A csepeli MSZP támogatja a csepeli munkahelyteremtést

MSZP, Csepel.info

metrans7

“Minden értékteremtő munkahelyre szükség van Csepelen, amely helyben biztosít tisztességes megélhetést a kerületben élőknek. Bízunk benne, hogy a német partnereink számára a hatályos környezetvédelmi előírások betartása éppúgy fontos, mint nekünk, csepelieknek, hiszen a kerület XXI. századi elvárásoknak megfelelő, fenntartható fejlődése közös érdekünk” – emelte ki a csepeli MSZP frakció közleménye a 200 új munkahelyet teremtő Metrans-beruházással kapcsolatban.

Bár a rendszerváltás után, és az MSZP-s vezetésű önkormányzat idején mintegy 25 ezer munkahely szűnt meg Csepelen, a párt frakciója most a szerintük kis számú munkahelyteremtést kérte számon a fideszes vezetésű önkormányzaton. Lapunk információi szerint egyébként a Szabadkikötőben és a Csepel Művekben elkezdődött fejlesztésekkel eddig körülbelül 500 új munkahely jöhet létre, ami mindenképpen fordulatot jelent Csepel rendszerváltás utáni életében. Bár lakóhely szerint nem lehet diszkriminálni a munkavállalókat, kerületünk arra is ígéretet kapott, hogy a Metrans esetében az új álláshelyeket először a kerületen belül hirdetik meg. Az alábbiakban az MSZP közleménye olvasható.

Az MSZP állásfoglalása és kezdeményezése a csepeli Metrans-beruházás kapcsán

Minden értékteremtő munkahelyre szükség van Csepelen, amely helyben biztosít tisztességes megélhetést a kerületben élőknek. Bízunk benne, hogy a német partnereink számára a hatályos környezetvédelmi előírások betartása éppúgy fontos, mint nekünk, csepelieknek, hiszen a kerület XXI. századi elvárásoknak megfelelő, fenntartható fejlődése közös érdekünk.

Tény azonban, hogy a csepeli lakosság egy része aggódva várja a Metrans Kft. kerületbe költözését. Bármennyire is fontos a helyi munkahelyteremtés, ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Az MSZP a XXI. kerület legnagyobb ellenzéki pártjaként fokozott figyelmet fordít a beruházásra, ezen belül a környezetvédelmi előírások maradéktalan betartására. Az önkormányzat vezetésétől pedig elvárja, hogy biztosítsa a csepeli környezet megóvását adott esetben az előírtnál sűrűbb, akár civil kontroll alatt álló környezetvédelmi határérték-ellenőrzés megkövetelésével.

A csepeli MSZP a Metrans-beruházás kapcsán az alábbi kérdésekkel fordul az önkormányzat vezetéséhez:

Az önkormányzat ígérete szerint a beruházás révén megvalósuló 200 új munkahely elsősorban a csepeli családoknak fog megélhetést biztosítani. Hogyan kívánja az önkormányzat biztosítani, hogy valóban csepeliek jussanak munkához a beruházás révén?

Borbély Lénárd polgármester megválasztásakor azt ígérte, a kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet teremt Csepelen 2019-ig. Ebből eddig mennyi valósult meg, és mennyi a csepeli lakosok által betöltött munkahely? Hogy áll a Weiss Manfréd munkahelyteremtő program megvalósítása?

Az önkormányzat ígérete szerint a fejlesztéssel együtt Csepel infrastruktúrája is javulni fog. Konkrétan milyen infrastrukturális fejlesztéseket tervez az önkormányzat? Mikor kezdenek neki a Csepel Művek leromlott infrastruktúrája, ezen belül is elsősorban az úthálózat javításának?

A beruházás kapcsán felmerült kérdések tisztázása érdekében az MSZP a csepeli képviselőtestület rendkívüli összehívását kezdeményezi.

MSZP csepeli önkormányzati frakciója

Forrás: MSZP.hu

4 hozzászólás “A csepeli MSZP támogatja a csepeli munkahelyteremtést” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Csak nem ilyen áron!

  2. nagyapó szerint:

    Nocsak! Az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Tarjányi László szerint:

    Nagyapó, vádalkut ígértetek? 😉

  4. felix szerint:

    Nagyapopó
    Olvasd át még egyszer.

Itt lehet hozzászólni !