Tízéves a balatoni tábor

Csepel.hu

Tízéves a balatoni tábor

A csepeli jó tanuló, jó sportoló, valamint a diák-önkormányzati (DÖK) tábor tízéves születésnapját ünnepelte idén. A Balatonakaliban táborozók e kerek évfordulón a szokásosnál egy kicsit jobban megküzdöttek az időjárás viszontagságaival, de szerencsére – a gyerekek elmondása szerint – így is nagyon jól érezték magukat.

Jenei János táborvezető szerint ezen a nyáron a tavalyinál is több élménnyel gazdagodhattak a csepeli táborlakók.

„Nagyon örülünk, hogy idén is meg tudtuk tartani a tábort: ez minden évben nagyban függ a támogatásoktól, amit ezúttal is megkaptunk a csepeli önkormányzattól. Ez a kezdetektől fogva zökkenőmentesen működik, sőt az utóbbi három évben nőtt is a támogatások összege. Ennek köszönhető, hogy öt éve nem emeltünk a táborozási költségeken, minden tervezett programunkat is meg tudtuk valósítani, és a gyerekek külön buszos utaztatása is megoldott Csepel és Balatonakali között” – mondta el a Csepeli Hírmondó érdeklődésére Jenei János. S hogy milyen élményekkel gazdagodtak a gyerekek? Újdonság volt a kerékpártúra: a táborból indulva a tihanyi apátságig bicikliztek, de nagy sikere volt a geodéziai játéknak is, amit szintén először rendeztek meg, s ami annyira tetszett a gyerekeknek, hogy valószínűleg állandó programja lesz a tábornak.

„A Jó tanuló, jó sportoló táborban való részvétel elsősorban az iskolai testnevelőkön és intézményvezetőkön múlott: ők javasolták, kik legyenek azok a gyerekek, akiket vendégül látunk itt a már februárban meghirdetett táborozáson. Előzetesen 37 jelentkező volt, akik közül 34-en érkeztek a Balatonhoz. Ha a sportban nyújtott teljesítményt nézzük, akkor a kerületi bajnoki cím a kritérium, valamint az aktív sportolói tevékenység, illetve a saját sportágban kell olyan teljesítményt nyújtani, amivel valaki kiérdemelheti a táborozást. A jó sportolókon kívül egyébként a kerületi diákönkormányzat is szép számmal képviselteti magát” – tette hozzá a táborvezető.

A közvetlenül a Balaton partján levő tábor nagyon jól felszerelt, s ezúttal is voltak segítői Jenei tanár úrnak: Szeberényi Tamás, a Jedlik testnevelője, Soós Csaba és Zöld Péter, valamint a Széchenyi iskola két, önzetlen konyhása is nélkülözhetetlenné tette magát.

„Nem csak a magam nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy szeretnénk megtartani ezt a helyszínt, hogy még sok csepeli gyerek élvezhesse itt a balatoni nyarakat. Több csepeli iskola is igénybe veszi a tábort: az Eötvös, a Széchenyi, a Jedlik, és a Karácsony iskolák, valamint a csepeli néptáncosok is itt pihennek. Ennyire kedvező áron csak kevés helyen megengedhető a balatoni nyaralás.”

Forrás: Csepel.hu

7 hozzászólás “Tízéves a balatoni tábor” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Miért kellett ez az ostobaság, ebbe a kellemes cikkbe.
    /A vér nem válik vízzé./

    Ez a kezdetektől fogva zökkenőmentesen működik, sőt az utóbbi három évben nőtt is a támogatások összege. Ennek köszönhető, hogy öt éve nem emeltünk ……

  2. nagyapó szerint:

    Jellmző 1/2eszű1/2x komcsi észjárására. “az utóbbi három évben nőtt is a támogatások összege.”
    Ez a zeetásnak felfoghatatlan.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  3. felix szerint:

    Szemétláda.
    Már megint ittál és nem tudsz egy szöveget végigolvasni és értelmezni.
    Folytatom neked. Ennek köszönhetően öt éve nem emeltünk.
    Csak, hogy te is értsd. Bár nem reménykedem benne.
    Az utóbbi három év támogatás növekedésének köszönhetően öt éve nem emeltek.
    A komcsi észjárás az olyan, hogy az ilyenbe kételkedik.
    Még te mondod, hogy féleszű?
    Ceterum censeo… Nagyapónál csak az aranyhalak okosabbak.

  4. grün szerint:

    “Akár sok tízmilliárdos hatása is lehet annak az áfapernek, melyet a minap elbukott a magyar állam. Az Európai Bíróság mai közlése értelmében ugyanis késedelmi kamatot is kell fizetni azokra az összegekre, melyeket a magyar állam visszatartott a cégektől. ”
    .
    Már megest egy vesztes csata?! 😛 😀
    .
    http://hvg.hu/gazdasag/20140807_Ujabb_nagy_afapert_bukott_a_magyar_allam

  5. felix szerint:

    Majd az un ortodoxok kifizetik, csak előtte beszedik tőlünk.

  6. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. seggét veri a földhöz örömében, hogy a magyar államnak fizetnie kell. Fizetnie kell azért, amit a “nagy tudású szoclib szakemberek” ránk hagytak.

    “Az Európai Bíróság 2011 júliusában elmarasztalta Magyarországot, mert megsértette az áfaszabályokra vonatkozó uniós előírást. A 2004-es uniós csatlakozás óta a magyar kormányok nem hozták összhangba az uniós joggal az áfa-visszatérítési szabályokat, és ebből végül per lett 2007-ben.”
    Kik kormányoztak 2004-től 2010-ig? MSZP-SZDSZ. Ezt is az adófizetőknek kell kiperkálni!
    Ezek szeretnének újra kormányozni??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  7. felix szerint:

    Szeétláda.
    Most ezt kell kifizetni.
    Már megint a szövegértés.
    Magyarán: a korábban, éveken keresztül visszatartott áfát visszakapták ugyan a vállalkozók, de a magyar állam ez után az összeg után – a gazdasági életben és jogban amúgy elterjedt gyakorlattal szemben – késedelmi kamatot nem fizetett nekik.

    Ceterum censeo… Nagyapónál csak az aranyhal okosabb.

Itt lehet hozzászólni !