A gyerekekre még Orwell se gondolt – a csepeli MSZP igen

A Fidesz csepeli szervezetének közleménye

Az MSZP és az Együtt – PM karácsonyfájára gyerekek és szülők adatait gyűjtik

Tizenöt, tíz és ötezer forintos ajándékutalványokkal valamint ingyen-karácsonyfával jutalmazza az MSZP és az Együtt – PM választási szövetsége azokat a 6-14 év közötti csepeli gyermekeket és szüleiket, akik a karácsonyi rajzpályázatukon részt vesznek. Az ajándékokért cserében elkérik a családtagok személyes adatait, telefonszámaikat, e-mail címüket, a rajzokon keresztül pedig hozzájuthatnak a család legféltettebb titkaihoz is. Az MSZP besettenkedik a csepeli családok legszentebb ünnepébe – írja közleményében Ábel Attila, a Fidesz helyi elnöke.

A közleményben a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezete az adatgyűjtés és a karácsony szellemiségével visszaélő politikai kampány azonnali leállítását követeli. Az alábbiakban a közlemény folytatása olvasható, az előzményekről itt írtunk.

Mivel az MSZP-nek és az Együtt-PM-nek a korábbi években nem volt hasonló akciójuk, teljesen egyértelmű, hogy a “rajzpályázat” célja a választások előtti adatgyűjtés és a politikai kampány. Nem kell különösebb matektudás ahhoz sem, hogy kiszámoljuk: több millió forintot szánnak a pénzjutalmakkal és az ingyen fenyőfákkal a csepeli gyerekek és szülők magukhoz édesgetésére. Az 500 fenyőfa kiosztásának költsége önmagában is meghaladhatja a 2,5 millió forintot. A pályázatra kért rajzok emellett pontos képet mutatnak a gyerekek szellemi és érzelmi tulajdonságairól, a család belső viszonyairól, melyekkel könnyű visszaélni. A személyes adatokkal és gyerekrajzokkal együtt tehát akaratlanul a család legféltettebb titkait is megoszthatják a szülők a csepeli MSZP-vel.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezetének nevében ezért felszólítom Mesterházy Attilát és Bajnai Gordont, hogy azonnal állítsák le csepeli tagszervezeteik karácsonyi adatgyűjtési kampányát! A Fidesz ezzel együtt ombudsmanhoz fordul az eset miatt.

Budapest, 2013. november 20.

Ábel Attila
elnök
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezete

25 hozzászólás “A gyerekekre még Orwell se gondolt – a csepeli MSZP igen” bejegyzésre

  1. yoda szerint:

    hát a kommunistákban nem lehet csalódni, előbb megvádolják az ellenfelet politikai pedofiliával, majd meglépik azt ők.
    Találtam egy a témához illő idézetet: “A kommunista nem értékek mentén, hanem érdekek mentén gondolkodik, éppen ezért – bármit is mond – nem értékközösséget építi, hanem érdekközösséget. “

  2. ebihal szerint:

    Ha nem tűnt volna fel, ez nem kötelező, mint az üzenőfüzetbe ragasztás! Aki úgy
    gondolja, hogy neki nem jó, nem száll be! Ne keverjétek a szart!

  3. Bugi szerint:

    Békapete: a Fidesz semmit nem ragasztott az üzenőbe, és adatgyűjtés sem volt. Senkit nem akartak lefizetni szavazatért sem. A komcsik meg pénzt fizetnek, fákat ajándékoznak, gyerekek adatait gyűjtik össze: undorítóan bunkó dolog. Semmi erkölcsi tartás sincs bennük, bármire képesek a hatalomért.

  4. ebihal szerint:

    Na figyelj hányózacskó!
    Ha fel tudod fogni: EZ ÖNKÉNTES! Az erkölccsel, becsülettel vagy a tisztességgel ti
    nem vagytok beszélő viszonyban.

  5. bolemann lajos szerint:

    “Fidesz semmit nem ragasztott az üzenőbe”
    Felsőbb utasításra az igazgatók az osztályfőnökökkel beragasztatták. Ki is van ma a kerületben felül?
    Úgyhogy hazudsz te kis féreg!

    Takarodjatok az iskolákból a szar dobozaitokkal együtt!

  6. Bugi szerint:

    Itt egy párt utazik a gyerekekre, ad nekik pénzt, fát és tán cukorkát is a személyes adataikért. Ez az MSZP.

  7. Szabó Szabolcs szerint:

    Karácsonykor szokás adakozni. Szerintem ez normális dolog (ugyebár a hajléktalannak is adunk enni, a rászoruló gyerekeknek is adunk karácsonyi ajándékot stb.). A lényeg, hogy iskolába, kórházba, templomba nem visszük be a politikát. Nem ragasztunk politikai üzentet a gyerek üzenőfüzetébe. De ha már itt tartunk, akkor legyen szíves ítélje el a saját pártját is. Íme egy példa:

    http://www.erdcenter.hu/pub/ec/news/200704/rajzpalyazat.html

    Ebből tudok még sokat hozni, hiszen a társadalmi szervezetek dolga, hogy adakozzanak. Én speciel nem bántanám a FIDESZ Érdi Nőtagozatát. Tették a dolgukat.

    Üdvözlettel:

    Szabó Szabolcs

  8. Szabó Szabolcs szerint:

    Apró kiegészítés: Ábel Attilának javaslom, hogy olvassa el az 1984-et. Orwell igenis ír a gyerekekről az 1984-ben. Pont azért nem szabad politikát vinni az iskolába, amit ott a szerző leír.

  9. Bugi szerint:

    Kedves Szabó Szabolcs, karácsonykor szokás adakozni, de nem csak választás előtt. Csak választás előtt csak hitvány emberek adakoznak.

  10. ferkó szerint:

    Szabó Szabolcs nagyon GÁZ!

    Az ilyen jelölt csak segít a jobboldalnak…

  11. Bugi szerint:

    Bólé, na ugye, te is csak egy jobbikos nyalonc vagy, hozzájuk igazítod a saját erkölcsi mércédet. Holnap már a zsidók ellen fogsz szónokolni?

  12. felix szerint:

    Javasolom, hogy az iskolákban szüntessék meg a rajz órát, mert mint korábban egy szerencsétlen itt már kifejtette, egy rajz is rengeteg mindent elárul e gyermekről és ennek családjáról.
    Az MSZP álom és kép fejtői, sokkal kevesebbet tudnak a gyermeki lélekről, mint az iskola pedellusa, a konyhás néni meg maga a hírszerzés.
    Veszélyes dolog a gyermek kezébe rajzeszközt adni. Az aszfaltrajz verseny meg a család elárulása.
    Az, hogy a cikk írója mekkora farok, csak az elkerülő út egyenes szakaszaira lehetne lerajzolni.

  13. "?!" szerint:

    Kedves szánalmasan hülye bugris “Bugi”!

    Az alábbiakban két konkrét eset ismertetésével bemutatom részedre (és a veled egy húron pendülő narancsos papagájoknak), hogy a rohadtul tisztességes Csepeli Fidesz milyen módon használja fel a rendezvényeihez az iskoláskorú csepeli gyerekeket:

    1.) A Hollandi úti Ifjusági Táborban november 7-én délelőtt tartott csatorna-átadási ünnepségre tanítási időben Németh Szilárd kivezényeltetett egy csomó gyereket a Sáska utcai iskolából azért, hogy nagyobb legyen a résztvevők létszáma a Tarlós István részvételével tartott rendezvényen.
    Megjegyzem, hogy ezen a rendezvényen a nagy semmit adta át Tarlós István Németh Szilárdnak, mert a fővárosi beruházásként most megvalósult csepeli csatornahálózat a Fővárosi Önkormányzat tulajdona és az elkészült hálózatot a Fővárosi Csatornázási Művek üzemelteti! Tehát a Csepeli Önkormányzatnak csak annyi köze van hozzá, hogy csepeli talajban van a csatorna, Németh Szilárdé pedig az ami a csatornában folyik!

    2.) Néhány bejegyzéssel lejjebb olvashatod az alábbi tudósítást a Polgármesteri Hivatal nagytanácstermében tegnap tartott rendezvényről:
    “Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából november 19-én az önkormányzat nagytanácstermében – elsősorban a gyerekeknek …. Ábel Attila Németh Szilárd … üdvözlő szavait tolmácsolta, majd így folytatta:
    Bizonyára sokan észrevették azokat a munkagépeket, amelyek segítségével ötvennégy kilométernyi csatornaépítést fejeztünk be…. de fokozott figyelmet fordítottunk a parkok megújítására, és megtisztítására. Ide tartozik a Tamariska-domb, a csepeli kis-Duna part, a Daru-domb …. és a csepeli Kiserdő is. Az utóbbira 24 millió forintot költöttünk, és mint kiderült korábban ide hordták a sétányokon épülő lakótelep sittjeit. Erre föld került, de később ismét sitt lerakó hely lett. …”

    Utóbbi két mondat pikantériája, hogy ez az ütődött importált csepeli Ábel Attila, ezzel a hazugsággal teljesen félrevezette a nagytanácsterem megtöltése céljából berendelt gyerekeket, mert a Kiserdő területe soha nem volt sitt-lerakóhely!
    A Kiserdő a lakótelep építésével egyidejűleg lett véderdőnek telepítve, a Duna MGTSZ területén működő komposzt készítő üzem védőtávolságának a lecsökkentése céljából, és csak egyes gané alakok használták az erdő területét illegális szemét-lerakónak, főként az erdő szélén.
    Ezt azonban ez az importált szemét Ábel Attila nem tudja, ezért természetkárosítónak és hülyének festette le a gyerekek előtt a gyerekek nagyszüleit, akik a Kiserdőt és a csepeli lakótelepeket létrehozták akkor, amikor a gerinctelen Ábel Attila még azt sem tudta, hogy merre van Csepel!

    A fentiek ismeretében írd le a véleményedet kedves szánalmasan hülye bugris “Bugi” arról, hogy szerinted melyik csapat játszik gátlástalanabb és piszkosabb játékot a gyerekekkel, az MSZP, vagy a Fidesz?!

    Meséld el, hogy mitől undorító a gyerekek önkéntes alapon történő bevonása egy díjazott mszp-s rajzversenybe, és mitől szimpatikus cselekedet, ha a csepeli fideszes önkormányzati vezetők tanítási időben létszám növelő töltelékként (a szülők megkérdezése nélkül) vezénylik ki a gyerekeket, és gerinctelen importált csepeliek mocskos hazugságainak a meghallgatására kényszerítik őket?!

  14. nagyapó szerint:

    Szabó Szabolcs. A karácsony nem fenyőfaünnep, nem az ajándékozás, az adakozás ünnepe és nem is a kólás nagy-szakállú ünnepe. A karácsony egy keresztény ünnep. Karácsonykor nem illik a párttag-toborzás.
    Nagyon furcsállom, hogy az MSZP és az Együtt – PM képviselő jelöltje nem tudja megkülönböztetni az önkormányzatot a pártoktól (nem hiszem, hogy direkt tévedne).
    A konzultációt az önkormányzat rendezi, úgy ahogy a választást sem a Fidesz, vagy az MSZP, hanem a kormány bonyolítja. Ezért az önkormányzat által irányított iskolákban nyugodtan “üzengethet” a hivatal. Így az orwelli hasonlata is sántít.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Aladár szerint:

    Ábel Attila megbolondult.

  16. Aladár szerint:

    Hülye nagyapó! A karácsonyt nem csak a keresztények ünneplik. Azonkívül, talán téged elfelejtettek tájékoztatni, de az iskolákat átvette az állam. Az önkormányzatnak már semmi köze hozzájuk!

  17. Aladár szerint:

    Elég vicces, hogy a cikkben az “előzményekről itt írtunk link” ugyanerre a cikkre mutat. Az előző meg eltűnt, szőrőstül-bőröstül-kommentestül. Talán szégyellte Ábel Attila, hogy a cikk egy részét egy weboldalról másolta (lopta, a forrás megjelölése nélkül) és ezt én egy kommentben szóvá tettem?

  18. Vátesz szerint:

    Németh Szilárd és Tarlós takarítsa el a népnyúzó, tízszeresére emelt talajterhelési díját! Csepel nem Budapest és nem Magyarország, győzhet a Fidesz a 2014-es parlamenti választásokon, de Csepelen nagyot bukhat az őszi önkormányzati választáson! Kedves fideszes pártalattvalók, mit csináltok, ha a főnökötök beüll a Parlamentbe, ti meg itt buktok? Akkor majd kuncsorogni fogtok, hogy azért az állásaitokat megtarthassátok Csepelen?

  19. Aladár szerint:

    ne terheld a talajt, és akkor nem kell fizetni talajterhelési díjat

  20. Vátesz szerint:

    Ez egy baromság, a talajterhelési díjat nem azért kell fizetni, hanem egy kényszerítő eszköz a csatornára rákötésre. A tízszeres díjjal nem több lesz a pénze, aki nem tudott rákötni, hanem mégkevesebb, így még később fog rákötni. Meg egyre elszántabb lesz Németh Szilárd és Tarlós ellenében. Ha a füstadót is kivetik, attól majd nem fognak füstölni a kémények?
    Egyébként csak szídd a fideszeseket, arra szarnak! De majd ha sokan ellenük szavaznak, mert érdekeltek a talajterhelési díjban, akkor majd észbekapnak.

  21. Aladár szerint:

    Hát rá kell kötni a csatornára! Mi a probléma?

  22. grün szerint:

    “Mesterházynak a puhap…cs nem sértő kifejezés”
    .
    Igaza van!
    Nekem a fekete seggű sem!
    Legfeljebb felajánlok valakiknek egy patyolat-akciót! 😛 😛
    .
    http://mno.hu/belfold/mesterhazynak-a-puhapcs-nem-serto-kifejezes-1196497

  23. Nagy József szerint:

    Azért mindenki nagyon figyeljen,mi fog megvalósulni a beígért jutalmakból.Ha valaki ismer olyat,akinek fizettek,vagy adtak neki egy karácsonyfát,az írja meg!Szerintem még egy nyamvadt ágat sem fognak kiosztani,csak az adatok kellenek nekik.Gusztustalan senkiháziak!

  24. ebihal szerint:

    Anyádról beszélsz?

Itt lehet hozzászólni !