Pályázhatnak a civil szervezetek a parlagfű elleni védekezést segítő pénzre

A kormány az előző kormányzati ciklusban összességében mintegy 52 milliárd forintot fordította parlagfű elleni védekezésre

MTI, Fidesz.hu, Csepel.info

parlagfu

Az irtására alkalmas eszközbeszerzésre január 1-jétől január 31-ig nyújthatják be pályázataikat a parlagfű elleni védekezést végző civil szervezetek, amelyek összesen 642 millió forintot kaphatnak – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az egy pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege egymillió forinttól ötmillió forintig terjedhet.

A támogatás a pályázati kiírásban részletezett eszközök beszerzésére igényelhető, a többi között a köz- és parlagterületek mechanikai és kémiai gyomirtására alkalmazható eszközökre, védőfelszerelésekre, motoros fűkaszára, illetve permetezőgépekre.

A közlemény szerint a parlagfüvet azért kell irtani, mert az allergiát okozó pollenkoncentrációnak súlyos egészségkárosító hatása lehet. Ezért a kormány és az FM kiemelt figyelmet fordít a prevencióra – megelőzésre -, így az egészségmegőrzésre is – tartalmazza a tájékoztató.

A pályázat kiírásával ismét a parlagfű irtására, gyérítésére használható fel az állampolgárok által személyi jövedelemadójukból e célra felajánlott, korábban átcsoportosított pénz.

A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára tavaly december elején jelentette be: a kormány döntött arról, hogy a 2011-ben zárolt 642 millió forintot a rendkívüli kormányzati intézkedések keretében visszacsoportosítja a parlagfű-gyérítésre.

Nagy István emlékeztetett: a kormány az előző kormányzati ciklusban összességében mintegy 52 milliárd forintot fordított erre a területre. Ennek eredménye is van – hangsúlyozta az államtitkár -, mert érzékelhetően csökkent a parlagfű pollenszáma a levegőben, s kevesebb az allergén beteg.

fidesz.hu

4 hozzászólás “Pályázhatnak a civil szervezetek a parlagfű elleni védekezést segítő pénzre” bejegyzésre

  1. Grün Rikárdó szerint:

    “Növekvő állami kiadások, megduplázódó gazdasági kiadások, megugró sportfinanszírozás az egyik oldalon. A másik oldalon a csökkenő egészségügyi, oktatási és nyugdíjkiadások. Az Orbán-kormány hat éve számokban.”
    .
    Értünk el eredményeket….Hmm….hm. h…..és sorolhatnám még napestig! 😛 😀
    .
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_tette_orban-kormany_az_orszaggal_hat_ev_alatt_grafikonon_a_megdobbento_eredmenyek.591183.html

  2. Grün Rikárdó szerint:

    Orbán Viktor felszívódott
    “A miniszterelnök utoljára karácsonykor posztolt a Facebookon, szokásaival ellentétben még boldog új évet sem kívánt azóta követőinek. Lassan két hete nem volt nyilvános megjelenése.”
    .
    Elment a kedvenc hegyei közé, kell egy kis revitalizációs kúra!
    Azért legalább egy boldog új évet kívánhatott volva, báááááár……! 😛 😀
    .
    http://www.hir24.hu/belfold/2015/01/06/orban-viktor-felszivodott/

  3. felix szerint:

    Ahogy idősödik egyre nehezebben szívódik fel a hatóanyag.
    Ki kell várni az időt.

  4. nagyapó szerint:

    Eetásak! Összekeverték. Parlagfűről, nem pedig arról a vadkenderről van szó amelytől hülyeségeket írnak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !