Karsai József megnevezte a puccsistákat

Mno

Medgyessy Péter 2014 evfordulo

A Hír 24 készített interjút Medgyessyvel is

A szocialista Botka László, Toller László, Balogh József és az SZDSZ-es Horn Gábor és Eörsi Mátyás is kulcsszerepet vállalt Medgyessy Péter 2004-es megbuktatásában – nyilatkozta lapunknak Karsai József. A volt szocialista képviselő szerint a puccsot Gyurcsány Ferenc szervezte, akit zsigerileg árulónak, a közélet leginkább diktatórikus és hatalommániás alakjának minősített, akivel egyszer majdnem össze is verekedett.

Medgyessy Péter megbuktatásában részt vett Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Kuncze Gábor, de Kiss Péter, Szili Katalin és Kovács László nem – nyilatkozta lapunknak Karsai József volt MSZP-s országgyűlési képviselő, Battonya független polgármestere, aki a tíz évvel ezelőtti puccs idején még a szocialista frakció tagja volt. Karsai ezzel mintegy helyesbítette a szerdán az Indexen megjelentMedgyessy-interjút, amelyben a volt miniszterelnök mind a hat politikust megnevezte, mint akiknek komoly szerepük volt az ő megbuktatásában.

Karsai szerint a puccs vezéralakja Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter volt, a szocialisták közül főleg Botka László (jelenleg az MSZP választmányi elnöke), néhai Toller László és Balogh József, az SZDSZ-esek közül pedig Kuncze mellett Horn Gábor és Eörsi Mátyás (utóbbi ma már a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció országos tanácsának tagja) vállalt benne fontos szerepet. Továbbá az MSZP fiatal potentátjait tömörítő Mozaik Klub, amelyet Gyurcsány fölkarolt. A battonyai polgármester a Medgyessy-interjú egy másik mondatával sem ért egyet. Közölte: „Medgyessy Péter nem tehet róla, de egyszerűen nem igaz, hogy Gyurcsány Ferenc alkalom szülte áruló. Zsigerből áruló.

Medgyessy – párton kívüli miniszterelnökként – többnyire nem vett részt a MSZP-frakció zárt ülésein, így nem tudhatta, hogy a háttérben mi készül ellene két évvel a kormányra lépése után.” Karsai szerint azért mondatták le Medgyessyt, mert „utálta a közpénzek lenyúlóit. Nem tűrte el a korrupciót, vagyis maximálisan ellenezte azt, hogy az M6-os autópálya építése 40 milliárddal többe került a tervezettnél. Akkoriban többször nyilatkoztam arról, hogy még a vakondtúrás és az őszibarackfa alá is alagutat fúrtak a Dunántúlon… Az igazi szakítást mégis az M5-ös autópálya koncessziója körüli panama jelentette. Medgyessy tulajdonképpen azért akarta leváltani Csillag István szabad demokrata gazdasági minisztert.”

Karsai fölidézte, hogy Medgyessy lemondásának napján fölment egy kávéra a miniszterelnökhöz, aki elárulta neki a szándékát. Mire Karsai azt mondta neki: akkor ő is visszaadja a mandátumát. Majd rosszul lett, a Kútvölgyi-kórházba került. Ott meglátogatta Medgyessy, aki azt kérte tőle, ne hagyja cserben a választóit. Később Gyurcsány is odaült az ágya szélére, és jelezte: tud róla, hogy Karsai nem akarja megszavazni a kinevezését, majd fölajánlotta, hogy kormánybiztosként hajtsa végre a szociális földprogramot. Bár Gyurcsány azt állította, erről Medgyessy is tud, Karsai szerint becsapta.

A volt MSZP-s képviselő lapunknak azt is elárulta: Toller László 2006 júniusában már bánta, hogy részt vett a puccsban. Karsai éppen a balesete napján találkozott vele a Parlamentben, és beszélgetésre hívta, ám Toller sietett, így ez elmaradt.

Gyurcsány leírta a szocialistákat

Gyurcsány Ferenc szerint a szocialisták már nem képesek programot adni Magyarországnak. Ez a lényeges rész kimaradt a DK elnökének a Népszabadságban közölt írásából. Az interneten közreadott teljes változatból kiderül, az egységes baloldal vezetésére törő Gyurcsány szerint pártjával jutna messzebb az ország. Az Együtt–PM ügyvezető társelnöke közben elismerte, pénzügyi nehézségei vannak a kis baloldali pártoknak.

Forrás: Mno

8 hozzászólás “Karsai József megnevezte a puccsistákat” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    De jó, hogy tíz év késéssel eszedbe jutott! Későn érő típus vagy Józsikém! 😛 😀
    .
    Miért üti azt a szerencsétlen öregembert ?!
    Azért Biztos úr mert a zősei keresztre feszítették a Megváltót.
    Ember! Annak kétezer éve!
    Én most hallottam a kocsmában!

  2. grün szerint:

    “Túl nagy teher a szocialistáknak a Jókai utcai székházra felvett svájcifrank-hitel visszafizetése, valamint az épület is nagynak tűnik a ma már jóval kisebb apparátussal működő pártnak, írja a Népszabadság.”
    .
    Várják meg a kormány devizahiteleseket mentő csomagját, vagy kövessék az MDF-Fidesz székház-mutyiját! 😛 😀
    .
    http://mandiner.hu/cikk/20140830_elkoltozhet_az_mszp_a_jokai_utcabol

  3. nagyapó szerint:

    Az MSZP arra hajt, hogy ahol sikerül polgármestert állítani, onnan az anyagi forrásokat elvonják és az adósságra fordítják (ellopják).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    nagyapó! Ahol a baloldal polgármestert állít, ott Önök ellehetlenítik úgy őket, hogy egy doboz gyufát nem lehet majd zsebre tenni. 😛

  5. lucifer szerint:

    Mi a fenének kellet nekik otthagyni a Köztársasák -téri székházat, és egy marha nagy adősságot a nyakukba venni?

    “Fenn az ernyő, nincsan kas.”

  6. grün szerint:

    lucifer!
    II. János Pál teret!
    A Köztársasák (Köztársaság?) teret most úgy hívják! 😛 😀

  7. felix szerint:

    Szemétláda.
    A fidesz is seperc alatt kifizette a /ha jól emlékszem/ négy milliárdos adósságát miután hatalomra került.

  8. nagyapó szerint:

    fghfjhgkjhk (szombat – 21:23) Igaza van. Csodálkozik? Olvasgassa néha nagy ideológusuk Gyurcsány(i) írásait!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

Itt lehet hozzászólni !