Új helyszínen, Csepelen folytatódik az ökumenikus segélyszervezet ünnepi ételosztása

Csepel.hu

Új helyszínen, Csepelen folytatódik az ökumenikus segélyszervezet ünnepi ételosztása

Csepelen is feldíszített, fűtött sátorral és karácsonyi zenével várja a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi szeretetvendégsége.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi melegétel-osztását. Egy teljes héten át, december 17. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, a rossz szociális körülmények között élő családok számára.

December 21-én, vasárnap az ételosztást támogató Vodafone (Vodafone Humanitárius Alap) és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai, önkéntesei osztják ki az ételadagokat, melybe bekapcsolódik Rátonyi Kriszta, az MTVA műsorvezetője és Baricz Gergő énekes is. A szeretetvendégség menüje  rizses hús, savanyúság, kenyér + tea és szaloncukor lesz.

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

A szeretetvendégség mindennap 11 órakor kezdődik, december 21-22-23-án a Budapest XXI., Kossuth Lajos u. 115. melletti területen.

Forrás: Csepel.hu

17 hozzászólás “Új helyszínen, Csepelen folytatódik az ökumenikus segélyszervezet ünnepi ételosztása” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    A volt álamfő (sic!) helyett a felesége jött osztani?

  2. nagyapó szerint:

    Igen Makray Katalin tornász, olimpiai ezüstérmes!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. hajaj szerint:

    Lehet, hogy most éppen nem a legszerencsésebb, de ez is hozzátartozik az igazsághoz.
    VASAS (a nagy Vasas) Mészölyék, Farkasék a bajnokok a KK győztesek, a BEK-ben a négy között.
    Nos a Mészöly Berendi páros híres volt védőmunkájukról. Berendi (Botond) a földön, Kálmán a levegőben volt úr! Igen ám, de jött (hozták) a Kádár csapatba Debrecenből az Öcs, azaz Makray Balázs. Ezért hát szinte hónapokon át Rudi bácsi “fűzte” Botondot, hogy vissza kell vonulnia, mert a fiatal Balázska itt van és “át kell” adni a helyét neki. Akinek még kora ellenére is remekül ment a játék, különösen összeszoktak Kálmánnal a sok év során. Bizony Még Albert és Tichy is, de sokan más nagyságok is megszenvedték Botond “tapadását.”
    Mégis jött a semmire sem jutó ecsém, sógorom, aki végül is nem sokra vitte, mert igencsak szerény képességekkel volt megáldva, játék tekintetében.

  4. felix szerint:

    Bizony bizony, Makray Katalin.

  5. nagyapó szerint:

    hajaj, nagy a baj. A Vasas legendás fedezetpárja a Bundzsák-Berendi páros volt. Mészöly fiatalabb és középhátvéd volt. Makray Balázs hátvéd helyen játszott.
    A szöveg többi része ennek fényében olvasandó.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. hajaj szerint:

    Bundzsák Dezső már 1965-ben szakosztályvezető volt, előtte csak a tarcsiban játszott, ontotta a gólokat és kitűnően játszott, hatalmas játékintelligenciával, technikai képességekkel megáldott labdarúgó volt. Nem véletlenül játszott Puskásékkal is a válogatottban, majd később is, 25 alkalommal. Valóban volt a Bundzsák-Berendi fedezetpáros, de akkor még Makray hol volt? Nézzen utána! Emlékezetem ritkán szokott csalatkozni.

    Makray_Balázs
    Az 1968-as idényben volt a Vasas labdarúgója és tagja volt a bronzérmes csapatnak. 1969 és 1973 között a Komlói Bányász csapatában játszott. Az élvonalban …
    Tehát nem rendelkezett azokkal a Kvalitásokkal, amelyek akkor a “jó Vasas játékintelligenciájában” benne voltak. Botondnak mégis vissza kellett ő miatta vonulnia. Ezt konkrétan tudom, hiszen Pali is elmesélte nekem akkor már Ganz-Mávag dolgozójaként, ott jártam alkalmával. Maradt is benne egy kis tüske, mert Ő még játszani szeretett volna néhány évet, hiszen jól ment neki, és bírta a terhelést is.

  7. hajaj szerint:

    Ez az összeállítás, tényleg nem beállósként (balfedetként?)
    A Vasas: Varga – Bakos, Mészöly, Makray, Ihász – Menczel, Fister … (Két helyen volt változás Makray Balázs és Menczel Iván maradt ki, … Iván akkor éppen “fegyelmezetlen volt,” Balázska meg enyhén szólva indiszponált volt és nem találkozott, csak igen kevésszer a labdával, mert kerülték egymást! Akkortájt minden hétvégén nem is egy meccsen játszottam, és néztem is a “nagyokat!” Sportoltam, ha úgy tetszik.
    Ejnye nagyapó!

  8. hajaj szerint:

    A Vasas a hatvanas évek elején 11ezer dollárért /ennyit a válogatott sem kapott/ játszott meccseket a Hexagonál tornán, Dél-Amerikában. Ezt nem a pártnak köszönhette. Tudtak focizni!
    Miközben a Santos (Pelé csapata) előtt megnyerték a hexagonál tornát!!! Hol volt Makray?

  9. hajaj szerint:

    Egy kis emlékeztető az egykoron JÁTSZANI TUDÓ magyar focistákról!
    http://nol.hu/sport/20090926-gol_ur-358311

  10. nagyapó szerint:

    hajaj! Lehet ragozni, mindenféle adatokat előszedni, de az ötvenes években minden csapatban volt “legendás” fedezetpáros, pl Bozsik-Kotász, Ughy-Kleibán, stb. A Mészöly- Berendi fedezetpár, ha egyáltalán játszottak egymás mellett, nem volt “legendás”.
    Ennyi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. hajaj szerint:

    Ilyet én nem írtam róluk, hogy legendásak voltak, csupán összeszokottak, a játékban, s jól kiegészítették egymást a 4-2-4-es “rendszerben.”

  12. hajaj szerint:

    Egyébként az írásom, közlendőm arra vonatkozott, hogy a színfalak mögött szinte minden szinten “dolgoztak” az érdekszövetségek, akár a mai “utódok, leszármazottak” tekintetében is, mondhatnánk. Konklúzió: nincs új a Nap alatt.
    Makray csupán egy példa volt a sok közül, sőt csupán tüneti játszma része volt. Mondhatnám egy kis “családi segítség.” A mélyrehatóság szintjére csak nagyon keveseknek adatik meg,
    bejutni. Azért még írok kettőt: Az akkori Vasas és a BP. Honvéd azt igazolt akit csak akart! Mint Sebes Guszti bácsi idejében.

  13. hajaj szerint:

    Mészőly-Berendi fedezetpár nem volt! (ezt sem írtam) Bundzsák (Mathesz)-Berendi igen! Berendi beállós volt a 4-2-4-es rendszerben, aki általában az ellenfél legjobb csatáraira “tapadt,” fogta, igyekezett kikapcsolni a játékból, semlegesíteni.
    A Fradiban Mátrai centerhalf, Szücs beállós, akkoriban a csapatok általában a 4-2-4-ben játszottak. Mit nem lehet ezen érteni?
    Olvassa át az általam írottakat, és a közelgő ünnepre való tekintettel ne gerjesszen szánalmas vitát.

  14. nagyapó szerint:

    hajaj! Szóval nem sikerült Makray Katit, az olimpiai ezüstérmest, lejáratni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  15. hajaj szerint:

    Nem volt és nincsen szándékom senki lejáratni!
    Sajnálom, hogy a társadalomban korábban gyökeret eresztett erózióról, ami a korrupció egyik táptalaja, nem akarja megérteni, v. tudomást szerezni arról, amiről valójában szóltak a fenti írásaim. (nem csak pénzzel “lejátszott” korrupció létezik) Móricz Zsigmond: Rokonok regényét ajánlom szíves figyelmébe, Önnek is.

    Az EU parlamentet már akasztják:
    ====
    “Elnök úr, kénytelen vagyok tényleg a nagy amerikai filozófust, Murray Rothbardot idézni, aki azt mondja, hogy az államnál nagyobb tolvaj nincs. Az adózás olyan rendszer, amiben a politikusok és bürokraták ellopják állampolgáraik pénzét, hogy a lehető leggyalázatosabb módon eltékozolják. Ez a hely sem kivétel. Hihetetlen és igazából nem is értem, hogyan
    tudnak komoly arcot vágni, amikor az adó kijátszásáról beszélnek, az egész Bizottság és a Bizottság bürokratái kikerülik az adóztatásukat. Önök nem fizetnek adókat úgy, ahogyan az állampolgárok adóznak; Önök folyton seftelnek. Összetett adókulcsok, felső adóküszöbök, hozzájárulás nélküli nyugdíjrendszerek. Önök a legnagyobb adókerülők Európában, közben itt ülnek, és prédikálnak. Nos, az üzenet kezd eljutni az Európai Unió embereihez. Azt fogják majd látni, hogy az euroszkeptikusok minden korábbinál nagyobb számban térnek vissza júniusban, minden korábbinál nagyobb számban. De még rosszabbat mondok, amint kiismerik Önöket az emberek, nem kell sokáig várni, és megostromolják ezt a termet, és felakasztják Önöket, és igazuk lesz!”

  16. nagyapó szerint:

    hajaj! Remélem rosszul, de ilyen lejáratási szándékot éreztem.
    A közvélemény manipulálása régi dolog. Egyszerű, “mindenki lop”, “mindenki korrupt”, “senki nem tudja a KRESZ-t”, “a cigányok lopnak”, “a zsidók kizsákmányolnak” és akkor még jöhetnek a szőröstalpúak, a tótok, rácok,stb.
    Ha már írót említ, Móricz mellett említhető Mikszáth, aki ostorozta a képviselőket addig, amíg öt is meg nem választották.
    C’est la vie.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  17. felix szerint:

    Makrai Katalin velem mindig közvetlen volt. Nagyon rendes embernek ismertem.

Itt lehet hozzászólni !