Többféle medence, szauna, napágyak – Ingyenes parkolás, őrzött kerékpártároló

Egyedülálló sikertörténet a strandfürdő

Csepel.hu

Ingyenes parkolás, őrzött kerékpártároló

2011-ben a Csepeli Strandfürdő a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjén a legjobb strandnak bizonyult. De vajon így van ez most is? A szezon kezdetén górcső alá vettük a Csepeli Strandfürdőt: valóban felhőtlen perceket tölthetünk-e a Hollandi úton?

Takács Ágnes és lánya, Bödecs Szonja békésen napoznak egyméretes fa árnyékába terített pléden. „Már 18 éve járunk ide” – kezdi Szonja, mikor a strandról kérdezzük. Tapasztalatai egybevágnak az általunk is tapasztaltakkal: a környezet fantasztikus, hiszen a pancsoláshoz a hátteret a Kis-Duna adja, de a kerítésen belül is szépen rendben tartott gyep, ősfák várják a látogatókat. „Baráti árakon jutunk magas minőséghez. Kispestről járunk ide és bár néha a pesterzsébeti strandra is kimegyünk, az drágább és kisebb is”.

Szonját megerősíti édesanyja és kiemeli: a parkolással nincsenek problémák, sok szemetes van és a víz is tiszta. Mindketten a nyugalmat hangsúlyozzák, ahogyan a 30 éves Zsófi is, aki hétéves Panna lányával élvezi az első igazi nyári napok egyikét. „Panna heti 2-3 alkalommal jön, de együtt is strandolunk nyáron hetente legalább egyszer, főleg hétköznap” – mondja Zsófi. Szerinte a csepeli strand nagy előnye, hogy többféle, különböző méretű és hőmérsékletű medence, gyógymedence, valamint csúszda is van, az árakban azonban ez nem jelentkezik. Abban a legtöbb megkérdezett egyetértett, hogy a büfére nem lehet panasz: az itteni palacsinta híre már a kerületen kívülre is eljutott. A büfénél kialakított pihenőhelyen virágözön várja a strandolókat.

A strand megközelítése egyszerű: a 71-es busz Strandfürdő megállója csak pár méterre van a bejárattól. Tavaly különjáratot indított ide a Budapesti Közlekedési Zrt.: a 171-es busz a Szent Imre tér és a Soroksári rév között közlekedik május 1-jétől augusztus 31-éig. Az autóval érkezőket ingyenes parkoló várja, ahol két helyet a mozgáskorlátozott látogatóknak tartanak fenn. A kerékpárosok is nyugodtak lehetnek: a strand biciklitárolóját őrzik, így egy pillanatra sem kell a pihenés ideje alatt a bringára gondolni. A strandon lehetőség van széf és napágy bérlésére, valamint szauna igénybevételére is. Utóbbi 250 forintba kerül, padkendőt biztosítanak.

A strandon két kassza – kánikulában három – üzemel, a főpénztárban készpénzzel és bankkártyával, illetve SZÉP Kártyával, a másik kasszában csak készpénzzel fizethetünk.

Az egyetlen kritika, ami felmerült, az a WIFI hiánya, azonban ahogyan Bödecs Szonja megfogalmazta „ide talán kár is lenne, mert annyi minden jobb van itt, mint az internet.”

Új játékok, új élmények
Június 21-étől tovább bővült az élménykínálat a Csepeli Strandon. A Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai új játékokat helyeznek el: a gyerekmedencébe béka-csúszda, az élménymedence partjára vízköpő virágok érkeznek és kialakítanak egy úgynevezett vízi ösvényt, amelyen az élménymedence két partja között kifeszített kötélpáron lehet átkelni egyik partról a másikra, a víz felületén futó kötél korongjain lépkedve, felül kapaszkodva. Az új játékok mellett természetesen a három nagy „öreg”: a két gyors és a kanyargós csúszda is várja a strandolókat.

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “Többféle medence, szauna, napágyak – Ingyenes parkolás, őrzött kerékpártároló” bejegyzésre

 1. elhallgattatni szerint:

  a reggeli katonai helikopterekről nem lesz tájékoztatás?

 2. kispajtás szerint:

  Lábápolás – könnyű járás… 🙂

 3. grün szerint:

  “Aknákat talált egy fürdőző a Balatonban”
  .
  A tisztiorvosi szolgálat jelentése szerint ettől a Balaton vize biztonságos fürdőzésre alkalmas! 😛 😀
  .
  http://www.atv.hu/belfold/20140628-aknakat-talalt-egy-furdozo-a-balatonban

 4. elhallgattatni szerint:

  A közterületeket kisajátító, ‘lomis’ cigányokat összeszedhetné a közterület felügyelet, mielőtt eldurvul a helyzet!

Itt lehet hozzászólni !