Szabad utat kap a népszavazás? – Szavazzon a szavazásról!

Csepel.info

Március 10-én, délelőtt 9 órától lesz az a rendkívüli önkormányzati ülés, amelyen három témakörben születhet döntés egy helyi népszavazás kiírásáról. A népszavazás mellett érvelők szerint sok tízmillió forintot lehet megtakarítani azzal, ha a Csepel SC, a Kis-Duna part és a csepeli kórház ügyében a június 7-i Európai Parlamenti Választással egy időben kerülhet sor. Ezek után pedig kétség nem férhet ahhoz sem, hogy az önkormányzat teljes választói felhatalmazással vállalhatja fel a jövőben ezeket az ügyeket.

Egy biztos: a népszavazás kérdéseivel már nem lehet baj, hiszen azokról két esetben is döntött az illetékes bíróság. A népszavazással szemben nyíltan – úgy tudjuk – eddig egyetlen párt vagy civil szervezet sem érvelt. A csepeli MSZP-frakció azonban több alkalommal is meghiúsította az említett kérdések tárgyalását, és a népszavazásról szóló döntéshozatalt. A Fidesz-KDNP kezdeményezéséről itt olvashatnak.

Ettől a héttől a következő kérdése lehet szavazni a Csepel.info-n: Ön szerint mi történik a március 10-i rendkívüli testületi ülésen?

6 hozzászólás “Szabad utat kap a népszavazás? – Szavazzon a szavazásról!” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Hajrá Csepel, hajrá Szilárd!
    http://www.kommentalok.hu/news.php Az új honlapom! /Több nem lesz, nem kell megijedni/

  2. Ábel Attila szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Ha az eddig történteket végiggondolom, a harmadik lehetőségnek van a legkisebb esélye. Magam mégis arra szavaztam.

    Továbbra is bízom ugyanis abban, hogy valamennyi, az önkormányzatban helyet foglaló párt él azzal a lehetőséggel, hogy egyértelműen (és nem pénzt fecsérelve) megtudjuk, mi választók véleménye az említett kérdésekben.

    A Csepp TV-nél tartott egyeztetésen, amikor az időközi önkormányzati választásról volt szó, azt kértem a Csepp TV és a Csepel újság vezetőitől, hogy a népszavazás kérdéseiben ugyanúgy szólalhassanak majd meg a csepeli pártok, mint ahogy most az önkormányzati választás alkalmából lesz lehetőségük rá. Én úgy láttam, hogy ebben egyetértés volt.

    Olyan kérdésekről van szó ugyanakkor, amelyekben nemcsak pártok, hanem civil szervezetek, sportolók, betegjogi szervezetek is joggal elmondhatnák – remélhetőleg őszinte – véleményüket. Bízom benne, hogy erre is sor kerülhet.

    Várom Borka-Szász Tamás úr véleményét is, aki remélem nem csak közbeszerzési ügyekben olyan aktív!

  3. spam szerint:

    Csak az a baj T. Ábel úr, hogy a szocik szerintem még itt is arra szavaznak, hogy nem mennek el. Egyébként kiváncsian várom Red Bull frakcióvezető úr válaszát én is.

  4. asdf szerint:

    Vajon Mészáros Ferenc ha képviselő lenne elmenne-e a rendkívüli ülésre és szavazna is? Ha igen, egyet értene-e azzal a javaslattal, hogy június 7-én legyen a népszavazás is?

  5. miska72 szerint:

    Nem NÓÓÓÓRMÁLISAK!!!!!
    Arról kell szavazni, hogy akarunk e szavazni?
    Demokrácia van, vagy mi a fene.
    Ja hogy DIKTATÚRA van?
    Úgy már más. 🙂

  6. miska72 szerint:

    Az elvtársak ismét bizonyítottak!
    Ismét össze kell gyűjteni 70000 aláírást, hogy lehessen szavazni a Csepel SC-ről, a Kis-Dunapartról, és a Kórházról.
    De meglessz AZ ELEGENDŐ ALÁÍRÁS! 😉

Itt lehet hozzászólni !