Megalakult a Kolonics György Alapítvány

kajakkenusport.hu

A sajtótájékoztatón megjelentek az Alapítvány alapítói, a kuratórium tagjai, illetve Kolonics György egykori sporttársai is, hogy együtt indítsák útjára az Alapítványt, amely a kajak-kenu utánpótlásnevelés támogatását hivatott segíteni.

Az alapítók részéről felszólalt Dr. Baráth Etele, az MKKSZ, illetve Molnár Zoltán a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) részéről, valamint Angyal Zoltán a Kuratórium elnöke, Szabolcs Attila, Budafok polgármestere és Horváth Csaba, Kolonics György egykori páros parnere. Az alapítók között szerepel Kolonics György családja, illetve Kozmann György olimpiai bronzérmes kenusunk is.

Juhász Gyula: Himnusz az emberhez című versét Kautzky Armand színművész adta elő, mely után Dr. Baráth Etele röviden vázolta az Alapítvány megalakulásának körülményeit:

“Azért is szükséges az Alapítvány, hogy azok is tudjanak Kolóról, akik ma még meg sem születtek. Ő egy erkölcsi példa és az Alapítványnak is ekkora nagyságot kell elérnie, mind eredményesség, mind emberi tekintetben…”

Angyal Zoltán, a Kuratórium elnöke folytatta: “A szándék tiszta és nemes, olyan mint Gyuri volt. Nagyon remélem, hogy azok a fiatal sportolók, akik valamilyen módon élvezni fogják az alapítvány támogatását hasonlóan fognak érezni.”

Molnár Zoltán a MOB főtitkára szólt a vendégekhez: “A MOB elsőként csatlakozott az ötlethez. Gyuri így nem csak a fényes aranykönyvekben, hanem a mindennapokban és a fiatal tehetségek életében is jelen lesz.”

Szabolcs Attila, Budafok polgármestere: “Gyuri egykori iskolája felvette a nevét, ez volt az első lépés. Szükség van az alapítványra, nagyon sok fiatal van, akiknek hatalmas segítség lesz ez karrierje során.”

Horváth Csaba, aki Kolonics György oldalán olimpiai aranyérmet szerzett megható gondolatokkal fejezte be a felszólalások sorát: Koló a kenuzásban egy olyan iskolát teremtett, ami a mai napig egyfajta mítosz, amire nincs magyarázat. Ő egy más dimenzióban élt és egy más dimenzióban kenuzott, ő maga volt a kenuzás. Jó lenne, ha az Alapítvány olyan tehetségeknek tudna segíteni akik tovább viszik Gyuri örökségét.”

Dr. Baráth Etele bejelentette, hogy a mindekori utánpótlás bajnokság, illetve a hazai rendezésű világkupán a kenu egyes 500 méteres futamok mindenkor Kolonics György nevét fogják viselni.

A Kolonics György Alapítvány hamarosan már bankszámlaszámmal is rendelkezni fog, így a nagyon fontos erkölcsi támogatás mellett forintra váltahtóan is bárki hozzájárulhat a magasztos szándék megvalósításában az alapítvány létrehozóinak.

kajakkenusport.hu

2 hozzászólás “Megalakult a Kolonics György Alapítvány” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Ez egy szép cselekedet. Gratulálok, és sok sikert kívánok.
    Nem felejtünk SOHA Gyuri!

  2. Matyi szerint:

    ITT vagy velünk ! Gyuri!
    Hajrá!! Köszönet ,hogy támogadtad a kis-Duna civil szerveszetet!!!
    Nem felejtünk!!!!!

Itt lehet hozzászólni !