Horváth Gyula és Falus Ferenc törvényt sértettek

Még a nőgyógyászati rendelőbe is befotóztak

Csepel.info

Falus F Horvath Gy nogyogyaszat

Kampányfotó vakuja villan, egyenesen a nőgyógyászati rendelőbe

Falus F Horvath Gy sebeszet

Jól látható, hogy a sebészeten a betegeket is fotózták, amikor Falus Ferenc beszélgetést kezdeményezett velük

A Budapest XXI. Kerületi Helyi Választási Bizottság (HVB) Németh Szilárd csepeli polgármester panaszának helyt adva megállapította, hogy Horváth Gyula, a csepeli balliberális pártok polgármester-jelöltje és Falus Ferenc főpolgármester-jelölt megsértették a választási törvényt, amikor orvosi rendelőben kampányoltak. Horváth Gyula a blogján reagált, szerinte nem ők sértettek szabályt a kampányolással, hanem a polgármester, mert bejelentette a történteket. 

Horváth Gyula polgármester-jelölt és Falus Ferenc főpolgármester-jelölt az önkormányzati fenntartású, csepeli Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézetben, rendelési időben folytattak politikai kampánytevékenységet. A Helyi Választási Bizottság szerint a kampánytevékenység a választási alapelvek és a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelveit sértette meg.

“Önkormányzati épületben, egészségügyi intézményben az orvosi ellátásra szoruló, azt igénybe venni szándékozó emberek lelkileg sérülékenyek, akiknek átmeneti esendőségükből nem származhat hátrányuk. Azzal, hogy a jelöltek megjelentek a várakozók között, akikkel párbeszédre törekedtek, alkalmas volt ezen egészségügyi ellátásra szoruló emberek választói akaratának befolyásolására olyan helyszínen, amely kifejezetten intim szférájuk.” 

A Helyi Választási Bizottság eltiltotta Horváth Gyulát, a balliberális pártok jelöltjét a további törvénysértéstől. A Csepel.hu oldalon közzé tett két képen az is látszik, hogy a két politikust legalább három fotós kísérte, akik minden lépésükről és a várakozó betegekkel történt beszélgetésükről is kampányfotókat készítettek.

Horváth: nem törvénysértő rendelőben kampányolni

Horváth Gyula internetes blogján reagált a Helyi Választási Bizottság döntésére. Mint írta, két értesítést kapott a HVB-től. Az első arról szólt, hogy az ajánlások leadása után hivatalosan is polgármester-jelölt lett. Ezt a döntést nem vitatta. A második levél szólt arról, hogy a HVB az egyértelmű bizonyítékok alapján megállapította a választási törvény megsértését.

Horváth Gyula erre reagálva kifejtette: természetesen semmiféle jogsértést nem követett el, a választási bizottság döntései mögött pedig Németh Szilárd polgármester mesterkedése áll. Szerinte nem az a jogsértés, hogy az egészségügyi intézményben kampányolt Falus Ferenccel, hanem az, ahogy Németh Szilárd csepeli polgármester ezt kifogásolta. Bár a rendelőintézetet az önkormányzat működteti – 2010 októbere előtt Horváth Gyula felügyelte alpolgármesterként – a politikus szerint Németh Szilárd polgármesternek az intézmény fenntartójaként sincs joga eljárni törvénysértésekkel szemben.

Úgy tudjuk, hogy a törvénysértést igazoló biztonsági kamerafelvételeken jól látható, ahogy Falus Ferenc beszélgetést kezdeményez a sebészetnél várakozó betegekkel, a kampánystáb egyik fotósa pedig erről több fényképfelvételt készít. A rendelőintézet nőgyógyászati szakrendelésénél a politikusok az egyik ott dolgozóval beszélgettek, miközben a nyitott ajtón keresztül fotózták a jelenetet. Azt nem tudjuk, hogy a rendelőben volt-e közben beteg, de egy nőgyógyászati rendelőbe spontán befotózni önmagában is megkérdőjelezhető. A biztonsági kamera felvételeit a HVB ülésén, bizonyítékként mutatták be, lapunk már csak két olyan képet kapott belőle, ahol a betegek arcát “kikockázták”. A biztonsági kamerák egy részét még akkor tették ki az épületre, amikor Horváth Gyula volt az egészségügyért felelős alpolgármester.

A képek érdekessége, hogy lehet látni azoknak a ventilátoroknak az egyikét, melyeket azért kell 2006 óta minden nyáron felállítani a folyosókon, mert rosszul építették meg az épület szellőztetőrendszerét. A durva hibáért Horváth Gyula volt alpolgármesterként felelős, de ahelyett, hogy még a garanciális időszakban kijavították volna a rendszert, csak az évi szokásos jutalmait vette fel. Horváth összesen 17 millió forint jutalmat vett fel fizetése mellett, a rendelő szellőzőrendszerét viszont a tervezési és technikai hibák sokasága miatt a mai napig nem tudták, és várhatóan nem is tudják rendesen kijavítani. Megoldást csak a felújított intézmény szellőztetési rendszerének ismételt és teljes felújítása jelentene.

Közlemény: Törvénysértést leleplezni nem törvénysértő

Horváth Gyula és Falus Ferenc, a balliberális pártok politikusai már a választási kampány elején lesüllyedtek a lehető legmélyebbre. Egy csepeli orvosi rendelőintézetben kampányoltak és aláírást gyűjtöttek, majd mindezt letagadták.

Amikor pedig a rendelő biztonsági kamerarendszerének köszönhetően lebuktak a törvénysértéseikkel, azt állítják, hogy a kamerarendszert működtetése törvényellenes.

A kamerarendszerrel és működtetésükkel kapcsolatban a következő nyilatkozatot tesszük:

1. A biztonsági kamerarendszert Horváth Gyula MSZP-s politikus alpolgármestersége idején szerelték fel. Ő volt az egészségügyért felelős alpolgármester, és ő az, aki a kamerák képein látható. Tehát nemcsak tudta, hogy vannak biztonsági kamerák az épületben, de ő szereltette fel azokat.

2. A biztonsági kamerák felvételeit csak a törvényben meghatározott esetekben lehet felhasználni. Ilyenek a nyilvánvaló törvénysértések is. Ez esetben a csepeli Helyi Választási Bizottság egyértelműen megállapította, hogy Horváth Gyula megsértette a választási törvényt.

3. A biztonsági kamerák felvételein látható, hogy Horváth Gyula és Falus Ferenc nem csak kampánytevékenységet folytatnak az épületben, hanem ezt három fotós folyamatosan fényképezte vagy filmezte. Eközben dokumentáltan lefotóztak az épületben tartózkodó betegeket, egészségügyi munkatársakat, és befotóztak a nőgyógyászati szakrendelőbe is, ahol a vizsgálatok zajlanak.

Budapest, 2014. szeptember 1.

Ábel Attila
alpolgármester
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Csepel.info

74 hozzászólás “Horváth Gyula és Falus Ferenc törvényt sértettek” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Nem ártana megválaszolni Horváth Gyula, néhány a blogjában felvetett kérdését.

  2. felix szerint:

    Horváth Gyula.
    Megérné egy két feljelentést tenni az ügyben, ha már ennyire tisztelik a törvényt. 🙂

  3. Balos szerint:

    Még fényképen is elég egyértelmű. Ilyet nem szabad vitatni, mert még jobban odaég.

  4. felix szerint:

    Szerintem nem a fotózást, hanem annak törvénytelenségét tagadják.
    Arra meg nem láttunk még hivatkozott törvény helyet.

  5. ebihal szerint:

    Hogy jön ide a ventilátor? Hol lehet belátni a rendelőben? Mitől nyilvánvaló, hogy
    törvénysértő? Melyik az a törvény?

  6. Balos szerint:

    Fotózni egyáltalán nem lehet kórházban vagy rendelőben, de még gyógyszertárban sem engedély nélkül.

  7. grün szerint:

    Balos!
    Mint a mellékelt ábra mutatja lehet fotózni!
    Jó vaku, jó gép kell és hadd eriggyen! 😛 😀

  8. felix szerint:

    Jó lenne látni azt a levelet, amelyben a választási bizottság kikérte a Rendelő intézettől a biztonsági felvételeket.
    Ugye az nem került közvetlenül a feljelentőhöz?

  9. ebihal szerint:

    Balos!
    Te az Ábelnek a jobb vagy a bal heréje vagy? És mint ilyen, akkor mi van a ventilátor-
    ral? Esetleg arra is van magyarázatod, hogy a biztonsági kamerák felvételeit a
    Választási Bizottság milyen jogcímen kérte ki? Egyáltalán a törvénysértések üldözése
    mióta feladata a Bizottságnak?

  10. grün szerint:

    “Ebből az ábrából kellene megismerniük a társadalmat a nyolcadikosoknak
    A nyolcadikosok törikönyvében szereplő ábrán állampolgárok járulnak az urnákhoz. A diákoknak a szereplők külseje alapján kell eldönteniük, hogy milyen társadalmi réteghez tartoznak, illetve milyen településen élnek.”
    .
    A ruha teszi a zembert?! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/itthon/20140901_Foto_Ebbol_az_abrabol_kellene_megismerniu

  11. felix szerint:

    Már a nyolcadikban tudni kell szortírozni a magyarokat.
    Tanulnak Kubatov gyermekei. 🙁 🙁 🙁

  12. grün szerint:

    ” Falus Ferenc, a baloldali ellenzék budapesti főpolgármester-jelöltje pénteken fogja ismertetni a programját, „ha az időjárás is engedi”. Közölte azt is: már rendelkezik a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ötezer ajánlással, de még tovább gyűjti őket, mert szeretné megismerni támogatóit.”
    .
    Ne legyél már ilyen beszari Ferikém! Vegyél példát Vezírünkről, több bizalmat az égieknek!
    “Orbán: egymillió új munkahely akkor is, ha cigánygyerekek potyognak az égből” 😛 😀
    .
    http://mandiner.hu/cikk/20140901_falus_ha_az_idojaras_engedi_programot_hirdetek

  13. nagyapó szerint:

    “A helyi választási bizottság határozata szerint önkormányzati épületben, egészségügyi intézményben az orvosi ellátásra szoruló, azt igénybe venni szándékozó emberek lelkileg sérülékenyek, akiknek átmeneti esendőségükből nem származhat hátrányuk. Azzal, hogy a jelöltek megjelentek a várakozók között, akikkel párbeszédre törekedtek, alkalmas volt ezen egészségügyi ellátásra szoruló emberek választói akaratának befolyásolására olyan helyszínen, amely kifejezetten intim szférájuk.”

    A maffiabaloldalt nem érdeklik a törvények! Ezért szeretnék őket????????

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  14. ebihal szerint:

    Ez az indoklás úgy baromság mint a huzat! Intim szféra az SZTK folyosó? Észnél
    vagytok?

  15. ebihal szerint:

    Na erről szól a történet! A múltkor IP címeket kapott törvénytelenül, most biztonsági
    kamerák felvételeit! És van bőr a pofájukon törvényességet emlegetni.

  16. grün szerint:

    “Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést az Együtt-PM, miután Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere egy választási bizottsághoz benyújtott panaszához egy kerületi rendelőintézet kamerájának felvételeit csatolta.”
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140901-ellenzek-az-ev-botranya-van-kialakuloban-csepelen

  17. lucifer szerint:

    Szerencsétlenek!

    Számtalan esetben megtörténik, hogy egy közismert személy ellátogat kerületünkbe, meglátogat közintézményeket, ovodát, iskolát, Isten bocsá’ egészségügyi intézményt, nyomában a kísérők és fotósok siserrehadával.

    Miért ne tehetné meg Horváth Gyula, és Falus Ferenc? Ráadásul Horváth gyula – ha jól emlékszem – három cikluso át foglalkozott a kerületi egészségügyekkel, méltán mutogathatta a szakrendelőt a főpolgármester jelöltnek.

  18. Bugi szerint:

    Azokra mindig van engedély. Horváth ilyet nem kért.

  19. Anya szerint:

    Ne haragudjanak meg! De az nem a nőgyógyászati rendelő. Bárhogy is nézem az max a fül orr gégészet, vagy a másik oldalon a hallás vizsgáló. Ha felmegyek a lifttel vagy a lépcsőn akkor: Lifttel: a Lifttől jobbra van a nőgyógyászat a lift oldalán ahol az üvegtégla van. Ha lépcsőn megyek akkor bal oldalon az üvegtéglától de az üvegtégla oldalán… ezek meg épp a másik oldalt fotózzák. szóval nem igaz a nőgyógyászat. A Többi engem nem izgat… Csak gondoltam jó észrevétel ez is.

  20. Anya szerint:

    Egyértelmű , megnéztem még egyszer a képet! az bizony a fül orr gégészet…..

  21. Anya szerint:

    Mért kell megint túllicitálni azt ami történik????? Engem nem érdekel a politika! Csak utálom ha hamis adatokkal próbálnak provokáló cikket írni. Nem érdekel ki fotóz és mit! És az se, hogy hol!!!!!! De mért kell olyat leírni bárhova is, ami NEM IGAZ!!!!!!!!

    “Eközben dokumentáltan lefotóztak az épületben tartózkodó betegeket, egészségügyi munkatársakat, és befotóztak a nőgyógyászati szakrendelőbe is, ahol a vizsgálatok zajlanak.”

    NEM A NŐGYÓGYÁSZAT VAN A KÉPEN!!!! ANNAK PONT HÁTTAL ÁLLNAK!!!!!!

  22. Gordon szerint:

    Valóban az év botránya van kialakulóban: fotózni egy rendelőintézetben, ahol épp rendelés zajlik nem éppen etikus. Bár tudjuk a baloldali politikai etikát (kékcédula).

  23. Bugi szerint:

    Anyuka, nem eljesen mindegy, hogy egy nő vagy egy kisgyerek személyiségi jogait sértik meg?

  24. felix szerint:

    Hol a törvény ami kimondja, hogy ott nem lehet fotózni?
    Szerintem fotózni lehet, de a fotók nyilvánosságra hozatalához kell a rajtaszereplők engedélye.

  25. felix szerint:

    Amennyiben van beteg a rendelőben, akkor oda csak hozzátartozó vagy egészségügyi dolgozó mehet be.
    Amennyiben Horváth Gyula Úgy ment be, hogy ott éppen beteget kezeltek azaz rendelés folyt, akkor az orvos is szabálytalanságot követett el.

  26. Anya szerint:

    Bugi! de ebben igazad van, teljesen mindegy! Mondtam, hogy ez a része engem nem érdekel!!! Engem inkább mostanában csak az érdekel, hogy bárhol bármit olvasok annak a fele kacsa, vagy fel van nagyítva…. Itt kiemelték hogy a nőgyógyászatra is….. Többször szerepel a cikkben és a főcímben is!!!! holott nem is igaz!!!!! Mért nem lehet egy cikket úgy megírni, hogy a valóságtartama tényleg meglegyen…. Kisgyermek azt írod…. Nem hiszem, hogy volt ott bárki is. Mellesleg azt se gondolom, hogy biztos kisgyermek volt a gégészeten. mindegy ebbe nem is szeretnék bele menni. a lényeg az, hogy ha írok valamiről akkor az legyen igaz! És valóságos!

  27. Anya szerint:

    És mielőtt valaki félreért, teljesen elítélem a fotózást!!!! Annyira, hogy ha ott lettem volna tuti botrányt csapok!

  28. gyalog szerint:

    “Nem érdekel ki fotóz és mit! És az se, hogy hol!!!!!!”

    Tényleg?

  29. felix szerint:

    Szemmel láthatóan sehol sem volt egy fia beteg sem ott.

  30. Gordon szerint:

    Felix 19:42-esével egyetértek, de én nem az orvosok hibáját domborítanám ki, hanem azokét, akik politikushaverokat fotózgatnak egy rendelőintézetben, miközben folyik a rendelés. Egyébként kevésbé lényeges kedves “Anyuka”, hogy nőgyógyászat, vagy gyermekfogászat, vagy gégészet az ahova a paparazzik befotóznak. Szomorú, hogy csak erre futja a baloldalon, inkább valós programmal kellene előállni, valódi érvekkel és elképzelésekkel.

  31. Anya szerint:

    Gyalog: Ezt értsd képletesen kérlek. Arra értettem, hogy a politika nem érdekel. Sem bal sem jobb se semmilyen oldal. Felőlem mind azt csinál amit akar!!!! Fotózni joga senkinek nincs! Legyen politikus vagy átlagember. Erre gondoltam, bocsi ha nem voltam érthető… ez az én hibám!

    Gordon: Azért nem kevésbé lényeges, hogy egy széttárt lábakkal lévő csupasz női testet kap lencsevégre vagy egy nyitott szájat….. És a cikk erre lett kihegyezve még a főcímben is, hogy még a nőgyógyászatra is befotózott….. erre lettem picit mérges! Hogy mielőtt bárki bármit bárkiről leír, nézzen utána a valóság tartamának! Egyébként igazad van!!!! Gyűlölöm azt, ha valaki más “kárára” önző mód cselekszik, csak hogy a maga oldalára hajtsa a malmot….

  32. felix szerint:

    Szerintem Horváth Gyuláék nem járultak hozzá a felvételek eljáráson kívüli tovább adásához, azaz azok törvénytelenül kerülhettek Németh Szilárdhoz.
    Más a fotózás és más a fotók felhasználása.

  33. felix szerint:

    Kedves Anya!
    Szinte biztos, hogy nem volt beteg a rendelőben.
    Nagy valószínűséggel éppen Horváth Gyula ment be a rendelőbe és ezt fogadták.
    Egy rendelő ajtaja általában akkor nyílik ki, ha valaki be vagy ki megy rajta.
    Vizsgálat közben nem nagyon szokott ilyet tenni.

  34. felix szerint:

    Nem fogadták, hanem fotózták.

  35. Anya szerint:

    Félix: Ne haragudj de akkor most akkorát nevettem, hogy majd leestem a székről 😀 😀 Nem rajtad!! Nehogy félre értsd! Mert amit írsz teljes mértékben úgy van! Hanem a cikken nevetek de piszkosul 😀 Horváth Gyulát fotózzák amint épp belép a “nőgyógyászatra”… Bocsi de elég vizuális vagyok 😀

  36. grün szerint:

    Anya!
    Azért van egy sötét gyanúm, hogy ha Gyulát fotózzák letolt gatyával, előrehajolva amint egy prosztata vizsgálatra vár, a mostani fityeszesek közül sokan felismerték volna ránézésre is!
    Nem véletlen félnek tőle, mit félnek remegnek! 😛 😀

  37. gyalog szerint:

    Anya szerint:
    2014. szeptember 01., hétfő – 20:20
    Igen, én értettelek félre! 🙂

  38. felix szerint:

    Kedves Anya!
    Egészségedre. 🙂

  39. Anya szerint:

    😀 😀 😀

  40. gyalog szerint:

    😀 😀 😀 😀 – én nyertem 🙂

  41. felix szerint:

    Elismerem. 🙂

  42. joságos szerint:

    Én nem emlékszem arra, hogy valamilyen a fotózást tiltó tábla vagy piktogram lenne kirakva a volt egészségházban.” Gordon szerint:
    2014. szeptember 01., hétfő – 19:25

    Valóban az év botránya van kialakulóban: fotózni egy rendelőintézetben, ahol épp rendelés zajlik nem éppen etikus. ” Nem ártana ha Gordon is felkeresné a rendelőintézetet egy alapos elmeorvosi kivizsgálás céljából talán a kezelés után nem írna ekkora marhaságot!

  43. felix szerint:

    http://www.hvg.hu/itthon/20140901_Fovarosi_Valasztasi_Bizottsag_megsem_sert

    Amikor egy ülep tisztelete nagyobb a törvény erejénél, akkor egy szinten feljebb érvényesül az igazság.

  44. Borka-Szász Tamás szerint:

    Ábel Attila, erre nem kellene egy közleményt rittyenteni? 🙂
    Éppen csak az érvelésed alapjait zúzták szét…

    http://www.hirado.hu/2014/09/01/fvb-nem-sertette-meg-a-kampanyolas-szabalyait-a-baloldal-csepelen/?source=hirkereso

  45. Ábel Attila szerint:

    Tamás, röhöghettek azon, hogy ezek a műtőbe vagy a temetőbe, iskolákba, óvodákba is beengednék a kampánycsapatokat. Nem tudom kik vannak benne az FVB-ben, de hogy nem normálisak, abban biztos vagyok.

    Az FVB egyébként szintén megállapította, hogy a rendelőben kampányoltatok. Vagyis a sajtótájékoztatón még szerintük is hazudtál: gratulálok, büszke DK-s lehetsz.

  46. felix szerint:

    Tamás!
    Sajnos ellent kell, hogy mondjak neked.
    Egy alaptalan érvelés alapját nem lehet szét zúzni.
    Egy dolog viszont kiderült.
    Sem a polgármester sem Ábel úr, nem képes értelmezni egy törvényt és ebből kifolyólag a delegáltjaik sem.
    Szerintem ez tragédia és sokkal több mint egy szétzúzott amúgy sem létező alap.

  47. fghfjhgkjhk szerint:

    Akadt itt egy buszbaleset Csepelen, mikor a teljes vezérkar az SZTK-ban vergődött, akadt fotó és videó is. Az nem volt törvénytelen? Esetleg a nemzeti memória rövid? 😉 😛

  48. fghfjhgkjhk szerint:

    “Nem tudom kik vannak benne az FVB-ben, de hogy nem normálisak, abban biztos vagyok”
    Kedves Attila, ez “korrekt” volt Öntől! 🙂 Ki harap majd rá? 444, Origo, Index? 🙂

  49. Ábel Attila szerint:

    Azt nem tudom ki harap rá, de jelentkezzen, aki szerint normális megengedni, hogy a kórházaktól a temetőig, óvodákig bárhol lehessen kampányolni.

  50. Szabó Szabolcs szerint:

    ha valaki lusta rákattintani:

    Önkormányzat 2014 – FVB: nem sértette meg a kampányolás szabályait a baloldal Csepelen

    Budapest, 2014. szeptember 1., hétfő (MTI) – Nem sértette meg a kampányolás szabályait a baloldal polgármester-jelöltje és főpolgármester-jelöltje, amikor Csepelen egy egészségügyi szolgáltató épületében kampányoltak – állapította meg a Fővárosi Választási Bizottság hétfői ülésén.

    A másodfokon eljáró testület ezzel megváltoztatta az elsőfokon eljáró helyi választási bizottság ezzel ellentétes határozatát.
    Az FVB a Demokratikus Koalíció fellebbezése nyomán foglalkozott az üggyel.
    A XXI. kerületi helyi választási bizottság ugyanis Németh Szilárd csepeli polgármester panaszának helyt adva megállapította, hogy Horváth Gyula, a DK jelöltje megsértette a választási eljárás jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásának alapelvét, amikor Falus Ferenc főpolgármester-jelölttel az önkormányzati fenntartású csepeli Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézetben folytattak kampánytevékenységet.
    A helyi választási bizottság határozata ellen a Demokratikus Koalíció fellebbezett az FVB-hez. Az FVB hétfői határozatában az elsőfokú határozatot megváltoztatta és elutasította a csepeli polgármester kifogását.
    Az FVB határozatában egyebek mellett kifejtette: téves a helyi választási bizottság álláspontja, hogy a szakrendelő állami hatóság elhelyezésére szolgáló épület lenne, és mivel az egészségügyi szolgáltató nem tekinthető hatóságnak, ezért nem is tilos ott kampányolni és így a jelöltek nem is sértették meg a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.
    Az FVB döntése ellen a Fővárosi Törvényszékhez lehet jogorvoslattal fordulni.

    bvz \ bGK \ bzt

    MTI 2014. szeptember 1., hétfő 18:53

  51. Szabó Szabolcs szerint:

    A következő kérdés: akkor hogy is került ki a biztonsági kamerák felvétele? Ki kérte ki? Na ere mit fogtok mondani?

    Üdvözlettel,

    Szabó Szabolcs

  52. felix szerint:

    Kedves Attila.
    Csak szólok, hogy nem ezek, hanem a törvény.
    Ideje lenne megtanulni, hogy az néha személyek felett áll.
    Konzultálni kéne Hoffmann Rózsával, mert az oktatása valahol félre siklott.

  53. Szabó Szabolcs szerint:

    (elnézést: erre)

  54. Ábel Attila szerint:

    Szabolcs, te csak szégyelld magad, de nagyon mélyen! Tavaly év végén te is egy iskolában kampányoltál, miközben arról beszéltél, hogy iskolákban, kórházakban nem szabad kampányolni.

    Elő tudom keresni a nyilatkozatodat, ha ennyire nem emlékszel rá.

  55. felix szerint:

    Veszett fejsze nyele.

  56. Ábel Attila szerint:

    Szabó Szabolcs mondatai:

    “Karácsonykor szokás adakozni. Szerintem ez normális dolog (ugyebár a hajléktalannak is adunk enni, a rászoruló gyerekeknek is adunk karácsonyi ajándékot stb.). A lényeg, hogy iskolába, kórházba, templomba nem visszük be a politikát. Nem ragasztunk politikai üzentet a gyerek üzenőfüzetébe. De ha már itt tartunk, akkor legyen szíves ítélje el a saját pártját is. Íme egy példa:

    http://www.erdcenter.hu/pub/ec/news/200704/rajzpalyazat.html

    Ebből tudok még sokat hozni, hiszen a társadalmi szervezetek dolga, hogy adakozzanak. Én speciel nem bántanám a FIDESZ Érdi Nőtagozatát. Tették a dolgukat.

    Üdvözlettel:

    Szabó Szabolcs”

    http://csepel.info/?p=30436#comment-187007

    Szabolcs, szégyelld magadat!

  57. grün szerint:

    Ábel Attila!
    És Ő ragasztatta és íratta be a ziskolai üzenőfüzetekbe a zizultáción szülői részvételre buzdító önkormányzati felhívásokat?!
    Lehet, hogy rosszul emlékszek, de akkor lécci javíts ki! .P 😀

  58. felix szerint:

    Tisztázzunk valamit, ami még nincs tisztázva.
    Kampányoltak, vagy kampánycélú fotókat készítettek, vagy ?????.
    Az üres folyosó láttán a kampányolást kizárnám.

  59. Ábel Attila szerint:

    Grün: http://csepel.info/?p=30436

    Bizony volt az üzenőben pártpropaganda. MSZP-s.

    Felix: te nem tudom mit néztél, én tudom mi történt. Azt az FVB sem kérdőjelezte meg, hogy kampányoltak.

  60. felix szerint:

    Atilla.
    Nekem azzal sincs gondom.

  61. grün szerint:

    Ábel Attila!
    Ez MSZP-s üzenet volt, Németh Szilárd szignójával?! 😛 😀
    http://kep.cdn.index.hu/1/0/511/5119/51195/5119578_ba7666f6125119194fb7cf25f5802bdb_wm.jpg

    “Azt az FVB sem kérdőjelezte meg, hogy kampányoltak.”
    .
    “A fővárosi bizottság felülbírálta a csepeli választási bizottság határozatát, és megállapította, hogy a baloldal mégsem sértette meg a kampányolás szabályait, amikor egy rendelőintézetben korteskedett.”
    Csak azt, hogy nem történt szabálysértés!
    Innen már tehetsz nekik egy szívességet! 😛 😀

  62. Borka-Szász Tamás szerint:

    Ábel Attila,
    az Ön nyilvánvaló indulatai elhomályosítják józan ítélőképességét
    Kérem tájékozódjon a mai sajtótájékoztatóra odarendelt munkatársaitól (felvétel van róla), hogy a következő mondat hagyta el a számat a sajtótájékoztatón:
    “Horváth Gyula semmilyen TÖRVÉNYSÉRTŐ kampánytevékenységet nem folytatott a csepeli rendelőintézetben”.
    A Fővárosi Választási Bizottság döntése alapján 100%-ig igazat mondtam.

    Apropó! Nem kellene ennek a cikknek a címét frissíteni? Mert most konkrétan félrevezeti szegény olvasókat…
    Esetleg még a csepel.hu hivatalos, közpénzből fenntartott portálnak is leszólhatnál, hogy izé, az FB hozott valamilyen határozatot Csepelre vonatkozóan…

  63. Szabó Szabolcs szerint:

    Kedves Attila!

    Milyen iskolában kampányoltam? Mikor?

    Várom válaszod!

    Üdvözlettel,

    Szabó Szabolcs

  64. robi szerint:

    A helyi “független” sajtó jócskán besegít a baloldali polgármester-jelölt kampányába.

    Ahhoz képest, hogy nemrég még osztozkodtak azon, ki indulhat, az ingyenreklám lassan felépíti Horváth Gyulát, akit a középkorúak egy része, egyébként is jól ismer a gyárból.
    A kamerás megfigyelési ügy láttán baloldali politikusok joggal dörzsölhetik tenyerüket: mások is besegítenek kampányukba.
    Az emberben ilyenkor felmerül egy kérdés: ma már szinte mindenhol (a közterület számos részén) is működnek kamerák.

    Kérdés: juthattak-e máshol készült kamera felvételek – akár politikai célokat szolgálva- illetéktelenekhez?

    Egyébként könnyű megjósolni mi várható a kampány további részében. A jobboldali helyi kampányvezérek aligha bírnak ki egy tavaszihoz hasonló választási eredményt.

  65. Bugi szerint:

    A kamerák nem dísznek vannak kint. Ha törvénysértést tapasztalnak, akkor lehet azokat felhasználni. Kár ezt bonyolítani. Munkahelyen demokráciában sehol nem lehet kampányolni. Csak ezt a Horváth Gyula nem tudja, ő kommunistaként nem ezt tanulta.

  66. grün szerint:

    robi!
    “Kérdés: juthattak-e máshol készült kamera felvételek – akár politikai célokat szolgálva- illetéktelenekhez?”
    Például Csepel Zsírtáltosához?!
    Ezek után gondolkodóba esik a zember!
    Tételezzük fel, mi van ha a nőgyógyászat biztonsági kamerája a polgihoz van bekötve, csak úgy ellenőrzésből kifolyólag?! 😛 😀

  67. grün szerint:

    Bugi!
    ” A kamerák nem dísznek vannak kint. Ha törvénysértést tapasztalnak”
    Honnan tudja egy kamera, hogy mikor történik törvénysértés?!
    Az autótolvajokat is felismeri a kamera, ha az “Autótolvaj” matricát kiragasztja a szélvédőre a zelkövető! 😛
    .
    “Munkahelyen demokráciában sehol nem lehet kampányolni.”
    Így van!
    Csak ott ahol törvény nem tiltja, mert demokrácia van!
    Speciel itt nem tiltotta, mint a FVB vizsgálatából kiderült! 😛 😀

  68. felix szerint:

    A felvételek nyilvánosságra lettek hozva úgy, hogy azon nem csak a politikusok arca felismerhető.
    Ez minden valószínűség szerint személyes adattal való visszaélés.
    Majd meglátjuk, hogy mit mondanak a jognak tudói.

  69. Csepeli lakosként tíltakozom az ellen a gyakorlat , hogy Ábel Attila alpolgármester, az önkormányzat és saját tisztségének tekintélyével visszaélve, alpolgármesteri címének , és az illetékes önkormányzat feltüntetésével,azt a tévhitet keltsék, hogy hívatalos minőségben, jogszerűen itélik el politikai ellenfelüket.
    A helyzet ezzel szemben az, hogy a közleménye kibocsátása napján a Helyi Választási Bizottság határozatát, a Fővárosi Választási Bizottság (16/2014 szeptember 1) megsemmisítette . Jelenleg ez a tény. Ezzel szemben erról egy árva sor nem jelent meg, oly formában, ahogy az elsőfokú döntést ismertette, tartva azt a látszatot, minha ez már a végső döntés volna. Nem változtat a helyzeten az sem, hogy aztán a feljebb viteli fórum döntését ugyanazoknak a címeknek, és jogosítványoknak hangsúlyozása mellett, megtámadandónak ítéli egy későbbi nyilatkozata.Tíltakozom az ellen, hogy Ábel Attila ilyen módon visszaéljen jelenlegi alpolgármesteri mandátumával, az önkormányzati kampány során Kérem, hibája korrekcióját, egy nyilatkozat formájában, amelyben akár fellebbezési szándékát is megemlítheti!
    Csepel 2014 szept.2 dr Máthé Péter

  70. Bugi szerint:

    Máthé úr, időrendről hallott-e? Vagy foximaxis a doktorija?

  71. felix szerint:

    A foximaxin sem tanítottak ilyet.
    A bazári és majmoknak minden jó és mindent benyalnak.
    http://kepek.444.hu/2014/08/29/masodjara-is-atadtak-a-varkert-bazart/

  72. felix szerint:

    bazári majmoknak

Itt lehet hozzászólni !