Elvarázsolt rét – Csepeli Gyermeknap a sétányokon

Csepel.hu

Elvarázsolt rét - Csepeli Gyermeknap a sétányokon

Láttak már kisvonatot az önkormányzatnál? Háziegeret tenyérben? Minigolf rangadót vagy elektromos kisautót a sárkányos játszótéren? Apropó sárkány: pacsiztak már Süsüvel vagy a TV Macival?

Akik május 31-én ellátogattak a sétányoknál megrendezett gyermeknapra, igen. A kerület ajándékokkal, élményekkel és finom falatokkal köszöntötte a kicsiket és természetesen a szülők sem maradhattak ki a jóból.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tágas, zöld rét jatszótérrel a szélén. Egész évben a gyerekek örömét szolgálta, azonban egy kivételes napon, május 31-én Csepel Önkormányzata és a Csepeli Városkép Kft. gyermekbirodalommá varázsolták. Lovacska, pónik, a legkülönbözőbb tánc- és sportegyesületek, zenészek és bűvészek, szakácsok és csillámtetoválók, Misi mókus és Hajnóczy Soma, kürtőskalácsosok, palacsintatöltők és lufifújók mind azért serénykedtek a sétányoknál, hogy egy teljes napra mesevilággá változzon a kerület ezen csücske.

Közvetlen járat a gyermekparadicsomba

Az elvarázsolt rétre kisvonat vitte a gyerekeket, 10 órától óránként egy negyvenfős mini-pöfögő szállította a nap főszereplőit a sétányokkal határolt rétre. De nem a kisvonat volt az egyetlen közlekedési kuriózum a mesetisztáson: Kincsi a lovacska, kiscsikója Klementína, valamint Mogyoró, a póni egész nap ingyenesen álltak a gyerekek rendelkezésére, csakúgy mint a  dühöngőben repesztő elektromos kisautók, a kötöttpályás kisvonat vagy a körhinta. A közlekedést egy másik szemszögből mutatta be Csepszi, a mozgó kiállítás. A nagy, zöld Csepel teherautó történelmi szállítmányára életkortól függetlenül mindenki kíváncsi volt, óriási kormánykereke és a kerület ipari múltját rejtő raktere ezúttal is lenyűgözte látogatóit.

Nincsen gyermeknap ajándék nélkül: délelőtt Borbély Lénárd, délután az alpolgármester és Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő több, mint 1000 darab játékot osztott szét a kerület legkisebb lakói között.

Óriás lehetsz!

A világ sokszínűségét képviselte a színpad, amely a rendezvény legnyüzsgőbb helyszíneként fantasztikus produkciókkal lepte meg a kikapcsolódó családokat. Teli tüdőből fújták az Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar lelkes tagjai, hagyományos gyerekdalokat adott elő a Cibere Együttes, apró lábak ropták az Apacuka együttes interaktív koncertjén, felcsendültek a legszebb Disney-dalok, végül a gyerekek majd’ kirúgták a rét oldalát a Buborék zenekar mindenkit alaposan átmozgató koncertjén. Letette a névjegyét Csepelen Csocsó bohóc és a Szösz Társulatnak köszönhetően Misi mókus is bemutatkozott, sőt, a varázslat nagymestere, Hajnóczy Soma bűvész-világbajnok is hozzájárult a meserét elbűvöléséhez.

Meghökkentő bemutatóval érkezett a kaposvári Black Leopárd Egyesület HLCT Kung Fu csapata: a cseréptöréstől tátva maradt a nézők szája. Vérpezsdítő zenékre adtak elő izgalmas koreográfiákat a Fit Dance Sport- és Táncklub Közhasznú Egyesület kis táncosai, teljesítményüket a nézők legalább akkora tapssal honorálták, mint a Csep’Jazz Dance, az Island Rock Csepel TSE és a Stúdió 2000 TSE lélegzetelállító bemutatóit.

Palacsinta, lufi, zöldalma

Ahogy nincsen gyermeknap ajándék nélkül, úgy az izgalmak sem hiányozhatnak egy elvarázsolt rétről. A gyerekek nem akármilyen jutalmakért vehettek részt népmesei kalandokban: palacsintával, lufival, zöldalmával és gyümölcslével lepték meg azokat a bátor kicsiket, akik legalább három kihívást teljesítettek. A lovaglás mellett ilyen erőpróba volt a nagy ho-ho-horgászat, a logikai játékok helyszíne, a régészkedés és vadászat a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény kitelepülésénél, az ügyességi játékokon való reszvétel és Mekk mester műhelye is. A csepeli gyerekek bizonyítottak kalandkeresésben: sikeresen teljesített menetlevelek százai nyomán összesen több, mint 800 palacsinta rajzolt kakaó- és lekvárbajuszt a gyerekek arcára.

A legapróbb ünnepeltekre is gondoltak a szervezők: a baba-játszóház egész nap teltházzal üzemelt. A meseréten mindenki otthon érezhette magát, még a legéhesebb apukák is. Sült húsok, lángos, sütemények, kürtőskalács, gumicukorarzenál és grillázs várta a játékban és nevetésben megfáradt résztvevőket a sárkányos játszótérnél.

Este 7 órakor a varázslat véget ért, ám 2014 a gyermekek éve Csepelen, így bármelyik pillanatban kacagásba öltözhet egy kerületi köztér. Süsü és TV Maci biztosítottak minket, bármikor szívesen elcammognak a XXI. kerületbe.

A képgaléria elérhető ide kattintva

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Elvarázsolt rét – Csepeli Gyermeknap a sétányokon” bejegyzésre

  1. Urfi Beatrix szerint:

    Nagyon színvonalas és jó volt!:-) köszönjük

  2. Edit szerint:

    Koszonjuk szepen a szervezoknek ezt a szinvonalas rendezvenyt. Igazan szep es jo volt minden. Szoval le a kalapokkal:-))).

Itt lehet hozzászólni !