Sportudvart avattak a Fenyves utcai Tagóvodában

Csepel.hu

Sportudvart avattak a Fenyves utcai Tagóvodában

Sportudvart avattak a Fenyves utcai Tagóvodában

Ünnepélyes keretek között sportudvart avattak a Gyermekláncfű Óvoda Fenyves utcai tagóvodájában szeptember 23-án. A korábbi mobilátjátszó torony helyén felújított területet két részre osztották és rajta mini focipályát, mellette kerékpár pályát alakítottak ki, a zöld gyepfelületen kerti házikót és két rugós játékot helyeztek el.

Csepel egyetlen természetvédelmi területén, a Tamariska-domb tetején álló óvoda külön bejáratú udvarán 2012-ben bontották el az 1995 óta fennálló mobilátjátszó tornyot. Ezért a megüresedett területen létrehozott sportudvart mostantól focizásra, biciklizésre és kismotorozásra használva újra birtokba tudják venni az óvodások.

A Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai nyáron kezdték el a felújítási munkálatokat. Az öntözőrendszer kialakítása, a rönktámfalak építése, a gumiburkolat és a gyepszőnyeg lerakása, a focikapuk vásárlása, a kerítés felállítása, a járda javítása, valamint a virágok és bokrok telepítése 4,7 millió forintba kerültek.

Az avatóünnepségen Barna Mária intézményvezető elmondta, hogy az intézmény a mai napon ünnepli a környezetvédelmi tevékenységükért végzett Zöld Óvoda cím elnyerését. Hozzátette, hogy a múlt évben megkapták a környezetvédelmi oktató központ címet is. Megköszönte a városvezetés támogatását, valamint a nyár folyamán elkészült csatornabekötést, mellyel az óvoda régóta várt szennyvízelvezetése megoldódott.

Németh Szilárd polgármester a gyerekekkel közösen adta át az új tornaudvart, ahol a kicsik táncos tornát mutattak be.

Jakab Krisztina tősgyökereses csepeliként szülőtársak nevében megköszönte az elvégzett munkát és az önkormányzat támogatását, amellyel hozzájárultak a gyermekek mozgásfejlődéséhez.

Az önkormányzat képviseletében Borbély Lénárd alpolgármester hozott ajándékot, majd bejelentette, hogy egy négyszázmillió forintos pályázat elnyerésével további hat intézmény újulhat meg a jövőben.

A városvezetők az ünnepség előtt bejárták a négycsoportos óvoda épületét és megtekintették annak udvarát.

Az avatáson részt vett még Kontur Pál országgyűlési képviselő, Morovik Attila alpolgármester, Szuhai Erika önkormányzati képviselő, fogyatékosügyi tanácsnok, a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai, valamint a szülők és az óvodások.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “Sportudvart avattak a Fenyves utcai Tagóvodában” bejegyzésre

  1. Kossuth szerint:

    És a környéken mászkáló, magát óvodásoknak mutogató pedofil patkánnyal mikor kezdenek valamit?

  2. yoda szerint:

    Kossuth elvtárs! Tett bejelentést, vagy feljelentést?

  3. Kossuth szerint:

    Igen, természetesen tettem, de a magyar rendőrök fabatkát sem érnek.

  4. großmutter szerint:

    Azért ez tényleg vicc, hogy köztudott ez az egész és még mindig szabadlábon van egy ilyen ember. Tényleg ennyire nehéz elkapni?

Itt lehet hozzászólni !