Új fákkal gazdagodott a Szent Imre tér

Csepel.hu

Új fákkal gazdagodott a Szent Imre tér

Egy egész teherautónyi fa és cserje látványa fogadta csütörtökön azokat, akik elhaladtak a Szent Imre tér mellett. Folytatódik ugyanis a korhadt és balesetveszélyes fák pótlása Csepel központi terén, ahol a munkálatok a tervek szerint zajlanak. Már épül a kerület legmodernebb játszótere és az önkormányzat által vásárolt kereszt is a helyére került, a templom előtt bárki megcsodálhatja.

– A Szent Imre tér felújítása város-rehabilitációs pályázat keretében történik. Az Európai Unió megköveteli, hogy a panelfelújítások mellett szociális programok induljanak és közterületeket újítson fel az önkormányzat. Cserében az unió 100%-os támogatást nyújt, vagyis az ott élőknek önrész nélkül korszerűsítjük a panelházakat. A gyerekek és a serdülők számára épül Csepel legmodernebb játszótere, az pedig már bónusz, hogy az önkormányzat is gazdagodik egy modern öntözőrendszerrel kiegészült, megszépült parkkal – mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester, az érintett körzet önkormányzati képviselője.

– A Szent Imre tér felújítására 2005-től készültek különböző tervek. A növényzet állapotát felmérő szakemberek már akkor jelezték, hogy a park fái közül sok elkorhadt és balesetveszélyessé vált. Az új fák telepítésével a szakemberek ígérete szerint a park jelentősen megszépül, igazi ékköve lesz a kerületnek. A téren ingyenes internet-kapcsolat is lesz – emelte ki Ábel Attila.

Forrás: Csepel.hu

14 hozzászólás “Új fákkal gazdagodott a Szent Imre tér” bejegyzésre

  1. Teri szerint:

    Na itt van a régen várt faültetés…
    Lehet, hogy régen sok fát kivágtak, de ma már csak fejlődünk.

    Remélem ti is így gondoljátok?!

  2. kilgore trout szerint:

    Bárcsak a többi tér/közterület is megújulna! Elégedett vagyok a tendenciával, de jó lenne tudni a tervekről. A majori üzletközont előtti térség siralmas állapotban van például. Csövesek alszanak a padokon, alkeszek piálnak a Spar előtt, az egész burkolat cserére szorulna. A Spar mögé helyezett szelektív gyűjtőből spontán hulladéklerakó lett és sorolhatnám tovább.

  3. Derrick szerint:

    A csöveseket megpróbálták már eltávolítani, de jöttek a liberális fiatalok a civil mozgalmaikkal és követelték a csövesek jogait.

    Mert a liberálisok szerint a csöveseknek több joga van összeszarni és összehugyozni a közterületet és zaklatni a járókelőket meg fogdosni őket a rühös, üszkös kezeivel mint a DOLGOZÓ TISZTESSÉGES POLGÁRSÁGNAK, hogy egy tiszta városban élhessen.

    Börtönbe nem zárhatják őket, elfogadom, de legalább a város határain kívül tartsák akkor őket. Egy csövesnek úgyis mindegy, hogy hol tartózkodik mert csöves. Erdőbe inkább való mert olyan mint az ősember.

  4. grün szerint:

    “Új fákkal gazdagodott a Szent Imre tér”
    Gazdagodott?!
    Azzal, hogy a kivágott fákat pótolják még nem gazdagodunk, csak az eredeti állapot helyreállítása történik!
    Az új játszótér, ami a régi helyett került megépítésre sem gazdagodás csak többe kerül!
    .
    Az a hely ahová a kimustrált utcabútorokat és a felszedett térburkolatot vagy a még használható játékokat átszállítják és felállítják talán úgy érezheti, hogy igen, ők gazdagodtak!
    Új keresztet vásárolt az önkori a régi helyett?!
    Ősi bolsevista trükk!
    Emlékszik még valaki, amikor a magyarok régi ikonokat cseréltek vadonatúj másolatokra azzal a trükkel, hogy az a régi füstös már nem olyan szép!
    .
    Csak tessék tessék hülyézni a grünt. fene a szemit, mindig átlát a szitán! 😛 😀

  5. ebihal szerint:

    Derrick!
    Amit nem látsz, az nincs is? Neked mindegy mi van mással, csak neked jó legyen?

  6. Tarjányi László szerint:

    A Kisboldogasszony templom előtti kereszt és a körülötte levő virágágyás kerete műkőből volt, az valóban ki lett cserélve vörösmárványra. Viszont nem új, hanem egy valahonnan ideszállított kereszt lett újracsiszolva. A múlt héten még nem volt felhelyezve a fehér márványtábla, így jól látható volt az eredeti adományozó felírata, a betűk alakjából ítélhetően az 1800-as évek első felében készülhetett a kereszt.

    Sajnos a visszahelyezett fehér márványtábla a levételkor kettétörhetett, mert javítva van a törés helye. A táblát jól ismerem, nagyon figyelemre méltó a felírat tartalma: a kereszten függő Megváltóra utalva így szól, “Áldozat vagyok! Nem rajtam múlik, ha nem vagytok boldogok!”

    Tisztelt Polgármester úr! Ön és képviselőtársa a Kálvin-évforduló alkalmával a református templomot megtisztelte egy Kálvint ábrázoló emléktábla adományozásával. Remélhetjük-e, hogy a kereszt márványtábláját újrafaragtatja, mert azt elcsúfítja a törés látható javítása?

    Továbbá, nem lehetne az Országzászló előtti járdánál egy irányítótáblát elhelyezni, hogy a templomba járók ne menjenek be feleslegesen a kerítésig, majd vissza, a bejáratot keresvén?
    Ugyanígy bent a templom előtt is kellene egy iránymutató tábla a kijárati irány mutatására.

    Sokak észrevétele, hogy a lerakott nagy és kiskocka burkolat ELFOGADHATATLAN MINŐSÉGBEN készült el! Az helyes hogy a nagykockák sima felülettel ketté lettek fűrészelve az eredeti állapotukhoz képest, így duplaakkora felületet lehet befedni velük. Viszont nem szakemberre vall, ahogy azok le lettek rakva! A kövek nincsenek síkba rakva, a tetejüknek kell síkot alkotniuk, nem az aljuknak! Erre szolgál az alapbetonra szórt, az adott kőkockának megfelelő vastagságához illeszkedő mennyiségű homok. Ráadásul szükségtelenül széles hézagokkal, amely későbbi oldalirányú besüllyedést fog eredményezni.
    A kiskocka burkolat még rosszabb, már most buknak fel bennük a gyalogosok, sok egyszerűen kifordult a helyéről! Az alapbeton egy szintben van a kis és nagykockáknál, így a kiskockák alatt sok zúzalékkő van, körülötte meg a kiskockák harmadméretét is elérő hézag!
    Aki látott már kiskocka burkolatot, az tudhatja, kis hézaggal szokták legyezőszerű vagy körkörös mintázatba lerakni, nem pedig négyzethálóba! Többek között az utóbbi ok miatt lett nagy hézaggal elkészítve, gondolom. Nem hiszem hogy a zúzalékkő alkalmas a kockakövek hézagolására, legalábbis ilyen nagyméretű hézagolással biztos nem! A Bartók Béla úton is kockakő volt, de nem ilyen hézagolással! Azon pedig buszok is jártak és mégis síkban volt a felső felületük!

    Addig kell a kockakő burkolatot felülvizsgáltatni és újrarakatni, amíg az építő cég jelen van! Kérdem én, miért lehetett a betonkocka járdákat megfelelő minőségben és síkságban lerakni, és miért nem lehetett ezt a kis és nagykocka burkolattal is megtenni?
    Ma nincsenek hozzáértő szakemberek? Talán a kivitelezőnek régi, öreg szakemberektől kellene tanácsot kérni!

    Tisztelt Polgármester úr! Választ nem várok, megelégszem az intézkedéssel is. Majd meglátom az eredményt az elkövetkező vasárnapok valamelyikén!
    Szíves intézkedését a templomba járók nevében előre is köszönöm! Tarjányi László

  7. felix szerint:

    Derrik.

    A hajléktalanok a mi nemzetünk részei és termékei.
    Csak felel annyi törődést kapnának mint a külhonba szakadtak ………….

  8. grün szerint:

    Tarjányi László!
    Tehát ez már a frissen lerakott burkolat?!
    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0-8/10683618_773530006053346_3393964232038375259_o.jpg

    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0-8/1899607_773530102720003_2185330732351329617_o.jpg
    .
    Az ötvenes évek eleji szoci időkre tippeltem a minőségéből!
    Csak annyit értek az építőiparhoz, hogy ha egymásra rakom a követ fal lesz, ha felborul akkor járda! No de ilyenre talán mégsem!
    Feltételezem az átvételkor a zunijónak meg lesz róla a véleménye, már persze ha egyáltalán érdekli őket a beruházott pénzük sorsa! 😛

  9. Derrick szerint:

    Félix

    Kaptak is több mint sok törődést a szocik idején. Alkoholizmussal meg depresszióval megkapták a százszázalékos rokkant nyugdíjat, a liberális törvények miatt meg gyakorlatilag bármit csinálhattak, törvényen kívüliek voltak.

    A külhonba szakadtak nem tehetnek róla, hogy oda szakadtak az 1920-as diktátum miatt és arról sem, hogy külhoni magyarok gyermekeként jöttek a világra. Arról viszont tehetnek, hogy a csonka magyarságnál is sokkalta jobban ápolják a nemzeti kultúrát. Megtehetnék, hogy beolvadnak a románságba vagy a szerbek közé. Nekik meg is lenne rá az okuk, mert sokakat életveszélyesen megfenyegetnek a magyarságukért.

    Az itteni hajléktalanok számára pedig a csöves lét egyfajta életstílus, tehetnek róla, mert még az intézetből kikerült valóban nincstelen emberek közül is sokan viszik valamire. Elindulnak 18 évesen 0 forinttal a zsebükben és viszik valamire. Munkát vállalnak, dolgoznak, munkásszálláson, rossz körülmények között kihúzzák, tégláról-téglára építkeznek és a szorgosságuk meghozza a gyümölcsét.

    Mások egy fővárosi lakást vagy házat is elisznak és panaszkodnak ha az asszony otthagyja őket hosszú vívódás után, amikor már évek óta elissza, eldohányozza meg eljátékgépezi a fizetését és a gyermekei szájából veszi el vele a falatot.

    Dolgoztam olyan helyen, ahol elég közeli rálátásom volt a csövesek életére. Nagyon ritka az, aki ténylegesen önhibáján kívül került oda. És azok rövid időn belül ki is emelkednek onnan. A SAJÁT EREJÜKBŐL. Nem a szociális munkásoktól, krisnásoktól és az államtól várják a megváltást. De a többségük annyira gőgös és pökhendi, hogy még egy arisztokrata is megirigyelné. Mit neki hajléktalanszálló, ahol megfürödhet és kap enni, helyette kitalál mindenféle rémtörténeteket amik párszor megtörténtek a nagyvilágban és azóta mindenki ezeket terjeszti és úgy adja tovább, mintha mindenhol általános lenne.

    Olyanokat mondanak, hogy ott ellopják a ruháit. Aki valamennyire is ismeri a hajléktalanokat, tudja, hogy a ruha az, ami a legkevésbé érték. Én nem hajléktalanként legalább 15 éve egyetlen forintot nem költöttem ruhára és időnként öltönyben is járok. Kidobják, mert kinőtte, kihízta vagy kifogyta valaki és nincs ismerősök között akinek odaadhatná, kidobták, mert van rajta egy szakadás varrás mentén, ami pár öltéssel házilag megvarrható vagy kidobták mert van rajta egy picike hipófolt nem észrevehető helyen. Esetleg megváltozott a színe mert befogta valami más ruha, de aki megtalálja az nem tudja, milyen volt az eredeti színe.

    Az viszont igaz, hogy józanul kell bemenni és nem lehet alkoholt bevinni és dohányozni sem az alvóban. Ez már így megmagyaráz sok mindent.

  10. Tarjányi László szerint:

    Grün által közreadott fényképek nem tükrözik a kockakő burkolatok síkbeli elhelyezkedését, sem az azóta kiborult kiskockák állapotát! Oda kell menni és járni rajta! Nem kell hozzá tűsarok, férficipőben is meg lehet botolni a többihez képest eltérő szintű kockákban.

  11. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az az épületegyüttes (3) nem valami szívderítő látvány, kétségkívül nem javítja a panorámát.
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0-8/1899607_773530102720003_2185330732351329617_o.jpg

Itt lehet hozzászólni !