Balliberálkatyvasz

Vélemény – Ábel Attila

Lássuk csak. Az MSZP-sek szerint alkalmatlan a polgármesterségre Horváth Gyula, a DK jelöltje. Az Együtt-PM és a DK szerint Szenteczky János, az MSZP elnöke olyan korrumpálódott, hogy alkalmatlan listavezetőnek vagy képviselőjelöltnek. Az MSZP és a DK politikusai szerint pedig az Együtt-PM jelöltjei állnak alkalmatlan figurákból, akiket csak a nyomorékból egyszerűsített “nyomik”-nak becéznek.

Ez tehát a csepeli ellenzék. A kormányzó Fidesz és egymás ellenzéke, három egymás ellen harcoló banda. A hatalomvágy azonban még az egymás iránti gyűlöletnél és irigységnél is nagyobb, ezért nincs kétségem afelől, hogy meg fognak egyezni. Őket az sem zavarja, hogy ferencvárosi jelöltjük több ezer romát dobált ki a kerületéből, hogy eladja a lábuk alól a telkeket, a másik, a csepeli meg simán hagyta és hagyná újra, hogy a romákat áttelepítsék. A hatalom megszerzésében maximum olyan külsőségek idegesítenék őket, ha a romák kitelepítését horogkeresztes vagy nyilaskeresztes zászlók alatt végezték volna.

Tisztességesen kormányozni egy ilyen megosztott erő nyilvánvalóan nem tudna. De tegyünk mégis egy próbát! Gondolkozzunk el, mit csinálnának ha nyernének – hiszen van rá matematikai esélyük!

Mi lenne, ha?

Gyula Király hétfőn bevonulna az önkormányzatba, és a polgármesteri szobába is beszereltetne egy rejtett csengőt, melyen a titkárnő a délutáni szunyókálásán riaszthatja, ha nem várt vendég érkezik. Kedden már az önkormányzatnál dolgozna az egész családja, csakúgy mint 2010 előtt. Mutyi János azonnal elvitetné az önkormányzat bejárata elől a virágokat – kell a hely az üzlettársi BMW-knek, Audiknak, Mercedeseknek. A biliárdasztal, Szenteczky vezetői tartozéka vélhetően a kisebbik tárgyalóba kerülne, vadászpuskáiból pedig egy díszesebbet biztosan kitenne az asztala fölé, hogy mindenki lássa, milyen férfias. Az LMP-t eláruló Hudák János pedig, aki 2010-ben még azt vallotta, hogy a csepeli MSZP velejéig korrupt és elfogadhatatlan banda, kapna pár zenés-táncos rendezvény-rendelést az ismerősi körének.

De az első problémák valahol a negyedik napon már megkezdődnének. Gyula Királynak biztosan nem tetszene, hogy Mutyi János olyan gyorsan olyan sok vállalkozói szerződést akar aláírattatni vele. Kivéve a Kál Károlyét, aki végre megkapná a piac, az önkormányzati intézmények, iskolák, óvodák, bölcsődék, játszóterek, kutyafuttatók stb. felügyeletét. 2010-ig több mint kettőszáz millió forintot emésztettek fel a csepeli adófizetők pénzéből Kál Károly cégei. Most azonban már aligha lehetne ilyen piti összeggel kiszúrni a Szabó Szabolcs óriásplakátját is oly hősiesen hordozó volt titkosszolga, többpártember, civil szakértő, elvtársi vállalkozó és polihisztor szemeit.

Nagyjából a hatodik héten beütne az első balhé. A Csepeli Városgazdától több mint 200 embert kellene első körben elbocsátani, de további 450-500 követné őket fél éven belül. Mivel visszaállna a régi rend, melyben mindent kiszerveznek a pártvállalkozóiknak, el kellene bocsátani azokat, akik a munkát elvégzik. 2010-ben alig száz, most több mint nyolcszáz ember dolgozik a Városgazdánál. A pártvállalkozókat mi ugyanis kirúgtuk, de nem fideszesre cseréltük őket, hanem az önkormányzati céggel csináltatjuk meg ezeket a munkákat. Most mindent visszafordítanának. A régi-új vállalkozók csak visszaosztanák a pénzt és eltennék a maguk „veszélyességi pótlékát”. A csepeli közterületek 2015 tavaszán ezért már úgy néznének ki, mint 2010-ig. Gondozatlanul, ápolatlanul.

A csepeli önkormányzatból 2015-re az MSZP, a DK és az Együtt PM pártpénztár-szivattyúja lenne. Az MSZP-nek kétmilliárd forintnál is nagyobb az adóssága, az Együtt-PM most is kölcsönért kalapozik, Gyurcsányék szemei majd’ kigúvadnak a pénzhiánytól. Plusz az őszi kampány költségei. A csepeli adófizetők pénze úgy ömlene a közterületek, iskolák, óvodák, egészségügyi intézmények rendbetétele és a közbiztonság fenntartása helyett az egymással marakodó balliberális pártok vállalkozóihoz, mint 2010 előtt az MSZP-s vállalkozókhoz.

Ezért már a 2014-es költségvetést túllépnék, de a 2015-ös költségvetés teljesen elszállna. Legkésőbb 2015 nyarán megszületne döntés a Kis-Duna part valamint a még megmaradt önkormányzati ingatlanok privatizációjáról. Ezeket pont olyan áron alul és dilettáns módon adnák el, mint minden mást korábban.

Csak az osztozkodás megy

Jelenleg semmilyen elképzelése sincs a balliberális pártoknak arról, hogy saját pártkasszáik betömésén és a barátok, rokonok elhelyezésén túl mi a fészkes fenét kezdenének Csepellel. Négy év fejlesztés, fejlődés után csak azt látni, hogy amíg a Fidesz folytatni akarja a város-rehabilitációs munkákat, a közterületek rendbetételét, a balliberális pártok kimerülnek abban, hogy mindezt vakon ellenezzék és osztozkodjanak a választási tortán, a jövőbeni erőforrásokon. Elképzelés, terv, ötlet semmi nincs, csak a hatalom iszonyatos akarása.

De térjünk vissza a jelenbe! Az Origo című lapnak nyilatkozva elmondtam, hogy Csepelen szerintem “a baloldalnak van ugyan esélye a győzelemre, de józan fejjel nézve a választási eredményeket meg a valós helyzetet, kisebb, mint a Fidesznek.” Ezek után a Szabó Szabolcs pártjához majd a Szenteczky Jánoshoz köthető honlapok gyakorlatilag lehülyéztek a kijelentésem miatt. Legyen nekik igazuk: bízom benne, hogy valóban nem lesz esélyük a győzelemre.

Két választás van

Tudni kell, hogy Csepel 2006-ban még erősebben volt baloldali, mint a XIII. kerület. Az MSZP folyamatos, önpusztító bűnözése és idiotizmusa annyira legyalulta őket 2010-re, hogy még idén tavasszal is csak hajszállal tudták megverni a Fideszt, az uniós választásokon pedig már összesítve is kikaptak. Ha pedig a jobboldalt és a baloldalt együtt nézem, ma már Csepel inkább jobboldali, mint baloldali. Ezt bizony ők és mi együtt értük el, ők a hülyeségükkel és mohóságukkal, mi a munkánkkal és a szorgalmunkkal.

Két választás van Csepelen. Folytatni a munkát, vagy visszasüllyedni egy egymással is marakodó, pártpénztárokat tömő balliberális katyvaszba, ahol nem a fejlesztési pénzek, maximum a ferencvárosi áttelepítettek érkeznek a kerületünkbe. Lehet választani!

Ábel Attila

52 hozzászólás “Balliberálkatyvasz” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “Boros: most van esélye a baloldalnak”
    .
    Húzzunk bele! Használjuk ki a fityesz elbizakodottságát! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140811-boros-tamas

  2. bonifác szerint:

    “Éhes disznó makkal álmodik” Rossz belegondolni,ha ez a pénz, és hataloméhes horda
    kormányközelbe jutna. Most lenne jó egy íródeák, aki minden “szent” szavukat jegyezné-
    mert később felettébb feledékenynek szoktak bizonyulni. (hogy ne megrögzött hazudozót
    mondjak)Ha az MSZP nem hajlandó igazi baloldali nyitásra, vége. hagyja végre ott a
    cinikus, hazug hazaáruló liberális bandát!(Bal-liberális- tűz- víz)

  3. kuku szerint:

    grün még nincs vége az önkormányzati pénzek szétosztásának majd talán 2018-ban vagy lesznek odébb

  4. grün szerint:

    kuku!
    “még nincs vége az önkormányzati pénzek szétosztásának”
    Akkor maradjon még a fityesz?! 😛 😀

  5. kuku szerint:

    grün van némi igazságod azonban az eltársak picitt /múlt időben/ többstt loptak 40+12 év alatt

  6. Sanyi szerint:

    Csíra,csicska csapat!! Jönnének vissza lopni,bűnözni!!

  7. nagyapó szerint:

    Azért érdekes, hogy a zeetásak nem is tiltakoznak. Nekik természetes, hogy lopni fogunk.
    A három párttól még egy mondatot sem láttam, ami a jövővel foglalkozna. Gondolom nem program a trágárság, a hülyeség ill. a kettő keveréke?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. felix szerint:

    Bizony természetes, hogy lopni fogtok.
    🙂

  9. Saci szerint:

    Szegény Szenteczkyt még véletlenül sem hagyják békén, ugyanakkor minden vádpont alól felmentették. Négy évig dolgozott a az akkori CSEVAK-nál, neki nem derogált foglalkozni az emberek problémájával, az Ő idejükben az önkormányzati lakásokat 50%-os + 10 %-os kedvezménnyel vehették meg a bérlők. Most meg? Vedd meg nyomott piaci áron, de “ezek” még azt sem árulják el ha megkérdezem hogy mégis mennyire nyomott az az ár? Előbb fizesd ki jó sok pénzért a becsüst, aztán ráérsz utána pofára esni!

  10. Bugi szerint:

    Szenteczky ellen még egyetlen büntető per sem ért véget. Téged is átvert Saci.

  11. grün szerint:

    Bugi!
    Jó neked, ha hazudsz?! Ez például már lezárult! 😛 😀
    .
    “Visszakaphatja az önkormányzat a csepeliek pénzét”
    http://csepel.info/?p=34698

  12. nagyapó szerint:

    Olyan talpig becsületes, feddhetetlen vezetőkre van szüksége Csepelnek, mint Horváth, meg Szenteczky.
    Ha nem nyernek, akkor a zMSZP miből fizeti vissza adósságát?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  13. grün szerint:

    Öreg Komcsi!
    Ők sem jobbak, csak amíg semmit sem lehet rájuk bizonyítani és elítélni, addig a törvényeink szerint becsületesek!
    Ez az ártatlanság “védelme” mondaná egy diplomájától jogosan megfosztott “álamelnök” 😛 😀

  14. grün szerint:

    “Engedett az MSZP, mégis lehet ellenzéki megállapodás”
    .
    Ki tudja, tartósabb lesz-e mint egy gázai tűzszünet?! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/itthon/20140813_MSZP_Egyutt_PM_megallapodas

  15. kuku szerint:

    grün na ez az ha lesz akkor mi lesz ,egyébként ha a kutya nem szarna kidurrandna ennyit a ha-ról

  16. grün szerint:

    kuku!
    Azoknak a mondatoknak nincs értelme amikben előferdül a “ha”!
    Ha-ha-ha-ha! 😛 😀

  17. nagyapó szerint:

    Bunkó Fingesz! Nagyot durrantott. Rendben, a szocik így szocializálódtak. No de, hogyan tovább? Van valami értelmes elképzelésük a kocsmastíluson kívül?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  18. gyula szerint:

    Ez az aljadék, hataloméhes Horvát Gyula és DK-s tettestársai szemét hazugságokkal teli cetlik osztanak a Szent Imre téren. Azt hazudják, hogy a polgármester kiírtja a fákat a téren. Ne higgyetek nekik!

  19. felix szerint:

    Van egykét kép facebookon is, de annak se higgyetek.

  20. GoodName szerint:

    Kedves gyula és félix!

    El kell, hogy keserítselek titeket, most jöttem el a Szent Imre téren, és tényleg ki vannak vágva a fák! Vagy akkor a saját szememnek se higgyek?
    Tehát, nem a baloldal hazudik, hanem már megint TI, A FIDESZ!

    Ne felejtsük el, hogy az “alkalmatlanok”, a “nyomik”, és a Ti kitalált neveitek, azért csak elküldték Németh Szilárdot a búsba az országgyűlési választáson!
    Olyan választáson, ahol a végletekig csalt a FIDESZ!

    CSEPELNEK CSEPELI POLGÁRMESTERT!
    :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  21. felix szerint:

    Kedves GoodName !
    A szemednek se higgyél, mert ez nem rongálás, hanem dél Csepel “rahabilitációja”.
    Amikor a fideszbilyet mond, akkor vakulj meg mert a szemed lülönben megcsal.
    Csak gúnyolodtan az “igazmondokkal” és szerintem gyula is.

  22. grün szerint:

    “Az elöregedett és balesetveszélyessé vált fákat új és egészséges fákra cserélik. A tér egységesebb, szebb és dekoratívabb lesz. Új zöldfelületet alakítanak ki, a meglévő aszfalt burkolatokat térkövesre cserélik, korszerű automata öntözőrendszert és szökőkutat építenek ki. Fejlesztik a közvilágítást, a jelenlegi játszóteret elbontják és új, az Európai Unió szabványainak megfelelő játékelemeket helyeznek ki. Itt lesz Csepel legmodernebb játszótere, ami illik is Csepel központjába. Új padok és hulladékgyűjtők is lesznek téren. Az elbontott, de használható elemeket a kerület más részein helyezik el.”
    .
    Lesznek itt még meglepetések!
    Új szökőkút, új játszótér, öntözőrendszer, új padok, új szemetesek, s mi szem-szájnak ingere!
    Ráadásul a csóróbb részek megkapják a még jó állapotú elemeket!
    Kíváncsian várom a régi, de még jól működő szökőkút hol lesz felállítva?! 😛 😀

  23. felix szerint:

    Folyik itt a pénz kérem.
    Jobbosé balosé egyaránt.
    http://propeller.hu/itthon/2970392-oriasi-bukta-rezsiharcban

  24. felix szerint:

    grün!
    Erre írtam egyszer, hogy vannak kevésbé csepeli gyermekek.
    Kaptam is érte a helyi nagyokostól. 🙂

  25. grün szerint:

    felix!
    Itt van a probléma, amikor valaki egy békebeli lókupec tehetségével pénzügyi szakembernek képzeli magát!
    A németek már tudták, hogy mit adnak el, Szabaccságharcosunk nem tudta, hogy mit vesz meg!Neki csak a birkák bepalizása, a meghirdetett rezsiharc vele együtt a 2014-es győzelem lebegett a szeme előtt!
    Most már akár ki is derülhet, hogy megszívatták, vele együtt minket is!
    A hatalom megvan és innentől mehet a kétharmados hatalomgyakorlás.
    Oszt’jónapot! 😛 😀

  26. GONDOLKODÓ! szerint:

    Pácban az RTL Klub?

    RTL Klub logó
    A csatorna legnagyobb problémáját nem a stadionavatóról való kizárás, hanem az uniós adózás szabályai jelenthetik

    Változnak az unió táv- és hírközlési szolgáltatásokra vonatkozó áfaszabályai, mely miatt jövőre jelentős pluszbevétellel számolhatnak a közösség országai, köztük Magyarország is. A Magyar Nemzet értesülései szerint ennek értelmében az RTL és a UPC is nagyobb mértékben járulhat hozzá a magyar közteherviseléshez – amely akár több milliárd forintnyi bevételt is jelenthet a magyar államkasszának.

  27. GONDOLKODÓ! szerint:

    Sokat kockáztat, aki Izraelben bírálja a háborút

    Nem veszélytelen dolog a gázai háborút bírálni Izraelben: több állami alkalmazottat kirúgtak, de elővettek emiatt egy egyetemi tanárt is, aki az Origónak elmondta, mekkora vihart kavart egy kritikus kijelentése. A jogszociológus szerint a véleményszabadság korlátozása még háborús helyzetben is káros.

    Miközben Heródes utóda, Cipolla megtestesítője, itt ontja a legszörnyűbb demagóg marhaságait, demoralizáló írásait, amellyel megtévesztheti a tisztességes embereket is.

  28. felix szerint:

    Kolosi Péter az RTL Klub programigazgatója a lap által közölt információkra reflektálva elmondta: társaságuk eddig is Magyarországon bejegyzett cégként adózott, így az uniós jogszabályváltozás nem fogja érinteni az RTL Klub áfa-fizetési gyakorlatát. – See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/2607/Pacban_az_RTL_Klub#sthash.QdkEn1ml.dpuf

  29. GONDOLKODÓ! szerint:

    22:42
    Rendkívül pontatlan, abszolút realitás mentes fogalmazványod! Látszik, még sem vagy annyira napra készen képben, (csak 21 évvel vagy lemaradava, de ez téged ne izgasson) mint azt te magadról igyekszel terjeszteni.

  30. GONDOLKODÓ! szerint:

    Hazudik, mert Romániában van bejegyezve az RTL. Sőt még egyéb helyen is “eldugva.”
    Meg kell már végre tanulni, mindig az erősebb kutyára hárul, a dugás művészete.
    Ja, ki az a Kolosy?

  31. grün szerint:

    félix!

    Már a a Magyar Hírlapnak is fogalmazol?!
    Ajjajj!
    Lesznek itt még problémák!
    Ezt a szerencsétlen GONDOLKODÓ-t már így is sokkolod a szellemi fölényeddel! 😛 😀

  32. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tanár úr! Maga? Ugyan már, adja vissza azt, ami meg sem illeti Önt. Óriási csalódás Csepel számára, egyáltalán mit tévelyeg és meddig Csepelen? II. V. VI. VII! Gáza. Sokáig tisztelni véltem, de már a fogai annyira elsötétültek, hogy annak árnyéka az testét, elméjét is elborította. Végső, agonizálásában? Éljen még, de emberhez méltóan, tudom Önnek sem könnyű, akkor válasszon jobb helyet magának, ne vergődjön élete végéig.

  33. GONDOLKODÓ! szerint:

    Egyébként olvasson figyelmesebben, ORIGÓ.

  34. felix szerint:

    grün.
    A “gyógyszernek” nem a gyártóját nézem, hanem azt, hogy mennyire hat a betegre.
    Még a reménytelen esetekben is.

  35. GONDOLKODÓ! szerint:

    A grupp kezd felsorakozni, a megvetők elé, akik előtt már mélyebbre, erkölcstelenebb szintre Heródes és utódai, Cipolla megtestesítői tudnak csak “alább szállni” (tisztelet a kivétel)
    Kövér a liberalizmus elmúlt kétszáz évének belső vitáit átaludva azt állította: a liberális demokrácia egyik baja, hogy
    miközben farizeusmódra fennen hirdeti a korlátlan szabadságot, addig képviselői a legkimódoltabb, legkifinomultabb szellemi, erkölcsi terrort alkalmazzák mindazokkal szemben, akik el akarnak térni az éppen hatályban lévő “tudományos” tételektől.
    Ugye magatokra ismerte? No komment.

  36. grün szerint:

    “A liberális demokrácia által okozott problémákról és a német megszállás áldozatainak emlékműve fontosságáról, valamint a Fideszen belüli érdekcsoportok küzdelméről is beszélt Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Heti Válasznak adott interjúban.”
    .
    Partvisszájú Jaszi betyár már csak tudja az igasságot! Régi motoros! 😛 😀
    .
    “Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa volt.[1] 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjasként a közép-európai társadalmi mozgalmakat kutatásával foglalkozott.”
    .
    http://mandiner.hu/cikk/20140814_kover_erkolcsi_terrort_alkalmaznak_a_liberalis_demokracia_kepviseloi

  37. IKON szerint:

    “Két választás van Csepelen. Folytatni a munkát, vagy visszasüllyedni egy egymással is marakodó, pártpénztárokat tömő balliberális katyvaszba, ahol nem a fejlesztési pénzek, maximum a ferencvárosi áttelepítettek érkeznek a kerületünkbe. Lehet választani!”

    A cikk roppant elfogulatlan elkövetője – aki az 1993 előtti Fideszről valószínűleg semmit sem tud – nyilván elfelejtette azt a tényt, hogy az “áttelepítettek” immár második alkalommal alkották az említett párt egyik legbiztosabb szavazóbázisát, tehát ha valaki érdekelt az áttelepítésben, az pont a Fidesz. Ha az elkövető két dakota közmondás ismételgetése között nem hiszi el ezt a tényt, lehet olvasgatni a valasztas.hu adatait, különös tekintettel azokra a településekre, ahol a ferencvárosi áttelepítettekhez hasonló származású polgártársak alkotják a többséget. Érdekes élmény…

  38. felix szerint:

    Néhány szó A Schmitt és Havas családról, mert rég hallottunk róluk.
    Amit illik tudni róluk az nem más mint,hogy ÉN ismertem őket, meg szépek és okosak.
    Ja és több tagjukkal voltam 41-42 éve egy homokozóban.

  39. felix szerint:

    Dunai II-.ről majd legközelebb.

  40. elhallgattatni szerint:

    „Önöknek, akik itt élnek, talán már fel sem tűnik, milyen a labdarúgásuk közege. Nekem viszont, aki tulajdonképpen csak belecsöppentem, kívülállóként figyeltem a történteket, sok minden szemet szúrt. Remélem, nem sértek meg senkit, de a magyar futballt erkölcsi és szakmai válság jellemzi” – mondta az olasz edző, aki a Honvéd előtt dolgozott többek között a holland De Graafschapnál, az olasz Varesenél és a német Fortuna Düsseldorfnál.

    Morales szerint alapvetően az utánpótlással van probléma, a fiatal játékosok állandóan ugyanazokat a gyakorlatokat ismételgetik, ezért hiányzik belőlük a dinamizmus, de van ötlete, hogyan lehetne hasznosítani a magyar futballistákat.

    Arra gondoltam, hogy remekül lehetne használni női csapatoknál. Volt is egy center Kispesten, aki ráadásul az egyik legnagyobb fizetést élvezte, akitől meg is kérdeztem, van-e női csapat Kispesten, mert ott kibontakozhatna. A férfiak világában viszont puhány és gyenge. Állítom, több magyar klubban előfordul, hogy nem a legtehetségesebb gyerekek játszanak a különböző korosztályos csapatokban, hanem azok, akiknek az apja befolyásos ember, vagy ott hangoskodik mindig a partvonal mellett. Esetleg nem hálátlan, ha a gyereke szerephez jut. De van még ennél nagyobb gond is, az intelligencia hiánya. Szükség van tanult, lehetőség szerint diplomás utánpótlás-szakemberekre, mert hogyan várhatjuk el egy alulképzett edzőtől, hogy a sportágat megtanítsa a gyerekeknek. Csak magasan képzett edzőktől és vezetőktől remélhető ez…

    És ezeknek az ecsethajú, maffia “focistáknak” avattak több tízmilliárdért, vadászgépekkel stadiont. K Ö Z P É N Z B Ő L !

  41. elhallgattatni szerint:

    a rohadt zs.dó barát külügy le is mondhat!

    Sorozások Kárpátalján

    Lapunk talált egy olyan kárpátaljai magyar férfit, aki már megkapta az első behívóját, de mivel nem szeretné az életét kockáztatni „mások háborújában”, inkább úgy döntött, hogy még a második behívó kiküldése előtt jó időre elbúcsúzik a szülőföldjétől, és Magyarországon keres menedéket. Átmenetileg ismerősöknél húzta meg magát, és felhívta a magyar Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt, hogy segítséget kérjen. Azt mondták neki, hogy mivel ő már korábban felvette a magyar állampolgárságot, semmiféle segítségre nem számíthat. Most munkát keres.

    Mint megtudtuk tőle, sokan menekülnek el a behívások miatt – magyarok, oroszok, ruszinok, románok –, mindenki megy, ahová tud. Legyen az Szlovákia, Csehország vagy éppen Lengyelország, mindegy, csak ne a harctér.

    A férfi több ismerősét, barátját is elvitték már a kelet-ukrajnai harcok színterére: volt, akit kényszerrel, igaz, ők hiába kaptak több behívót is, nem voltak hajlandóak bevonulni. Mivel telefonja a legtöbb embernek van, sok információ jut el a szeretteiket féltő családokhoz a kelet-ukrajnai összecsapások helyszínéről. Szinte egybehangzó az a tapasztalat, hogy alig van mit enniük a sorkatonáknak, és elavult felszereléssel küldik őket a modern technikával felszerelt oroszbarát szakadárok ellen.

  42. nagyapó szerint:

    Az MSZP, köszönhetően impotens vezetőségének, óriási pofára esés elé néz. A maffiabaloldal többi szereplője is tudja, hogy az őszi választáson pirinyó a nyerési esély. Hülye az a választó, aki a kormány, a pénzek forrása ellenében, képzeli el felemelkedését.
    Ezért aztán egymás lenyomására törekednek a maffiabaloldali csoportocskák. A baloldal egységes lenne, akkor az az MSZP bizonyíthatná erejét. Így viszont az “összefogás” csak arra jó, hogy az életképtelen pártocskák belovagoljanak a szocik hátán. Csepelen kiderül, hogy nem a szocik a baloldal ereje, hanem a “Demokratikus” Koalíció, mivel ők gyűjtik be a baloldali szavazókat, azután átvehetik a szocik helyét.
    Itt üt vissza, hogy a budapesti vezető, a kvóták kedvéért egy nő, ami nem baj, csak kiderült, hogy a hamisításon kívül máshoz nem igen ért.
    De ez legyen a komcsik baja.
    Hajrá polgárok, HAJRÁ FIDESZ!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  43. nagyapó szerint:

    elhallgattatni. Talán előbb kellett volna gondolkodni. Nem kellett volna elzavarni Janukovicsot, nem verni feneküket örömükben.
    Ukrajnában a magyarság érdekét legjobban a donyecki oroszok védik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  44. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Annyira “nyomik” azért nem… ha jól látom a képen Szabó Szabolcs áll, akire a nyomi jelzőt tették…tudtommal ő nyert csepelen meg soroksáron, Németh Szilárddal szemben. Akkor annyira még sem nyomi…. vagy?

  45. nagyapó szerint:

    Szabó Caligula lova. Ennyit ér Csepelnek-

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  46. grün szerint:

    “Magas állami kitüntetést kap augusztus 20-án Kertész Imre” – értesült a Heti Válasz.
    .
    Csak nem tiszteletbeli magyarrá nyilvánítja a Vezír?! 😛 😀

  47. elhallgattatni szerint:

    nagyapó, ne vagdalkozzon! nem az elszakadt magyarok zavarták el. mégis ők fizetik meg az árát.

  48. grün szerint:

    Öreg komcsi!
    Orbán szamarával is kitörülhetjük! 😛 😀

  49. ebihal szerint:

    Hogy is írta nagyapó? ” Hülye az a választó, aki a kormány, a pénzek forrása ellenében,
    képzeli el felemelkedését.” Hát kérem ebben benne van az egész élet filozófiája.
    Teljesen mindegy, hogy milyen az a kormány, ha csöpögtet egy kis mézet, akkor
    nyalni kell! Ami biztos: egy POLGÁR, egy gerinces ember nem ilyen!

  50. felix szerint:

    Oszlopos szemétládát már láttam, de gerincest még nem. 🙂

Itt lehet hozzászólni !