Bronzérmet nyertek a csepeliek Szegeden

Csepel.hu

Bronzérmet nyertek a csepeliek Szegeden

Összesen tíz arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a Szegeden rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon.

A vb-n két csepeli sportolóért is szoríthattunk, Papp Cintia és Jankó Zita a női kajak négyes tagjaként bronzérmet szerzett az ifjúsági mezőnyben.

Parádésan szerepeltek a magyarok a szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságon. Az első döntős napon a Lucz Noémi, Sólyom Dóra, Papp Cintia, Jankó Zita összetételű ifjúsági női négyesünk bronzérmet nyert K-4 500 méteren a Maty-éren. A lányok – köztük a két csepelivel, Pappal és Jankóval – jó rajtot követően a harmadik, majd a negyedik helyen haladtak, és bár a finisben egy kicsit elfáradtak, azért az utolsó métereken maguk mögé utasították a románokat. A hölgyek, amit terveztek, azt megvalósították, bár elismerték, a végére egy kicsit beasavasodtak. A rajtot ők kapták el a legjobban, a végén pedig a hazai közönség tartotta bennük az erőt, állítják, nélkülük nem jött volna össze ez a bronzérem. Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző előzetesen is ezt várta a lányoktól.

„A bronzérmet mindenképpen megérdemelték Zitáék, jól megoldották a feladatot. Összességében elmondhatom, hogy fantasztikus eredményt produkáltak fiataljaink, akik tíz aranyat, összességében tizenöt érmet nyertek ezen a világbajnokságon, és itt Szegeden is bebizonyosodott, hogy nemcsak Magyarországon erős a sportág, az egész világon növekszik a népszerűsége – értékelt Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. – Huszonkét nemzet szerzett érmet, tizenkettő ország nyert aranyat, és minden kontinensnek lett érmes versenyzője, ami hatalmas szó. Rendkívül erős volt ez a világbajnokság, amelyen a mieink túlszárnyalták a várakozásainkat, le a kalappal mindenki előtt. A fiatalok bizonyították azt, amiben eddig sem kételkedtünk: továbbra is van merítési lehetőség, rengeteg tehetséges versenyzőnk van, és tudjuk, látjuk, lesznek új és újabb legendáink.”

A magyar csapat szenzációs teljesítményével természetesen első lett az éremtáblázaton és a legjobb nemzetnek járó díj mellett átvehette a legjobbaknak járó elismerést női-, és a férfi kajakban is.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !