Hamarosan elkészül az új csepeli nyugdíjasház

Csepel.hu

Hamarosan elkészül az új csepeli nyugdíjasház

Megkezdődtek a munkálatok, melyek során nyugdíjas közösségi házzá alakítja át a csepeli önkormányzat az MDF Kossuth Lajos utca 115. szám alatti egykori székházát.

A képviselő-testület tavaly fogadta el Németh Szilárd polgármester kezdeményezését, hogy a megszűnt párt székházából nyugdíjasházat alakítsanak ki. A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő épületet 2013 nyarán vette haszonbérletbe a csepeli önkormányzat.

Az ingatlant még a nyolcvanas években építették, és eredetileg is nyugdíjasháznak szánták. A rendszerváltás forgatagában azonban az MDF csepeli székházává vált, a párt megszűnése után vállalkozók használták, míg ki nem ürült a teljesen lepusztult ingatlan. A 2010 után megalakult új képviselő-testület 2013 szeptemberében szavazta meg, hogy a ház az eredeti céljainak megfelelően a csepeli nyugdíjasok közösségi életét gazdagítsa. A javaslatot csak az MSZP képviselői nem támogatták. A csepeli önkormányzat ezek után haszonbérleti szerződést kötött a fővárossal.

A kerületi vezetés célja, hogy a csepeli időseknek egy olyan találkozási helye jöjjön itt létre, amelyet bármikor igénybe vehetnek. A tervek szerint a különböző csepeli nyugdíjasklubok saját programokat, foglalkozásokat szervezhetnek majd ide. De lesz kímélő torna, közös játékok és vetélkedők, táncdélutánok, szakkörök, és mód nyílik újságolvasásra, zenehallgatásra, és filmvetítésekre is.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Hamarosan elkészül az új csepeli nyugdíjasház” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Következik az mszp székháza?

Itt lehet hozzászólni !