Tökmag, pezsgő, tünti, korrupció, sajtószabadság

Vélemény – Ábel Attila

Tuntetes_01

Másodikán este kikészítettem a szilveszterről megmaradt tökmagot és pezsgőt, aztán az interneten bekapcsoltam az ATV-t, hogy megnézzem az antidemokratikus ellenzék legújabb kakafóniáját. Kíváncsi voltam, hogy a pártlogós táblákat markolászó gyurcsányisták, a vörös sálas éhséglázadók és a két pártbanda helyére ácsingózó szivárványos sálas tüntetők összecsapnak-e egymással a még meg sem szerzett hatalomért.

Bár lett volna bármi érdekes: a szónokok gyengék, még gyengébbek, harsány-buták vagy egyenesen unalmas kabaréba illőek voltak. Csak a maradék pezsgő és a tökmag volt finom. Ezért nem is a szánalmas és komolytalan tüntetésről, hanem inkább annak állítólagos kiváltó okairól  írok.

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy a 2014-es  választásokon háromszor bukott a balliberális oldal. Senki nem vonja kétségbe, hogy a balliberálisokra leadott szavazatok ugyanolyan szavazatok voltak, mint a jobboldalra leadottak. Ugyanúgy számolták őket,  ugyanannyit értek, de sokkal kevesebb volt belőlük, mint a Fidesz-KDNP-re leadott szavazatokból. Ezért nyertek vitathatatlanul a kormánypártok. Azokkal az állítólagos trükkökkel, amelyekkel a balliberálisok vádjai szerint kétharmadot értek el a kormánypártok, ők 100%-os pontossággal ugyanilyen kétharmadot értek volna el. Ha rájuk szavaznak az emberek. De nem rájuk szavaztak. Ezek után lehet a Fidesz székházát szétverve tombolni, vicsorogva diktatúrát vagy forradalmat kiáltani: a 2014-es választások akkor is törvényesek, szabadok és demokratikusak voltak, ha belegebednek.

A másik vád a korrupció volt. 2010-től, amikor sikerült leváltani a nemcsak korrupt, de az országot is kiárusító, eladósító balliberális vezetést, csak Csepelen évi kétmilliárd forintot tudtunk megtakarítani a korrupciógyanús szerződések felmondásával és a pénzügyek rendbetételével. Itt kevesebb, mint nyolcvanezer ember él, és még egy ekkora településen is ennyit tudtak évente lenyúlni az elvtársak! A közpénzt 2010 októberétől visszaszereztük – a költségvetés kiadási oldala kétmilliárddal csökkent -, a bűncselekmények ügyében a feljelentéseket megtettünk, és a visszaélésekről is beszámoltunk a Vörös Csepel című kiadványban. A kerületünk négy év alatt többet fejlődött, mint előtte 16 éven keresztül – és mindezt csak azért tudtuk elérni, mert mi nem voltunk korruptak. Pont ezért történhetett meg, hogy a tavaszi balliberális győzelem után – ahol az emberek inkább pártokra szavaztak – ősszel az ország egyik legbaloldalibb településén, Csepelen a Fidesz-KDNP nyert. Ősszel ugyanis a helyi eredményeket értékelték a választók. Több ezer balliberális szavazó támogatta az egykor “vörös” Csepelen a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét, polgármester-jelöltjét és a helyi jelöltjeinket.

Csakhogy a korrupció miatti feljelentéseink ma is ott őrlődnek a magyar igazságszolgáltatás mocsarában. Tud valaki a pitiáner Zuschlag meg a Wieszt ügyeken túl olyanokat is felsorolni, amelyek komoly, sok milliárdos korrupciós ügyek voltak komoly következményekkel? Nem nagyon. 1990 óta az összes mutyikirály röhejes körülmények között úszta meg a számonkérést. Márpedig ahol hús van, ott légy is van. És ahol a legyeket nem csapják agyon, ott az övék lesz a hús. A korrupciót akkor lehet megszüntetni, ha folyamatosan következményei vannak. Amikor az Orbán kormány hozzá akart nyúlni a csigánál is lassabb magyar “igazságszolgáltatáshoz”, a másodikán korrupciót kiáltozó tüntetők kiáltották ki diktatórikusnak a kormányt. Pedig szó nem volt politikai befolyásolásról, csak a működőképesség helyreállításáról! Hát nem ez a szánalmas?

És ha már média, akkor beszéljünk a sajtószabadságról. Tény, hogy az sincs. Na de a Soros György csicskásaként hazugsággyárrá züllött 444 vagy a reggel, éjjel meg este hazudozó Index, a megemelt reklámadó miatti bosszúból hazudozó és gyűlölködő RTL Klub, az olvasói irigységre specializálódott bulvárlapok egyike sem kormánypárti! Ez a média mind a másodikán tüntetők pártján áll, nekik készítik a híreket, hogy az ő gyűlöletüket szolgálják! Éppen a balliberális média tehát az, amelyik a legkevésbé sem felel meg egy normális ember nézeteinek arról, hogyan kellene hírekkel – és nem mocskolódó véleményekkel – szolgálni.

Az antidemokratikus ellenzék tehát nem hajlandó elfogadni a szabad és demokratikus választások létjogosultságát. Nem hajlandók elfogadni azt sem, hogy van olyan média is, amely nem őket és az Egyesült Államokat szolgálja. Elleneznek mindent, amit a korrupció ellen lehetne tenni. Azt állítják, hogy vereségük miatt most forradalomban kell eldönteni, hogy ők legyenek az ország vezetői. Mert nekik az új köztársaság az, amikor maguk diktálják a népnek, hogy a nép kit választ vezetőknek.

Láttunk már ilyet.

Ábel Attila

64 hozzászólás “Tökmag, pezsgő, tünti, korrupció, sajtószabadság” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Ábel úr! asszem Orbán elég sokat köszönhet Sorosnak, például azt, hogy az ő ösztöndíjával mehetett külföldre tanulni. Akkor nem szidták ennyire. Gyűlölködni az Echo TV szokott Bayerral és a többi kommunista-köpönyegből előbújt fidesznyikkel együtt, ha esetleg odakapcsol azt is láthatja. Ezt csak azért írom, mert ha nem csak az ATV-t bámulná szájában a tökmaggal, akkor tágabbra is nyílhatna a világ ön előtt, nemcsak narancssárga ködbe burkolózna.
    És még egy: Az első mondatában szereplő kakafónia nem létező szó, ellenben a kakofónia igen 🙂

  2. felix szerint:

    Attila.
    Ismét alulmúltad önmagad.
    Másképpen festenének a börtönlakók, ha nem Polt lenne a fűügyész.
    Tudod én így gondlom.
    Az állam a maffiátokat szolgálja.

  3. bonifác szerint:

    Érdemes hozzátenni, hogy az a “drága” EU a nyugdíj törvényt megerőszakolva,visszatuszkolta a nyakunkba a bolsevik bírókat, akik most ott tesznek
    kárt a Fidesznek, meg az ország becsületének, ahol tudnak.A sajtószabadságról annyit:
    El kellene küldeni néhány ATV vitát a kormányról,és lehet, hogy ők javasolnák a betiltását.
    (Persze ez lehetetlen, süket fülekre találnánk.) Soros most erősen nyomul: nem az a fajta,
    aki veszni hagyja a pénzét.Márpedig gondolom rengeteg pénze bánja a 2/3- ot….
    Rengeteg az ellenség kívül is, belül is- az USA támogatásával…

  4. bonifác szerint:

    Hej, Helyi! Igen, Orbán Soros pénzén tanult másokkal együtt. Soros bízott a radikális Orbánban, észrevette tehetségét, és kiváló helytartót akart nevelni belőle.De Orbán nem akart szolga
    lenni, “kinyílt a csipája” és nem kér Soros “gyámságából.” És a habzó szájú gyűlölködést
    elsősorban Soros fizeti.A kommunista köpönyegről pedig csak elhülyült munkásőrök hiszik azt,
    (ahol még mindig melegednek) hogy az a Fidesz bölcsője.Az ATV pedig az SZDSZ szócsöve,akik köztudottan Soros úr bérencei.(ne hidd, hogy nem él-él, árt. Mint régen.
    Félix! Megint hülyeségeket írsz! Vörös vérbírákat ültetett vissza az EU az igazságszolgáltatásba, ahol csodák történnek azóta: bevallott, bizonyított bűntetteket
    sem találnak büntethetőnek! ( tábornok perek) Az SZDSZ maga volt a maffia. Az MSZP
    pedig a “csendestárs.” Régi vörös húzás, hogy saját aljasságukkal vádolni az ellenfelet.

  5. felix szerint:

    Ezek szerint a bíráknak a a fidesz oldalán kell állnia.
    Na szépen vagyunk.

  6. felix szerint:

    Bonifác.
    Ennyire nem lehetsz vak.
    A múlt hályoga akadályoz a látásban.
    Ma nem az SZDSZ és a komcsik lopnak, hanem a kormány és a kormány párt.
    Földet, takarékszövetkezetet, dohánykereskedelmet, szerencsejátékot, önkormányzati tulajdont, uniós pénzeket. Szinte mindent ami jövedelmez.
    Tőled is nem csak tőlem.

  7. ebihal szerint:

    bonifác!
    A “visszatuszkolt” bírók nem kapták vissza a pozíciójukat, mivel azt addigra a Fidesz
    a saját klientúrájával betöltötte. A Fidesz becsülete, szerencsére nem azonos országé-
    val, ne keverd! Úgy látom továbbra is üldözési mániában szenvedsz. Nem kell ide sem
    Soros, sem az USA, a Fidesz csinál magának bőven ellenséget. Csak tudod amíg az
    ellenféllel a küzdelem bizonyos szabályok szerint zajlik, az ellenséget nem érdeklik a
    szabályok!

  8. Bugi szerint:

    Orbán szerencsére átlátta és kiismerte Soros Györgyöt. Az egyik tüntető felszólaló viszont kritika nélkül követelte a fizetős egészségügyet és oktatást. Ott, a színpadon követelte ez az agyhalott nyelvész a szegények kitaszítását a társadalomból, éppen a hajléktalan mellett. Vicces volt.

  9. Bugi szerint:

    Azért a gyulai képviselőnk még ezektől a dilettánsoktól is összecsinálta magát 🙂

  10. Macskajaj szerint:

    Felix!
    Teljesen igazad van!
    De szerintem hamarosan jön a szeszipar is.
    Ezeket a fityes “híveket” pedig az valahogy egyáltalán ne zavarja, hogy őket is kifosztja szeretett vezírük és sleppje.

  11. Tarjányi László szerint:

    Miért gondolják a “liberálisok” hogy a magyar nép a 19-es Kommün, a Rákosi-rendszer és az SZDSZ uralom után, még negyedszer is kér belőlük?!

    Tessék tudomásul venni, a dédapák, a nagyapák, az apák után a negyedik generációnak már nem terem itt babér! 1919 óta eltelt 95 év, s a magyarság szeméről az elkövetkező ezer évre leesett a hályog!

    Ahogy elnézem a többi nemzetet, ott sem igen szeretik őket. Kár volt 1789-ben azt hinni, hogy eljött a szabadkőművesek, az Illuminati ideje! Ahogy jött, úgy el is múlt! Egy járvány sem tart örökké!

  12. felix szerint:

    Bugi.
    Orbán még saját magán sem lát át.

  13. felix szerint:

    Tarjányi László.
    Tudom most Szálasi jövetelére, de legalább egy ellentengernagyra vár a nemzet. /Szerinted/

  14. Tarjányi László szerint:

    Nem kell nekünk vezér, elég nyolcmillió cselekvő magyar, aki fékentartja a max kétmillió gátlástalant! Majd ha a Fidesznek elege lesz a tüntikből, megengedi hogy hazaküldjük ezt a libsi tüntető hordát! Lesz elég önkéntes oszlató, affelől nincs kétségem. Ahogy írtam, Magyarországot annak kell vezetni, aki képes nemzeti összefogást teremteni! Itt nem lesz Majdan, a magyarság nem az agyhalottak országa!

  15. felix szerint:

    Szerencsétlen.
    A gyáva bandátok polgárháborút akar?

  16. ebihal szerint:

    Tarjányi László!
    Úgy tudtam, te nem iszol!

  17. felix szerint:

    Nem iszik uszít.

  18. Tarjányi László szerint:

    Valóban! Kár erőlködni, a Fidesz után a Jobbik jön! Libsikéknek el kellene dönteni, melyiket akarják kevésbé! Kicsit is gondolkodnának, otthon maradnának! Az egészen biztos, hogy egy Jobbik-kormánynak sem Zoltai Gusztáv, sem Köves Slomo nem lesz a tanácsadója!

  19. felix szerint:

    Amennyiben jobbik veszély lesz, akkor marad az MSZP.
    Kár álmodoznod.

  20. Tarjányi László szerint:

    Ne uszítok, a többség nevében kihirdetem a jogunkat a kormányzásra! Vajon Sámuel Tibor (Szamuelly) és bandája miért a Duna-Tiszaközén gyilkolt? Azért mert Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye lakossága a leghűebb a Szentkoronához, s mert szabad parasztok lévén, nem sorvadt el a földesúri terhek alatt, s megőrizte jász-kun ősei szabadságvágyát! A Rongyos Gárdát a kecskemétkörnyéki tanyavilág állította fel, bizonyítva a Kiskunságból sohanem lesz Kiskohnság! Ma a csepeliek többsége ebből a térségből származik, úgy hogy fiúk, ne is gondoljatok a hatalomba visszatérésre! Apropó, Kossuth Lajos miért a Duna-Tiszaközén szónokolt a honvédség erősítésért? Mert sem jász, sem kun, soha nem lesz más mint magyar!

  21. Tarjányi László szerint:

    “Amennyiben jobbik veszély lesz, akkor marad az MSZP.”

    Amennyiben jobbik veszély lesz, akkor marad a Fidesz! Kár álmodoznotok, kedves libsik! 😀 😀

  22. ebihal szerint:

    Tarjányi László!
    Nem, te nem ittál, egyszerűen csak beteg vagy!

  23. felix szerint:

    Ember.
    Már elfelejtetted, hogy miből indultál ki?

  24. Tarjányi László szerint:

    Nem értelek benneteket! Aki nem veszi figyelembe a többség akaratát, az az álmodozó! Vajon miért estetek pofára 2014-ben háromszor is? Hiába forgattok köpönyeget, ti már nem kelletek a magyar népnek!

    A sok kis zsenge liberális takony is valójában nem hatalmat akar, mert azzal nem tudna mit kezdeni, hanem valami jó kis zsíros állami állásra vágynak! Gyurcsány sem tudott a hatalommal mit kezdeni, hiába terjesztett elő háromhavonta újabb világmegváltó tervet, azaz összesen 11-et!!!

    A komcsik mikor kifogytak a gondolatokból, a hároméves tervek helyett ötéves terveket vezettek be! A negyedik után meg befuccsoltak! Ki a fene hiszi el még ebben az országban, hogy a “baloldal” meg a libsik tudnak országot vezetni?!

    Még a közelkeleti testvéreitek sem tudnak, az USrael tartja lélegeztetőgépen őket 67 éve (sic!)!!!

  25. mandaf szerint:

    Ábel Attila, egyre rokonszenvesebb vagy, csak így tovább.

  26. nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Néhány észrevétel:
    – A Rongyos Gárda tisztekből, katonákból és szegény napszámosokból, illetve a Székely Hadosztály maradványaiból alakult.
    – A Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye lakosságának semmi köze a jászokhoz, kunokhoz.
    – Szamuely gyilkosságai más területen voltak, pl. Csorna.
    – Az Alföld volt a Szentkorona legnagyobb ellensége, ezért ment Kossuth oda és nem a Dunántúlra.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  27. felix szerint:

    Tarjáni László!
    Halkan jegyzem meg, hogy a szavazáson résztvevők nem fedik le a népet. A népnek valójában benneteket is beleértve, egy párt sem kellett.
    Az ma a tragédia.

  28. Tarjányi László szerint:

    A kecskemétkörnyéki gazdalegények éppen nem napszámosok voltak! Az Alföldön a napszámosok többsége a (lumpen)proletariátushoz tartozott, mert hogy ott a török idők után bárki földhöz juthatott, csak egy kis családi takarékosság kellett hozzá! Persze aki a pénzét zsidó kocsmároshoz hordta, az szegény volt és az is maradt!
    A Kiskunság túlnyomó része a Jászságból települt újra, nagyon is köze van a jászokhoz és kunokhoz is! Szülővárosom éppen a jászkunkapitányság székhelye volt, az épület ma a Kiskun Múzeum. Petőfit hiába tartják kiskőrösi születésűnek, a jó kiskun gyerekek oltották bele a magyarságtudatot!
    Miért lettek volna a kiskunok a Szentkorona ellensége, hiszen nem volt földesuruk, a jászkunkapitányon keresztül egyedül a nádornak tartoztak engedelmességgel!
    Sajnálom hogy nagyapónak a felmenői földesúri területről származnak, így fogalma sincs milyen jogállásuk volt a jászoknak, a nagy és kiskunoknak, székelyeknek és a hajdúkerületeknek! Lehettek a Habsburgok ellenségei, de a Szentkoronáé, amelynek a külön elbánást köszönhették, soha!!!

  29. Tarjányi László szerint:

    Kedves Felix, nem magyarosítottam a családnevem, így az továbbra is Tarjányi!

    A népnek a ballibek nem kellettek, így ma már a harmadik-negyedik-ötödikek a pártok versenyében!
    Én nem tartom tragédiának, hogy nem kellenek a rendszerváltó pártok, s ugyanígy az átöltözött kis liberális zsenge taknyok sem!
    Mi van írva a Németh Szilárd által kihelyeztetett Trianoni Országzászlóra? “Így volt, így lesz!”
    A MAGYARSÁG VÉGRE RÁLÉPETT AZ ŐSEI ÚTJÁRA!

    A mindenki magyar szövegre meg csak annyit tudok mondani, mindenki német aki Németországban németül beszél? A török, az arab, az afrikai is, vagy csak a zsidó meg a cigány/szinti?

  30. felix szerint:

    Elnézést.

  31. felix szerint:

    Tarjányi László
    Ismétlem.
    Egyik párt sem.
    Se a fidesz se a jobbik, egyik párt sem.
    A nép többsége egyikre sem szavazott, sőt a szavazásra jogosultak többsége sem.

  32. gottseidank szerint:

    @félix!
    Nem értem ezt az örökös mű-sipákolást. Mi újság?! – Itt mióta fennáll ez az ország, lopnak. Permanensen. Mindenki mindig lop, ha módja van rá. Csak az nem lop, aki nem akar, ha módja volna rá. Az ilyenre jó hatvan éve közvélekedésünk nem azt szokta mondani, hogy tisztességes ember, hanem azt, hogy hülye balek – és kiröhögjük. Akkor tehát: pofa be. (Más kérdés, hogy úriembernek ez nem áll jól…)

  33. felix szerint:

    gottseidank.

    Ebben egyetértünk.
    Csak nem szeretem azt, ha valaki szentnek akarja eladni magát lopás közben.

  34. Tarjányi László szerint:

    Nevelés kérdése, hogy lop-e valaki ha módja volna rá! Merem remélni, többségben vannak akik akkor sem lopnának, ha módjuk lenne rá! A viselkedés nem iskolai képzés eredménye, azt az ember otthon látja, úgy rögzül! Aki azt látja hogy a szülei nem munkából élnek, hanem lopásból, nos azt felesleges még egyetemre is járatni, persze közpénzből!

  35. gottseidank szerint:

    @Tarjányi László!
    Igen. Döntően nevelés kérdése. Én viszont nem vagyok olyan biztos abban, hogy ezt a nevelést a mai többség megkapta. Aztán meg, ne feledjük: a magunk hibáit és kis aljasságait nem szoktuk észlelni, miközben a másét gyilkosan megbosszulnánk…
    @félix!
    Igazad van, én is utálom, aki szentnek akarja eladni magát miközben lop (vagy ha már nincs is rá módja, a múltban rábizonyult, hogy habituált tolvaj, és most azt kénytelen elviselni, hogy már más lop helyette).
    Évek óta nemzeti sport nálunk, hogy az ellentábor hibáit saját hibáink felmentéseként, eltörléseként lobogtatjuk diadallal, illetve arra való jogosítványként, hogy végre mi is elkövethessük ugyanazon gyalázatokat, és még szentnek és az igazság bajnokának is érezhessük magunkat így. — Ez a társasjáték egyetlenegy dologra jó – s tán e célból is szítják oly buzgón némelyek: tökéletesen szétroncsolja a méltányosság és józan igazságtudat maradékát is, és minden “felet”, “oldalt”, pártot a gyalázatba korrumpál.

  36. Tarjányi László szerint:

    Aki a szennyet eltakarja, sőt terjeszti, az a társadalom felbomlasztására törekszik! Erkölcsi tartás nélkül nincs nemzet, lásd Róma bukása! Persze, akik a hullarablásban akarnak gazdagodni, azoknak ez jó alkalom lehet!

  37. Tarjányi László szerint:

    “Itt fekszünk Vándor, vidd hírül a spártaiaknak, megcselekedtük, amit megkövetelt a Haza!”

    Miért halt meg háromszáz spártai, amikor meg is hódolhatott volna? Hazaszeretetből, az tudhatja mi ez, akinek a haza nem ott van ahol a haszon!

  38. felix szerint:

    gottseidank.
    Teljesen egyetértünk.
    Sajnos az urnánál mégis dönteni kell.

  39. nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Azt hiszem 1/2eszű1/2x tökéletes vitapartner! Ő is össze-vissza írogat.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  40. felix szerint:

    szemétláda!
    Mi van az adóbevallásos marhaságoddal?
    Ez is olyan mint a digitális átállásos ökörséged.
    Jó lenne, ha legalább egyszer hozzáértően szólnál valamihez hozzá.
    Sajnos nem tudsz mást mint a poharadba büfögni.

  41. gottseidank szerint:

    @félix!
    Látod, ez nagy igazság: végül mégis döntenünk kell. Legjobb tudomásunk szerint, felelősséggel, bár esendők vagyunk, és hazudozás vesz körül. Mindenesetre ez a döntés nem lehet ok arra, hogy egymást mocskoljuk és gyilkoljuk. Többre mennénk józan beszéddel. (Az emberek elég keserves nehezen ismerik föl, ha – és miben – tévedtek. De hogyha még megtámadva és üldözötten is érzik magukat, akkor szinte soha.)

  42. ebihal szerint:

    Tarjányi László!
    Javaslom, olvasgass bele az 1900-1920 közötti halotti anyakönyvekbe! A napszámosok
    többsége olyan kisbirtokos volt, akinek a földje nem tudott eltartani egy családot, sőt
    az idénymunkások jó részének is volt kisebb nagyobb földje. Viszont a háborúba pont
    ezeket a napszámosokat hajtották ki, a módosabb gazdák akkor is kibulizták, hogy
    kimaradjanak a jóból! Napszámosok helyett sok helyen hadifoglyokat kaptak.
    És egy halk kérdés a végére, mégis mit vártál volna azoktól az embertömegektől, akik
    4 év háború kínja után hazatérve azzal szembesülnek, hogy az a kicsi, amijük volt, már
    az sincs, akik viszont kivezényelték őket a nyomorba, ugyanott folytatnák, mint háború
    előtt?

  43. Grün Rikárdó szerint:

    “Az iwiw alapítója a Facebookon közölte, hogy kiszáll a MostMi szervezéséből.”
    .
    Túl becsületes és gátlásos vagy Te politikusnak! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20150105-varady-zsolt-kiszall-a-tuntetesek-szervezesebol

  44. Grün Rikárdó szerint:

    “Ózdon komoly naciveszély van, ezt maga a jobbikos polgármester árulta el, amikor a Facebookon arról írt, hogy “érdekes témát talált” az iskolaköpenyekről.”
    .
    Félálomban nácikat olvastam, de később rádöbbentem, hogy az a Jobbik részéről önmarcangolás lenne!
    Pedig milyen szép gondolat, az iskolásoknak nemzetiszalagos pörgekalap, rókaprémes röhögény és a mélymagyar bőgatya mely ápol és eltakar! .P 😀
    .
    http://propeller.hu/itthon/3042447-nekimegy-jobbik-befeszulo-naciknak

  45. Grün Rikárdó szerint:

    “Egész hétvégén izgultunk, rágtuk a szánkat, szorítottuk a karfát, járt a lábunk, remegett az ajkunk, de most végre fény derült arra, mit kellett személyesen bejelentenie Áder Jánosnak. Készüljön fel idegileg és ne csalódjon nagyot!”
    .
    Vajúdtak a hegyek és egyújabb sóhivatalt szültek?!
    Összeizgultam magam, azt hittem legalább szétrúgja a parlamentet és előrehozott választást jelent be! 😛 😀
    .
    http://index.hu/belfold/2015/01/05/ader/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

  46. felix szerint:

    Grün Rikárdó!
    Újabb kreált állások a havareknek.

  47. Grün Rikárdó szerint:

    felix!
    Nagy a család vagy a fut-saal csapat?!
    Valaki elérte a hivatali alkalmasságot vagy esetleg alkalmatlanságot?! 😛 😀

  48. Grün Rikárdó szerint:

    “Hétfő reggel egy ideig közel 320 forintba került egy euró, a dollárt reggel hét órakor 266,87 forinton jegyezték, és a svájci frank árfolyama is 265,05 forintra emelkedett hétfő reggelre – írja az MTI.”
    .
    Az unortodox pénzügy politikában ez egy betervezett ingadozásnak számít! Innen lesz könnyű újra emelkedő pályára állítani nemzeti valutánkat! 😀 😀

  49. Segítek az elvtársaknak szerint:

    Az elvtársak nem forintosíthatóak! Ők dollárban adósították el az országot 1990-re. 2002 után már a svájci frankot meg az eurót is használták ugyanerre a célra.

  50. bonifác szerint:

    Félixke! Bokros nem a magyar nép barátja. Így, kijelentő módban. Amit kijelent, az azt
    jelenti, vagy ő hülye, vagy minket tart annak. A valutamozgás kicsit bonyolultabb. Kérdezd
    meg Soros urat, ha lesz kedve, elmagyarázza. Hogyan kell angol fontot tönkretenni. Nem
    a szaros kis forintot. Kár, hogy tudatlan idióták náciznak! Tudjátok mi az?! Nálunk SOHA
    nem voltak nácik, csak németimádó, degenenerált nyilasok. (Akik köztudottan az ÁVH dicső
    sorait gyarapították.)Aki nem hiszi, nézze meg az Andrássy út 60 múzeumában!
    Rikárdó! Tűzd ki a vörös csillagot, hátha Te is híres ember leszel! (esetleg vértanú) Az
    eredeti komcsikról Fekete István írt sommás véleményt(Zsellérek) amiért Rákosi pribékei
    ki is verték az egyik szemét a fent említett intézményben.Szamuely egy szadista, őrült
    tömeggyilkos volt. (ellenvéleményt még nem olvastam) Lepénzelt félhülye alakok nem
    alkalmasak kormányváltásra.

  51. mandaf szerint:

    22 feix, 5 Rikárdó az 57-böl,

  52. Tarjányi László szerint:

    Ebihal, te a módosabb gazdákat összetéveszted a kávéházakban háborúzókkal!
    Az utóbbiak a kávéházakban múlatták azt időt, felmentették magukat a saját fajtájukba tartozó orvosokkal, vagy éppen papírtalpú bakancsot szállítottak a hadseregnek!

    Az én módosabb családba tartozó nagyapám családjából, 6 fiú közül csak a legfiatalabbat, a nagyapámat nem hívták be katonának, s testvérei közül ketten is hősi halált haltak. A legidősebb bátyja is, aki ceglédi főjegyző volt.
    A második világháborúban meg apám és testvérei voltak behívva, apám az első csoportban ment ki az orosz frontra, szerencséjére félév múlva felváltották őket, ő egy karlövéssel megúszta. Az egyik nagybátyám 37 kilósan jött haza a malenykij robotból, óriási szerencsével, mert már ki is volt téve a halottak közé, amikor észrevették hogy még él.
    Anyám családjából egy nagybátyám halt meg katonaként hadifogolytáborban.
    Úgyhogy ne napszámosozz, mert minden magyar család megfizette a háború árát!
    Nekünk ez a holokauszt, meg Trianon!
    “Magyar az, akinek fáj Trianon! Illyés Gyula”

    Annyit azért hozzáfűznék az első világháborúhoz, hogy mindenkit behívtak, szegényt is meg gazdagot is, persze aki magyar volt! Az egyetlen otthonmaradt fiú úgy tudta learatni a gabonát, hogy kévekötő aratógépet vásárolt Amerikából, mivel nem voltak férfiak, akik kaszával arathattak volna, csak nők voltak, s nekik kellett az élelmet megtermelni az országnak, a fronton harcolóknak meg a kávéházakban időt múlatóknak!
    Amerikából, amely 1917-ig semleges maradt, s lovak húzták a kévekötő aratógépet!
    Ha nem lettek volna kávéházi múlatók, meg 19-es Lenin-fiúk, akkor esetleg a magyarok is kiálltak volna a zsidókért a második világháborúban. Akinek az apját eperfára akasztották Dunapatajon, vagy lemészárolták Devecseren, vagy éppen a Parlament pincéjében, az aligha akarhatott fát ültetni a Jad Vasem Parkban!

  53. ebihal szerint:

    Tarjányi László!
    Mint javasoltam, olvasgasd a halotti anyakönyveket! 100 évvel ezelőttiek, ezt nem
    hamisították. Tudod kávéház nem nagyon akadt a falvakban, max. kocsma. De, ha
    megnézed az anyakönyveket, rendre előjön ” kisbirtokos, napszámos”, és nem én
    írtam! És nem csak a magyar nemzetiségűeket hívták be. Persze, lehet Lenin-fiúzni,
    csak el kellene jutni addig, hogy mitől lettek ezek ilyenek!? Ja, hogy te úgy gondolod,
    miért nem mentek vissza s könyörögtek egy kis napszámért! De hisz már az se lett
    volna, a kévekötőgép kiváltotta őket. Tudod akkor lennél hiteles, ha a Lenin-fiúk
    mocska mellett, a tiszti különítmények, vagy a gazdalegényekből verbuválódott
    szabadcsapatok viselt dolgait sem hagynád ki!

  54. bonifác szerint:

    Most igazat adok Ebihal, hogy a Lenin fiúk után jöttek a Prónay és egyéb különítményesek.
    és hozzátartozik az az ismeretlen tény is, amit hajnalban mutatott be a TV : Zsidó
    különítményesek vadásztak (saját szakállukra) a “nácikra”, és ha úgy vélték, a közeli
    erdőben lőtték le őket. A brit hadsereg egyenruháját viselték.A zavarosban nem tűnt fel
    senkinek.Még egy felvétel is maradt egy ilyen akcióról….Remélem, így kerek a történet.
    Szerintem a “Bal” legnagyobb problémája az, hogy Orbán azt csinálja, amit nekik kellene.
    Nincs “levegőjük”. És hogy tiltakoznak a jóléti intézkedések ellen, tömény hülyeség. Az
    biztos: a éc jó magasan van…

  55. bonifác szerint:

    Bocsánat: LÉC..

  56. ebihal szerint:

    bonifác!
    Bár én az I.vh. utáni időkről beszéltem, de ám legyen. Ha jól emlékszem, az általad
    említett zsidó “fejvadászok” a brit hadsereghez csatlakozott önkéntesek voltak, hason-
    lóan a lengyelekhez. Ismerve a nácik zsidók ellen elkövetett dolgait, egyáltalán nem
    kell csodálkozni a történteken. És a történet még korántsem kerek.
    Az pedig, hogy Orbán azt csinálja, amit a “BAL”-nak kellene, szerintem nem igaz! Jóléti
    intézkedésekkel kilóra megvette az embereket. Ezeknek az intézkedéseknek a fedezete
    a multiktól, bankoktól beszedett plusz pénz, és nem gazdasági növekedés.

  57. Grün Rikárdó szerint:

    “Év eleje óta működik a szovjet nagyhatalmi álmok feltámasztására hivatott Eurázsiai Gazdasági Unió, amiben akár Magyarországot is szívesen látnák.”
    .
    Ne légy feledékeny Vezírem! 😛 😀
    https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/10557550_886566281367172_7768631889819646533_o.jpg
    .
    http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/durva_dolgokra_keszul_putyin_a_magyarokra_is_szamit.591765.html

Itt lehet hozzászólni !