Videós teszt a Kossuth Lajos utcai kerékpársávról – visszafelé

Csepel.info

“Oda kell figyelni, de jól használható :)” ezt írta a Kossuth Lajos úti kerékpársávról egyik tesztelője, aki a minap kamerával ment végig a felújított szakaszon. Többen is hiányolták, hogy csak az egyik irányban készült erről felvétel. Most pótolta a “hiányt”.

A csepeli kerékpárutak legfőbb baja volt, hogy több helyen is megszakadtak, a belvárosba pedig lehetetlen lett volna közvetlen balesetveszély nélkül bejutni. Az elmúlt öt év fejlesztései során elkészültek a belvárossal összekötő bicikliutak, mostantól pedig Csepel központján is könnyen át lehet jutni. A videókhoz több bringás is hozzászólt, az egyik megjegyezte: “Babányosnak tűnik, nagyon!”

9 hozzászólás “Videós teszt a Kossuth Lajos utcai kerékpársávról – visszafelé” bejegyzésre

  1. hol? szerint:

    Már az elején amikor az ezüst audi mellett elfordul jobbra, hát milyen szabálytalan. Az ilyen tolakodó majmok miatt történnek a balesetek!

  2. nagyapó szerint:

    Valahogy hiányolom a KRESZ 9.§ b. szerinti fényjelző készülékeket. Hiányzik a “kerékpárút vége” tábla/ák. Azonkívül van még egy gondom: “Az egy nyomon haladó járművek – különösen a kerékpárok – előzésekor nagyobb oldaltávolságot kell tartani, számítva e járművek oldalirányú mozgására is. Az ilyen járművek előzésekor általában 1 méter körüli oldaltávolság tartása tekinthető biztonságosnak.” Mindenütt be lehet ezt tartani? L. tócsák kerülése!
    Jó lenne olyan táblát is kirakni, hogy csak 18 éven felülieknek!
    Maradok a párhuzamosan, a házak közötti kerekezésnél.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Grün Izidor szerint:

    “Az egy nyomon haladó járművek – különösen a kerékpárok – előzésekor nagyobb oldaltávolságot kell tartani!”
    .
    Főleg mióta szeretett Vezírünk kiharcolta, hogy ittasan is lehet biciklálni! 😛 😀
    .
    „Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének teljes hiánya alapján született.” O.V.

  4. Jeniszej szerint:

    Egyre baleset veszélyesebbek lesznek Csepel útjai a „sokk” kialakított járdasziget miatt, amelyeket bizonyos fényviszonyok miatt észrevehetetlenné válnak a járművezetők előtt. Már talán nincs Csepelen olyan járdasziget, az út közepére kihelyezett „virágos kert” ahol súlyos baleset ne lett volna. Most ezek meg az olyan sávok kialakítása melyek felfestésre kerültek, csak tovább rontják a helyzetet. Lassan már teljesen leszűkülnek a járművek biztonságos haladását biztosító útfelületek.

  5. Jakab szerint:

    @nagyapó: Csak azért nincs kerékpárút vége tábla, mert ez nem kerékpárút. A kerékpárút önálló úttest, a megfelelő építési előírásokkal, a kerékpársáv pedig az úttest egyik sávja, amit csak kerékpárral szabad használni.

    Én is a párhuzamos utcákban szoktam tekerni, és fogok is, de azért remélem, nem bánod, hogy erre _is_ lehet.

  6. Jakab szerint:

    @Jeniszej: A Kossuth Lajos utcában kb. 3,5 marad még a kerékpársáv mellett is, ezen tessék elférni. Illetve kérdezem, hogy aki itt nem fér el, az mit csinál a Nagykörúton?

    Ha egy járművezető nem látja ezeket a szigeteket, akkor (relatív) gyorshajtást követ el; nem gondolom, hogy (relatív) gyorshajtókra kéne méretezni az infrastruktúrát.

  7. Jeniszej szerint:

    Nem ártana megkérdezni azokat, akik Csepelen telibe trafálták a járdaszigeteket, hogy miért tették?
    A fényvisszaverő táblákat ezért találták fel, hogy az út közepére kihelyezett építmények, oszlopok minden körülmények között észrevehetők legyenek.
    Régebben a járdasziget végét, még a Nagykörúton is világító táblákkal jelezték. (gombák)

  8. kerdezo szerint:

    Nekem, mint autósnak semmi bajom a járdaszigetekkel, annak ellenére, hogy naponta járok a Kossuth Lajos utcán.
    Sokkal biztonságosabbnak tartom a gyalogosok szempontjából, mivel nem kell két sávot “átrohannia”, elegendő a szigeten megállni. Persze, aki “telibeveri” a járdaszigetet, az ellen nem védi meg a gyalogosokat.
    Most már csak a gyalogosokat kell figyelmeztetni, hogy a zebra az övék! Minden nap van egy-két kamikáze/hülye, aki a gyalogátkelőtől 10-20 méterre akar átrohanni, jellemzően a Karacsony Sándor utcai buszmegállónál.
    Szintén figyelmeztethetnék a kerékpárosokat, hogy ott, ahol ki van jelölve a számukra a hely, ott tekerjenek, és a piros tiltó jelzés nekik is szól.

    A felújított út egyébként egy kalap szar.

  9. Jeniszej szerint:

    Hol tilos parkolni a Csepeli Piactér mellett? Jogosan bírságolgatnak a közteresek, ha a mentőállomás felől beállok szembe a csarnok mellé? (Ha van tábla meddig tart a tábla hatálya?)
    🙂

Itt lehet hozzászólni !