Állásbörze – 750 munkalehetőség a csepelieknek

Csepel.hu

borze2

Állásbörzét rendezett a Csepeli Járási Hivatal a Királyerdei Művelődési Házban április 15-én, amelyen 36 cég várta a jelentkezőket. Az eseményen több mint száz álláskereső jelent meg, akik közül jó néhányan megtalálták a számukra megfelelő munkát, mások csalódottak voltak. Ábel Attila alpolgármester a börze megnyitóján azt emelte ki, hogy az ország gazdasági helyzetének javulásával egyre többen álláshoz jutnak, s ennek arányában csökken a munkanélküliség.

Ábel Attila utalt rá, hogy az ország gazdasági állapotáról mind kedvezőbb adatok látnak napvilágot, aminek része, hogy csökken a munkanélküliek száma. Persze, ez még nem jó hír azoknak, akik jelenleg is állást keresnek, biztató ugyanakkor, hogy egyre több cég kínál különféle munkákat az embereknek. Csepelen jelenleg 2200 munkát keresőt tartanak nyilván. Sajnálatos, hogy sok a hamis álláshirdetés, de a mostani állásbörzén csak olyan vállalatok jelentek meg, amelyek valóban létező cégek és igazi állásokat hirdettek meg. Ezúttal mintegy 750 állást kínáltak az érdeklődőknek.

Göger Ákos, a Csepeli Járási Hivatal foglalkoztatási osztályának megbízott vezetője elmondta, hogy immár rendszeresen rendeznek állásbörzéket, és sikerként könyvelhető el, hogy egyre nagyobb a kínálat. A börzén jelenlévő cégek képviselői részletes tájékoztatást adtak az érdeklődőknek.

A börzén nemcsak csepeli székhelyű cégek képviseltették magukat, hanem más kerületekből is érkeztek. Íme, néhány példa. A Magyar Honvédség szerződéses és önkéntes tartalékos katonai szolgálatra várt jelentkezőket. A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet targoncavezetőket, raktárosokat, fegyőröket keresett. A csepeli Tesco pékárú és hús eladókat, árufeltöltőket, pékeket látna szívesen üzletében.

A Csepeli Városgazda Zrt.-nél azt mondták, hogy főállású kertészeti gépkezelőket, kőműveseket, villanyszerelőket szeretnének alkalmazni, mert hiány van belőlük. Két óra alatt hatan adták le jelentkezésüket, többségük férfi. Bérezés megegyezés szerint.

Egy XI. kerületi cég szobalányokat és takarítókat keresett, akik szállodákban, irodaházakban dolgoznának. Azt a felvilágosítást kaptuk, hogy sokan érdeklődtek, de kevesen jelentkeztek. A munka hátránya, hogy többnyire nyári idénymunkáról van szó, előnye, hogy emelték a béreket, amely havi nettó 130 ezer forint lett. A fiatalabb nők számára kevésbé csábító az ajánlat, inkább a középkorúak találhatják meg jobban a számításukat a tapasztalatok szerint.

A csepeli székhelyű Prima Maroni Kft. állandó munkára betanított munkásokat keres szalag mellé gyümölcsfeldolgozásra, csomagolásra, kartonozásra. Többen is leadták életrajzukat. A bérezés a ledolgozott óraszámtól függ.

Nem reprezentatív módon megkérdeztünk egy elégedetlen és egy elégedett munkakeresőt. Az előbbi egy középkorú férfi volt, aki értékesítési szakember és gépjárművezető képesítéssel is rendelkezik. Szerinte semmilyen olyan állásajánlat nem akadt, amely a munka körülményeit és a bérezést illetően is kielégítő lett volna számára. „Két kiskorú gyerekem van, havi 120 ezer forint fizetésből nem tudom eltartani a családomat úgy sem, hogy a feleségem is dolgozik. Lehet, hogy külföldön próbálok munkát keresni.”

Egy fiatal nő elégedettebb volt, mert hónapok óta munkanélküli, és a vendéglátásban vagy az egészségügyben el tudna helyezkedni. „Nincsen gyerekem, egyelőre csak magamról kell gondoskodnom. Havi 110-120 ezer forintnak örülnék, mert egyébként nincsen bevételem. Végre olyan munkát vállalhatnék el, amely bejelentett állás, és hosszabb távon számolhatok vele.”

Csepel.hu

11 hozzászólás “Állásbörze – 750 munkalehetőség a csepelieknek” bejegyzésre

  1. Miska72 szerint:

    A kiplakátolt állások hiányosak voltak! Például oda lehetett volna írni mi az elvégzendő feladat. A másik a fizetések 52800 Ft de azt nem írták oda hogy az állás 4 órás! Ezt csak gondolom. A másik volt aki kőművest keresett 120 ezer bruttóért!!!! Sok sikert hozzá! Voltak vicces fizetések is, nem is kevés. A másik, vidéki állásokat felesleges kitenni, Biatorbágy, Szentes, Győr!!! Ez csak a kamu munkahelyeket növeli, mint ha mennyi állás lenne!!!! Akinek itt dolgozik a felesége, itt van lakása csepelen, Budapesten nem hiszem, hogy 105.000 vagy 120,000 vagy 160,000 ezer bruttóért lemegy vidékre és itthagyja a családját!!!!! A másik, ebből még ott béreljen lakást!!!!! Vicc!!!!! nem kicsit!!!! Nagyon!

    Tetszik · Válasz · épp most · Szerkesztve
    ..

    Mihály Turányi A rendezvény nem tartott 15:00 óráig!!!!! Már 13:00 órakkor kb senki nem volt ott Egy munkaközvetítő cég sem!!!! A faliújságra kiraghasztott állásokat is leszedték már 14:00 óra felé kb! Ott voltam.

    Tetszik · Válasz · 1 perce · Szerkesztve

  2. Miska72 szerint:

    A fizetések nem voltak versenyképesek. Minimál bér, vagy a felett picivel. A külföldi állások lettek volna versenyképesek!!!!

  3. Hozzászóló szerint:

    Én is ott voltam 9-től 13-ig (a végéig) és voltak normális lehetőségek. A kirakott hirdetéseket, pedig a többi álláskereső szedte le.

  4. Orsós Rodrígó szerint:

    Közvilágítás korszerűsítéshez keresnek villanyszerelő szakembereket az Elioshoz, 105.000 bruttóért. Munkavégzés helye: országszerte mindenhol. Jelentkezni lehet a t.pisti(kukac)fidesz(pont)hu

  5. nagyapó szerint:

    Jól lehet röhögni a Párttól kapott munkásőr lakásban, kiemelt nyugdíj mellet a melósokon.
    Viszont van egy baloldali párt, amelyik a dolgozók mellett van: „Egyetért-e Ön azzal, hogy alkotmányos alapjog legyen a vasárnapi pihenőnap?”. Ezt a Munkáspárt kérdezi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. Grün Izidor szerint:

    Öreg Szaporítósejt!
    A vasárnap mindig is pihenőnap volt, alapjogon!
    Mindenkinek kijárt a lehetőségek szerint!
    Ha mégis kénytelen volt munkát végezni 100%-os pótlék és egy plusz pihenőnap járt érte!
    A folyamatos munkarendben dolgozók pedig nyugdíj kedvezményt (amit szociálisan érzékeny kormányunk egyetlen tollvonással eltörölt) kaptak! 😛 😀

  7. felix szerint:

    Klasz is az a szabad vasárnap.
    Szombaton 00.00 h.-ig munka majd hétfőn 00.00 H.-tol ismét.
    A kettő között éljen a család, ha van aki főz rájuk.

  8. nagyapó szerint:

    Charlie! Nem keveri a napokat? Nem sabbatot akart írni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  9. kerdezo szerint:

    Kedves Grün Izidor!

    Aktív dolgozóként dolgozhatok vasárnap is, az általad említett “jóságok” természetesen járnak. A vasárnapi zárva tartás ne keverjük össze a vasárnapi munkavégzéssel.

  10. Grün Izidor szerint:

    kerdezo!
    Ezt a zÖreg Pöccsel beszéld meg, aki a vasárnapi pihenőnap alapjogba foglalásáról beszélt!
    Én tudom.
    Valamikor én is kemény munkával kerestem a betévőt!
    Sőt, ha a fizetett ünnep pihenőnapra esett…….! 😀

  11. fghfjhgkjhk szerint:

    A nem felső végzettséget, csak kétkezi szakmát igénylő állások, munkalehetőségeknél mind alja bérek voltak.

Itt lehet hozzászólni !