel ellen.

    pl megkérdezném az üllői úti villamossal járókat, hogy vajon mit szeretnének jobban, ha a metró a határ úttol az üllői alatt kimenne lőrinc végéig, vagy ha meghosszabbítanák a villamost az üllőin a kálvin térig, a metrót meg betemetnék KőKi és a Kálvin között.

    Aki ilyet le mer írni, aki ilyennel meri hitegetni a lakosokat, az alkalmatlan. Szóval meg kéne ám fontolni mégegyszer ezt a villamos dolgot. Teljesen mindegy, hogy HÉV-nek vagy metrónak, vagy S-banhnak nevezzük, a lényeg az, hogy erre a viszonylatra csak nagyvasúti üzem alkalmas, villamos nem.

    Én támogattam az olimpiát, de ha emiatt villamos lesz/lenne a HÉV helyén, akkor ne legyen olimpia. 2 hét bohóckodás nem ér meg 30-40-50 évet, hogy rájöjjenek az akkori vezetők, hogy hát ide metró kell, mert a villamos nem elég.

  40. Grün Izidor szerint:

    “Balatontól 1-2 kilométerre ma már nem vállalható sem környezeti, sem élet-, illetve vagyonbiztonsági, sem pedig terrorcselekmények kockázata szempontjából”
    .
    Csepelen a Duna mellett a veszélyes anyagot szállító konténer átrakó mellett elférne! 😀
    ,
    http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/boka_nem_valo_hadiipar_a_balaton_melle.609456.html

  41. mandaf szerint:

    Bizonyára azért nem támogatják az olimpiát csepeli kommunisták és liberálisok, mert nem tudnak számlázni, ahogy Tóth Mihály idejébe.

  42. mandaf szerint:

    Tudom Gyurcsányi óta, hogy Magyarországon nincs “kommunista sem liberális” csak tolvaj hazug banda.

  43. ebihal szerint:

    Látom kellő szakmaisággal megmagyaráztad, nos te is ennyi vagy!

  44. robi szerint:

    Na, Bugi fiam: merre megy a villamos?
    Hol keresztezi a közutat?

  45. vaskerekű szerint:

    Egyetértek “szakadár” válaszával!
    A Hév mindig is egy mostohagyerek volt a Bkv-nak és a városvezetésnek. A csepeli vonal és járműveinek pusztulása a szándékos alulfinanszírozásnak, és az “itt minden szép, minden jó” dumát szajkózó, prémiumvadász szolgálatvezetőknek köszönhető, amiben egyaránt benne volt az mszp meg a fidesz is!

    Kevesen tudják, de a csepeli Hév a ráckevei vonal vezetése alá tartozik, tehát, ami ott megmarad az csurran-cseppen Csepelnek. Nyilván feltűnt pár utasnak, hogy egyre hangosabbak, zötykölődösebbek a vonatok Csepelen, hát ez ennek köszönhető! Elkerülhetetlen az új járművek beszerzése, mert a legrégibbek már jóval 50 év fölött járnak! Főjavításukat mindig csak halogatják, alkatrész meg nincs csak – az előbb leírt dolgok miatt – ez nem kelt akkora visszhangot, ahogy mondják, “a parasztnak ez ide jó!”…

    A vonal villamos rendszerűvé tétele szerintem sem szerencsés; az esetleges torlódások miatt az útátjárók szinte folyamatosan lezárva lennének a belső szakaszon. A kétperces követés miatt, (ami a villamos kisebb kapacitása miatt van szükség) ha csak 1 perccel többet áll egy villamos a megállóban, az már ehhez vezetne, ami nagyobb menetidőt szül. Több jármű több meghibásodási veszélyt hordoz, s ezeket valahol tárolni, javítani is kéne, amit a mostani kocsiszín nem tudna kiszolgálni, csak több összevonásával. És vannak tervek, hogy a villamos csak az olimpia után menne be Csepelről a belvárosba, (nehogy már az olimpiai területen keresztül utazzunk) addig meg csak átszállással!

  46. fghfjhgkjhk szerint:

    Vélhetően ebből nem lesz semmi, mert semmi értelme.
    A HÉV-et visszafejleszteni vilamossá, demagógiára vall.
    Több helyen kerestem terveket, tanulmányokat, de annyira gány minőségűek, hogy igazán minden befejezetlen rajtuk és átgondolatlan. A csepeli Fidesz megvédte a HÉV-et. Ez szimpla pusztítás, mert itt biztosan nem lesz olimpia. Olyan országban, ahol a fizetős autópályákat csak kátyúzzák?! 😛

  47. Tarjányi László szerint:

    HELYI ÉRDEKŰ FÓRUM A CSEPELI HÉVÉRT ÉS CSEPELÉRT

    Ha Önnek fontos a csepeli HÉV megmaradása, ha Önnek fontos, hogy Csepel ne szigetelődjön el, ha elege van abból, hogy Borbély Lénárd polgármester és a csepeli Fidesz folyamatosan elárulják Csepelt és a csepeli embereket, akkor a szervezők Önt is várják február 11-én, csütörtökön este hat órakor a Csepeli Munkásotthonban.

    Na erre mit lép Borbély Lénárd és csapata? Ha elege van saját magából és csapatából, akkor ők is jönnek! Milyen szép lenne egy önbírálat! 😛

  48. fghfjhgkjhk szerint:

    Azt kihagytam az előzőből, hogy a zsilipnél, a IX. kerület területén, az a stadion a térben hogyan nézne ki a valóságban? 🙂
    Szűken sem fér el a Duna és a Lágymányosi híd között, a méreteit tekintve. 🙂

  49. Tarjányi László szerint:

    Aláírást gyűjtenek Csepelen a Hév megmaradásért! Ez sem hír a Csepelinfón! 😛

  50. TenkA szerint:

    Tudomásul kéne venni , hogy a csepeliek meg akarják tartani a HÉV-et. Pont.

    Mi utazunk rajta munkába, nem azok, akik dönteni akarnak róla és ilyen össze-vissza terveket adnak ki. Azok azt sem tudják milyen egy HÉV kocsi belülről.

    Na erről kellene aláírásokat gyűjteni! És ügydöntő népszavazás legyen róla!

  51. Lovas szerint:

    Tudomásul kéne venni , hogy az idősek ragaszkodnak a vonalas telefonhoz. Pont. De ettől még a többség már mobilt használ, és a csepeliek nevében szerintem senki ne tegyen megállapításokat. Ha átszállás nélkül lehet majd a belvárosba menni, egy hét múlva csak múló nosztalgia lesz a HÉV után.

  52. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Átszállás nélkül a Belvárosba?!
    Nosza!
    A Kálvin térig hosszabbítsák meg a HÉV-et és meg van oldva! 😀

  53. Tarjányi László szerint:

    Lovas, az hagyján hogy átszállás nélkül tíz perccel hosszabb idő alatt jutnak az emberek be, meg az is hogy a villamos fele annyi utast tud szállítani! Mondjátok meg azt is a csepeli embereknek, HÁNY ÜLŐHELY (!) VAN A HÉV-EN, ÉS HÁNY A VILLAMOSON!!!

    Majd az idős emberek ácsorogni fognak bottal a kezükben, tisztelet a kivételnek, a mai fiatalok nem adják át a helyet, csak a középkorúak!

    PERSZE, TI EZT IS MEGOLDJÁTOK, MEGSZÜNTETITEK A 65 ÉV FELETTIEK INGYENES UTAZÁSÁT!

  54. felix szerint:

    Lovas!
    “Tudomásul kéne venni , hogy az idősek ragaszkodnak a vonalas telefonhoz.”
    Szerinted ha választaniuk kéne, akkor a mobilt vagy a régi tekerős telefont választanák?
    A villamos a tekerős.

  55. felix szerint:

    Az olnpia ürügyén akarnak megszabadulni a Nemzeti Színházat zavaró hévtől.

  56. Tarjányi László szerint:

    A HÉV nem a színházat, de még csak nem is a MÜPA-t zavarja. Demjánt zavarja, hogy még mindig nem adta el a dunaparti lakásokat, irodákat! Még egy építésre kész gödöralapozás meg egy szerkezetkész ház várja, hogy befejezzék. Amit azért nem tesznek, mert a meglévő épületek sincsenek még teljesen értékesítve!

  57. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Ha a déli összekötőn átjáró 1-es villamos és a MÁV teher és személyforgalom nem zavarja a színházat akkor a HÉV sem!
    Legfeljebb majd a színészek megemelik a hangjukat mint Német Szilárd a vita hevében! 😀

  58. felix szerint:

    Igaz hogy időnként cserélni kell a hangcsillapítókat a sin alatt, de valóban túlkiabálható.

  59. csepelifan szerint:

    Miért nem a Csepel stadiont, sporttelepet újítják fel tisztelt Ábel úr és kerékkötő társai? Mi csepeliek itt lakunk és itt szeretnénk sportolni, nem Észak-Csepelen! Ebben nincs fantázia (pardon érdek), csak a megalomániában?? Az olimpia után ki a fene fogja használni azokat a területeket, amiket milliárdokért építenének fel?? Csepelért dolgozzanak, a még meglévő értékekekt újítsák fel, ne megalomániásként gondolkozzanak!

  60. felix szerint:

    Vajon maradnak e az álmodott olimpia után, rekultiválandó területek északon és vajon áldoz e majd rá a főváros azért, hogy a szomszédos önkormányzati területek ne veszítsenek jelentősen az értékükből.
    Mit tartalmaznak erre vonatkozóan a dokumentumok?

  61. Grün Izidor szerint:

    felix!
    2020-ban a főváros közlekedését lehet tesztelni!
    Könnyen katolikus állapotok alakulhatnak ki egy olimpiához hasonló esemény miatt! 😛
    .
    http://index.hu/belfold/2016/01/31/nyolcvanket_ev_utan_megint_budapesten_lesz_az_eucharisztikus_vilagkongresszus/

  62. TenkA szerint:

    lovas

    Mitől féltek? Esetlegesen a tiétektől eltérő többségi véleménytől?

    Legyetek bátrak és kérjétek ki a csepeliek véleményét! Hajrá!

    Ja. És persze a halásztelkiek és a szigetszentmiklósiak véleményét is meg kéne hallgatni!

  63. felix szerint:

    lovas!
    Mi a retorzió veletek szemben, ha nem tudjátok lenyomni a csepeliek torkán?

  64. nagyapó szerint:

    A csepeliek 2014-ben véleményt mondtak. A halásztelkiek és a szigetszentmiklósiak mondják el véleményüket otthon!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  65. TenkA szerint:

    nagyapó

    Ez nem így van. Itt egy konkrét ügyről van szó. Senki nem arra szavazott 2014-ben, hogy szűnjön meg a HÉV. Egyébként meg a halásztelkiek és a szigetszentmiklósiak is ugyanolyan jeggyel és bérlettel utaznak, mint mi. Naponta használják a HÉV-et.

    Tessék meggyőzni lakosságot, hogy jobb lesz! Tessék fórumot tartani, lakossági tájékoztatást stb. stb.

  66. felix szerint:

    A csepeliek bármikor elmondhatják a véleményüket , amikor a képviselőjük nincsenek jelen. 🙂

  67. felix szerint:

    Olcsóbb lett az energia. A kérdés csak az, hogy ebből is lenyúl a kormány, vagy átengedi a fogyasztóknak.
    Ennyit a rezsicsökkentésről.

  68. Tarjányi László szerint:

    A rezsicsökkentés lejárt lemez! Mindenki tudja, a béka feneke alatt van az olaj ára, a benzin 300 Ft közelébe esett. Nehogy már a Fidesz ezzel akarjon népszerűséget szerezni!

    Ígérget a rezsibiztos, aztán majd jól pofára esnek ha a választások előtt lesz drágább az olaj meg a gáz. Magyarázhatják nem ők növelik az árat!

  69. Tarjányi László szerint:

    Szegény Fidesz, Németh Szilárd meg Habony Árpád ma az ész a Fideszben! 😛

  70. királyerdei szerint:

    Na ne marhuljunk elvtársak!
    Szerintetek Orbánék diktálják az üzemanyag árakat?
    Már nincs cucilizmus!Tessenyek felébredni a cucilista álomból!

  71. felix szerint:

    Ezt meg mire írtad?

  72. Grün Izidor szerint:

    Királyerdei!
    Orbánék csak az energiahordozókra kivetett adókat diktálják! 😀

  73. királyerdei szerint:

    Elvtársak!
    Ahol Bruxellesből diktálják,hogy mit zabálhat a disznó,hol és hogyan lehet tartani a csirkét,meg a kutyát,ott mit vártok?

  74. Grün Izidor szerint:

    királyerdei!
    Mit várunk?!
    Pézt, de jó sokat!
    Ja és, hogy azt mire kőtsük abba ne szójjanak bele mert megsértődünk és később már nem fogadjuk el! 😀 😀

  75. ebihal szerint:

    Mit is nyer valójában Csepel?
    – Egy villamosvonalat, melynek ésszerűsége erősen megkérdőjelezhető.
    – A tervezett Galvani-híd kapacitásáról azt írja a tanulmány, hogy alapvetően az
    olimpiai igényekre kell méretezni.
    – Az olimpia után esetlegesen itt maradó építmények.
    Ezzel szemben :
    – A HÉV-villamos csere, valószínűleg nem két hónapos, ideje alatt pótló buszok
    várhatóak. Pótlóbuszok egy olyan útvonalon, ahol az építés miatt dugó várható
    dugó hátán,
    – A tervezett 7-s villamos a tanulmány szerint a Vágóhídig megy, nincs utalás arra, hogy
    tovább közlekedne.
    – Az olimpia és az azt megelőző építés alatt a Belvárosba az Üllői útig kerülve lehet
    bejutni, természetesen az olimpia alatt az új villamos sem jár a Vágóhídig sem.
    – Csepelen gyakorlatilag semmiféle plusz nem várható.
    Ami biztos, a tanulmány nem foglalkozik azzal, hogy az építés és az olimpia ideje alatt
    milyen nehézségek várhatók a déli régióban lakókra. 2-3-4 évig szopni fogunk!

  76. Lovas szerint:

    Ha átszállás nélkül lehet beérni a belvárosba, elérni a metrókat, akkor elég sokat nyer Csepel. Ha megépül a két híd, még többet nyer Csepel. Amennyiben pedig olimpiai létesítmények és új parkok is épülnek, azoknak a hasznosítása a csepelieknek sokkal jobb lehet, mint a hajléktalan-hullaásás, ami legutóbb ott volt.

  77. ebihal szerint:

    Lovas!
    Olvasd el a tanulmányt, bár kétlem, hogy alkalmas vagy a megértésére!

  78. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    Ma a polgink a Lánchíd rádióban a HÉV-ről beszélt, de villamosról szó sem esett! 😀

  79. nagyapó szerint:

    Amennyiben a szocik nem adják el Csepel északi területét, többet nyerhetnénk.
    Köszönjük MSZP!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  80. ebihal szerint:

    Grün!
    Egyes tudatmódosítók feledékennyé tesznek!

  81. ebihal szerint:

    Miért? Nyertünk valamit?

  82. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    A felcsúti kordonbontó tudatmódosulást és függőséget okoz!
    Csak nézd meg “nagyapó”-t hol jár a leépülésben! 😛 😀

  83. felix szerint:

    Nagyapó terepülés szakértő.

  84. felix szerint:

    Igazad van Admin, most erről a mutyiról van szó és nem a többiről.

  85. szakadár szerint:

    lovas te vagy nagyon sötét vagy, vagy teljesen szolgalelkű. n jobboldali vagyok, de mindent nem fogok csak azért elfogadni kritika nélkül, mert jobboldali városvezetés diktálja.

    olyan ökörséget írsz, hogy “”Ha átszállás nélkül lehet beérni a belvárosba, elérni a metrókat” – az emberek nem a belvárosban akarják elérni a metrókat, hanem csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton vazzeg…

    a metrónak nagyvasúti üzem, az a lényege, hogy nagy embertömeget vigyen A-ból B-be. ezért megy föld alatt, vagy magasvasútként, ezért nincs szintbeli kereszteződése.
    a villamos könnyűvasúti üzem. a közúti járműforgalommal együtt halad, áll a pioslámpánál, a feladata az, hogy egy területet lefedjen, és azon a szakaszon minden olyan utast iszolgáljon, aki néhány megállót akar utazni.

    na most a csepel-belváros viszonylat szerinted melyik? kit érdekel a boráros téri átszállás, ha így 10 perc alatt van bent. villamossal ez lenne 20. a rákóczi utat át kell adni a felszíni közlekedésnek 2×2 sávon. a gerincút az átmenő és teherforgalomé lenne, a rákóczi pedig a szgk-s helyi közlekedésé. a kossuth lajoson vagy csak bkv járjon, vagy sétálóvá kell alakítani a szent imrétől az áruház térig.

    és hogy mennyire légből kapott ez a villamos-HÉV átalakítás – a Tarlós által tavaly bemutatott, 2030ig szóló tervekben sem volt szó ilyesmiről, abban is HÉV volt, kőkemény 1 megállós déli hosszabbítással az erdősorig.

    sajnos nagyon rossz irányba megy a hazai demokrácia. most úgy működünk, hogy kitalálnak vmit a főokosok, és teljesen mind1, mit szólnak az emberek, hogy van-e értelme, eszik, nem eszik, nem kapnak mást, és ha még ugrálnak is, akkor ellenségek.
    normális országban egy polgármester akár a saját pártjával is szembemenne, ha a választóinak a nagytöbbsége a kormányzati szándékkal ellentétes dolgot szeretne.

  86. szakadár szerint:

    Lovas – az ökörséged szemléltetéséhez csak annyit – ott az 50es villamos: lőrinc végéből a határ úti metrót éred el vele 25 perc alatt. 25 perc 8 km. a kálvin tér lenne 8km a végállomástól, amit mondjuk a HÉV uyanúgy 12-13 perc alatt érne el, mint most a borárost, ha a duna parton nem vánszorogna, hanem a kéreg alatt rendes sebességgel tudna menni. a pont fele annyi, mint amennyi alatt az 50es villamos tesz meg a nyílegyenes üllőin 8km-t.

    szerinted ha megkérdeznék az ottani lakosokat, hogy vigyék-e ki a metrót a határ útról, vagy hagyják az 50est, akkor melyiket választanák?

    szép dolog a párthűség, de az nagyon szánalmas, amikor ebből adódóan teljesen elkpesztő ökötségek mellett is kiáll valaki…

  87. nagyapó szerint:

    szakadár! Mivel úgy tűnik “szakember”, árulja már el számításait hány utas/óra, esetleg utas/nap forgalommal számolja? Ezen az alapon működhetne Csepel- Boráros tér viszonylatban a japán maglev vasút is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  88. Tarjányi László szerint:

    Tipikus fideszes hozzáállás! Borbély írjon ki helyi népszavazást a “HÉV vagy villamos” kérdés eldöntésére! A választott képviselők esküt tettek a csepeliek érdekeinek képviseletére, hát képviseljék azt amit a többség akar! Borbély Lénárd is azt képviselje a Fővárosi Közgyűlésben!

    EZÚTON TUDATOM A KEDVES CSEPELI HONFITÁRSAINKKAL, FEBRUÁR 11-ÉN 18 ÓRAKOR LAKOSSÁGI FÓRUM LESZ A MUNKÁSOTTHONBAN A HÉV ÜGYÉBEN! MINDENKIT SZERETETTEL VÁRNAK!

  89. Jeniszej szerint:

    Már három és fél éve, hogy elindultak a Dunán a menetrend szerinti közösségi közlekedési hajók. A kezdeti nagy érdeklődés 2013-ban alábbhagyott, de 2014 már megint sikeres év lett és a BKK válaszai szerint abban az évben pl. a hajóágazat 15 millió forintos eredményt ért el.
    ))) 😀 (((

  90. Jeniszej szerint:

    Ebből a Csepeliek semmit nem vettek észre. 🙂

  91. Jeniszej szerint:

    Lehet, hogy Csepel nem része Budapestnek? – a BKK szerint.

  92. Jeniszej szerint:

    Közlekedéssel kapcsolatos információk

    A hajók a BKK által kiadott menetrend szerint közlekednek, a nyári időszakban sűrűbb követési, az őszi és tavasziban ritkább, míg télen kevesebb járművel, nagyobb követési időkkel.

    Munkanapokon a D11-es viszonylat jelenleg a Haller utca és az Újpest Árpád út, a D12-es elnevezésű pedig szintén a Haller utca, déli végállomás, de a Rómaifürdő északi végállomások között szállítják az utasokat.

    Hétvégén és munkaszüneti, valamint ünnepnapokon a D13 hajójárat a Haller utca – Római fürdő között a Margitszigeten 2 megálló, továbbá az Óbudai-sziget érintésével szállítja utasainkat.

    A hajók menetrendje, megállóhelyei rossz idő (erős szél, vihar, köd), illetve a Duna vízállásának változása esetén bármikor módosulhat.

  93. Jeniszej szerint:

    A járat valamennyi kikötője új vagy felújított. A projekt 493 millió forintos költségének 90 százalékát az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatása biztosította. A Boráros téren külön lift épült a mozgáskorlátozottaknak. A kikötőkben kerékpártárolók, néhány helyszínen pedig P+R parkolók is kialakításra kerültek (mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyekkel), és a hajókra is fel lehet szállni biciklivel és kerekes székkel.

    A hajók többsége felújított, ugyanakkor nem a legmodernebb, városi közlekedésben néhány nyugat-európai városban működő gyorshajókhoz képest külső megjelenésükben szembeötlő a különbség. Viszont a műszaki színvonaluk korszerűsítését folyamatosan végezzük, és törekszünk arra is, hogy külső megjelenésükben is minél jobban szolgálják az utasok magasabb szintű igényeinek kielégítését.

  94. TopKek szerint:

    ennél a hülye villamosnál még az is jobb lenne, ha felturbóznák a 179-es buszt (járjon gyakrabban és ne kanyarodjon be a szállító utcába), és kivinnék a móriczra…

  95. szakadár szerint:

    nagyapó, ha a villamossá alakítást 10 éve a demszky-tórh misi duó vetette volna fel, akkor itt ágáltál volna ellene teljes mellszélességgel.
    vannak olyanok, akik pártutasításra pillanatok alatt képesek véleményt változtatni, és bármit kritikátlanul támogatni…

  96. nagyapó szerint:

    szakadár! Próbáljon kicsit normálisabban gondolkodni. A közlekedés nem párt dolog, kár mindjárt sértegetésre váltani. Még nincs kampány!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  97. szakadár szerint:

    én veled ellentétben gondolkodom.

    “A közlekedés nem párt dolog”
    ha idáig eljutottál, akkor mennyiből tartana ha ehhez is tartanátok magatokat?

    ” kár mindjárt sértegetésre váltani”
    a ténymegállapítás nem sértegetés. régóta lehet olvasni az itteni munkásságodat, a gyurcsanyista nagybéláné is megnyalná a szája szélét az általad képviselt kritikátlan pártutasításos szolgalelküség láttán.

    “Még nincs kampány!”
    én veled ellentétben pártfüggetlen voltam, vagyok, leszek.

  98. robi szerint:

    A közlekedés nem párt dolog,” mondta az öreg “értelmiségi.”
    Sajnos, igen.

    Dilettáns, bólogató pártkatonák fújják a felsőbb utasítást.
    Annyi őszinteség sem szorult szolga lelkükbe, hogy beismerjék: a HÉV megszüntetése és az olimpia esetleges megrendezése között SEMMI kapcsolat sincs.

    A villamos pálya tervezett nyomvonaláról ( OBI felől,vagy tán a közutat keresztezve) várom értelmes hozzászóló tájékoztatását.

  99. Grün Izidor szerint:

    “Csepel és a közösségi közlekedés lehet az olimpia legnagyobb nyertese”

    Ejnye ejnye eetáskáim!
    Emlékeztetnék mindenkit bölcs Vezírünk már már szállóigévé lett intelmére:
    “Csak szerényen, ne mi nyerjük a legtöbbet!” 😀

  100. felix szerint:

    Majd ha olyat találsz, hogy a villamos helyett kérjük vissza a lóvasutat.

  101. Jeniszej szerint:

    Az olimpia tervei szerint Csepelen több új híd is épül. Ezek összekötik Csepelt Budával és Pesttel. Végre megkezdődik Észak-Csepel fejlesztése, értékesebbé válnak az ingatlanok. A tervezett Galvani híd megépítésével lehetőségünk nyílik autóbusszal is átjutni Budára. Könnyebben el lehet majd érni a Kelenföldi pályaudvart vagy a Móricz Zsigmond körteret.

    Minden ígérethez ragaszkodunk: Csepel nem fogad el az itt élők számára hátrányos megoldást. Csak olyan fejlesztést támogatunk, amellyel nem csak az úthálózat javul, nem csak új hidak, parkok és sportlétesítmények épülnek, de a közösségi közlekedés is új, európai szintre emelkedik.

    Forrás: Csepel.hu

    Borbély Lénárd

    Csepel polgármestere

  102. Tarjányi László szerint:

    Február 11-én (csütörtökön) 18 órakor a Munkásotthonban lakossági fórum a csepeli HÉV ügyében!

  103. Bolvári Gábor szerint:

    Látta már valaki hogy a 24-es és a 2-es villinger hogy torlódik a végállomáson? És ezek közé még beszúrni a tervezett 7-est! NOS??? 1987 tél! A tömegközlekedés áll-akadozik a fővárosban. A CSEPELI HÉV JÁR!!!!!!!????????

  104. felix szerint:

    Kényelmet vagy biztonságot?
    Ez itt a kérdés.

  105. kispajtás szerint:

    Adókedvezményt kap, aki támogatja a budapesti olimpiát (Index)
    Pfff….

  106. kispajtás szerint:

    INDEX 2016.02.10. 08:38

    KAPCSOLÓDÓ CIKKEK (10)
    És Ön venne olimpiarészvényeket?

    Adókedvezményt kap az a vállalkozás, amelyik támogatja az olimpiai pályázatot lebonyolító céget – erről szól Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden beadott törvényjavaslata.

Itt lehet hozzászólni !