Új termet kaptak a csepeli bokszolók

Csepel.hu

Új termet kaptak a csepeli bokszolók

Új teremmel segíti a fiatal ökölvívókat Csepel önkormányzata: az egykori Géniusz Iskola tornatermét szeptember 17-én adták át a Csepeli Box Klub számára. A két és fél éves kerületi sportklub már szép eredményekkel büszkélkedhet. Az új, több mint 150 négyzetméteres terem a még magasabb csúcsok meghódításához adhat lendületet. Az új helyen 50 hobbi és profi sportoló küzdheti le az ellenfeleit – és önmagát.

Csepel önkormányzata az egykori Géniusz Iskola tornatermének felajánlásával járul hozzá a szép sikereket felvonultató Csepeli Box Klub munkájához. Az új termet szeptember 17-én 15 órakor adta át Borbély Lénárd alpolgármester és Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke.

Az átadón Csötönyi Sándor köszönetet mondott azoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak az új létesítmény kialakításához. A MÖSZ elnöke háláját fejezte ki Csepel önkormányzatának, Németh Szilárd polgármesternek, a klub szakvezetőinek: Lukács Adorján elnök, erőnléti edzőnek és Énekes Róbert alelnök, vezetőedzőnek, valamint a szülőknek. A sportember hangsúlyozta: bár a klub még csak valamivel több, mint 2 éves múltat tudhat maga mögött, eredményeik magukért beszélnek, idén a klub egyik versenyzője, Budai Renátó európabajnoki bronz éremmel bizonyította a befektetett bizalom jogosságát. “Az ökölvívás egy nagyon hálás sport. Aki odateszi magát, aki dolgozik, aki fegyelmezett és csak itt használja, amit megtanult, az eredményes lesz előbb utóbb” – zárta beszédét Csötönyi Sándor, aki hozzátette: az ökölvívás szinte az egyetlen sportág, amely felkarolja, befogadja a hátrányos helyzetű fiatalokat.

Az egyik legsporszeretőbb kerület

Borbély Lénárd köszöntő szavaiban gratulált a terem kialakításához, hiszen mint mondta, az  “nagyrészt önerőből valósult meg”. Az alpolgármester az önkormányzat támogatásáról biztosította a Csepeli Box Klub szakvezetését, majd kiemelte: szeretné, ha Csepel a budapesti és a települési önkormányzatok között sportszeretéről, sporttámogatásáról lenne híres. “Azt kérem, javaslom, hogy haladjunk tovább Csepelen ezen az úton, hiszen nem csak a sport és egészségügyi szempontból fontos, hanem – ahogyan az elök úr korábban említette – más hasznos hatásai is vannak: körötökbe tudja gyűjteni azokat a gyerekeket, akik lehet, hogy ha nem itt edzenének, valami mást csinálnának, ami nem ennyire egészséges” – utalt a hátrányos helyzetű fiatalok támogatására az alpolgármester. Lukács Adorján elmondta: “Az eredményeket megmagyarázni nem kell, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az eredmény minket igazol.” A klub elnöke méltán lehet büszke: az idei EB-re az országban egyedüli szervezetként 2 sportolójukat delegálták: Budai Renátó bronzérmet, Polcza Milos pedig az 5. hely dicsőségét hozta haza Csepelre.

Forrás: Csepel.hu

8 hozzászólás “Új termet kaptak a csepeli bokszolók” bejegyzésre

  1. Pócza Attila szerint:

    Helyesbites: a cikk vegen szereplo Polcza Milos helyesen Pócza Milos…

  2. helyi szerint:

    Pócza úr, ne lepődjön meg, a helyesírás nem (sem) az erősségük! 🙂 Borbély L. meg hatalmasat lódít, pont magasról ejtette le eddig a sportot, de hát ugyi kampány van a mindenségit és ilyenkor nagyon sportolunk (is)! 🙂

  3. elhallgattatni szerint:

    hatékonyabban üthessék le az áldozataikat.

  4. Én szerint:

    Mi köze van a bünözésnek a boxhoz?
    A küzdősport egy élet forma, nem öszekeverendő a bünőzéssel/bandázással!
    Más részt nem sok dolog van ami nagyobb tiszteletre és alázatra nevelné a gyerekeket, felnőtteket!!

  5. nagyapó szerint:

    Én! Ne csodálkozzon. Ezeknek a hozzászólóknak mindegy mi a téma, az a fontos, hogy valami negatívat írjanak.
    “Vakmerően kell rágalmazni, valami úgyis ráragad.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. felix szerint:

    Ismered a gyakorlatodat vén pöcs.
    A sportolókat mg kár bántani, még akkor is ha az rasszizmusból fakad.
    Egyszerűen undorító, hogy nem becsülik meg a sportteljesítményt, mért sötétebb bőrt sejtenek mellé.
    Látod szemétláda ezt kell megírni és nem beszarni attól, hogy esetleg szavazatokat veszíthettek.

  7. Mr. Gabee szerint:

    De van. A zene

  8. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! A szocik 38%-a rasszista!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !