Új tornaszoba a Szivárvány tagóvodában

Csepel.hu

Új tornaszoba a Szivárvány tagóvodában

Új tornaszoba a Szivárvány tagóvodában

Szülői összefogással és önkormányzati támogatással készült el a közelmúltban Rákóczi téri Szivárvány Tagóvodában a felújított tornaszoba. Az épületben a korábban testedzésre használt 22 négyzetméteres tornaszobát bővítették ki 75 négyzetméterrel, az emeleti helyiségek összenyitásával.

A június közepén megkezdett munkálatokban a szülők segítségével bontották a közfalakat, felszedték a régi aljzatot, kihordták, és elszállították a törmelékeket. A Csepeli Városgazda Zrt. támogatásával megtörtént az elektromos hálózat és a fűtésrendszer kibővítése, valamint a festés és a parkettázás. Az átalakító fejlesztések 1,9 millió forintba kerültek.

A kertvárosi környezetben fekvő, 42 éve épült óvoda hat csoporttal működik, ahol elsősorban a mozgásprogramra és az egészséges életmódra helyezik a hangsúlyt – tájékoztatta az átadó ünnepségen megjelent vendégeket Pomothy Györgyné intézményvezető. Beszédében megköszönte a szülők példaértékű segítségét, az önkormányzat támogatását és a Csepeli Városgazda Zrt. munkáját.

Borbély Lénárd alpolgármester szintén gratulált a szülőknek a közös összefogásért, amelyet egy nemes cél érdekében végeztek.

Ahogy az alpolgármester beszédében fogalmazott: az önkormányzat 2014-et a Csepeli Gyermekek Évének választotta, így szívesen támogat hasonló példás kezdeményezéseket. Saját gyermekeinkért érdemes összefognunk.

A továbbiakban Kontur Pál országgyűlési képviselő szólt a megjelent vendégekhez. Hangsúlyozta: „Minden családnak legfontosabb az otthona, utána a bölcsőde, az óvoda és az iskola. Jó látni, hogy Csepelen odafigyelnek a jövő nemzedékére” – tette hozzá a képviselő.

Szalay Dóra a Szülői Munkaközösség nevében köszönte meg az óvodának nyújtott segítséget.

Ezután Borbély Lénárd a nemzeti színű szalag átvágásával átadta az új tornatermet, ahol az óvodások bemutató tornát tartottak Koska Attiláné tagóvoda-vezető irányításával. Az alpolgármester az önkormányzat ajándékát, labdákat és hullahopp karikákat adott át a gyerekeknek.

A városvezetők az intézmény bejárását követően az Árpád utcai bázis óvodába (új nevén Népművészeti-kézműves és Szivárvány Óvodák) mentek, ahol megtekintették a csoportszobákat, valamint az intézmény felújításához kapcsolódó faragott bejárati kaput. A fából készült mestermunka Pécsi Sándor, a népművészet mestere címmel kitüntetett népi iparművész keze munkáját dicséri.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !