Csoda Csepelen: takarítják a Gázai övezetet!

Csepel.info

Nincsenek felelősök

Valóságos csoda történt a Csepelen: takarító brigád jelent meg a Gázai övezetnek elnevezett senki földjén! „Azt hittem, hogy káprázik a szemem. Ilyet, itt, csak a legmerészebb álmainkban láttunk. Az elmúlt években már azt gondoltuk, hogy ez a valóságban soha nem történik meg” – mondta el a Csepel.info-nak az egyik szemtanú.

A leendő Csepeli Gerincút nyomvonalának elhanyagoltsága évek óta borzolja a környéken lakók idegeit. Az út építését Demszky Gábor 1993-ban ígérte meg. Bár 1996-ra el kellett volna készülnie, építése mégis csak a választási kampányok plakátjain, no meg akkor volt aktuális, amikor Demszkynek és az MSZP-SZDSZ-nek éppen szüksége volt a csepeliek szavazataira.

A főpolgármester néhány nappal ezelőtt érte el a mélypontot: alku tárgyává szerette volna tenni a létfontosságú csepeli beruházás építését, ami ellen a csepeli Fidesz-KDNP, majd Tóth Mihály polgármester is tiltakozott.

Ugyanakkor sok éves vita tárgya a leendő Gerincút nyomvonalának tisztán tartása – pontosabban annak négy éves elmaradása. Már a kisajátítási eljárások kezdetekor rablóbandák és illegális szemétlerakók lepték el a környéket, amelyet hamarosan „Gázai övezetnek” neveztek el az itt lakók. Nem véletlenül. A kifosztott területen ma is patkányok és szipósok sertepertélnek, a szemét mennyiségét megbecsülni sem lehet. Az építési hulladéktól kezdve a narkósok után hátramaradt injekciós tűkig itt bármit meg lehet találni.

Bármilyen sok és irritáló is a rengeteg szemét, azt négy éve nem tudja megmondani senki, hogy kinek a dolga rendben tartani a területet. Bár a csepeli önkormányzat illetékesei időnként elismerik a felelősségüket, azt napokon belül gyorsan le is tagadják. A takarítóbrigád megjelenése most még csak a Gázai övezet szélén volt látható. “Mi csak remélni merjük, hogy ez nem csak egy PR-akció része lesz, hanem valóban elkezdődik az útvonal megtisztítása, és négy év után talán felelőse is lesz annak” – nyilatkozta lapunknak a ritka esemény szemtanúja.

Csepel.info

5 hozzászólás “Csoda Csepelen: takarítják a Gázai övezetet!” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Mi történt az elvtársakkal? Csak a cseszegetés hiányzott?
    Úgy látszik, az elvtársak szaretik a cseszegetést. 🙂

  2. Matyi szerint:

    Mondtam kesztyü nélkül nekik kéne takaritani!:)
    Elvtársak !!!ki a székböl!!!! már nem ragad sokáig a szék!!
    huhuhuhuhuhuhu futásvan:)

  3. Pomócsik szerint:

    Lefogadom, hogy csak PR akció volt!

  4. miska72 szerint:

    Borka úr, Kál Károly fel lehet húzni a kesztyűt, most mutsaaák meg mennyire SZOCIÁLISAK! 🙂

  5. miska72 szerint:

    Érdekes módon nem írt ide egyik se. 🙁
    Vajon miért?
    Csak nem nem szociálisak a lakossággl?
    Vagy nem mernek beállni dolgozni?
    Félnek a néptől?
    Vagy nem tudják melyik felét kell a lapátnak használni? 🙂

Itt lehet hozzászólni !