A Munkásotthon visszatér? – Ma eldőlhet

Csepel.info

Munkasotthonszavazas

A csepeliek támogatása teljesen egyértelmű

Több mint négyötödös a támogatottsága annak, hogy a Csepeli Munkásotthon kerüljön vissza csepeli köztulajdonba – értesült a Csepel.info. Az intézmény sorsáról már ma döntést hozhat az Országgyűlés.

A Csepeli Munkásotthon a munkások közadakozásából épült, a szocialista időszakban pedig – egészen a rendszerváltásig – állami tulajdonban, vagyis köztulajdonban működött. Utána azonban a gyári cégek privatizációját, megszűnését kihasználva a csepeli MSZP érdekkörébe került az intézmény. A kerület több tízmillió forinttal támogatta volna működését, ha cserében biztosították volna az üvegzsebet. Mint ismert, a támogatást az MSZP-hez kötődő vezetés visszautasította – legutóbb harminc millió forintra mondtak nemet. A patthelyzetet Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő olyan törvénymódosítással oldaná meg, amely a megszűnt vagy eltűnt tulajdonosú alapítványokat a helyi önkormányzatokhoz vonná. Ezzel a Csepeli Munkásotthon 25 év után ismét köztulajdonba, méghozzá az alapító atyák akaratának megfelelően csepeli köztulajdonba kerülne.

A napokban telefonon is megkérdezte az önkormányzat a csepeli lakosságot arról, hogy szeretnék-e, ha csepeli köztulajdonba kerülne az itt élők közadakozásából épült Munkásotthon. Ennek eredményéről Borbély Lénárd polgármester nyílt levelet küldött Németh Szilárdnak, a törvényjavaslat benyújtójának. A polgármester ebben kiemelte: 5 593 csepeli nyilvánította ki a véleményét a Munkásotthonról, és közülük 4 730-an mondtak igent. Ez a válaszadók 84,57%-át jelenti. A támogatottság tehát több mint négyötödös.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a balliberális pártok semmiképpen sem akarják kiengedni a kezükből a zűrzavaros jogi helyzetet kihasználva megszerzett 5400 négyzetméter hasznos területű, 129 helyiségből álló intézményt. Egy informátorunk szerint ezért háttértárgyalásokat kezdhettek a Jobbikkal is, és gyaníthatóan felajánlást tehettek nekik az intézmény erőforrásaiból. Nem ez lenne az első olyan eset, hogy a radikális baloldal és a radikális jobboldal összefog. A szavazáskor el fog dőlni, hogy így történt-e, de jó eséllyel a Fidesz-KDNP többsége miatt ezzel sem tudnák megakadályozni a Munkásotthon visszakerülését a csepeli köztulajdonba.

Borbély Lénárd polgármester ugyanakkor a véleményt nyilvánító csepeliek négyötödéhez hasonlóan örülne a Munkásotthon visszatérésének. “Amennyiben a törvény elfogadásra kerül és a Munkásotthonunk újból köztulajdonba kerül, az garanciát jelent a kultúra további fellendítésére, a csepeli polgárok életének további színesítésére, hiszen önkormányzatunk kizárólagos célja a Munkásotthon színvonalas működtetése, valamint a Kormánnyal összefogva, annak megújítása és felújítása.” – írta Csepel polgármestere hétfőn közzé tett nyílt levelében.

Csepel.info

8 hozzászólás “A Munkásotthon visszatér? – Ma eldőlhet” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    “Ha kell, akkor adjatok be egy törvényjavaslatot”.

  2. Grün Izidor szerint:

    Hány lakosa is van Csepelnek?!

  3. Grün Izidor szerint:

    “Orbán nélkül szavazták meg a budapesti olimpiát”
    .
    Mint a Paks II-őt is!
    Csak hogy majd tudjon védekezni mint a cement a zemhetesnél?!
    Én ott se voltam! 😛 😀
    .
    http://index.hu/belfold/2015/07/06/orban_nelkul_szavaztak_meg_a_budapesti_olimpiat/

  4. belekotkot szerint:

    A szavazáskor el fog dőlni, hogy így történt-e, de jó eséllyel a Fidesz-KDNP többsége miatt ezzel sem tudnák megakadályozni a Munkásotthon visszakerülését a csepeli köztulajdonba.

    Tehát a csepel.infó is is elismeri hogy ez a törvényjavaslat kizárólag a munkásotthon miatt született meg.

  5. Orsós Rodrígó szerint:

    Intézményesített, törvénybe iktatott lopás! Köszi fidesz!
    Semmi többet nem várt az ember a korrupció kormányától.

  6. felix szerint:

    Vajon mennyibe került ez a törvényjavaslat beadása utáni telefonos komédia.
    Akár mennyibe is kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát, mert semmiről nem döntött és semmit sem befolyásolt.

  7. Orsós Rodrigó szerint:

    felix! pluszban abszulut hiteltelen.

  8. fghfjhgkjhk szerint:

    Hagyjuk ezt a kérdezősdit, mert úgy kérdeztek itt meg bárkit, mint senkit! 🙂

Itt lehet hozzászólni !