Megnyílt a Csepeli Művészeti Szemle

Csepel.hu

Megnyílt a Csepeli Művészeti Szemle

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a Csepeli Művészeti Szemlét és a képzőművészeti kategóriák díjait is átadták a Kék Iskola Galériában március 16-án. Idén több mint 700 diák nevezett be a nem versenynek rangsorolt szemlére, mely kiváló teret biztosít a fiatal tehetségek felkarolásának és kreativitásuk kibontakoztatásának.

Megnyitójában Morovik Attila alpolgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat fontosnak tartja a kiemelkedő képességű diákok felfedezését és képzését, amely által az életpályájuk során hasznos tudással gazdagodhatnak.

A rendezvényen a Nagy Imre Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói mozgásművészeti produkciót mutattak be Szabó Zsófia vezetésével.

Ezután Garamvölgyi Béla festőművész a képzőművészeti kategóriában meghirdetett pályázatokat értékelte, amikből nyílt kiállítás március végéig tekinthető meg a galériában. A Geisbühl Tünde és Illyés Gábor rendezte tárlatra formázott képek témában érkeztek alkotások, amelyeket a zsűri elnökének elmondása szerint elsősorban szokatlan megjelenítésükben értékeltek.

A résztvevő diákok művészeti munkájukért dicsérő oklevelet vettek át, a legjobban teljesített tanulók pedig korcsoportonként arany, ezüst és bronzminősítésű egyéni díjakat kaptak.

A Nagy Imre ÁMK szervezésében március 26-ig tartó rendezvénysorozat további eseményein a csepeli diákok öt kategóriában (vers- és prózamondás, hangszeres zene, szóló- és csoportos ének, báb és színjátszás, mozgásművészeti produkciók) indulnak.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Megnyílt a Csepeli Művészeti Szemle” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    A Kék Iskola hol helyezkedik el egyébként az iskolák rangsorában?

Itt lehet hozzászólni !