Karácsonyi ételosztás a Kossuth Lajos utcában

Csepel.hu

etelosztas3

Immár hagyománnyá vált, hogy karácsony előtt ételosztást tart az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen is, a Kossuth Lajos utca 138-148. számú lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban. December 21-től 23-ig naponta 11 órától osztják ki az ezer adag ételt a rászorulóknak, akik ilyenkor Budapest más kerületeiből is ide érkeznek. December 21-én a Siemens Zrt. felajánlása alapján tarhonyás húst, uborkát, desszertet, teát, szaloncukrot kínáltak az érkezőknek. Az ételek felszolgálásában országosan ismert személyek is részt vesznek. Az első nap Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó segített az ételosztásban.

Martin A. Dale, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója szintén az ételosztók között volt, a cég több kollégájával együtt. Elmondta, hogy rendszeresen támogatják a karácsonyi ételosztást nem csupán az ételek felajánlásával, hanem önkéntes munkával is, mert a vállalat számára fontos érték a rászorulók segítése. Más karitatív tevékenységben is részt vesznek: a cégnek saját önkéntes szervezete van, amely rendszeresen végez jótékonysági munkát. Csepeli példaként említette, hogy az ősszel kifestették a Templom utcában található Sziget Gyermekotthont, ahol tavasszal az udvart is rendbe teszik. A szervezet több tagja a Siemens Zrt. helyi érdekeltségétől — a volt Csepeli Transzformátorgyártól — érkezett, amely mintegy hétszáz embernek ad munkát.
Az Ökumenikus Segélyszervezet vendégségén az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is fogadja a rászorulókat.

Kispál György, a Jézus Szíve Templom plébánosa azt mondta, hogy a Csepeli Lelkész Kör idén 200 ezer forint adományt gyűjtött össze, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezetnek adtak át. A templomokban és ismerősökön keresztül élőszóban értesítették a rászorulókat a karácsonyi ételosztásról.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Karácsonyi ételosztás a Kossuth Lajos utcában” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Martin A. Dale, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója mellől hiányolok néhány csepeli MSZP, DK, Jobbik, LMP. … vezetőt. A baloldal nem segít? Csak rágalmaz?
    Ej-ej!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !