Széllökésekre figyelmeztetnek: eddig tart a rendkívül viharos idő

Híradó.hu, Csepel.hu, Facebook

0___anyagok_kepek_cikkek_2014_december_szl-300x212

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint vasárnap várhatóan a déli órákig a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharos (60-80 km/h) széllökések valószínűek, a Dunántúl északi, északnyugati részén vasárnap délelőtt akár egy-egy 80-90 km/h-s széllökés sem zárható ki. Bercsik Károly csepeli közterület-fenntartási tanácsnok tájékoztatása szerint kerületi viharkárok esetén a Csepeli Városgazda Zrt. ügyeleti számán tehetnek bejelentést (0630/6417672).

Az OMSZ 10 megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki, és több járásra riasztást is érvényben tart. A részletes riasztási térkép ITT található.

A vasárnapi előrejelzés szerint napközben általában sok lesz a napsütés, a kissé megnövekvő és gyorsan vonuló gomolyfelhőkből csak egy-egy zápor alakulhat ki – nagyobb eséllyel a Bakonyban és az északkeleti megyékben.

Az északnyugati, nyugati szél az északkeleti és délnyugati megyék kivételével többfelé viharossá fokozódik, majd délutántól mérséklődik a légáramlás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 10 fok között alakul. Késő estére 0, +5 fok közé hűl le a levegő.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !