Nem tudja az MSZP, hogy ki írja és szerkeszti az oldalukat

Szenteczky Jánost is beidézik Takács Krisztián rágalmazási ügyében

Csepel.info

Takács Krisztián HGY

Nem látott, nem hallott és nem is tud semmit a saját blogoldaláról

Egy év eltelte után sem tudta megmondani Takács Krisztián MSZP-s önkormányzati képviselő, hogy az ő nevében és az ő fényképével ki jelentetett meg becsületsértő cikket a saját blogoldalán, amely a csepeli MSZP honlapján működik – derült ki a Csepeli Járásbíróságon folyó rágalmazási perben október 28-án.

A Csepeli Hírmondó egyik munkatársa magánvádlóként tett feljelentést, miután Takács Krisztián tavaly októberben becsületsértő cikket jelentetett meg róla. Az első bírósági tárgyalási napon a politikus ügyvédje beszélgetést kezdeményezett az újságíróval, és megkérdezte, hogy bocsánatkérés esetén el lehetne-e simítani az ügyet. Miután a Hírmondó újságírója erre nemmel felelt, a beszélgetést hallgató Takácsnak hirtelen eszébe jutott, hogy valójában nem is ő írta a cikket, sőt, nem tudott arról. A cikk egyébként még mindig megtalálható a politikus blogoldalán. A párt honlapja az elmúlt egy évben is rendszeresen frissült – a Szenteczky János által vezetett csepeli MSZP azonban egyelőre nem tudja, hogyan kerülnek közleményeik, becsületsértő cikkeik a honlapjukra.

A bíróság ezért helyt adott a vád kérésének, hogy tanúként beidézzék Szenteczky Jánost, az MSZP csepeli szervezetének elnökét, hogy nyilatkozzon arról: mit tud pártja honlapjának üzemeltetéséről, illetve milyen felelősség terheli abban, hogy azon becsületsértő vagy bármi másféle cikkek megjelenhetnek, miközben – a jelek szerint – senki nem tud róluk. Takács Krisztián vádlott védekezését tovább gyengíti, hogy tudomásunk szerint ő és édesapja is megosztották Facebook oldalukon az általuk “nem ismert” cikket, amelyet számos ismerősük “lájkolt”, mielőtt azt a feljelentés miatt letörölték oldalukról. A Csepel.info úgy tudja, hogy a Facebook ráadásul “nem felejt”, még a letörölt cikkeket is megőrzik a közösségi portálnál. A pert december 12-én folytatják.

Nem ez az első eset, hogy a csepeli MSZP honlapján becsületsértő cikk jelent meg. Információink szerint egy évekkel korábbi, hasonló esetben azt állították a honlap működtetői, hogy az ott megjelentet cikket névtelen levélben dobták be a postaládájukba, ami általuk ismeretlen módon transzformálódott át az internetes honlapjukra. A nyomozók akkor elfogadták ezt a magyarázatot, és nem találtak felelőst.

Csepel.info

8 hozzászólás “Nem tudja az MSZP, hogy ki írja és szerkeszti az oldalukat” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    Elképesztő!
    Szenteczky sem tudja, hogy a nevében kik írogatnak a honlapjukra? Mi van?!

  2. grün szerint:

    szigetország!
    Miért mondana a vádlott bármit is?!
    “A rágalmazás magánvádas bűncselekmény, ami azt jelenti hogy a vádat nem az ügyészség, hanem a sértett képviseli. Ez azt jelenti, hogy az elkövető bűnösségét a magánvádlónak kell bizonyítania. A magánvádlót tanúként lehet kihallgatni az eljárásban.”

  3. Bugi szerint:

    Mekkora gerince van ennek a Takácsnak? Amekkora a legkisebb gerincű gerinces lénynek? 🙂

  4. szigetország szerint:

    grün!

    Az rendjén, hogy kinek mi a dolga. De a csepeli MSZP miért nem meri felvállalni magát? Hogy akar szavahihető lenni, ha saját szavát is letagadja?

  5. grün szerint:

    szigetország!
    A vádlottnak joga van tagadni, hazudni, akár még a zannya életére is megesküdni a saját védelmében!
    De a vádlónak és a tanúnak mindig kötelessége igazat mondani mert a hamis vád és a hamis tanúzás újabb bűncselekmény gyanúját vetíti előre! 😛 😀

  6. szigetország szerint:

    grün!

    Nem a tárgyalásról beszéltem.

    Általában vagyok kíváncsi arra, hogy a csepeli MSZP miért tagadja le magát még a választói előtt is?

  7. grün szerint:

    szigetország!
    Ezt talán tőlük kellene megkérdezned!

  8. Popey szerint:

    Gusztustalan állat vagy grün!

Itt lehet hozzászólni !