Véleményezésre nyitunk teret Csepel készülő településfejlesztési dokumentumairól

Csepel.hu

Véleményezésre nyitunk teret Csepel készülő településfejlesztési dokumentumairól

Illusztráció

Budapest Főváros XXI. kerület Csepel Önkormányzata 2015 folyamán igen jelentős stratégiai terveket készít. Új településfejlesztési koncepció (TFK) és integrált településfejlesztési stratégia (ITS) készül a kerületre, amelyek alapvetően meghatározzák a fejlesztés, a fejlődés irányait a következő évekre.

A településfejlesztési koncepció hosszú távra rendszerbe foglalja az önkormányzat településfejlesztési szándékait, ennek keretében a területi adottságok és összefüggések figyelembevételével meghatározza a település jövőképét, javaslatot tesz a helyi környezet, társadalom, gazdaság és az infrastruktúra átfogó fejlesztésére, a műszaki, az intézményi, valamint a táji, természeti és ökológiai adottságok fenntartható hasznosítására. A településfejlesztési koncepcióban foglaltakat a települési önkormányzat döntéseiben érvényesíti. (Étv. 9/A. § (1))

Az integrált településfejlesztési stratégia a rendelkezésre álló és bevonható források ismeretében meghatározza a településfejlesztési koncepcióban meghatározott célok megvalósítását egyidejűleg szolgáló beavatkozásokat, programokat, továbbá a megvalósítás eszközeit és nyomon követését. (Étv. 9/A. § (2))

Az egyezetési és elfogadási eljárás alatt a véleményezésre közétett dokumentumok, és felhívások az alábbi elérhetőségen tekinthetőek meg: www.csepel.hu > dokumentumtár >  szabályozási tervek > véleményezésre közzétett tervek menüpontjában Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) és Településfejlesztési Koncepció (TFK) elnevezés alatt.

A szabályzat tervezetéről az egyeztetésben résztvevő partner neve, elérhetősége, valamint az Önk. rendelet 1.§ (2) bekezdése szerinti minősége feltüntetésével küldheti meg véleményét az alábbi címekre:

levélcím:

Budapest Főváros XXI. kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda (1211, Budapest Szent Imre tér 10.), e-mail:  csepelits@csepel.hu

A településfejlesztési tervekről folyamatos tájékoztatást adunk a https://www.facebook.com/csepelifoepitesziiroda oldalon.

Az egyeztetés a 314/2012. (XI.08.) Korm. rendelet és a 28/2013. (X. 3.) önkormányzati rendelet szerint történik.

2015. február 25.

Borbély Lénárd

polgármester

Fotó: legifoto.com

Forrás: Csepel.hu

17 hozzászólás “Véleményezésre nyitunk teret Csepel készülő településfejlesztési dokumentumairól” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    A dokumentumtárban nyoma sincs a fent említett terveknek, hacsak nem arról van szó, hogy már 2014 februárjában felkerültek.

  2. felix szerint:

    Azért reménykedjen Csepel, hogy nem az illusztráció fog megvalósulni.

  3. Tarjányi László szerint:

    Már rég megvalósult, ez a víztisztítómű építése idején!

  4. felix szerint:

    A képet nézve hát………………

  5. ebihal szerint:

    Én egyenlőre csak arra lennék kíváncsi, hogy ha 5 évvel ezelőtt Németh Szilárd
    véres szájjal fogadkozott, nem engedi Királyerdő családi házas telkeit monstrumokkal
    teleszórni, akkor mi a bánat hodály épül a Hardi 12-ben?

  6. Naivka szerint:

    Esetleg nem lehetne betervezni a csepeli kórházat, amivel Németh Szilárd úr 2010-es választás idején igen komolyan azzal kampányolt, hogy “visszaszerezzük Csepelnek a kórházat”. Azóta erről nagy csönd van. Ne Budára építsenek új kórházat (ez nem a Csepeli önkormányzatra vonatkozik), hanem Csepelen, mert szerintem az itt lakók megérdemelnék, hogy visszakapják, amit elvettek tőlük. Csepel jól megközelíthető közösségi közlekedéssel is, a parkolást és egyéb ilyen kötöttséget is megtudnának oldani (mert ez a feltétel és ezért tervezik Budára),szerintem terület is lenne. Lobbizzon ezért Németh Szilárd úr és az önkormányzat is, és ajánljon fel az önkormányzat erre célra ha kell területet.
    Különben is, az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó.

  7. Tarjányi László szerint:

    Nem lehet, itt csak a zsinagóga kaphat ingyentelket!

  8. nagyapó szerint:

    Naivka! Csak egy kérdés. Hol van Csepelen akkora önkormányzati terület, ami alkalmas kórháznak?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  9. Tarjányi László szerint:

    Észak-Csepelen az önkormányzatnak 126 hektár területe volt a szigetcsúcsig terjedő 200 hektárból, a többi a főváros tulajdona. Ebből eladott 84 hektárt a Fadesa-nak, így maradt 42 hektár.
    Kórházat én a szigetcsúcs közelébe építeném a fővárosi tulajdonú területre, márcsak közlekedési szempontból is, hacsak meg nem épülne a Galvani híd, amely kb. középen vágná ketté a területet. Gondolom a szennyvíztisztítót nem a híd és az út leendő nyomvonalára építették.
    Én javasoltam annak idején, hogy a magyar állam vásárolja meg a területet. Tóth Mihály ennek megfelelően mind a Magyar Államnak, mind a fővárosnak felajánlotta elővételre a Fadesa által megvásárolni kívánt területet. Veres János pénzügyminiszter válaszolt, az állam nem tartott igényt a területre. Demszky még csak nem is válaszolt, viszont utólag perrel fenyegette Csepelt, holott az ingatlan fel lett ajánlva elővételre.

    Kétlem hogy a terület és a Kisduna sportcélra kerülne közeljövőben felhasználásra, hacsak Budapest olimpiai rendezési jogot nem kapna.

    Én cinikusan és jövőbelátóan azt szoktam mondani, tartsuk fenn a területet az Európai Unió felbomlása utánni időre, egy majdani középeurópai államszövetség központjának. Magyarország nemcsak volt, hanem lesz is!

    Ma hozta a média, mely szerint Oroszország és az Európai Unió is fel fog bomlani!
    Adja Isten, hogy ebben a régióban Magyarország legyen a legnagyobb ország! 😀

  10. Naivka szerint:

    Tisztelt Tarjáni úr! Ön egy őszintén gondolkodó (korábbi hozzászólásaiból is megítélve).
    Kedves Nagyapó! Mindent meglehet valósítani, csak akarni kell.
    Németh Szilárd úr is megvalósította saját álmát (birkózó szövetség), most itt az ideje, hogy a csepeliek álmát és egyben az ígéretét is megvalósítsa.
    Üdvözlettel

  11. spectator szerint:

    Kedves kollégák és nagyapó !
    Csepel részére a Weiss család épített egy kórházat. Ezt hosszú ideig mi használhattuk.
    Aztán orvul elvették tőlünk : Nagyszerű Tóth Mihály és emberei.
    KÖVETELJÜK VISSZA A KÓRHÁZUNKAT ! AMIT TOVÁBBFEJLESZTVE MEG KELL OLDANI CSEPELEN A KÓRHÁZÜGYET ! ! ! !

  12. felix szerint:

    Ez primer hazugság, de megszoktuk.

  13. Tóth Kati szerint:

    Lehet,hogy ebből a tervből előbb lesz valami,mint Tóth Mihályék “kis Manhattanéből”!

  14. nagyapó szerint:

    spectator! Érdeklődéssel figyelem, hogy milyen nagy szimpátia kíséri a kizsákmányoló, hadi gyáros Weiss család működését. Ez hasonlít a Stockholm-szindrómához. Weiss Mannfréd kórházat építtetett 120 ezer koronás adománnyal a zsidóságnak – a Szabolcs utcai kórházat. A csepeli kórház törvény alapján vált szükségessé, mert egy 20 000 főt foglalkoztató gyárnál megfelelő elsősegélyhely volt kötelező. Ezért került a “jólevegőjű” öntöde mellé és nem a Királyerdőbe. Hasonló ehhez a sporttelep-építés, ami ugyancsak törvény alapján vált kötelezővé (a 2000 fő feletti cégeknél).
    Az írás többi részével egyetértek, csak ki építse, az állam a főváros, vagy Csepel? Azután ki működtesse, az állam a főváros, vagy Csepel? A válasz tudom, az állam.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  15. felix szerint:

    Szemétláda!
    Szóval ki építette mind azt amit felsoroltál?

  16. felix szerint:

    A zsidó Weisz kizsákmányoló, a fideszes tolvajok szülei meg tisztességes vállalkozásból nyert pénzel tömik ki a gyermekeiket és unokáikat.
    Valaki borogassa szemétládát.

  17. Naivka szerint:

    Nagyapó! Ha Budára épül a kórház amit terveznek, akkor is ki építteti, működteti stb,?

Itt lehet hozzászólni !