Kicsi a zuglói zsömle Gyurcsányéknak

Mno

Kicsi a zuglói zsömle Gyurcsányéknak

Gyurcsányék úgy érzik kevés közpénzt kapnak

Karácsony Gergely PM-es polgármester hiába jelentette ki a napokban, hogy a fideszes alpolgármester megválasztásával „Zugló a béke szigete lesz”, hamar kiderült: a baloldali kis pártok egymást jobban támadják, mint a kormánypártokat. Karácsony Gergelyen most a Gyurcsány-párt kérte számon a beígért pozíciókat, miközben az önkormányzatnál mindennapossá vált a balliberálisokhoz köthető emberek álláshoz juttatása.

Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere magyarázattal tartozik, miután egy fideszes politikust javasolt alpolgármesternek ahelyett, hogy a választás előtt kötött megállapodás alapján a Demokratikus Koalíciónak (DK) ajánlott volna fel egy ilyen posztot – közölte tegnap Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt szóvivője. Kifogásolta, hogy a baloldali kis pártok közötti egyezség alapján az MSZP, illetve az Együtt-től különvált PM meg is kapta a pozíciót, de a DK nem.

– Szomorú, hogy inkább a volt polgármester, a kormánypárti Papcsák Ferenc korábbi helyettesét, Rozgonyi Zoltánt választották alpolgármesterré – állapította meg Gréczy, aki szerint nem volt kényszerhelyzet, mert a „demokraták” többségben vannak az önkormányzatban. A 22 tagú képviselő-testületben valójában mindössze tíz baloldali jelölt szerzett mandátumot tavaly októberben, míg a fideszesek kilencen vannak. Mellettük egy jobbikos, egy LMP-s és egy független képviselő ül a testületben.

A polgármester, akinek volt ellenfelét múlt csütörtökön az MSZP ellenében, 12 szavazattal megválasztották, a döntés után „a béke szigetévé” nyilvánította Zuglót. Most a DK számonkérésére úgy reagált: egyetlen jelöltjük sem került be a XIV. kerületi képviselő-testületbe, amelyben a „demokratikus ellenzéki pártok” nem szereztek többséget, így nem volt lehetőség DK-s alpolgármester megválasztására. Minderre Gréczy Zsolt közölte: „Eddig vártunk arra, hogy Karácsony Gergely betartsa a szavát, a jövőben erre már nem számítunk.”

A PM-es polgármestert korábban Szigetvári Viktor, az Együtt ügyvezető társelnöke vonta felelősségre, hogy miért nincs az Együttnek alpolgármestere. Karácsonnyal Tóth Csaba, az MSZP zuglói parlamenti képviselője is szembefordult. Az ATV egyik múlt vasárnapi műsorában arra a kérdésre, hogy „fontolgatják-e a testület feloszlatását”, a szocialista politikus azt mondta: „nem kizárt semmi.”

Mindennek ellenére folytatódhat az elmúlt hónapokban tapasztaltzuglói állásosztogatás: Sinkovics Péter, az Együtt helyi elnöke Karácsony Gergely sport- és egészségügyi főtanácsadója lett. Lapunk információjára, hogy fizetése megközelíti az alpolgármesterek közel 700 ezres fizetését, azt mondta, hogy „dehogyis”, ugyanakkor nem mondta meg, hogy mennyit kap közpénzből. Nemrég egyébként az a Horti Zsófia lett az önkormányzat megbízott sajtófőnöke, aki a Hagyó-korszakban az FKF Zrt. szóvivője volt, s ugyancsak a közszolgáltatónál dolgozott korábban Feigli Ferenc, aki januártól lett az önkormányzati vagyonkezelő vezérigazgató-helyettese, s akinek gyanús ügyei miatt kellett végül távoznia. Őt Baracskai Gábor vezérigazgató nevezte ki, akiről később kiderült: a szocialista alpolgármester, Hajdu Flórián sógora. Rendezvényszervezőként ugyancsak Zuglóban „landolt” Török Zsolt volt MSZP-szóvivő. Úgy tudjuk: az önkormányzat környékén feltűnt Csákány Tibor bűnügyi újságíró is, aki korábban a „Kékfény” riportere volt, de maga is bűncselekménygyanús ügyekbe keveredett.

Forrás: Mno

 

 

 

Egy hozzászólás “Kicsi a zuglói zsömle Gyurcsányéknak” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Minden baloldali mikropártnak alpolgi? A “D”K nem jutott képviseli helyhez, így legalább kéne egy jó kis alpolgármesteri. Hogy mit csinálna, az lényegtelen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !