Csepelen nevetett a műveletlen újságíró

Csepel.info

Őszi séta az Akácfa utcai Kiserdőben

Kondiparknak nézték, aztán azon nevettek

Kondiparknak nézte az Akácfa utcai Kiserdő erdei tornapályáját és tanösvényét az Indexhez tartozó Velvet újságírója, aztán ezen nevetett – hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk. A liberális újságíró vagy forrása nem olvasta a tájékoztató táblákat és az sem tűnt fel neki, hogy kigyúrt, kopasz kemény legények helyett kocogók, kutyát sétáltatók járják az erdőt.

Az erdei tornapályák közös tulajdonsága, hogy a természetes környezetben természetes tornaeszközöket alkalmaznak. Ezért készültek a Kiserdő állomáspontjain is lehetőség szerint fából a tornaeszközök. Az erdei tornapályák – nevükből eredően – kocogásra és tornára alkalmasak, a csepeli tanösvényként is működik, a kikapcsolódni vágyóknak pedig tűzrakóhelyek lettek kiépítve. Több száz hasonló erdei tornapálya van Magyarországon, a liberális lap munkatársa azonban gyaníthatóan még egyet sem látott életében. Az eset abszurditása, hogy a cikk írója akkor is elkerülhette volna a lebőgést, ha írás előtt olvas: elolvassa a tájékoztató táblák szövegét. De még ennyi tévedést is sikerült megfejelnie: azt állította, hogy a tornapálya faeszközei szálkásak, ami egyszerűen nem igaz.

Az egyik olvasó levelet írt a lapnak: „Csak mosolyogtam azon, hogy öt éve amikor kiköltöztem Svájcba, én is írhattam volna ugyanezt. Sokáig fogalmam sem volt, mire jók a vitaparcourok míg egy hasonló, a képen látható, erdős környékre nem költöztem. Naponta botlom beléjük, nagyon sokféle van és mindegyik mellett táblán ábrázolják, hogy mi a feladat és az ajánlott ismétlésszám. […] A kocogókat szolgálják főleg, vagyis ez nem egy szabadtéri konditerem. Itt olyan helyre vannak telepítve ahol amúgy is kocogásra alkalmas, több kilométeres pálya áll rendelkezésre. Látva, hogy itt mennyire keresik és szeretik, már nem mosolygom meg.”

A Velvet eredeti cikkét itt olvashatják, a Kiserdő átadásáról pedig itt írtunk.

Csepel.info

31 hozzászólás “Csepelen nevetett a műveletlen újságíró” bejegyzésre

  1. Grün Rikárdó szerint:

    “Kondiparknak nézte az Akácfa utcai Kiserdő erdei tornapályát”
    A műveletlenje!
    Jó hogy nem mindjárt badi-teremnek!
    Látta volna a zImre téri szabadtéri jégcsarnokot, elejti az állát! .P 😀

  2. nagyapó szerint:

    Jellemző Index írás. A zokos, pökhendi ballib.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. helyi szerint:

    Liberális lap újságírója? 🙂 Ti nem vagytok százasak!Azért mert valaki nem a fideszfelügyelet alatt tartott médiának ír, az már azt jelenti, hogy liberális? Szánalmasak vagytok! 🙂 Ja és szálka az bizony van bőven, úgyhogy a hír igaz!

  4. Bugi szerint:

    Szegény helyi, olyan sötét vagy, mint a vakablak. Szerinted az Index milyen lap, konzervatív? Kérdezd meg őket, hogy minek tartják saját magukat, aztán szállj velük vitába, hogy szerinted nem azok! 😀

  5. helyi szerint:

    Bugi ülj le, egyes! 🙂

  6. Bugi szerint:

    Kérdezd meg őket, te szerencsétlen.

  7. Bugi szerint:

    Egyébként az, hogy valami fából van, nem jelenti azt, hogy szálkák mennek az ember kezébe. Aki a cikket írta, nem pusztán rosszindulatú és műveletlen volt, de azt sem tudja, mi a fa.

  8. felix szerint:

    Mi a különbség az edzett és a jó kondícióban lévő között?
    Utána beszéljünk arról, hogy mi a célja a tornapályának.
    A többi már a tanulság.

  9. Derrick szerint:

    Ha az egész Index nem is liberális, de a Velvet rovata és maga a cikkíró hölgy természetesen az: http://velvet.hu/szerzo/nagy_kriszta

  10. Grün Rikárdó szerint:

    Bugi!
    Azért nem simogatták meg soha a fejedet mert szálka ment a tenyerükbe! 😛

  11. felix szerint:

    A cikk írója maga lenne az “észlelő”?
    Amennyiben nem, akkor ugye az “észlelő” is liberális?
    Ész hova mész?

  12. Donau szerint:

    Derrick!

    Te mi vagy? Felmerül bennem, hogy a nick-ednek miért pont a Horst Tappert által alakított felügyelőt választottad? Csak nem azért mert waffen SS-nél szolgált?
    Megosztanád a fényképedet és munkahelyed elérhetőségét, vagy csak mások adataival vagy ilyen közlékeny?

  13. Donau szerint:

    Remélem nyilvános, hogy ezek a remek nyugati (pfúújjjj) színvonalú eszközök mennyibe is kerültek az illiberális és liberális adófizetőknek. Meg hogy, ha liberálisok használhatják-e, vagy a szálkák pont az ő elriasztásukra lettek kihelyezve?

  14. Grün Rikárdó szerint:

    Donau!
    A “derrick” magyarul akasztófát, fúrótornyot, darut jelent!
    Nomen est omen! 😛

  15. bonifác szerint:

    Egy szónak is száz a vége: egy hisztérikus, témahiányos némber akart rúgni egyet a
    csepeli önkormányzaton. Saját ballibsi “jóakaróink” a pártjukra keltek.Mint mindig.
    Rikárdó! Vonszold legalább egyszer végig lottyadt seggedet az ösvényen, tudomásul véve
    hogy SÉTA ÖSVÉNYEN VAGY, akkor szövegelj! Az Index- libsire indexel…

  16. Grün Rikárdó szerint:

    A tömeg lelkes üdvrivalgása köszöntötte a hétfő délelőtti parádéra érkező Obamát és feleségét, ám később ezrek – köztük ismert személyiségek és újságírók – bírálták az interneten az amerikai elnököt, mert rágógumizott az ünnepségen.”
    .
    Már megijedtem, hogy kezet akart csókolni felcsúti módjára valakinek.
    Esetleg megjegyezte, hogy a “Halálom a pocakos tábornok!” 😛 😀
    .

  17. Grün Rikárdó szerint:

    Ma is?!
    A tettes visszatért a helyszínre!
    Lehet, hogy csak tornázni jött?! 😛 😀

  18. Donau szerint:

    Meglehetősen felesleges sajtógenitálium ez az oldal!

  19. admin szerint:

    Igazat írni nem felesleges, valójában a többi médiumnak is ez volna a dolga.

  20. Donau szerint:

    Igazat?
    Liberális embernek színe, vagy szaga van? Vagy honnan lehet megismerni? Államot és állampolgárokat adójával támogató munkahelye alapján?
    Ti antiliberálisok, az hogy itt oldalt vezethettek, a liberalizmus vívmánya.

    Nagyon aljas dolognak tartom, hogy azért mert valaki FELTEHETŐEN nem narancssárgára festi a budit, akkor az műveletlen.
    Az az érv, hogy “a tornapálya faeszközei szálkásak, ami egyszerűen nem igaz.” kb annyira értelmiségi, mint a “kizárt dolog, mert nem tudom”.

    Kondipark pontosan lehet a test kondicionálására alkalmas park. Ennek elvileg megfelel a fentebbi leírás. Az hogy ez egyeseknek pont úgy néz ki, mintha elvitték volna a padok léceit az lehet az elmúlt 40+8 év lemaradottságának az oka.
    Az, hogy az óriási idézőjel nem szúrja ki a szemeteket, és ami arra utal, hogy feltehetően egy csepeli lakos írta, hogy ez meg mi itt a tanösvényen, és nicsak; szálkás, az ne zavarja az igazságérzeteteket. Az újságírót maximum a címért lehet elővenni, de azt meg lehet a szerkesztő írat felül. Légy szíves körültekintőbben írjatok, mert ez alapján fogják a csepelieket megítélni. Jelenleg előítéletes.korlátolt és következetlen emberek benyomását keltitek.
    Két alapvető embertípus van közte végtelen átmenettel. Alávaló és rendes. Liberálisok és antiliberálisok között is van mindkettőből bőven. Tiszteletet a magyaroknak! Mindenkinek, aki az országot munkájával, vagy munkájával megkeresett és becsületesen megadózott bérével építi.

  21. admin szerint:

    Itt nem a liberalizmus a lényeg. Egy buta, műveletlen újságíró hülyeségeket írt Csepelről. Ennyi.

  22. Grün Rikárdó szerint:

    admin!
    Nem értem a nyekergést!
    .
    De gustibus aut bene, aut nihil! (Ízlésekről nem szabad vitatkozni!)
    A szerző tanakodott, hogy (a gyalogúton, pardon kocogó, kutyasétáltató úton) leásott négy cölöp mi lehet?!
    Majd megnézte a kihelyezett táblát amin a tornaszer használatára kap útmutatást!
    A képek alapján jött le a “kondipálya” 😛 😀
    .
    http://kep.cdn.index.hu/1/0/755/7559/75591/7559113_1d5ba344efab1ffc4bd606de2bd9bd35_wm.jpg

  23. Donau szerint:

    Admin,

    Liberális jelzőt nem magam hoztam fel, hanem pejoratív jelzőként használta a buta, műveletlen, magát újságírónak tartó blogger.
    Az újságíró egy CSEPELI LAKOST idézett 1:1-ben. Akkor nem a csepeliek a hunyók, csepeli.info logikát követve? Szedjék már rendbe a liberális lakosokat! Gyűjtsék be a CSepel Művek területére, amíg azt nem mondják: “az bizony sima, tükörsima!”.

  24. admin szerint:

    Donau: itt egy tény van. Az, hogy az Index Velvet című bugyihúzogató oldalán megjelent cikk szimpla hazugság. A csepeli Kiserdő nem konditerem, nem kondipark, hanem erdei tornapálya és tanösvény. Az pedig, hogy liberális-e az Index és a kultúragyilkos bugyihúzogató aloldala, lehet vita tárgya, de szerintünk az Index maga is liberális lapként határozza meg magát.

  25. felix szerint:

    Lesz még baleset ezekből az tan/sport / nem kondi szerekből.
    A lecsúszó kezekre gondolok.

  26. Donau szerint:

    Van itt egy másik tény is, hogy csepel.info előítéletes és kategorizáló. Konditeremről szó sem volt. Kondipark a magyar nyelv árnyaltsága miatt nem fatális jelző. Nem lényeges, hogy miként definiálja a lap magát, azt nem kell jelzőként használni. Mi a csepel.info irányultsága, csak hogy odategyük mindig mellé jelzőként.
    IDÉZŐJELEK, továbbra is hangsúlyozom. Újságíró nem változtathat meg idézőjelek között valamit, akár liberális, akár antidemokrata. Ami az idézőjekek között van, az csepeli lakos véleménye. Idiótázza azt!

  27. admin szerint:

    Az újságíró befogadta és átvette a hülyeséget, majd nem korrigált, nem hozott le helyesbítést – vélhetően, mert még meg is sértődött az igazságon. Szomorú dolgok ezek, de nem ritkák a liberális médiánál.

  28. felix szerint:

    Admin!
    Más véleményét, hogy korrigálhatnák?

  29. Donau szerint:

    Ha mondjuk Matolcsy György mond orbitális hülyeséget, idézőjelek között az újságírónak kellene kijavítania?
    Én úgy látom csepel.info van megsértődve. Legalább már addig eljutottunk, hogy a szálkásságon nem lovagolunk. Ha a csepeli lakos azt mondja szálkás a 3. kerületi újságíró ezt nem írja felül. Haladtunk valamit.
    Megint liberális média…. hogy jön ez ide??!!
    Kérem definiálja a csepel.info önmagát!
    Milyen a politikai orientációja, világnézete, vallása?
    Egyáltalán egy ilyen értéket képviselő orgánum mit keresett egy bugyihúzogató weblapon?!
    Az újságíró átvette egy csepeli hülyeségét. Ilyen minden csepeli? Ha csepel.info-s stílusban, és érveléssel, ne adj Isten pökhendi rátartisággal kértek helyesbítést, akkor nem csodálom, hogy nem kaptak.
    Nem áll arányban, hogy egy beidézett csepeli lakos 1:1ben átvett nyilatkozata miatt, valaki kitesznek közszemlére, leműveletlenezik, és untermensch polcra helyezik. Továbbra is várom hogy kikből áll ez a csepel.info. Névvel, fényképpel, és munkahely megjelöléssel. Legyen fair a játszma.

  30. Donau szerint:

    Fontos csepeli vonatkozású hírt nem találok a csepel.info-n.
    http://444.hu/2015/02/10/reszegen-vezetett-a-csepeli-polgarmester/

    Pedig vártam: hogy liberális lap támadja a makulátlan polgármestert. Gyurcsány kottájából éneklő rendőrök állították meg a közfeladatát buzgón tejesítő fideszes polgármestert. A helyszínen megjelenő bajnai gordon maga színezte el a szondát, ami alapján pofátlanul eljárást indítottak ellene,megtámadva a nemzeti együttműködés rendszerét.

    Amennyiben feldolgozták a témát szívesen olvasnám. NAgyon kíváncsi vagyok hogy önnön táborukat keményebben ekézik-e, mint a liberális oldalt. Végülis a gaz irtást mindenkinek a saját kertjében kell kezdeni!

    Amúgy a polgármestert nem támadom. Megesik, ha úgy történt ahogy írta, és együttérző vagyok a magánéleti problémái miatt.

  31. Donau szerint:

    Megtaláltam!!!!

    NA,ez szép és objektív!. Semmi szubjektív és pejoratív jelző! Csakis ebben a stílusban másokról is!

Itt lehet hozzászólni !