Meghívó közmeghallgatásra

Csepel.hu


korcimer

Tisztelt Meghívott!

 

Tisztelettel meghívom Önt a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X.20.) Korm. rendelet 21. § (4) bekezdése értelmében meghirdetett Közmeghallgatásra.

A 219/2011. (X.20.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdése értelmében a biztonsági jelentés kivonata hirdetményben kifüggesztésre került. A biztonsági jelentéssel kapcsolatban észrevétel nem érkezett.

 

A közmeghallgatás témája: a METRANS Konténer Kft. új veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemének megnyitása (Lakossági tájékoztató.)

  • Időpont: 2016. január 15. (péntek) 17.00 óra
  • Helyszín: Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Bp. Szent Imre tér 10. fsz. 5.)

 

 

Borbély Lénárd

 polgármester

76 hozzászólás “Meghívó közmeghallgatásra” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Számítok minden csepelire, aki a közmeghallgatás témájában legalább vegyészmérnöki vagy szakirányú diplomával rendelkezik!
    Németh Szilárd országgyűlési képviselői jogon mint szakképzetlen, díszvendégként vesz részt, de felmerülő kérdéseikre kapásból válaszol! 😀 😛

  2. SOS szerint:

    “Többet ér egy tett száz sóhajnál.” https://hu.wikiquote.org/wiki/Zsid%C3%B3_k%C3%B6zmond%C3%A1sok

    Emlékezzünk: “Hazugság és elhallgatás három éven keresztül

    2004. december 10-én, lakossági bejelentés alapján tartottak Német Szilárd és Tirts Tamás országgyűlési képviselők először sajtótájékoztatót arról, hogy a csepeli Duna-parttól mintegy 150-200 méterre több mint 1000 tonna rendkívül mérgező galvániszapot tárolnak. Hamarosan kiderült, hogy Tóth Mihály csepeli polgármester és a hatóságok ekkor már több mint egy éve tudtak a súlyos környezetszennyezésről, de mindezt elhallgatták a kerület 80 ezer lakója és az önkormányzat ellenzéki képviselői elől. Bármilyen megdöbbentő is, a hatóságok és az önkormányzat még csak feljelentést sem tettek a környezetszennyezők ügyében. Miután ez kiderült, Németh Szilárd a feljelentést magánemberként tette meg 2004. decemberében, miközben a sajtó nyilvánossága előtt kijelentette: nemcsak a veszélyes hulladékot kell azonnal elszállítani, de a felelősöket is meg kell büntetni.

    A csepeli önkormányzat, a hatóságok és a minisztérium folyamatos ígérgetése ellenére ez után 2006 nyaráig semmi előrelépés nem történt. Ekkor az önkormányzat a Pyrus-Rumpold Kft.-vel ellenőrző méréseket és szakértői vizsgálatot végeztetett, amely vészjósló eredménnyel zárult. A nemzetközileg is elismert cég – akkreditált mintavételezés és laboratóriumi vizsgálatok alapján – július 31-én már minden környezeti elemben kimutatta a nehézfém-szennyezést, nemcsak a telephelyeken, hanem azokon kívül, sőt, a Dunába vezető csatornarendszerben is. Az azonnali cselekvést sürgető, katasztrófa-közeli állapotokról beszámoló vizsgálati eredményeket és szakértői javaslatokat azonban Tóth Mihály polgármester a közelgő önkormányzati választások miatt öt hónapon keresztül ismét elhallgatta a képviselőtestület ellenzéki tagjai és a csepeli közvélemény elől. A közpénzből készült szakértői anyag megállapításait a csepeli polgárok azóta sem ismerhették meg, a jelentést ugyanis a Fidesz-KDNP frakció többszöri kérése ellenére sem hozta nyilvánosságra az önkormányzat. (Németh Szilárd és Illés Zoltán azonban a saját költségükön a teljes dokumentációt lemásolták 50 példányban, s azokat szétosztották a sajtónak.)

    A Pyrrus-Rumpold jelentéséről csak 2007. január 23-án tárgyalt az MSZP-SZDSZ-es többségű XXI. kerületi képviselő-testület, de a képviselők akkor is csak egy kivonatot ismerhettek meg abból. A koalíció a Fidesz-KDNP frakció javaslatait – fogadja el az önkormányzat a szakértők jelentését, ki kell deríteni, hogyan került a galvániszap Csepelre, meg kell büntetni a felelősöket, a galvániszapot pedig el kell szállítani – leszavazta.”
    http://csepel.info/?p=46398#comment-261118

  3. nagyapó szerint:

    Ellenbogen idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez, majdnem érettségizett, nyugodtan kérdezhet, maximum kiröhögik. Na és.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. hitetlen szerint:

    És még mi mindent hallgatnak el ??? Korábban csak konténer lerakatról beszéltek.
    SZÓ SEM VOLT ARRÓL, HOGY VESZÉLYES HULLADÉKOT TARTALMAZNAK !!!
    Talán már alá is írták a szerződést ??? Azon sem csodálkoznék.

  5. Tarjányi László szerint:

    Végre kilóg a lóláb! A METRANS konténerátrakójával kapcsolatban a múlt évben megjelent cikkben még KÉTSZÁZ ÚJ MUNKAHELYET ÍGÉRTEK, S NEM VESZÉLYES HULLADÉK ÁTRAKÓT!

    NEKÜNK KELL MÁSOK SZEMETÉT GYŰJTENI, SZORTÍROZNI, ÁTRAKNI HAMBURGTÓL ISZTAMBULIG? MERT HOGY EKKORA TÉRSÉG ÁRÚINAK MOZGATÁSÁRÓL HABLATYOLTAK ABBAN A CIKKBEN! A VESZÉLYES ANYAG VAGY HULLADÉK EGYRE MEGY! NEM A ÉLŐVÍZ, A DUNA PARTJÁRA VALÓ A VESZÉLYES ANYAG TÁROLÁSA, ÁTRAKODÁSA! BÁRMIKOR ELŐFORDULHAT BALESET!

    NEM AKARUNK SEM SEVESOI, SEM BHOPALI KATASZTRÓFÁT CSEPELEN!

    KEDVES URAIM, NÉMETH SZILÁRD ÉS ILLÉS ZOLTÁN ELVITETTE A GALVÁNISZAPOT CSEPELRŐL, ÖNÖK MEG IDEHOZATNÁK EURÓPA VEGYI SZEMETÉT? MERT AZ, MÉG HA KÖZBEESŐ TERMÉKRŐL VAN IS SZÓ ÉS NEM SZÓSZERINTI HULLADÉKRÓL! BÁRMELY VEGYI ANYAG HA KIJUT A TÁROLÓEDÉNYBŐL, AZ MÁR HULLADÉK, MAGYARUL VEGYI SZEMÉT!

    VESZÉLYES ANYAG ÁTRAKÓNAK VALAMELY NAGY VEGYIANYAG GYÁRTÓ TELEPHELYÉN, KAZINCBARCIKA, SZOLNOK, VAN A HELYE, AHOL MEGFELELŐ SZAKEMBERGÁRDA ÉS FELSZERELÉS ÁLL RENDELKEZÉSRE EGY ESETLEGES HAVÁRIA ESETÉRE!!! NEM EGY KÖZEL KÉTMILLIÓS VÁROS KÖRNYEZETÉBEN!

    Dixi et salvavi animam meam! Tarjányi László.

  6. Letiltatni szerint:

    Kiserdőben talált sav eredete kiderült?

  7. Grün Izidor szerint:

    Most látom csak, hogy mire ez a sietség!
    .
    “A közmeghallgatás témája: a METRANS Konténer Kft. új veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemének megnyitása ”
    .
    A megnyitón ünnepi beszédet mond és a nemzetiszínű szalag átvágásával megnyitja a létesítményt Németh Sziárd Csepel többdiplomás álpolgármestere és surranópályán bekerült parlamenti képviselője, valamint a fityesz frissen megválasztott alelnöke! 😀 😛

  8. fghfjhgkjhk szerint:

    Ki kérte ezt ide?
    Százhalombattán sem kérnek semmit:
    “Civil engedetlenségi mozgalom formálódik Százhalombattán a városba tervezett, kiemelt beruházásnak minősített gumifeldolgozó ellen. Sok helyi lakos szerint ugyanis az üzem súlyosan károsítaná az egészségüket”
    http://www.origo.hu/itthon/20160108-ader-janosban-biznak-a-szazhalombattaiak.html

  9. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az egyik leggazdagabb, rendezett szép kis város. Csodaszép stranddal, környezettel. Nagy kár lenne érte, amit egyszer rendbe tettünk, megépítettünk, ápolni gondozni kell. Sajnos mi magyarok nem arról vagyunk híresek, hogy értékeinket megőrizzük. Ezért is fizetünk rá többszörösen a hülyeségeinkre! Normális koncepció, tervszerűség olykor gyökeret ereszthetne.

  10. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    “Ki kérte ezt ide?”

    A kifüggesztett biztonsági jelentéssel kapcsolatban észrevétel nem érkezett.
    Tehát akkor, ha nem észrevételeztük és nem tiltakoztunk mi csepeli lakosok kértük?!

  11. Tarjányi László szerint:

    http://alfahir.hu/nem_leszunk_gyarmat_civil_tuntetes_a_csanyi_kozeli_gumiegeto_ellen

    “Egyébként a nevezett Homatech Recycling Zrt.-ről annyit lehet tudni, hogy többségi tulajdonosa a Csányi Sándorhoz köthető Bonitás 2002 Kft., illetve a technológiát már határainkon túl használó DRON Industries s.r.o. Hogy tovább fokozzuk az izgalmakat, az üzemet (27 hektár) a Dunamenti Erőmű területén húznák fel, ami viszont a MET-csoporthoz (MET Power AG) tartozik, ami ugye Orbán Viktor másik jó barátjához,
    Garancsi Istvánhoz köthető.

    Az igazán nagy gond az, hogy a Csányi-érdekeltség

    egy pirolízis technológián alapuló gumifeldolgozó üzemet telepítene Százhalombattára,

    egy olyan technológiát, amely Európában üldözött. Ennek oka, hogy nagy mennyiségben képez rákkeltő salakanyagot, miközben a gumiabroncsokat 350-400 Celsius fokon “elégeti”.

    Ezzel szemben, a gumiabroncsot anyagában kell újrahasznosítani, a gumitörmeléket például az aszfaltozás során is fel lehet használni, komolyabb haszonnal.

    Azonban a Homatech Recycling Zrt. által alkalmazott technológia során rákkeltő szénszálak, illetve pirolízis gáz, olaj és koksz jönnek létre, amelyet nem képes bent tartani egyetlen rendszer sem.

    Valószínűleg, pont ezért lett nemzetgazdasági szempontból kiemelt a beruházás, hiszen

    ez mentesíti a céget a különböző engedélyek beszerzése alól. A tervezet szerint ugyanis nem kell a településtől építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye a beruházás esetében.”

  12. felix szerint:

    És hol van a közmédia?
    Vagy csak a németeknél bűn a bún?

  13. felix szerint:

    Megbukott a magyar sajtó.

  14. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. László
    Most, hogy a helyszínt, a tulajdonviszonyokkal, a technológiai folyamatot, a hasznosítását, a káros hatásokat röviden lényegre törően leírtad. Tudsz-e továbblépni a megoldás tekintetében, az egészséges környezet változatlan meghagyásával. Azzal, hogy leírjuk véleményeinket, s azt közzé tesszük, fog-e történni valami olyan, amiért érdemes volt a témát feszegetnünk? Egyáltalán az ilyen és ehhez hasonló közzétételekre, írásos véleményekre, felfigyelnek-e?
    Üdv.

  15. Tarjányi László szerint:

    Most lett elszállítva az Illatos úti vegyiüzem veszélyes hulladéka az állam pénzéből.

    Erre jönnek mások máshol szennyezni a környezetet, most fideszes támogatással!

    AZ AZ ÉRZÉSEM NEM A VESZÉLYES HULLADÉK A PROBLÉMA, HANEM HOGY HULLADÉK EMBEREK KORMÁNYOZNAK!

    Engem nem a százhalombattai eset foglalkoztat, hanem az újabb csepeli eset!

    Ennyire hülyék a helyi fideszesek vagy megvezették őket? Vagy mindkettő?

    http://csepel.info/?p=44861 Logisztikai központ Csepelen: kétszáz új munkahely létesül

    Itt és a többi “Metrans” keresőszóval elérhető weblapon sincs szó veszélyes anyagok konténeres szállításáról, raktározásáról, átrakásáról! EZT A POFÁTLANSÁGOT!

    Most mi lesz? Fizethetünk, mert vezetőink, Szíjjártó Péter és a helyi potentátok összehoztak egy szerződést, a lakosság meg ellenezné, ha tudna róla!

    MEG KELL TILTANI VESZÉLYES ANYAG FOGADÁSÁT, TÁROLÁSÁT, FELDOLGOZÁSÁT, ÁTRAKÁSÁT, TOVÁBBÍTÁSÁT!!!

    AMENNYIBEN A TULAJDONOS HHLA CÉGCSOPORT ÍGY IS MÜKÖDTETNI KÍVÁNJA, AKKOR TEGYE, DE FOLYAMATOS ELLENŐRZÉS MELLETT!

    HA MEG NEM, AKKOR MENJEN KÁRTÉRÍTÉS NÉLKÜL, MERT A LAKOSSÁG ELŐL ELHALLGATTA, HOGY VESZÉLYES ANYAGGAL KÍVÁN A TELEPHELYEN FOGLALKOZNI!

    Dixi et salvavi animam meam. Tarjányi László

  16. felix szerint:

    Csepelnek mindig is rossz volt a levegője, gondolják már megszokták.

  17. Tarjányi László szerint:

    “A bhopáli katasztrófa egy 1984. december 3-án, a reggeli órákban[1] bekövetkezett vegyi üzemi baleset Bhopál város szívében (India), Madhja Prades államban. A Union Carbide rovarirtószereket gyártó leányvállalata 40 tonna metil-izocianát (MIC) gázt bocsátott ki, közel 8000 ember azonnali, és 15 000–22 000[2] ember későbbi halálát okozva.”

    “Sevesoi dioxin-kiszabadulás
    Ez a történelem majdnem a legnagyobb ipari balesete. 1976-ban, a svájci Hoffmann-La- Roche cég Milánó melletti gyárában baleset következtében 1 kg dioxin került a levegőbe, a kéményen távozva. Ez a halálos méreg Seveso városba került. A gyártó cég a baleset után 1 hétre értesítette a hatóságot. A növényzet kipusztult, az állatok hullottak egymás után, 193 ember súlyosan, 447 ember pedig könnyebben sérült meg. A szennyezés hatása hosszú távon még ennél is szörnyűbb volt: az újszülött gyermekek körében nőtt a fejlődési rendellenességek aránya, és 20 százalékkal emelkedett a koraszülések, vetélések száma is. A baleset következtében 600 embert telepítettek ki, körülbelül 37 ezren szenvedtek valamilyen károsodást, 80 ezer háziállatot pedig el kellett pusztítani. A város házait lerombolták, és veszélyes-hulladék-lerakóba temették.”

  18. Tarjányi László szerint:

    Miért az egykori Salakhányó helyére kell építeni a veszélyes anyag átrakót?

    Ha történik valami, vagy amikor a jövőben egyszer megszüntetik a tevékenységet, lehessen azt mondani, a szennyezés még a salakhányó időből származik!

    FIDESZÉK, ELHISZEM HOGY HÉTVÉGE VAN, MIÉRT HALLGATTOK? NEM KAPTATOK IRÁNYELVET ORBÁNTÓL, SZÍJJÁRTÓTÓL, HABONYTÓL, G. FODORTÓL, FINKELSTEINTÓL?

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    Engem az egész ország helyzete, esete foglalkoztat, különösen a leendő “temető.”

  20. robi szerint:

    Csepel maradt, ami volt. Híre semmit nem változott.

    Nem véletlen, hogy a fővárosban itt a legolcsóbbak a lakások.
    A kerületbe szinte senki nem költözik szívesen, a lakások többségét – valószínűleg – már korábbi csepeli lakosok vásárolják.
    Régen a Vasmű és a Papírgyár ( Cserző) “gondoskodott” a levegő szennyezéséről.
    A rendszerváltás után a kerület értékes részére kaptunk egy szép szennyvíz tisztítót – hol voltak azok a személyek, akik jó pénz kaptak azért, hogy képviseljék érdekeinket?

    Érdekelne mi a beruházásról a Salak utca környékén élők véleménye? Azt mondják, a kerület egyik korábbi vezetője is arra felé lakik.

  21. Bugi szerint:

    Tarjányi: te is be akarod tiltani az etanolt, vagyis a házi pálinkát? Meg a szappant? Meg a lakkot és a festéket? Mert akkor tűzveszélyre meg életveszélyre hivatkozva kezdeményezze a Jobbik a boltok bezárását, a robbanómotoros járművek és a benzinkutak kitiltását.

    Tényleg ilyen hülyék vagytok?

  22. ebihal szerint:

    Nem, Bugi!
    Itt te vagy a hülye!
    Az van leírva, hogy bármilyen veszélyes hulladék lehet, akár 8-10 konténer.
    Konténerenként 22-25 tonna, S ezek csak a nyitott illetve huzamosabban itt
    tároltak, s ki tudja a pörgő konténerekben mi lesz?

  23. Bugi szerint:

    Nem Ebihal. Itt te vagy a hülye! Jártál már ABC-ben? A Jobbiknak pont azzal van baja, ami egy ABC-ben, vegyesboltban vagy festékboltban is kapható. A szappannal, festékkel, alkohollal, lakkokkal. Azt mondják, hogy ilyesmit ne lehessen szállítani.

    Egy kocsiban annyi benzin van, amivel egy házat porig lehet égetni. Egy átlag csepeli benzinkút benzinjével és olajával fél Csepelt lehetne felgyújtani – amennyiben a Jobbik idiótái meg a te agyad szerint gondolkozunk. Te nagyon-nagyon hülye. Nem beszélve a sörről meg a borról, amiben a csepeli jobbikosok legnagyobb veszedelme, az etalon van. Szerintem sokat is ittak belőle. Várjunk egy napot, talán kijózanodnak. 😀

  24. nagyapó szerint:

    Uraim! Igazuk van. Meg kell szüntetni a vegyszergyártást a BorsodChemben, kénsav és származékai miatt. Szörnyű. A tiszaújvárosi és százhalombattai finomítókat. Kőolajszármazékok, brr. A Péti Nitrogénműveknél, Balatonfűzfőn és Tiszavasváriban a műtrágya és a növényvédő szer gyártást, a sok rákkeltő miatt, legyen minden bio. Szegeden, Nyíregyházán a Hankooknál a gumigyártást.
    Lészen szép, tiszta, boldog életünk! (A hasznélt gumikat meg kidobjuk az erdőszélre!)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. Bugi szerint:

    Nagyapó, milyen gumikat? A gumi mérgező, még valaki megenné! Az autókban meg a benzin gyúlékony és mérgező! Meg kell szüntetni a közlekedést. Nem szabad szatyrot használni, mert kőolajszármazék, műtrágyát sem, természetesen. Festeni tilos, hipót használni szintén. A hajfesték körömlakk – brr – mi lesz ha a gyerek megeszi, megissza, meggyújtja? Kitiltani azonnal!

    Ki kell vágni még az összes tiszafát, mert mérgező a bogyója, és el kell pusztítani a mikulásvirágot is, mert szintén mérgező a levele. Emeleten sem szabad lakni, mert onnan le lehet esni, és nem szabad csapvizet inni, mert klórozott.

    A bebaszott jobbikosokat meg jól el kellene fenekelni. Féleszű barmok, akik részegség után betiltanák a pálinkát. 😀

  26. ebihal szerint:

    Bugi!
    Az van leírva a tájékoztatóban, hogy bármilyen veszélyes hulladék lehet, Feltételezem,
    hogy talán atomhulladék nem! Olvass és tanulj!

  27. ebihal szerint:

    vén barom!
    Ha ennyire ért hozzá, korteskedjen, hadd hozzák ide a veszélyes hulladékot!

  28. Bugi szerint:

    Ebihal, te annyira hülye vagy, hogy azt tanítani kellene. Csak feltételezéseket írsz, te agyhalott.

  29. Bugi szerint:

    A jobbikosok legalább konkrétan leírták, hogy az alkohollal van a bajuk 😀

  30. ebihal szerint:

    Bugi!
    Te szerencsétlen! A feltételezés azt jelenti, hogy LEHET! Ennek értelmében bármit
    idehozhatnak.

  31. Lovas szerint:

    Nem hozhatnak bármit. Van egy korrekt tájékoztató. Megint nagyot csalódtam a Jobbikban. Szégyen, hogy Csepelen a Jobbik a kommunistákkal fog össze a csepeli emberek ellen.

  32. felix szerint:

    Lovas ideje megtanulnod olvasni

  33. Tarjányi László szerint:

    Veszélyes anyag nemcsak etanol (pálinka) lehet, az csak a vezetőfülkében fordulhat elő! 😉

    ADR, GHRS veszélyes árú jelzések (rombusz alakú táblák)

    Robbanóanyagok és -tárgyak 1.1 1.2 1.3 alosztály Sárga, robbanás piktogram, alul 1-es szám
    Robbanóanyagok és -tárgyak 1.4 alosztály Sárga, 1.4 felírat , 1-es
    Robbanóanyagok és -tárgyak 1.5 alosztály Sárga, 1.5 felírat , 1-es
    Robbanóanyagok és -tárgyak 1.6 alosztály Sárga, 1.6 felírat , 1-es
    Gyúlékony gázok 2.1 alosztály Piros, láng piktogram , 2-es
    Gyúlékony gázok 2.1 alosztály Piros, fehér láng piktogram, fehér 2-es
    Nem gyúlékony, nem mérgező gázok 2.2 alosztály Zöld, nagynyomású palack pikt.,2-es
    Nem gyúlékony, nem mérgező gázok 2.2 alosztály Zöld, fehér nagyny.palack pikt., fehér 2-es
    Mérgező gázok 2.3 alosztály Fehér, halálfej piktogram , 2-es
    Gyúlékony folyékony anyagok 3 osztály Piros, láng piktogram , 3-as
    Gyúlékony folyékony anyagok 3 osztály UN számmal Piros, láng pikt, UN számmal, 3-as
    Gyúlékony szilárd anyagok….. 4.1 alosztály Piros-fehér függ.csíkozás , 4-es
    (Gyúlékony szilárd anyagok, önreaktív anyagok és szilárd, érzéketlenített robbanóanyagok 4.1 alosztály)
    Öngyulladásra hajlamos anyagok 4.2 alosztály Felül fehér, alul piros, fent láng pikt., 4-es
    Vízzel érintkezve gyúlékony…. 4.3 alosztály Kék, láng piktogram , 4-es
    (Vízzel érintkezve gyúlékony gázokat fejlesztő anyagok)
    Vízzel érintkezve gyúlékony…4.3 alosztály Kék, fehér láng piktogram , 4-es
    Gyújtó hatású (oxidáló) anyagok 5.1 alosztály Sárga, O betűn láng piktogram, 5.1-es
    Szerves peroxidok 5.2 alosztály Felül piros, alul sárga, fent O betűn láng, 5.2
    Mérgező (toxikus) anyagok 6.1 alosztály Fehér, halálfej piktogram , 6-os
    Fertőző anyagok 6.2 alosztály Fehér, 3 érinkező gyűrű átmetszve egy 4. gyűrűvel, 6-os
    Fertőző anyagok 6.2 alosztály /szöveges/ , előzővel egyezik, FERTŐZŐ ANYAG felírat, 6-os
    Radioaktív anyagok I fehér kategória Fehér, sugárjel pikt. RADIOACTIVE I felírat, 7-es
    Radioaktív anyagok 7D nagybárca Felül sárga, alul fehér, sugárjel RADIOACTIVE felírat, 7-es
    Radioaktív anyagok II sárga kategória Felül sárga, alul fehér, sugárjel RADIOACTIVE II, 7-es
    Radioaktív anyagok III sárga kategória Felül sárga, alul fehér, sugárjel RADIOACTIVE III, 7-es
    Radioaktív anyagok 7E sz. bárca Fehér, Felül HASADÓ felírat, alul kritikussági biztonsági mutatószám, 7-es
    Maró anyagok 8 osztály Felül fehér, alul fekete, fent kémcsőből fémre csöppenő folyadék illetve jobb oldalon kémcsőből kézre csöppenő folyadék, 8-as
    Különféle veszélyes anyagok és tárgyak 9 osztály Felül fekete-fehér függ. csíkozás, alul fehér, 9-es
    Környezetre veszélyes Fehér, csupasz fa, döglött hal piktogram
    Magas hőmérsékletű anyag Fehér, piros háromszögben piros hőmérő piktogram

    A fenti táblák használatosak a fuvarozásban, nincs is minden benne, például LEVEGŐVEL ÉRINTKEZVE GYÚLÉKONY, mi van ha megsérül az anyagot tartalmazó hordó? Óriási tűz!

    Ezekre az anyagokra mindre van havária-terv, meg a szükséges eszközök a kármentesítéshez?!

    Vegyi anyagok a levegőbe és a Dunába juthatnak, veszélyeztetve a lakosságot és az élővilágot!
    Biológiai hazárdot, fertőzést okozó anyagok veszélyeztetik a lakosságot, az állatvilágot!
    Radioaktív anyagok veszélyeztetik az élővilágot!
    Robbanóanyagok veszélyeztetik az épített környezetet és a lakosságot!

    A gyúlékony anyagokat nem kifogásoltam, hiszen a MOL telepen mérhetetlen mennyiségű üzemanyag van jelenleg is!

    A fenti négy kategóriára van számos példa, SEVESO dioxin katasztrófa, BHOPAL mérgező vegyi katasztrófa, robbanóanyag és petárdagyárak, CSERNOBIL atomerőmű katasztrófa, AJKA maró anyag katasztrófa, stb.

    Miért is kell egy közel kétmilliós városba, élővíz (DUNA, Csepel-sziget csápos ivóvízkutak!) mellé veszélyes anyag átrakót elhelyezni?! MIÉRT HALLGATTÁK EL EDDIG?!

    Miért nem vasúthoz, közúthoz közel, élővíz nélküli, geológiai záróréteggel (agyag) rendelkező lakatlan területen helyezik el?! Ahogy az árú vasúton, közúton odamegy, úgy a kétszáz munkavállalót is oda lehet szállítani!
    Dixi, Tarjányi László.

  34. Grün Izidor szerint:

    Tarjányi!
    “Miért hallgatták el eddig?”
    Mert sürget az idő!
    Esetleg elmaradna a METRANS Konténer Kft. új veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemének megnyitása január 15. (péntek) 17.00 órakor! 😛

  35. Tarjányi László szerint:

    Megnyitása? A lakosság érdemi tájékoztatása nélkül?

    Kormányváltás esetén lehetőséget kell adni a csepeli FIDESZ-KDNP-s képviselőknek, tanácsnokoknak, al és felpolgármestereknek valamint az egyszerű párttagoknak, hogy a Metrans veszélyes anyag konténer átrakó telepen MIND A KÉTSZÁZ MUNKAHELYET betöltsék! 😉

  36. Tarjányi László szerint:

    http://alfahir.hu/eletveszelyes_beruhazas_ellen_tiltakoznak_csepelen

    Életveszélyes beruházás ellen tiltakoznak Csepelen

    A METRANS Konténer Kft. a csepeli Salak út, Központi út, Perem utca, Rózsa utca és a Duna által határolt területén kívánja létrehozni a szállításból ideiglenesen kivett konténerek felnyitására és a veszélyes anyagok raktározására alkalmas logisztikai központját.

    A csepeli Jobbik szerint az önkormányzat fideszes városvezetése átgondolatlan és veszélyes beruházást tervez Csepelen. A konténerekben veszélyes mérgező anyagokat és tűzveszélyes folyadékokat tárolnak.

    Pákozdi József, a Jobbik XXI. kerületi önkormányzati képviselője és Lehmann Viktor, a Jobbik csepeli elnöke közös közleményükben azt állítják, hogy

    a felnyitás céljából, illetve az átmeneti tárolás miatt szállításból ideiglenesen kivett konténerekben a jelenlévő veszélyes anyagok mennyisége meghaladhatja a jogszabályban meghatározott felső küszöbértéket, ezért a Terminál felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemként fog működni.

    A csepeli Jobbik tiltakozik az életveszélyes beruházás ellen:

    „Nekünk úgy tűnik, hogy a városvezetésnek fontosabb a pénz és a haszon, de tudomásul kell venniük, Csepel nem fideszes játszótér, és nem az a hely, ahol a haverok, barátok és a pénz az úr.”

  37. Grün Izidor szerint:

    László!
    A lakosság tájékoztatva lett, de érdemi hozzászólás nem érkezett!
    Így jöhet a megnyitás! 😀

  38. Tarjányi László szerint:

    Hol lett tájékoztatva? Kifüggesztették valahol, azt azok sem olvasták el, akik a Polgármesteri Hivatalban jártak!

    Levelet írtam Pákozdi képviselő úrnak, úgy válaszolt, őt is váratlanul érte a hír!!!

    A csepeli önkormányzati képviselők elől is elhallgatták a telephely valódi célját?! BOTRÁNY!!!

  39. robi szerint:

    Jöhet a megnyitás?

    Ma 15:30 táján már egy láttam egy ilyen feliratos vonatot a Gubacsi hídon, Pesterzsébet felé haladt.
    Üresen vagy tele? Ki tudja?

  40. Tarjányi László szerint:

    http://www.origo.hu/itthon/20150728-kisiklott-egy-veszelyes-anyagot-szallito-tehervonat-komarom.html

    Origo2015.07.28. 20:36

    A komáromi rendezőpályaudvaron kedden kora este baleset történt, kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat. A megyei katasztrófavédelem az Origo érdeklődésére azt közölte, hogy személyi sérülés nem történt, de a konténerből környezetre ártalmas anyag jutott ki.

    Jelentős késést okoz a Budapest–Komárom–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon nem sokkal este hat óra után történt baleset. A MÁV annyit közölt, hogy kisklott egy Budapest felől érkező vonat, a baleset miatt nem járnak a vonatok Almásfüzítő és Komárom között, de már vonatpótló autóbuszokat rendeltek a helyszínre.

    A Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon az Origo érdeklődésére viszont azt is elárulták, hogy

    a komáromi rendezőpályaudvaron egy 25 kocsiból álló tehervonat siklott ki.

    Pontosabban annak 8., 9., és 10. kocsija, amikor áthaladt egy váltón. Az iho.hu portál értesülése szerint a kocsik nem borultak fel, “de a vágányt meggyűrték egy kicsit.”

    A katasztrófavédelem megyei igazgatóságán azt is elmondták, hogy a szerelvény “környezetre ártalmas anyagot” szállított, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit. Személyi sérülés nem történt, a környezetet ért kárt, az esetleges környezeti hatásokat pedig jelenleg is vizsgálják. Az Origo úgy tudja, hogy a szerelvényen a METRANS, Európa egyik vezető logisztikai vállalata szállított.

    Rovarölő szerekhez használják

    Az Origo több forrásból megerősített értesülései szerint a tartálykocsi a melamin nevű higrogéntartalmű szerves vegyület ciromazin nevű származékát szállította. A Wikipedia szerint a ciromazint rovarölőszerként használják, mivel akadályozza a rovarok vedlését és bebábozódását.

    A ciromazin beépül a növényekbe, így bekerül a táplálékláncba is. Az emberben nagy mennyiségben vesekövességet okoz, hosszú távú hatásai egyelőre ismeretlenek.

    Részben újraindult a forgalom

    A MÁV-tól kapott információk szerint este fél kilenc előtt az egyik vágányt sikerült szabaddá tenni a biztonságos vonatközlekedéshez, így újraindultak a személyszállító vonatok. A késések fokozatosan csökkennek, a menetrendszerű vasúti közlekedés szerda hajnalra állhat helyre – írták.

  41. Tarjányi László szerint:

    Itt mindenki megtudhatja, mit csinál a tűzoltóság az adott anyagokkal! Keresés UN szám vagy anyagnév alapján.

    http://veszelyesanyagok.hu

  42. kerdezo szerint:

    Miert nincs a nyito oldal tetejere rogzitve vajn ez a cikk?
    Kontener-mutyi!?

  43. Tarjányi László szerint:

    https://hu-hu.facebook.com/borbely.lenard.fidesz

    Tisztelt Meghívott!

    Tisztelettel meghívom Önt a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X.20.) Korm. rendelet 21. § (4) bekezdése értelmében meghirdetett Közmeghallgatásra.

    A 219/2011. (X.20.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdése értelmében a biztonsági jelentés kivonata hirdetményben kifüggesztésre került. A biztonsági jelentéssel kapcsolatban észrevétel nem érkezett.

    A közmeghallgatás témája: a METRANS Konténer Kft. új veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemének megnyitása (A lakossági tájékoztató letölthető ide kattintva:

    http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Metrans.pdf

    )

    Időpont: 2016. január 15. (péntek) 17.00 óra
    Helyszín: Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Bp. Szent Imre tér 10. fsz. 5.)

    Borbély Lénárd
    polgármester

  44. Tarjányi László szerint:

    Hát ez röhej, ami a Metrans.pdf-ben le van írva a lakosság tájékoztatására!

    “a Terminálon bármilyen veszélyes anyag előfordulhat”, majd felsorol NÉHÁNYAT, majd azok közül összesen HAT jellemzőit részletesen is bemutatja. 1. akrolein, 2. dietiléter, majd az üzemeltetéshez, karbantartáshoz szükséges négy anyagot, 3. gázolaj, 4. propán-bután, 5. acetilén, 6. oxigén!

    PARASZTVAKÍTÁS! SZEMÉRMETLENÜL HÜLYÉNEK NÉZIK A LAKOSSÁGOT!!!

    MIÉRT NEM SOROLJÁK FEL AZ ÁLTALAM LEÍRT ADR TÁBLÁKKAL SZÁLLÍTHATÓ ANYAGOKAT, MERT UGYE “A TERMINÁLON BÁRMILYEN VESZÉLYES ANYAG ELŐFORDULHAT”!!!

  45. Tarjányi László szerint:

    “Az azonnali hatékony kárelhárítás érdekében az Üzemeltető rendszeresített egyéni védőeszközökkel, valamint szaktechnikai (többek között: Mobil kármentővel, Vízpajzzsal, Felitató anyaggal, Tároló edénnyel, Emelőgépekkel) eszközökkel fog rendelkezni.”

    A BÁRMILYEN VESZÉLYES ANYAGHOZ EZ NULLA! A VESZÉLYES GÁZOKHOZ, FOLYADÉKOK GŐZEIHEZ A LEPKEHÁLÓRÓL EL TETSZETTEK FELEDKEZNI!!!

    “Veszélyes árú szabadba kerülésekor a tűzoltóság (105) az elsődleges beavatkozó, továbbá az esemény jellegétől függően a rendőrség, mentők, Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály, XXI. Önkormányzat közreműködése igényelhető.”

    A TEMETKEZÉSI INTÉZETRŐL, MEG A HONVÉDSÉGRŐL A DÍSZSORTŰZHÖZ, EL TETSZETTEK FELEDKEZNI!

  46. Grün Izidor szerint:

    kérdező!
    “Miert nincs a nyito oldal tetejere rogzitve vajn ez a cikk?
    Kontener-mutyi!?”
    Eccerű, mert az Infó is kormánymédiának tekinthető és alkalmas a zemberek manipulálására!
    Sokkal nagyobb érdeklődést vált ki a zidőjárás, trafipax vagy az úszószövetség töketlenkedése mint egy konténer mutyi!
    Csodálkozok, hogy hová lett a Szenteczky vagy a Takács?!
    Szabó már volt! 😛 😀

  47. felix szerint:

    A,ennyiben ez megvalósul, akkor Csepelnek annyi.

  48. felix szerint:

    Amennyiben…..

  49. Lovas szerint:

    Elmondanám, hogy ez a cég eddig is ugyanezt a logisztikai munkát végezte Csepelen a Szabadkikötőben. Kár a hiszti.

  50. felix szerint:

    Tudjuk, hogy a fidesznél minden ellenállás hiába való.
    Érdekes, hogy egy már meglévő tevékenységgel kapcsolatosan ennyi új anyag /tanulmány/ keletkezik és még lakossági meghallgatást is van.
    Ezen csak Lovas nem gondolkodik el.

  51. Lovas szerint:

    Elmondanám hogy a MOL-nak komoly üzemanyag tárolói és több benzinkút is van Csepelen. Plusz egy hőerőmű, és több gázvezeték is van.

  52. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Ha kérhetném azt is mondd el, hogy miért temették be a kikötő egyik öblét?!
    Csak, hogy új helyre költözhessenek?!
    Hasonlít a Nemzet Színházára a logika! 😀

  53. Lovas szerint:

    A Csepel FC is rendkívül baleset veszélyes. Úgy tudom sok a ficam, a kéz és lábtörés, a szurkolóknál meg az alkohol mérgezés. Be kellene tiltani! 🙂

  54. felix szerint:

    Lovas!
    Akkor lobbizzatok ki egy szemétlerakót is Csepelen, abban úgyis nagy a kereslet.
    elfér az a többi mellé, vagy nem?
    Szemét amúgy is van minden háznál, tehát semmit sem jelentene.
    /szédületes logikai képességekkel vagy megáldva./

  55. Grün Izidor szerint:

    felix!
    A battai gumi megsemmisítőt is ide lehetne hozni mint kiemelt beruházást!
    A logisztika biztosítva lenne a METTRANS-sal! 😀

  56. felix szerint:

    Grün Izidor!
    És még mennyi ötletünk lenne. 🙂

  57. Lovas szerint:

    Elmondanám hogy a MOL-nak komoly üzemanyag tárolói és több benzinkút is van Csepelen. Plusz egy hőerőmű, és több gázvezeték is van. Szeméttelep, galvániszap viszont az MSZP idején volt.

  58. felix szerint:

    Akkor ideje, hogy a fidesz is tegyen hozzá valamit?

  59. Lovas szerint:

    Elmondanám hogy ez egy német világcég, melyet mindenhol nagy becsben tartanak.

  60. felix szerint:

    Szóval egy szemét multi? 🙂

  61. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Majd választáskor remélem kifundálunk valamit Csepel rendbetételére! 😀

  62. Tarjányi László szerint:

    Ennek a cégnek már volt vasúti balesete Magyarországon, ahol rovarölő szer jutott a szabadba!

    http://www.origo.hu/itthon/20150728-kisiklott-egy-veszelyes-anyagot-szallito-tehervonat-komarom.html

  63. Tarjányi László szerint:

    Hiába van a page 3-on a “Meghívó közmeghallgatásra”, aki akar ide talál! Ezzel nem tudjátok eltitkolni a Metrans veszélyes anyag üzemét!

  64. ff szerint:

    Elképesztően, szemét ez a fideszes banda. Ezzel szerintem leírták magukat itt.

  65. ff szerint:

    Terjesszétek minden fórumon hogy ne maradjon titokban.

  66. ff szerint:

    Milyen érdekes a veszélyes anyagok terjedése, hogy-hogynem a tesco kimaradt az egyik halálozási zónából. + felhívnám a figyelmet hogy ezek a veszélyes anyagokat Csepel közutjan is meg fognak jelenni.

  67. robi szerint:

    “Lovas szerint:
    2016. január 11., hétfő – 11:02

    A Csepel FC is rendkívül baleset veszélyes. Úgy tudom sok a ficam, a kéz és lábtörés, a szurkolóknál meg az alkohol mérgezés. Be kellene tiltani! :-)”

    EGY SPORTKLUB -FENTI INDOKOKRA VALÓ BETILTÁSA – NEM MÁS, MINT DIKTATÚRA.

    A betiltás természetesen megfordul Lovas és társai fejében, az indokokkal persze hazudnak.

  68. Betike szerint:

    Gyerekeink már elköltöztek a kerületből, mennénk mi is, de az ingatlanok ára……..az elmúlt 25 év nem használt Csepelnek!

  69. Ábel Attila szerint:

    Kedves Olvasók,

    a most épülő terminál és a Szabadkikötőben már meglévő ugyanazt az árut fogadja. A Szabadkikötőben tehát már sok-sok éve hozzák-viszik azokat az anyagokat, amelyeket most a Jobbik ki akar tiltani. Sőt, egész Európában hozzák-viszik évtizedek óta, különben – többek között – a BorsodChem nem működhetne, be kellene zárni, és nem lenne több tízezer magyar embernek munkája. Többek között Borsodban. De az európai autókban sem lenne magyar eredetű a műanyag berendezés, mint most, mert jelentős részben azt is nálunk gyártják – amíg a Jobbik nem kerül hatalomra persze. Mert akkor – ezek szerint betiltják. A vasút ugyanis – a jobbikosok nem tudják vagy nem akarják tudni – nem csak személyszállítással foglalkozik. A teherszállításnál pedig mindig szállítottak veszélyes árukat.

    Alapvetően nem is tárolásról van szó, hiszen az ide hozott konténereket nem érdemes tárolni. A magas szintű magyar biztonsági előírások miatt, ellenőrzés céljából viszont eddig és ez után is ki kell nyitni a konténereket. Most is így megy a Szabadkikötőben, és mindenhol máshol Nyugat-Közép-Kelet Európában, Ázsiában, az USA-ban vagy Kanadában, ahol ilyen konténerszállítás és szigorú szabályok vannak. Ez nem azért van, mert valamit akarnak a kereskedelmi áruval, hanem azért, hogy a biztonsági előírásokat és az ellenőrzést fenntartsák. Ellenőrzésnek hívják azt, amit a Jobbik életveszélynek kiáltott ki.

    Fontos körülmény, hogy a technológia miatt az áru nem kerülhet a földbe és a Dunába. Akkor sem, ha baleset van. Speciális kármentő zsomboly is ki lesz alakítva, így még az illékony anyagok is elfolynak egy olyan helyre, ahonnan nem tudnak a levegőbe sem kerülni. Már ha történne egy olyan baleset, ami a biztonsági előírások miatt még nem történt.

    A terminál mindent összevéve biztonságosabb lesz, mint egy működő benzinkút. Egyrészt, mert többnyire nem veszélyes árukat fognak fuvarozni, másrészt, mert még a veszélyes áruk többsége sem lesz olyan veszélyes, mint a benzin vagy a dízelolaj. Márpedig nem csak pont ezen a területen van benzinkút Csepelen, hanem a Csepel SC-nél, vagy a Kossuth Lajos utcában több is. De van ugyebár a II. Rákóczi Ferenc úton – szintén több darab. Ha valaki a sokkal veszélyesebb benzinkutakat nem tartja olyan veszélyesnek, hogy kitiltsa Csepelről, akkor a konténer terminált sem tarthatja annak. Vagy csak nincs elég információja, vagy csak pártvéleményt harsog, és át akarja verni az embereket. A Jobbik át akarja verni az embereket.

    Pont a hisztéria miatt nem fogok vitába bocsátkozni senkivel. De azt tudni kell, hogy aki elhiszi a csepeli jobbikosok szövegét, azt átverték, méghozzá csúnyán.

  70. Tarjányi László szerint:

    Ti vertétek át az embereket csúnyán! A herceghalmi jegyzőnek több esze volt, elhajtotta a Metranst, pedig nem is tudott a veszélyes anyag telepen előfordulásáról, hiszen azt a Metrans Danubia Kft. vezetője Herceghalom polgármesterének küldött válaszlevelében ELHALLGATTA!!!
    Letölthető innen!

    http://www.herceghalom.hu/index.php?module=docs&action=getfile&id=3161

    A TÖRVÉNYEKET BE KELL TARTANI! A FIDESZ ÁLTAL KÉTHARMADDAL HOZOTTAKAT IS!
    EZ ALÓL SEM A CSEPELI VÁROSVEZETÉS, SEM A METRANS NINCS FELMENTVE!

    További információk elérhetők:
    http://csepel.info/?p=46525

  71. Tarjányi László szerint:

    Miért nem Orbánlandban, Felcsúton épít veszélyes anyag üzemet a Metrans? Talán, mert a hülyék nem ott laknak?

Itt lehet hozzászólni !