“Autótolvaj Armageddon” készül Csepelen?

Éjjel-nappal kamerák lesik majd a lopott kocsikat – és vezetőiket

Csepel.info

Az elmúlt hónapokban számos levelet kapott a Csepel.info, melyekben az iránt érdeklődtek olvasóink, hogy milyen sebességmérő kamerákat szerelnek fel Csepel ki- és bevezető útjaira. Bár az Index.hu egyenesen “Autótolvaj Armageddont” emleget, annyi bizonyos, hogy az új, és Magyarországon egyedülálló fejlesztés elsősorban nem sebességet mér: sokkal inkább a lopott autókat keresi, de azt brutális hatékonysággal.

A remélhetőleg az autótolvajok jelentős részét elriasztó, nagy felbontású kamerarendszer önkormányzati pénzből készült, kedden délután mutatják be hivatalosan a sajtónak, és az ígéretek szerint a lopott autó keresésnél többre is képes. Viszont ez a fejlesztés sem valósulhatott volna meg az évente kétmilliárd forint közpénzt felzabáló szocialista politikai korrupció felszámolása nélkül.

“2014. június 24-én egy kicsit megváltozik Budapest – és még jobban annak XXI. kerülete. Az autótolvajok számára Csepel ettől a naptól kezdve kellemetlen hely lesz. Ekkor lép ugyanis munkába az önkormányzat pénzügyi finanszírozásában megvalósuló “Átölelő Védelem” projekt” – adott hírt az új kamerarendszerről  az önkormányzat sajtómeghívója. Információink szerint az új rendszám-felismerő kamerák éjjel-nappal, a nap minden másodpercében figyelni fogják Csepel összes be- és kivezető útját. Lapunk úgy tudja, hogy a rendszer hatékonysága még éjjel vagy rossz időben is megdöbbentően jó. Információink szerint a borsos árú fejlesztés mindenképpen megéri, mivel Csepel szigeten helyezkedik el, így viszonylag kevés a ki- és bevezető út. Mivel ugyanezen okból hosszú ideig tarthat, mire más kerületek is kiépítenek hasonló rendszereket, az ellene való védekezés helyett a bűnözőknek jobban megéri kikerülni a kerületünket, és máshol próbálkozni.

A csepeli önkormányzat Fidesz-KDNP-s vezetése az MSZP-hez kötődő korrupció-gyanús szerződések felbontásával és a pénzügyek rendezésével éves szinten több, mint 2 milliárd forintot tud megtakarítani a 2010-es, utolsó MSZP-s vezetésű évhez képest. A politikai korrupció felszámolása látványos eredményekhez vezetett: míg 2010-ben fizetésképtelenség és csőd fenyegette a kerületet, mára közel ötmilliárd forint folyószámlahitelt és más banki hitelt sikerült felszámolni. Ebből az önkormányzat maga több mint négymilliárd forintot fizetett ki, miközben fejlesztésekre is több pénz jutott, mint a 2010 előtt. Ebből újultak meg Csepel közterületei és parkjai, valósultak meg oktatási, egészségügyi fejlesztések, lett több rendőr és közterület-felügyelő, és épülhetett ki ez a kamerarendszer is.

Csepel.info

35 hozzászólás ““Autótolvaj Armageddon” készül Csepelen?” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Melyik nemzeti dohányboltban árusítják majd a szélvédőre felragasztható matricát, ami alapján a kamerarendszer felismeri, hogy a kocsit nem a jogosult, hanem egy tolvaj vezeti?!
    Mert egyébként pénzkidobás az egész! 😛 😀

  2. Bugi szerint:

    Ha visszaszavazzák a bandádat, biztos lesz ilyen is. De az is biztos, hogy a józan csepeliek ezt nem teszik meg.

  3. Hipocrates szerint:

    Ez egy fizetett politikai hirdetés volt?
    “elsősorban nem sebességet mér”. Konklúzió: másodsorban mér sebességet, mennyivel jobb lesz ebben a tudatban befizetni a büntetést, de ez rendjén is van, ne száguldjon senki, mert az nem barátja a törvénynek és pont.
    Azért elgondolkodtam hogy aki ráckevei hídon vagy a soroksári révnél viszi ki a lopott gépjárművet a kerületből, netán tréleren rendszám nélkül annak is “kellemetlen hely” lesz a kerületünk?

  4. Menyus szerint:

    Autó tolvajt biztosan nem fog majd az lehajtja a napelenzőt és kész,de ha elfelejted bekötni a biztonsági öved tutira jönni fog a bünti,meg ha lejárt a műszakid, meg fogod tudni,vagy ha kínodban kivonatnád ideiglenesen a járműved a forgalomból,és mégis beleülnél……ja és elsősorban nem sebességet mér…….

    Nem pénzkidobás ez..hamarabb megtérül mint gondolnád

    Inkább kicseszés velünk Csepeliekkel mert főleg mi járunk el alattuk nap mint nap

  5. grün szerint:

    menyus!
    Az autótolvajt a lehajtott napellenzőről lehet felismerni?!
    Esetleg a cifra járásáról!
    Ez úgy egy nagy sz.r ahogy hirdetik! 😛 😀

  6. Menyus szerint:

    Tű éles képet csinál mindenkiről,aki elmegy alatta.Így elvileg vissza kereshető az illető ha benne van a nyilvántartásban,gondolom ez az elve.de Lehet,hogy a Gubacsi hídra felszerelnek egy nagy lepkehálót ami azonnal el is kapja a kocsit meg a tolvajt egyszerre.

  7. Schneider Ádám szerint:

    és rendet tenni ki fog?

  8. grün szerint:

    Menyus!
    Sokra mennek egy tűéles képpel, főleg ha a baseball sapka esetleg egy símaszk takarja az arcát a vezetőnek!
    Vagy benne lesz a KRESZ-ben, hogy sapkában nem szabad vezetni?! 😛 😀

  9. Balos szerint:

    Menyus! Csak azt nem vetted számításba, hogy az ilyen kamerákat kezelni is szokták. Lesz tehát az a riasztó, ami azonnal megszólal a lopott autóknál meg a nem olvasható rendszámoknál, és már mehet is a bevetés. Tök mindegy, hogy látszik-e az ipse. Persze, ha van hozzá rendőr, akkor mennek ki. De ez mindenhol így van, lusta rendőreink vagy mennek vagy nem. Pont ezért igaz, hogy nem lesz érdemes Csepelen lopott autót átvinni vagy autót lopni, mert itt nagyobb eséllyel csapnak rájuk a rend “éber” őrei 😀

  10. nagyapó szerint:

    Hipocrates! “..az új rendszám-felismerő kamerák éjjel-nappal, a nap minden másodpercében figyelni fogják Csepel összes be- és kivezető útját.” Így már érthető?
    Miből gondolják, hogy a vezetőket fényképezik? Elképzelhető például, hogy a rendszám leolvasása után a rendőrség valahol leállítja a kocsit.
    Viszont az eetásak nyugodtan hülyéskedjenek, menjen a Heti Hetes!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. kerdezo szerint:

    Azért hülyeség, mert ameddig nem köröznek egy kocsit, addig simán kimegy.
    Ergo éjjel ellopják, másnap, ameddig a tulajdonos nem tesz feljelentést/bejelentést, a kocsi “szabadon” megy ki a kerületből.

  12. Balos szerint:

    Kérdező: tedd össze, hogy kamera, meg hogy rendszámfelismerő, plusz a törvényt, amely szerint a felvételt a rendőrség megtarthatja. Vagyis azonnal előkerül, ahogy bejelentik egy kocsi eltűnését. Kimehet a kerületből, de a le van fotózva a pasi, már megszívta. Persze van álbajusz meg álszakál is, de érdemes? Ott van a mobil a zsebében, csak ettől lebukik harmadnapra.

    Tedd össze az összes infót, és ne úgy, mint a Dexter c. sorozatban, ahol a főhúsvagdaló kedvére mobilozik a gyilkosságok helyszínein. A valóságban bármin meg lehet bukni, még ha a rendőrök oly gyakran hülyék is.

  13. grün szerint:

    Balos!
    Ilyen fantáziával miért nem írsz detektív regényeket?!
    Remélem nem hiszed azt, hogy valaki, aki egy 10-20 milliós kocsit lop az ezeket a buktatókat nem veszi figyelembe?!
    Rég elmúlt már az az idő, amikor sperhaknival mennek autót lopni!
    Egy autó, ha kell már a tolvaj nevén van az ellopás pillanatában, csak összeköttetés kérdése és a jelenlegi nyilvántartás lazaságának kihasználásán múlik a siker!
    Ha mégis elkapják az a saját és társai balfaszsága! 😀 😛

  14. ifrance szerint:

    nem tudom ezzel mi bajuk van az embereknek. egy sima traffi jobb lett volna? ennek legalább elvi esélye van, hogy hasznod is lehet belőle. egyébként meg látva, hogy milyen kocsik közlekednek a forgalomban, nézze csak nyugodtan a műszaki érvényességét. meg a kötelező meglétét is. (pár hónappal ezelőtt rendszeresen láttam egy zöld egyterűt kartonpapírra zsírkrétával rajzolt, külföldi formátumú rendszámmal közlekedni. heteken keresztül, nap mint nap. ha egy ilyen belédszáll, ki fogja fizetni a károdat?)

    @ menyus: “ha kínodban kivonatnád ideiglenesen a járműved a forgalomból,és mégis beleülnél”
    ha kivontad a kocsit forgalomból, attól még beleülhetsz büntetlenül. 🙂 csak a forgalomba ne gyere vele, jó? nekem ez a mondat nagyon úgy hangzik, mint aki ezt a játékot “kínjában” menetrendszerűen űzi. ne azzal spórolj már, hogy forgalomból kivont kocsival közlekedsz. aztán benézel valamit, és a csattanás után széttárod a kezed, hogy jaa, kötelező az nincs a kocsin, mert “kínodban” kivontad forgalomból. persze biztos kifizeted zsebből a kárt, hiszen azért is kellett spórolnod.

    fel kellene fogni végre, hogy autózni nem alanyi jog. bizonyos feltételeket teljesíteni kell hozzá. (jogsi, megfelelő műszaki állapotú autó, rendben lévő papírok)

    egyébként akik itt hőbörögnek a kamera miatt, gondolom a hegyi szerpentineken is fel vannak háborodva, hogy miért rontják a kilátást szalagkorláttal.

  15. Balos szerint:

    Grün! Én baloldali létemre nem vagyok olyan demagóg hülye, hogy mindent, amit a fideszesek csinálnak, értelmetlennek mutassam be. Volt értelme az MSZP-s önkormányzat ideje alatt bevezetni a kamerarendszert, és most van értelme ennek is. Sőt, “ifrance”-nak is igazat adok: akik balesetveszélyes kocsival akarnak közlekedni, azokat is kapják el, mert elég ha ötvennel megy, és nem működik a fék, már embert ölhet.

  16. xy szerint:

    @balos: kb ez lenne az a hozzáállás, ami lehetővé tenné az értelmes párbeszédet egy fórumon.

  17. grün szerint:

    Balos!
    Akkor megegyeztünk!
    Hozzád képest én meg sííta mohamedán vagyok! 😛 😀

  18. kispajtás szerint:

    Ha a kamerák után 500 méterre -0-24-ig- áll egy rendőrjárőr, aki azonnal megkapja az infót, akkor tán lenne valami értelme.
    De az éj leple alatt végrehajtott és reggel bejelentett autólopások ellen semmit nem tud tenni.

    Az “évente kétmilliárd forint közpénzt felzabáló szocialista politikai korrupció felszámolása” – és az ezzel együttjáró elszámoltatás mikor történt meg?

  19. grün szerint:

    kispajtás!
    Ha figyelemmel kíséred a infó-t már ötödik éve folyik az elszámoltatás!
    Épp a napokban mentették fel Szenteczkyt a lakásmutyi alól! 😛 😀
    Itt egy csokor a súlyos visszaélésekről:
    https://www.google.hu/search?q=felmentett%C3%A9k+szenteczkyt+a+lak%C3%A1smutyi+al%C3%B3l&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=k0KpU_CQPOek8wefloCQDA

  20. Hipocrates szerint:

    Nagyapó!
    Mutasd meg nekem az összes kamerát a kompnál is és ráckevén is, arra én is kíváncsi lenék hogy az “évente kétmilliárd forint közpénzt felzabáló szocialista politikai korrupció felszámolása” – és az ezzel együtt járó elszámoltatás mikor történt meg?
    Hihetetlen hogy mikkel kábítják itt az embert, kérem jövőre a statisztikát közkinccsé tenni hogy hány autótolvajt kaptak el ennek a berendezésnek köszönhetően, vagy valami tanulmányt hogy alakult az előző év azonos adataihoz képest.

  21. GONDOLKODÓ! szerint:

    Vétkesek közt cinkos aki néma.

  22. Balos szerint:

    Mutass Hipó olyan autótolvajt, aki bevállalja, hogy világos nappal, lopott autóval, rendszeresen felmegy a kompra!

    Idióta 😀

    Egyébként ha jól láttam, senki nem állította, hogy nem lesz autólopás, azt várom én is , hogy radikálisan csökkenhet a száma. Amúgy az ellen sincs biztosítva a rendszer, hogy ha kétéltű vagy repülő autót lopnak. Mert ugyebár hülye bárki tud lenni, ha akar 😀

    Ezzel együtt ez egy remek kezdeményezés!

  23. ebihal szerint:

    Most már csak azt magyarázzátok meg, hogy mi a túró köze van ennek a rendszám-
    felismerő rendszernek az utolsó bekezdésben leírt baromsághoz!?

  24. grün szerint:

    Balos!
    Pedig kénytelen bevállalni a világos nappali komponálást, mert ha jól tudom a legtöbb komp a Dunán csak olyankor jár!
    Amúgy gondolom egy zabszem nem menne egy bizonyos testnyílásába, mert ugye mi van, ha a captain hirtelen ötlettől vezérelve elrendel egy soron kívüli eredetiségvizsgálatot vagy kilométeróra visszatekerést észlel?!
    Mert senki nem vállalhat bűnrészességet egy autótolvajjal! 😛 😀

  25. kispajtás szerint:

    ebihal:
    Az uccsó bekezdés az egész históriának a “Közérdekű közlemény” része, reklámadó-mentes. 😉

  26. nagyapó szerint:

    Hipocrates 15 órától megy a bemutató a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságon.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  27. nagyapó szerint:

    csecsemő béka! Egyszerű a megoldás. Ez is anyagi forrása a fejlesztésnek. A 2 milliárd Ft nem a szocik zsebébe megy (akár bizonyítható, akár nem), hanem fejlesztésre!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  28. grün szerint:

    Öreg Komcsi!
    “A 2 milliárd Ft nem a szocik zsebébe megy (akár bizonyítható, akár nem), hanem fejlesztésre!!!!”
    Ezt nevezzük relativitásnak?!
    Gazsit kérdi a komája:
    Na milyen a romnyid az ágyban?!
    Nem tudom. Egyik ember szerint jó, mások szerint nem! 😛 😀

  29. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Ezt a hülyeséget szopassa az Orbánnal! Putyin után egy kis változatosság!

  30. kispajtás szerint:

    nagyapó:
    Huncut módon fordítsunk egyet a történeten: perpillanat mekkora adóssága van a csepeli önkormányzatnak?

  31. Garttay szerint:

    Ha egy autót ellopnak, kb. 10 percen belül elhagyja a kerületet. A szuper kamera pedig szépen végignézi, ahogy távozik. Nagyon jó lesz hogy tudjuk majd valóban elvitték. A szerencsétlen áldozat észre is veszi mondjuk 1 óra múlva. Akkor szépen bejelenti, majd csak innentől számít lopottnak… Nagyon jó az ötlet, ügyesek vagytok! Mennyibe is került?

  32. Bugi szerint:

    Garttay : úgy tudom, hogy már a tesztidőszakban több körözött kocsit kaptak el, a rendszám alapján pedig napokkal később is lekérhetők visszamenőleg az adatok, fotók a kocsikról. Így azonnal tudni, hogy merre, mikor és hol hagyta el egy lopott kocsi a kerületet.

    Innen már csak össze kell tenni agyban: ha pontosan lehet tudni egy helyen, hogy mikor és merre ment egy kocsi, plusz be van már kamerázva a fél város – Csepel is -, akkor meddig lehet követni az autót – időben előre, és időben hátra. Tehát akár addig, hogy honnan jöttek, milyen kocsival az elkövetők, milyen kísérőkocsival mentek el, és hova.

    Az autótolvajok ritkán buknak le az első esetnél, de ha már nem ötven kocsi, hanem csak öt kocsi után buknak le, hatalmas az előrelépés. Ezért is hangzott el, hogy ez nem az autólopásokat szünteti meg, de mégis komoly előrelépést tesz a felderítésben, és a nagyobb rizikó miatt mostantól sokkal kockázatosabb Csepelen autót lopni.

    Neked sem ártana az okoskodás előtt gondolkoznod. Ha ugyanis akkora nagy eszed van, hogy magad is leírod “a szuper kamera pedig szépen végignézi, ahogy távozik”, miért nem gondolkodsz tovább? És innen nézve szerinted megéri?

  33. grün szerint:

    Bugi!
    “úgy tudom, hogy már a tesztidőszakban több körözött kocsit kaptak el, a rendszám alapján”
    .
    Mi ez a fityesztől szokatlan szerénység?!
    Hatalmas hirdetésekben kellene közhírré tenni, sőt a gyerekek üzenőfüzetébe beíratni, hogy az egy éve működő kameránk ennyi és ennyi lopott, lejárt forgalmijú, kötelező biztosítás nélküli kocsit leplezett le!
    Akkor még nem is említve az ittasan, jogosítvány, biztonsági-öv, tüdőszűrő nélkül mobilozó vezetőket!
    Póógárok!
    “Ez nektek épül, a ti pénzetekből, a szubjektív biztonságérzetetek miatt”, ahogy Papp óbester mondta!
    Nem-e lehetne-e inkább objektív védelem?! 😛 😛 😛

  34. Balos szerint:

    Jól látom grün, hogy te tippeket adsz a Fidesznek? 😀

    Lhet, hogy már el is küldték az ukázt az iskoláknak. 😀 😀

  35. grün szerint:

    Balos!
    Valóban segíteni szeretnék rajtuk!
    Imádok röhögni! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !