Fél a büntetéstől a csepeli gyilkos

Bors

Fél a büntetéstől a csepeli gyilkos

A csepeli gyilkos Dragan. B. tudja: élete végéig börtönben maradhat. A szerb férfi ügyvédjén, Vida Sándoron keresztül adott exkluzív interjút a Borsnak.

Három és fél év után pont kerülhet a csepeli sorozatgyilkosságra. Az ügy központi figurája Dragan B. úgy döntött, hogy a májusi ítélethirdetés elôtt elsőként a Bors olvasóinak mondja el, mit gondol az általa elkövetett bűncselekményekről, bűntársairól.

Dragan B. azzal kezdi: bűnösnek tartja magát, de nem úgy, ahogy a bíróság látja.

– Két sértett vonatkozásában a minősítéssel nem értek egyet – állítja Dragan, aki ellen hosszas a vád bűnlajstroma. Így hangzik: előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett em­berölés, súlyos testi sértés, kifosztás, magánlaksértés, személyi szabadság megsértése.

– Pontosan tudom, hogy a büntetésem hosszú lesz, lehet, hogy soha nem jövök már ki a börtönből – mondja a férfi.

Dragan nagyon csalódott a társaiban, mert úgy érzi, hogy minden felelősséget rákennek csak, hogy mentsék a bőrüket.

– Bármit mondanak, nem volt vezér köztünk a bandában, együtt találtuk ki, és hajtottuk végre a bűncselekményeket. Arra a férfira pedig soha nem gondolok, aki kiásta magát a földből, és elment a rendőrségre feljelentést tenni – jelenti ki kategorikusan Dragan.

A férfit a börtönben senki nem látogatja, édesanyjával levelezik, de a távolság miatt meglátogatni ő sem tudja.

Drágán a bűncselekmények elkövetésének időpontjában együtt élt egy Aranka nevű nővel, akitől gyermeke is született.

– Folyamatosan rájuk gondolok, de semmit sem tudok róluk – zárta rövidre a ma­gánéletére vonatkozó kérdés megválaszolását Dragan.

Az ügyben májusban várható ítélet­hirdetés.

Aki kiásta magát…

2011-ben egy fiatalembernek sikerült kiásnia magát, és elmenekülni a csepeli eperföldek körüli erdőből, majd a rendőrségen elmondta: egy banda nyakig elásta, és csak azért hagyták ott, mert azt hitték, úgyis meghal. A nyomozás közben kirajzolódott az utóbbi idők egyik legkegyetlenebb gyilkosságsorozata. Dragan B. és másik öt hajléktalan férfi öt embert öltek meg válogatott kínzások közepette a csepeli Szabadkikötő szomszédságában.

Forrás: Bors

Egy hozzászólás “Fél a büntetéstől a csepeli gyilkos” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Fél? Féljen is! Rohadjon rá a műanyag lakat.

Itt lehet hozzászólni !