Hudák János Csepelt is átengedné a hajléktalanoknak

Facebook

Hajléktalanszállás a Daru dombnál 2010-ben: Hudák János ismét ezt szeretné?

Miután a II. kerületben élő Karácsony Gergely szabaddá tette Zuglóban a közterületeken lakhatást, Hudák János párttársa Csepelen tenné ugyanezt. A politikus Facebook-oldalán felháborodva számolt be arról, hogy a kerület legszebb részét, a csepeli Királyerdő utcáit, parkjait, játszótereit is védi az önkormányzat.

“A Kúria döntése ellenére újra kijelölték gyakorlatilag Csepel teljes lakott területét tiltott zónának. Ráadásul voltak annyira pofátlanok, hogy például egész Királyerdő területére vonatkozóan indokként a Királyerdei Művelődési Ház kulturális védelmét határozták meg, miközben az intézmény épülete Királyerdő egyes részeitől kilométerekre van. Felháborító!” – írta Hudák János, a Párbeszéd Magyarországért párt csepeli önkormányzati képviselője az önkormányzat döntésére reagálva.

Így nézett ki a Daru domb környéke 2011 tavaszán: több mint 100 tonna szemetet szállítottak el innen

darudomb

A domb felújítása után

A hajléktalanok szálláshoz jutottak, táboruk helyén ma fiatalok sportolhatnak: a PM szerint ez üldözés

Csepelen évekig tartott, mire az önkormányzat fel tudta számolni a Kis-Duna part melletti Daru domb és az Akácfa utcai Kiserdő környékéről a hajléktalan-táborokat. Csak a szemét elhordására több tízmillió forintot költött a kerület, amit a Kis-Duna part majd a Kiserdő teljes területén a környezet felújítása, megszépítése követett. A Kiserdő ma népszerű erdei tornapályaként és bográcsozó helyként működik, a Daru domb mellett pedig a környezet megszépítése után BMX-pálya és fitnesz park épült. A Daru domb nagy önkormányzati rendezvényekre is alkalmassá vált, további szépítésére, fejlesztésére pedig a csepeli önkormányzat a napokban nyert meg egy fővárosi pályázatot. Az újabb fejlesztések 63 millió forint értékben valósulhatnak meg.

A hajléktalanok sem jártak rosszul. Eközben ugyanis az elmúlt években új hajléktalanszállót, a téli időszakokban pedig az önkormányzat által biztosított új, rendkívüli ellátásokat is igénybe vehették. Csepelnek 2010 óta sikerült elérnie, hogy többen veszik igénybe a hajléktalan-ellátás intézményeit, és kevesebben élnek olyan veszélyes körülmények között, ami 2009-ben és 2010-ben több hajléktalan meggyilkolásához vezetett Észak-Csepelen.

A PM átengedné a közterületeket

A Párbeszéd Magyarországért ugyanakkor úgy véli, hogy át kell adni az utcákat, tereket, játszótereket és parkokat a hajléktalanoknak, ha azok életvitel-szerűen akarják azokat használni. Bár Karácsony Gergely ezt úgy tette meg polgármesterként Zuglóban, hogy ő közben a II. kerületben él, Hudák János is hasonló gondolatainak adott hangot Facebook-oldalán. A politikus szerint azzal, hogy a hajléktalanokat nem hagyják az utcákon, tereken, parkokban és játszótereken élni és azokat kisajátítani, sőt szállókat biztosítanak nekik, ahol az alvás mellett tisztálkodhatnak és munkát keresnek, valójában üldöztetés valósul meg, ami embertelen.

Hudak_J_PM_LMP

Alapjövedelmet és közterületeket adnának a hajléktalanoknak

Bár Demszky Gábor idején megszokott volt, hogy a hajléktalanok bárhol élhettek, cserében viszont télen a számuk a fagyhalál és a betegségek miatt jelentősen megritkult, 2010 október óta a főváros és a kerületek többsége egészen más irányt tartanak elfogadhatónak. A főváros 22 kerülete most is a hajléktalanszállókba és az ellátórendszerbe igyekszik terelni a hajléktalanokat. Ezek közül lépett ki Zugló, ahol a parkokat, játszótereket, utcákat-tereket megnyitották a hajléktalanok előtt, hogy elfoglalhassák azokat a nyugalomra, pihenésre vágyó emberek és játszani szerető gyerekek elől.

Csepel.info

20 hozzászólás “Hudák János Csepelt is átengedné a hajléktalanoknak” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Szívesen adok minden hajléktalannak két jegyet, hogy elmenjen Zuglóba és hagyják a 75000 csepelit nyugalomban.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Ez a kép biztos nem a kukori dombnál készült, mert ott egy szál fa sincs, esetleg onnan az 1km-re lévő erdő tulsó végén.

  3. Orsós Rodrígó szerint:

    Trafikos apó! Én meg adok neked egy 10-es gyűjtőjegy tömböt, csak menj olyan messze amíg kitart. Ja és útközben szólj be a főnökeidnek, hogy építsenek hajléktalan szállót mondjuk egy stadion árából 20at is akár.

  4. qkac szerint:

    KÖZTERÜLET! Benne van a nevében. Gyengébbek kedvéért. Ez a furcsa világban a KÖZTERÜLET sem a KÖZ-é?

  5. Orsós Rodrígó szerint:

    Qkac! A hajléktalanok nem mennek szavazni, nem x-elnek a fideszre. Az élethez sincs joguk szerintük, Kövér elvtárs ad nekik kötelet majd.

  6. Tarjányi László szerint:

    http://csepel.info/?p=22922#comment-144164 “Ismét megtelhetnek az aluljárók”

    2012. november 15., csütörtök – 20:17
    A hajléktalanok a belső tartás miatt hajléktalanok. Nem a szállás a fő problémájuk, hanem hogy nem tartoznak senkihez, senkiért, még magukért sem felelősek. Ezen kell segíteni! Ha valaki még gondolkodni sem hajlandó saját sorsáról, nos ahelyett másnak kell gondolkodnia! Hajdanán miért nem voltak hajléktalanok? Mert tartoztak valahová! Ha nem volt családjuk, akkor a faluhoz, a nemzetséghez, a törzshöz tartoztak. Erről kell gondoskodni! A hajléktalanszálló nem megoldás, ott is magányosak. Össze kell őket szedni, laktanyába költöztetni, gondoskodni ételről, tisztálkodásról, öltözetről. Gondoskodni lelki gondozásról, elfoglaltságról. Például nagyon jól lehetne őket használni bűnmegelőzésre. Járőröznének, követnék mindenhová a potenciális bűnelkövetőket, hogy ne legyen alkalmuk bűnözni. Amenyiben megtámadnák őket, akkor a többiek is kirajzanának mint a méhkas, s elrendeznék a dolgokat. A magyar nemzetnek joga van magát megvédeni, s joga van hogy a juttatásokat feltételekhez ktni
    Örökké éljen a magyar nemzet!!

    http://csepel.info/?p=22922#comment-144172 “Ismét megtelhetnek az aluljárók”

    2012. november 15., csütörtök – 20:55
    A szabadság szart sem ér ha az egyén sehová, senkihez nem tartozik! Azt hiszitek hogy annak idején, amikor a magyarok a pozsonyi csatába indultak, hogy megakadályozzák a kiírtásukat (IV. Lajos keleti frank király “Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak. ”), volt választása az egyénnek? Nem, aki épkézláb volt, mennie kellett! Ha valaki olyan hitvány lett volna, hogy nem megy, akkor jól megkorbácsolták volna, aztán felkötötték volna a lovára és vitték volna magukkal. Akkor az egyén a közösségbe tartozott, akár akarta, akár nem! Nem is lett senki öngyilkos! A közösségnek ma is be kell emelnie maga közé azokat akik kilógnak, a liberális szabadság meg le van szarva! “Akinek nem tetszik, el lehet menni!” Aki a magyar törzshöz tartozik, az mind a testvérem, a többiről meg gondoskodjon a saját népe!

  7. csepelimen szerint:

    Hudáknak ajánlom figyelmébe a Sétáló utca környékét, védencei naphosszat ott tanyáznak, tivornyáznak, italoznak. Ilyen emberek nem kellenek Csepel közterületeire.

  8. joságos szerint:

    Volna egy-két kérdésem! Annak a milliónyi adó fizető, munkából élő, vagy nyugdíjjal rendelkező embernek akik szintén ennek a városnak a lakosai vannak e jogai? Ha igen akkor ezen jogok közé tartozik e a közbiztonság, a rend, tisztaság és a nyugalom? Mért kell eltűrni a közösségi közlekedésben azt a bűzt, koszt amit ezek az emberek árasztanak magukból? Amennyiben vannak jogai a többségnek is úgy azt miért ne gyakorolhatnák?

  9. Orsós Rodrígó szerint:

    Rugdossuk őket hazáig. Ja nem jó. Akkor zavarjuk őket el mindenhonnan aztán még amonnét is. Sőt emberi és alkotmányos jogaiktól is fosszuk meg őket! Vagyis mégjobbat tudok, inkább vegyék fel őket a fityeszbe, hátha növelik valamelyest az erkölcsi és szellemi színvonalat.

  10. nagyapó szerint:

    Egy illegális bevándorló 1 napja 4 300 Ft-ba kerül. Tessék számolni! Megint Orbánnak van igaza.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. Orsós Rodrígó szerint:

    Bohóc nagyapó! Megint nincs igaza Orbáncnak, főleg hogy a legújabb gyűlöletkampánya 400 millióba kerül nekünk, plusz a szánalmas nemzetinek csúfolt inzultációja, ami egymilliárd volt. Tessék számolni! Ne csak röfögni itt. Szégyen ez a korrupt és idegengyűlölő kormány. Az unió feketebárány lettünk. Köszi Orbán!

  12. nagyapó szerint:

    Hüjegyerek műcigány (mi van katka eltűnt?)! Májusig 50 000 illegális bevándorló érkezett. Ezt szorozza 4300 Ft/nappal! Nehéz lesz a nyócátal nélkül, de próbálja meg! Viszont, ha nem tud értelmes választ adni a konzultációra, mint egy svájci polgár, akkor ne pofázzon!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  13. ebihal szerint:

    Értelmes választ, értelmes kérdésre lehet adni! DE hol itt az értelmes kérdés, hol az
    értelem a Fideszben?

  14. Orsós Rodrigó szerint:

    Szenilis! Svájc eleve nem választana meg egy féleszű, hatalommániás diktátort, másrészt meg nem ott vagyunk hanem az eu-ban ahol minden tagállam kiveszi a részét. Nyugodj meg, nem a te öregségidre fáj a foguk, továbbálnak ahogy rájönnek, hogy rosszabb helyre kerültek mint ahonnan menekültek.

  15. Hudák János szerint:

    Gratulálok a csepel.info szerzőinek!

    Sajátos logikájukkal ismételten sikerült kiforgatniuk a valóságot, hogy politikai érdekeiknek megfelelően tálalják az adott ügyet. Ennek mentén továbbhaladva várom újabb cikküket, amely szerint a hajléktalanok kriminalizálása ellen felszólaló egyházak és vezetőik (pl. Szent Egyed Közösség, Józsefvárosi Evangélikus Egyházközösség, Bokor Közösség), esetleg az ELTE Szociális Munka és Szociálpolitiaki Tanszéke is azért tiltakozik, mert azt szeretné, hogy a játszótereket, közterületeket elfoglalják a hajléktalanok.

    Fabiny Tamás evangélikus püspök szavait ajánlom mindenki figyelmébe: “Készül egy evangélikus állásfoglalás, amelynek az a lényege, hogy semmiképpen sem a közterületekről való kitiltás a megoldás, hanem az intézményhálózat fejlesztése. Amíg nem biztosított a megfelelő pénzügyi és infrastrukturális háttér, addig hiába mondja a főpolgármester vagy bárki más, hogy vonzó hajléktalanszállók vannak Budapesten. Mert nincsenek. Nem lenne szabad, sőt – erősebb szóval – bűnös dolog kriminalizálni a hajléktalanokat, ráadásul azelőtt, hogy a megfelelő feltételeket biztosítottuk volna.”

    Csak halkan jegyzem meg, hogy, ha tényleg meg akarná oldani a kérdést a Fidesz, már rég kiépíthetett volna egy olyan ellátórendszert, amely képes az összes hajléktalan ember befogadására. Ez lenne a feladat, hiszen természetesen senki, így a PM sem gondolja, hogy jó dolog, ha emberek az utcán élnek. A különbség ott van közöttünk, hogy mi segíteni szeretnénk rajtuk és ehhez forrásokat is rendelnénk, a Fidesz pedig büntetni és eltüntetni akarja őket.

  16. admin szerint:

    Tisztelt Hudák Úr!

    Semmit sem értettünk félre, és semmit sem forgattunk ki.

    Üdvözlettel:

    Csepel.info

  17. Orsós Rodrígó szerint:

    Admin! Dehogynem!

  18. Ábel Attila szerint:

    Kedves Olvasók!

    A hajléktalanoknak ugyanolyan joguk van használni a csepeli közterületeket, mint bárki másnak. Ugyanúgy sétálhatnak a csepeli parkokban, leülhetnek pihenni, beszélgetni a padokra, és a játszóterek sincsenek lezárva senki elől. Minden ember ugyanúgy használhatja a közterületeket, aki elfogadja, hogy annak is rendje és módja van.

    Igaz, a hajléktalanoknak nincsenek többletjogaik. Nem sajátíthatják ki a játszótereket, parkokat, nem építhetnek oda hulladékfeldolgozó tanyát, nem végezhetik ott a dolgukat, és nem zaklathatják az ott pihenő, játszó csepelieket. Ezzel viszont ma a társadalom túlnyomó többsége egyetért. Én is azt gondolom, hogy ez így korrekt. Így mindenki egyenlő, és a város mindenkié. A Csepelen lakóké is.

    Azt sem szabad elhallgatni, hogy a közterületi károk jelentős részét és a szemét nagyobb részét nem a hajléktalanok okozzák. A csikkeket, szemetet szétszórók, graffitisek többnyire nem közülük kerülnek ki. A hajléktalanok többsége súlyos lelki és egészségügyi problémákkal küszködik. Pont ezért nem az a megoldás, hogy hagyják őket az utcán élni, és telente meghalni – ahogy a Demszky-korszakban megszokott volt. Ezért a főváros és a kerület is sokat költött a hajléktalan-ellátásra. Minden állítással szemben az év legnagyobb részében bőven van hely a hajléktalanszállókon. Igaz, ott is be kell tartani a szabályokat. Nem lehet részegeskedni, nem lehet oda hulladékot gyűjteni. Cserében lehetőség van az alvás mellett a tisztálkodásra, és rendes munkahely keresésére.

    Az élet ilyen: szabályok is vannak hozzá. Ebben nem értünk egyet néhány szélsőséges szervezettel, akik azt követelik, hogy a társadalom feltételek nélkül fogadjon el a hajléktalanoknak többletjogokat, és a hajléktalanok szabadon sajátíthassák ki maguknak azokat a közterületeket, amik éppen megtetszenek nekik. Zuglóban is ezt gondolja a polgármester, aki persze nem ott lakik, hanem a II. kerületben. Ő így látja, a zuglóiak pedig majd legközelebb jobban megnézik, hogy kire voksolnak.

    Üdvözlettel:

    Ábel Attila

  19. Grün Izidor szerint:

    Ábel Attila!
    “A hajléktalanoknak ugyanolyan joguk van használni a csepeli közterületeket, mint bárki másnak.”
    Már megint egyetértek Veled!
    A többi csak a szokásos szómenésed, amit egy mondattal elintézhettél volna:
    Az önkormányzatnak pedig választóiktól kapott joga ezt a közterület-használatot minden törvényes eszközzel betartatni!
    Ennyi! 😀

  20. Grün Izidor szerint:

    admin!
    Ha semmit nem értettetek félre és nem forgattatok ki mire magyarázkodik Ábel Attila?!
    Jó rendőr és rossz rendőr effektus?! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !