Üres székek a baloldalon – ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu

Üres székek a baloldalon

Gyaníthatóan már a választási kampány miatt nem vettek részt a balliberális pártok képviselői a csepeli önkormányzat augusztus 22-i testületi ülésén. Pedig a városatyák fontos témákban döntöttek. Így megszavazták, hogy a kerület újabb városrehabilitációs programon vegyen részt. Döntöttek a Szent Imre téri nyilvános illemhely üzemeltetéséről és a szavazatszámláló bizottsági tagokról is.

A képviselők megszavazták, hogy a kerület induljon a Fővárosi Közgyűlés által kiírt „Közösségi célú városrehabilitációs programok” elnevezésű pályázaton. A pályázattal elérhető programok keretében támogatás vehető igénybe a városkép és városi környezet javítását, az épített, természeti és kulturális örökség, valamint a helyi identitás megőrzését, megújítását, s ezáltal az érintett városrészek vonzerejének növelését szolgáló programok megvalósításához. Csepel a Daru-domb közterületi fejlesztésére pályázik.

A kerület vezetésének célja a város-rehabilitációban eddig nem érintett nagy lakótelepek és panelházak felújítása, melyet uniós, állami és fővárosi támogatással, a lakók szempontjából a lehető legkisebb önrésszel szeretnék elérni. Csepelen eddig két nagy városrehabilitációs projektet sikerült végigvinni, és egy további kezdődött meg az elmúlt hónapokban. A sétáló utcától a Szent Imre térrel bezárólag indult város-rehabilitáció jelenleg is folyik. A 100%-os uniós pályázat kötelező feltétele volt, hogy a panelfelújítás mellett az érintett terek is megújuljanak és szociális programok induljanak: ezért gazdagodik a Szent Imre tér új játszótérrel, megújult zöldfelületekkel.

Sok panasz érkezett az önkormányzathoz a Szent Imre téri nyilvános illemhellyel kapcsolatban, ezért a képviselő-testület most úgy döntött, az önkormányzat átveszi annak üzemeltetését.

A városatyák döntöttek még arról, hogy a Jedlik Ányos Gimnáziumban létrejött új természettudományos laboratóriumba hűtő klíma kerüljön beépítésére, valamint arról is, hogy az igényeknek megfelelően teremtsenek új munkahelyeket az Aprajafalva-Gyermeksziget Óvodában. Az óvoda bővítése miatt indul egy új csoport, itt van szükség két fő óvodapedagógusra és egy dajkára.

Forrás: Csepel.hu

16 hozzászólás “Üres székek a baloldalon – ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Üres székek a baloldalon – ülésezett a képviselő-testület
    Így megszavazták, hogy a kerület újabb városrehabilitációs programon vegyen részt. Döntöttek a Szent Imre téri nyilvános illemhely üzemeltetéséről és a szavazatszámláló bizottsági tagokról is.”
    .
    Ha ott vannak, akkor nem szavazzák meg?! 😛 😀

  2. kuku szerint:

    grün de inkább előre menekülve a nyilvános klozetton előre öszzeszerták magukat

  3. elhallgattatni szerint:

    Devizahitelek: elutasította a bíróság az első banki keresetet

  4. grün szerint:

    elhallgattatni!
    Mire számítottál?!
    A Vezír kinyilatkozta, hogy hibás a szerződés!
    Az hogy a saját Gányolmányá-ba foglalt “ártatlanság vélelmé”-t és a bűnösség bizonyítását köpte pofán itt már nem számít!
    Merne valaki ezzel szembemenni?! 😛 😀

  5. elhallgattatni szerint:

    nem hibás, hanem rabló szerződés.

  6. grün szerint:

    elhallgattatni!
    Akkor miért nem a gyanúsító bizonyítja a rablás tényét mint egy normális jogrendű demokráciában?! 😀 😛

  7. nagyapó szerint:

    “egy normális jogrendű demokráciában”, a szocik alatt, csaltak a bankok. Most azt kell bizonyítaniuk, hogy jogosan, milyen jogszabály alapján módosítottak szerződést.
    Ha valakinek ellopták az autóját, előbb bizonyítania kell, hogy az ő autójáról van szó, azután kell bizonyítani a lopást.
    Az első bank, a takarékszövetkezet jogi képviselője az ítélethirdetést követően újságírók előtt azt mondta, feltehetően nem fellebbeznek az elsőfokú döntés ellen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. nagyapó szerint:

    A szocikat és az LMP-t már nem érdeklik mi történik Csepelen.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  9. Doki szerint:

    Ahogy látom az LMP és a Jobbik képviselője sem volt jelen.

  10. Éva szerint:

    A maffiabaloldalnak októbertől sem kell járnia az ülésekre.

  11. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Ha valakinek ellopták az autóját, előbb bizonyítania kell, hogy az ő autójáról van szó, azután kell bizonyítani a lopást”
    .
    Sőt akinek megölték a feleségét házassági anyakönyvi kivonattal kell bizonyítani, hogy egyáltalán volt felesége, majd azt tanúkkal igazolni, hogy nem ő ölte meg.
    Ezután meg kell találnia a gyilkost vagy gyilkosokat és a rendőrségre megbilincselve előállítani!
    .
    Most már csak egy kérdésem van Hozzád:
    Mi a bánatos lófityilónak tartunk fenn a zadóinkból bűnüldöző szerveket?! 😛 😀

  12. Pákozdi József szerint:

    Doki!

    A Jobbik képviseltette magát, csak a Fidesz arról nem számol be!!

  13. admin szerint:

    A cikkben benne van, hogy a balliberális pártok nem vettek részt az ülésen.

  14. Pákozdi József szerint:

    Akkor a Doki ballipsinek tartja a Jobbikot?

  15. Gordon szerint:

    Ki tudhatja, hogy mi… 😀

  16. Doki szerint:

    Kedves Pákozdi József!

    Lehet, hogy Ön csak azért nem látszik, mert kilógott a képből, de kérdésére válaszolva, – valamelyest egyetértve Gordon hozzászólásával – a Jobbik 2010-től kezdve többször ment neki a kormánypártoknak, mint az országot tönkretevő MSZP-nek… Mindezt sokszor az MSZP-vel közösen tették. 2 éve még volt is Gaudi-Nagy Tamásnak erre egy jó magyarázata… Azt mondta, hogy ha a meccsről kizárják a sárga csapat drukkereit és a pirosét is, akkor félreteszik az ellenségeskedést és közös erővel próbálnak visszajutni… Ezek szerint a Jobbik szemében nagyobb ellenség a konzervatív értékrendű, nemzetpolitikát folytató kormány, mint a hazaáruló baloldali ellenzék, akikkel képesek összefogni a kormánypártok ellen? Gratulálok.

Itt lehet hozzászólni !