A polgármestert leszavazták, az alpolgármester kirohant

Csepel.info

Horváth Gyula alpolgármester nemmel szavazott, majd vörös fejjel kirohant, amikor a testület Mansfeld Péterre, a 18 évesen felakasztott fiatal forradalmárra emlékezett. Bár a pénzügyi bizottság még pártoktól függetlenül, egyhangúan támogatta Gárday Balázsnak a 3. önkormányzati választókörzetre vonatkozó javaslatait, azokat az önkormányzat ülésén már nem engedték napirendre. Tóth Mihály polgármestert pedig leszavazták, amikor a Tóth János fideszes képviselő interpellációjára válaszolt.

Többek között ez történt a csütörtöki csepeli önkormányzati ülésen, röviden.

Horváth Gyula kirohant

Valósággal kiviharzott Horváth Gyula alpolgármester, miután a csepeli képviselőtestület egy perces néma felállással emlékezett meg Mansfeld Péterről, akit 1959-ben akasztottak fel, miután megvárták, hogy betöltse 18. születésnapját.

Németh Szilárd javaslatában arról beszélt, hogy Mansfeld Péter halálra ítélése, nagykorúságának megvárása, majd kivégzése az akkori törvényeknek sem felelt meg. A Kádár-rezsim a félig még gyermek fiatalember meggyilkolásával azt akarta üzenni, hogy a kommunisták törvények felettiek, bármit megtehetnek, úgy hogy jó lesz vigyázni. A Csepel.info úgy tudja, hogy az alpolgármester a testület tagjai közül egyedül szavazott nemmel Németh Szilárd javaslatára, Tóth Mihály polgármester pedig zavarában azt sem volt képes kivárni, hogy a meggyilkolt fiatal forradalmár tiszteletére megszavazott egy perces néma felállás letelt volna.

Lapunk úgy tudja, hogy Horváth Gyula, aki csepeli képviselősége és alpolgármesteri tisztsége mellett a Fővárosi Közgyűlés tagja is egyben, nem indokolta meg kirohanását.

Marad a rossz, tájékoztatás nuku

Már a napirendről is levetette az MSZP azt a javaslatot, melyet Gárday Balázs, a Fidesz-KDNP képviselője nyújtott be a 3-as önkormányzati körzetre vonatkozóan. Mint ismert, Takács József, a körzet MSZP frakcióban dolgozó képviselőjét a rendőrség szerint szintén MSZP-s frakciótársa felbujtásából januárban meggyilkolták.

A körzetben ugyanakkor sok probléma vár megoldásra, ezek körül is jó néhány olyan, amihez különösen sok pénz sem szükséges. Gárday Balázs lapunknak hangsúlyozta: az ajánló cédulák gyűjtésekor sok kérést és  javaslatot kapott, ezeket fogalmazta meg a beadványában.

A pénzügyi bizottságban még nem volt pártpolitikai ügy, Isten ments skandalum az, hogy a választókörzetben élők kéréseit meg szeretném oldani. Akkor és ott még az MSZP-s bizottsági tagok is egyöntetűen támogatták a javaslataimat. Meglepett, ami a testületi ülésen történt. Attól, hogy most éppen nincs egyéni képviselője a körzetnek, még meg lehetne oldani a problémákat, ezt normális körülmények között semmi és senki nem gátolhatná – mondta el lapunknak Gárday Balázs.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a javaslatok között valóban nem voltak komplikált vagy teljesíthetetlen kérések. A véleményét érthetetlen módon megváltoztató képviselők így egy kisebb forgalmirend-változtatási kérésre, a nem működő világító oszlopok javítására, néhány új kutyapiszok-gyűjtő láda felállítására, a kiserdő kitakarítására és a Csikó sétány épülethasznosításával kapcsolatos lakossági tájékoztatására mondtak nemet, amikor a határozati javaslatokat a pénzügyi bizottság egyhangú támogatása ellenére levették a napirendről.

A polgármestert leszavazták

Nem fogadta el a képviselőtestület Tóth Mihály polgármester válaszát egy ellenzéki interpellációra. Úgy tudjuk, hogy Tóth János Fidesz-KDNP-s képviselő azért fordult kérdéssel a polgármesterhez, mert az önkormányzat egyik köztisztviselője (aki jelenleg Orosz Ferenc alpolgármester beruházási tanácsadója is), hivatali telefonján, és elektronikus levélcímén intézte saját vállalkozásának ügyeit.

A köztisztviselő, akinek a cége ingatlanügyekkel foglalkozott, olyan előterjesztéseket készített a képviselőtestület számára, melyekben a Csepel Művek területén működő ingatlanforgalmazó Kft-jével érintett lehetett. (Például a Csepel Művek területén kifizetett ingatlanokkal összefüggő kárpótlásokkal, vagy az ottani utak önkormányzati kezelésbe vételével, és a sok vihart megért Rákóczi Liget telekhez juttatásával stb.)

Az ellenzéki képviselő összeférhetetlenséget firtató kérdéseire Tóth Mihály polgármester nem tudott a képviselőtestületet is megnyugtató válaszban reagálni.

Csepel.info

15 hozzászólás “A polgármestert leszavazták, az alpolgármester kirohant” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Nem esik messze az alma a fájától! Ezek vagytok ti! MSZP megcsináltad!
    Égett a p.fátokon a bőr?
    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos! 🙂

  2. sziszi szerint:

    Gondolom Szlávik Zoltán Budek nevű cégéről van szó, az tényleg elég gáz volt, hogy az önkori e-mail címe volt megadva, de úgy látom már szóltak neki és megváltoztatta.

  3. infósferi szerint:

    Akárki is volt, gondolom, rá volt szorulva.
    Erkölcsi nívója igazodott a környezetéhez, emiatt egy ideig nem zavart senkit.
    Amíg nem jött vaklaki, aki a nyugalmat felkavarta.
    Na ja, 2009, Magyarország.

  4. Matyi szerint:

    Miska 72: olyan igazadvan!
    Takarodó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

  5. titok szerint:

    A múlt, nem csak szép emlékeket idéz fel ,bennük?
    Nocsak ,pironkodnak ,valami emberi lélek még ott bujkál ,ez most jó ?.

  6. Tamási Juli szerint:

    A kis primadonna XD

  7. Pomócsik szerint:

    Láttátok már a Csepel újságot?

    A nagy HO-HO-horgász meghirdette Gárday Balázs javaslatát, a Kiserdő kitakarítását. Persze, előbb a pártja leszavazta a javaslatot, hogy ők tudják nagy csinnadrattával megcsinálni.

    Olyan erkölcsös ez az MSZP, hogy szinte már elolvad az ember.

  8. asdf szerint:

    Szokásos szoci korrektség.
    Hány ilyen volt már, hogy leszavaztak egy javaslatot és sokszor még ugyanazon az ülésen sajátként benyújtották újra és elfogadták.

  9. szkipper szerint:

    Ami ma itt folyik az klasszikus esete a végjátéknak.
    Az alpolgármesteri kirohanás klasszikus hülyeség, a fideszes kezdeményezés tipikus kekeckedés az érdemi munka helyett.

    Az igazi gond az hogy a politikai palettán jelenleg senki sem alternatívája a jelenlegi kurzusnak .
    Ez azért borzasztó , mert ami ezután következik ahhoz érteni is kéne valamihez. A sok nagypofájú csak fröcsög , de hogy mi lenne a dolga arról hallgat mert fingja sincs róla, hogy mit kéne tennie.

    Erről szól a tanmese: A megváltó Jézus haldoklik a kereszten , sebeit ellepik a legyek és egyéb bogarak , az őrző római katona lándzsájával megpróbálja elhessegetni őket. Leszól az úr a keresztről : hagyd fiam csak éhesebbek jönnek!

    Ez a mi sorsunk is : sajnos CSAK ÉHESEBBEK JÖNNEK

  10. TÓTHMIHÁLY szerint:

    Szkipper te demagóg disznó! A muterodat etesd ezzel a falmelléki vörös szöveggel.

  11. spam szerint:

    Szkipper, na ez a tipikus szoci szöveg. Azért ne legyen más, mert az rosszabb lesz, így maradhatnak a jelenlegiek.

    Gondolom te ebből a rendszerből élsz, azért írsz ilyeneket. Pedig nem sokáig lubickolhatsz te kis kommunista. Nagyon remélem, hogy már nem sokáig.

  12. lolka szerint:

    ” -Láttátok már a Csepel újságot?

    A nagy HO-HO-horgász meghirdette Gárday Balázs javaslatát, a Kiserdő kitakarítását.” Egy baj van :március huszonnyolcadikán a január másodikát dolgozzuk le ! Azért jó őtlet (nem kell sok kesztyü)

  13. miska72 szerint:

    Ezt hívják úgy hogy szervezett szervezetlenség!
    Honnan tudnák az elvtársak, hogy 28.-a munkanap?
    Ők nem dolgoznak!
    Tönkreteszik az országot! 🙂

  14. miska72 szerint:

    Lolka ezt már korábban felvetettem az elvtársaknak.

    2009. március 20. 20:44-kor
    Borka úr, Kál Károly fel lehet húzni a kesztyűt, most mutassák meg mennyire SZOCIÁLISAK!

  15. […] látképét és a világörökséget- mint kiderül, ok nélkül. Horváth Gyula néhány hónapja kirohant a kerület képviselő-testületi üléséről, amikor Németh Szilárd kezdeményezésére a 18 évesen meggyilkolt Mansfeld Péterre emlékeztek […]

Itt lehet hozzászólni !