Állampolgársági eskütétel

Csepel.hu

Állampolgársági eskütétel

2014. szeptember 8-án huszonketten kapták meg a magyar állampolgárságot Csepelen, a polgármesteri hivatal nagytanácstermében. A Himnuszt és az eskütételt követően a jelenlévők Borbély Lénárd alpolgármestertől egy Szent Istvánt ábrázoló dossziéban vehették át a magyar állampolgárságot igazoló kártyát. Ezt követően Wass Albert Üzenet haza című versét és a Szózatot hallgatták meg a jelenlévők.

„Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért, elősegíti közösségeik fennmaradását és fejlődését”. (Magyarország alaptörvénye)

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Állampolgársági eskütétel” bejegyzésre

  1. Kötél Krisztina szerint:

    Gratulálok minden ilyen esemènyhez!

  2. Varga Gábor Vilmos szerint:

    A befogadás, a megerősítés rítusa midig felemelő pillanat. Mindazon személyek életében is és mindazon jelenlévők lelkében is, akik jelen lehetnek egy-egy ilyen ünnepi gesztus rendezvényein, eseményein.Az összetartás és az össze tartozás szentesítése ezek az ünnepi alkalmak. Kívánjuk hogy mindazok aki most is Magyar állampolgársághoz is jutottak soha ne feledjék az ünnepet, s azt hogy további elkötelezettséggel éljék megy a magyarsághoz történő tartozásukat.

Itt lehet hozzászólni !