Tanácsházi lépcsősor ifjú párral 1959-ben – és most

Csepel.info

Az 1959-es képet Szent-tamási Mihály készítette, forrása a Fortepan

Igazi különlegességre bukkantunk 1959-ből. A korabeli tanácsházi lécsőfordulót mutatja egy ifjú párral és egy hitvesi csókkal.

Bár a fotó elmosódott, a poén elég jó. Megkértük ugyanis Ábel Attila alpolgármestert, hogy készítsen ugyanonnan fotót ugyanarról a lépcsőről és ajtóról. Az eredményt alább láthatjuk, melyhez van még hozzáfűzni valónk:

Információink szerint az 1938 körül átadott hivatalban 2014-ig nagyon kevés dolog változott az embereken és a rendszereken kívül. 2014-ben a nyílászárókat, a tetőszerkezetet és a külső homlokzati szigetelést újították fel teljesen. A felújítás során a sok évtizedes, gyaníthatóan az eredeti ablakokat is lecserélték modernekre.

A belső kialakítás az elmúlt 80 év során többnyire csak felújításra, újrafestésre került. Láthatóan ez történt a lépcsővel, korláttal és az ajtóval is, amely – nagyon úgy tűnik – ugyanaz az ajtó, mint ami 1959-ben – és talán 1938-ban is volt.

Csepel.info

4 hozzászólás “Tanácsházi lépcsősor ifjú párral 1959-ben – és most” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Sok boldogságot kívánok az ifjú párnak! 😉

  2. Dórika szerint:

    Most is ott házasodnak össze a párok?

  3. Qqriq szerint:

    A komcsik azért nem költöttek emberöltőkön át az épület felújítására, mert lenyúlták a pénzt. Most már nincsenek hatalmon, ennek köszönhetően megállt a hanyatlás, elindult a fejlődés. Egy korszerű épületben jóval felemelőbb élmény még a házasságkötés is.

  4. Horváth János szerint:

    Ne röhögtess!

Itt lehet hozzászólni !