Megújul a csepeli polgármesteri hivatal

Rezsit csökkent az önkormányzat

Csepel.hu

Megújul a csepeli polgármesteri hivatal

A „TÉR_KÖZ” Fővárosi Városrehabilitációs Keretből támogatott beruházásnak köszönhetően 2015 januárjára műszakilag korszerűbbé és energiatakarékosabbá válik a csepeli polgármesteri hivatal épülete. Az utcafronti homlokzat megújul és hőszigetelést kap, megszüntetik a folyamatos beázásokat és kicserélik az elavult nyílászárókat is. A felújítási munkálatok már el is kezdődtek.

A „Csepel Városközpont integrált rehabilitációja – Csepel Polgármesteri Hivatal homlokzat felújítása” elnevezésű felújítás összesen 33.238.704 forintból valósul meg. Ennek 80%-át Budapest Főváros Önkormányzata, a fennmaradó 20%-ot pedig Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata biztosítja.

Rezsit csökkent az önkormányzat

Az 1938-ban épült intézmény utcafronti homlokzata korszerű hőszigetelést kap: 2 illetve 3 rétegű hőszigetelő üveg ablakokra cserélik a hetven évesnél is régebbi nyílászárókat. Az új homlokzat tervezésénél fontos szempont volt, hogy a szomszédos, korábban iskolának otthont adó épülethez hasonló megjelenésű legyen a hivatal. Emellett a homlokzat színének és textúrájának kiválasztásakor elsődleges cél volt, hogy az épület visszanyerje kőporos vakolatú, eredeti kinézetét. Ehhez jól illeszkedik majd a beépítendő ablakok sötétbarna színe is.

A rekonstrukció a kvarchomokkő lábazatot is érinti. Ennek szakszerű tisztítását és felújítását kőrestaurátor irányításával végzik, így a felújítást követően ez az épületelem is visszakapja eredeti kinézetét.

A felújítás nem csak külső homlokzati munkákat foglal magában. Elvégzik a szükséges javítási munkákat az épület tetőszerkezetén is.  A hőszigetelési munkálatok megkezdése előtt átvizsgálják a tető elemeit és megszüntetik a beázásokat okozó hibákat.

A korszerűsítésnek köszönhetően a polgármesteri hivatal épületének rezsiköltségei, így a kerület kiadásai jelentősen csökkennek. Egy szebb, modernebb épület várja majd a csepeli polgárokat, és teszi majd teljessé a Szent Imre tér megújuló környezetét

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Megújul a csepeli polgármesteri hivatal” bejegyzésre

  1. […] Információink szerint az 1938 körül átadott hivatalban 2014-ig nagyon kevés dolog változott az embereken és a rendszereken kívül. 2014-ben a nyílászárókat, a tetőszerkezetet és a külső homlokzati szigetelést újították fel teljesen. A felújítás során a sok évtizedes, gyaníthatóan az eredeti ablakokat is lecserélték modernekre. […]

Itt lehet hozzászólni !