Madárles, faültetés, kézműveskedés a Madarak és fák napján

Csepel.hu

madarak7

Színes és tartalmas programokkal várták a csepeli óvodásokat és iskolásokat a Madarak és fák napja rendezvényén a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban május 8-án. Az önkormányzat támogatta esemény kivitelezésében a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület munkatársai segédkeztek.

A tetszetősen kialakított állomásokon kreatív feladatokat teljesítettek a gyerekek. Felhőtlen örömmel csatáztak a buborékokkal és a krepp papírból papagájöltözék készítése szintén jókedvre derítette őket. A játékos hangulat az aszfaltrajzoknál is megmutatkozott.

A nyolc helyszínen szinte mindenütt a központi téma a madarak körül forgott. A madárlesen például a Fővárosi Állat- és Növénykert madárszakértő munkatársa ismertette a kistestűek befogását kifeszített háló segítségével. A kézműves sátorban hazavihető papírmadarakat alkottak és madáretetőket díszítettek a résztvevők. Kiemelt érdeklődés kísérte a Mikka Makka Vándor Állatbemutatóját, ahol többek között kecskét és pulit simogattak.

A gyerekek szebbé varázsolták a harangláb környékét is, begóniákat ültettek Varga Norman ifjúsági referens, egyesületi elnök és a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai segítségével. A nap folyamán elültettek még díszalma fát, mogyorófát és gömbkőrist a rendezvényközpont Hollandi úthoz közeli zöldterületén.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !