Zenés meglepetés a babacsomagban

auth

Hamarosan a babaköszöntő csomag tartalma lesz a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar legújabb lemeze, melynek zenei hanganyagát a közelmúltban rögzítették a Királyerdei Művelődési Házban.

Borbély Lénárd polgármester ötlete nyomán nem csak újszülötteknek szól majd a zömében rajzfilmslágereket tartalmazó hanghordozó, hanem a felnőtt generáció tagjai is gyakran hallgatják majd.

A művelődési házban felvett mesterlemezen olyan lélekfinomító zenék hallhatók, amelyek a szakemberek szerint nyugtatólag hatnak a gyermekekre.

A Péntek János karnagy vezetésével összeállt csapat régi rajzfilmzenékből készített egyveleget. A népszerű gyerekmesékből többek között megszólal a Mézga család, a Magyar népmesék, Bubó doktor, A kockás fülű nyúl muzsikája, valamint az Esti mese szignálja.

A csapattagok örömmel dolgoztak együtt, mivel a karnagy elmondása szerint a zenében „mindenevők”. Éppen ezért fuvola, klarinét, trombita és mélyréz kamarazene hangjai is felcsendülnek a lemezen.

Csepel önkormányzata 2012. július elsejétől a születendő gyermekeket babacsomaggal köszönti. A csomag – mely most a lemezzel egészül ki – tartalmaz egy kis takarót, különböző méretű rugdalózókat és mágneses oltási naptárt: csupa olyan holmit, amiknek az újszülöttek családja a mindennapokban hasznát veszi.

Csepel.hu

4 hozzászólás “Zenés meglepetés a babacsomagban” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Gondolom ez is közpénzből, nem pedig Borbély Lénárd fizetésének egy részéből készült!Minek ez már megint, teljesen felsleges pénzkidobás,a babacsomag önmagában nem elég???

  2. Balos szerint:

    Jó ötlet, nem árt egy kis kultúra.

  3. felix szerint:

    A fúvós zenénél nincs is jobb egy babacsomagban.

  4. Bugi szerint:

    Nálatok a családban csak ütős zene lehetett, gondolom.

Itt lehet hozzászólni !