Családi nappal ért véget a foci-vb Csepelen

Csepel.hu

Családi nappal ért véget a foci-vb CsepelenCsaládi nappal ért véget a foci-vb CsepelenCsaládi nappal ért véget a foci-vb Csepelen

A német szurkolók ünnepelhettek Csepelen és világszerte a 20. labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntője után. A XXI. kerületi önkormányzat által a Szent Imre téren felállított vb-sátorban több neves, ismert vendég megfordult a torna egy hónapja alatt. A világverseny záró hétvégéjén egész napos családi programokkal várták a futballszerető kicsiket és nagyokat.

A focihoz mindenki ért ebben az országban, ezt már régóta tudjuk, és a látottak alapján kijelenthetjük, cseppet sem meglepetés, hogy Németország lett a világbajnok. Ők nyújtották a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, övék volt a legjobban összerakott csapat. Ezt talán azok is elismerik, akik nem nekik szurkoltak. Százmilliók követték világszerte ezt a tornát, és sok csepeli az önkormányzat Szent Imre téren felállított vb-sátrában nézte napról napra, hétről hétre, mi történik Brazíliában. Ahogy az lenni szokott, láthattunk jó és kevésbé jó meccseket is, a hangulattal azonban sosem volt baj.

A kerület vezetése – hogy még jobban átlássuk, milyen is egy ilyen világesemény – több korábbi ismert, világbajnokságon is járt válogatott labdarúgót meghívott Csepelre. Bognár György, Hajszán Gyula, Kiss László, Détári Lajos, Mészöly Kálmán, Gálhidi György, Dajka László és Dunai Antal is elmesélte, milyen egy ilyen torna belülről. Persze a szakmáról, az esélyekről és a magyar futballról, s annak jövőjéről is beszéltek a nosztalgiázáson kívül. Többségük nagy esélyt nem látott arra, hogy a négy év múlva esedékes oroszországi vb-n mi is ott legyünk, de ne legyen igazuk szakértőinknek.

A szakembereken kívül volt egy másik ismert és nagyra tartott vendég is a Szent Imre téri vb-sátorban. A nyitómérkőzést és a döntőt együtt nézte a szurkolókkal az az ember, aki olyat látott élőben, amilyet még mi soha, és felelőtlenség nélkül kijelenthetjük, hogy ebben az életben már nem is fogunk. Magyarország egyetlen és eleddig utolsó űrhajósa, Farkas Bertalan – csepeli lakos révén – a kerület főterén található kivetítőn drukkolt a jó focinak.

Az egész vb-sátor ötletgazdája, Borbély Lénárd alpolgármester igazán elégedett volt az egy hónap alatt látottakkal, a kivetítőn és a főtéren is. „Még a vártnál is jobban sikerült ez a megvalósítás – mondta az alpolgármester. – Már a nyitómeccs után ki kellett bővíteni a sátrat, annyian voltak a Brazília-Horvátország mérkőzésen. Aztán később is rendre telt ház volt, amikor ismert vendéget hívtunk. Sokan gratuláltak és megköszönték, hogy létrehoztuk ezt a vb-szigetet itt a főtéren. Ám voltak olyanok is, akiknek csípte a szemét, a világbajnokság alatt hatszor jelentettek fel minket ismeretlenek. A lényeg számunkra viszont az, hogy akik eljöttek ide, azok jól érezték magukat. Az igazsághoz tartozik, hogy az ötletgazda ugyan én voltam, de a Csepeli Városkép Kft., és annak vezetője, Vida István nélkül nem sikerült volna ennyire simán és jól ez az egész. Reméljük, legközelebb is meg tudjuk majd rendezni, de persze úgy volna az igazi, hogy a két év múlva esedékes Eb-n már a magyaroknak is tudunk szurkolni.”

A torna végén, július 12-én és 13-án egész napos programokkal várták a családokat. A kicsiknek kisvasút, körhinta, légvár, arcfestés, kézműves-foglalkozás volt, a nagyoknak csocsó, óriás focikapu és sok meglepetés. A lényeg, a nagy meccs persze vasárnap este volt, amelyet Németország játszott Argentínával. A 20. labdarúgó-világbajnokság döntőjét a Szent Imre téren felállított vb-sátorban nézte meg Németh Szilárd is. A kerület polgármestere nevéből adódóan nem is szurkolhatott másnak, mint az európai válogatottnak. És Borbély Lénárd is Mario Götze hosszabbításban szerzett góljának, és ezzel Németország negyedik világbajnoki címének örült.

KÉPGALÉRIA

Forás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Családi nappal ért véget a foci-vb Csepelen” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Gratulálok. Alpolgármester úr, a Vidának minek udvarol? Ezek szerint nagy hasznát veszik a kampányban ennek a köpönyegforgatónak ha jól látom. Ja, és a helyszínen sütött, főzött ételek ehetetlenek voltak, jobb lenne a séfet nyugdíjba küldeni! A Polgármester nevéből adódóan a német(h)eknek szurkolt?Röhög a vakbelem! 🙂

  2. Gordon szerint:

    helyi!

    Kötelező itt is gyűlölködnötök?
    Kiadták a főnökeid?…

    Szerintem nyugodj le, mert nem vicces amit művelsz.

Itt lehet hozzászólni !