Döbbenet: szándékosan vezette a hegynek a repülőgépet

Origo

szándékosan vezette a hegynek

Szándékos emberölés miatt emelnek majd vádat a Germanwings másodpilótája ellen, aki készakarva okozta az utasszállító tragédiáját – jelentette be az illetékes marseille-i ügyész. Mint kiderült, a korábbi értesülésekkel ellentétben a kapitány volt az, aki elhagyta a fülkét, és képtelen volt oda visszatérni.

Lubitz Montabaurban élt, ismerősei szerint nem mutatta depresszió jeleit. Büszke és boldog volt, amikor állást kapott a Germanwingsnél. „Meglehetősen nyugodt”, de barátságos fiatalembernek jellemezték.

Az áldozatok rokonait a sajtótájékoztató előtt tájékoztatta a fejleményekről a francia ügyészség. A helyszínre érkezett családok önkéntes alapon adhatnak DNS-mintát a nyomozóknak, hogy könnyebb legyen az áldozatok azonosítása. A gépen utazók azonnal meghaltak – mondta a sajtótájékoztatón Brice Robin marseille-i ügyész. Szavai szerint a gép 700 km/órás sebességgel csapódott a hegybe. “Csak a legvégén hangzanak fel a sikolyok” – tette hozzá.

A francia főügyész beszámolója szerint a fekete doboz felvételén azt hallatszik, ahogy a pilóta megkéri a másodpilótát, hogy vegye át a gép irányítását. Ezután azt hallani, ahogy a pilóta hátratolja a székét és becsukja maga után az ajtót. Ebben a pillanatban a másodpilóta átveszi a gép kézi irányítását és megnyomja a gombot, amely elkezdi a süllyedést. A pilótafülkében innentől kezdve teljes csend honol, csak a kizárt pilóta egyre hangosabb és egyre kétségbeesettebb dörömbölése hallatszik, az utolsó pillanatokban pedig beszűrődik az utasok sikoltozása.

Az ügyész elmondta: a felvétel tanúsága szerint Lubitz szabályosan lélegzett a becsapódás előtti utolsó pillanatokban is, semmi más nem hallható ezen kívül a szalagon egészen addig, míg az utasok el nem kezdtek sikongatni. A másodpilóta egyetlen szót sem szólt, miután a kapitány elhagyta a fülkét. Biztos, hogy a másodpilótán kívül nem volt más a pilótafülkében a tragédia időpontjában. Nagy valószínűséggel öngyilkossági szándékkal vezette a földnek a gépet, de egyelőre nem zárták ki a hatóságok a gyilkosság lehetőségét sem.

Forrás: Origo

5 hozzászólás “Döbbenet: szándékosan vezette a hegynek a repülőgépet” bejegyzésre

  1. krapulax szerint:

    vagy rosszul lett valami hiba miatt, amit úgysem fog bevallani a Lufi.

  2. Grün Rikárdó szerint:

    “Szándékos emberölés miatt emelnek majd vádat a Germanwings másodpilótája ellen”
    .
    Majd a bűnvádi eljárásban befogja vallani tettét és kap egy tényleges életfogytot!
    De ne komolytalankodjak mert az Öreg Komcsi megró!

  3. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    krapulax: ha valaki rosszul lesz, akkor miért zárja magára az ajtót, hogy ne tudjanak segíteni, a másik a főkapitány nem tudott bemenni, hiába csengetett, dörömbölt, itt keményen emberi hiba történt és sajnálatos, hogy nemcsak magát, de ártatlan 149 embert is a halálba vitt. Rémes !

  4. szekér eperke szerint:

    Halála után is halálra ítélik. Szándékos emberölés miatt emelnek vádat ellene. Senki sem élte túl a tragédiát. Érdekes.

  5. Tarjányi László szerint:

    Egyik pilóta lesz, más miniszterelnök vagy brókercég-vezető. Sajnos ott nem volt senki, aki megakadályozhatta volna tettének elkövetésében.

    Őrültek mindenütt vannak. Némelyek létrehozták az Iszlám Államot, aztán elvesztve a kontrollt minket hívnak segítségül.

Itt lehet hozzászólni !