Választási vereségtől rettegnek a csepeli szocialisták

„Az MSZP arca, karaktere végleg feloldódni látszik”

Csepel.info

Eddig Mesterházy védte meg Szenteczky Jánost (jobbra) és Takács Krisztiánt (balra), és most ők ugrottak a torkának elsőként

Mesterházy Attila lemondásának elfogadására és új elnökség választására kötelezte delegáltjait a csepeli MSZP. Az elnökség keddi állásfoglalása szerint “az MSZP arca, karaktere végleg feloldódni látszik”. Mindenesetre ez nem az ő napjuk volt: egyikük még a taggyűlés idején is a tilosban parkolt, a másikukról pedig éppen akkor mondta ki a bíróság, hogy majdnem négymillió forintot költött el saját célokra a csepeli adófizetők pénzéből.

Borongós hangulatban, választási esélyeiben nem bízva ülésezett a csepeli MSZP. Közleményükben (lásd keretes írásunkat) nem kevesebbet állítottak, mint hogy a párt arca, karaktere végleg feloldódni látszik. Előrevetítették vereségüket is az őszi önkormányzati választásokon.

Suttyó Takács 20140527 02

Takács Krisztián Mesterházy nyakának nyiszálása közben annyira megfeledkezett a szabályokról, hogy kocsijával a tilosban parkolt

Dopeman független államfő és kampányszakember tanácsai Szenteczky Jánosnak és Takács Krisztiánnak

A csepeli MSZP taggyűlésén – a közlemény tanúsága szerint – konkrétan elhangzott: ha az MSZP vezetésében nem megy végbe gyors és gyökeres változás, elveszítik az esélyt, hogy az önkormányzati választáson Csepelen szocialista részvétellel baloldali győzelmet arathassanak. Márpedig a csepeli szocialistáknak szó szerint létkérdés az őszi választások megnyerése. A Fidesz szerint az MSZP-s vezetés idején, 2010-ben kétmilliárd forinttal nyirbálta meg a korrupció és a pénzszórás a kerület költségvetését. Másrészt az MSZP-s politikusok ellen folyó büntetőperekhez is életbevágóan fontos, hogy ők adják az önkormányzat sértetti képviseletét. Amennyiben ugyanis ez megtörténik, már nem csak az ügyvédeik, de az elméletileg az ügyész munkáját segítő sértetti képviselő is a vádlottak felmentésén munkálkodhat. A bírósági szakaszba került büntetőügyekben már vádlottként szerepel Szenteczky János pártelnök és Takács Krisztián képviselő is.

Részletek a csepeli MSZP közleményéből:

„Sajnos az MSZP országosan elért eredménye nyomott hagyott nem csak a párttagságunkon, de az aktivistáink és a szimpatizánsaink körén is. Tetézte a bajt, hogy az MSZP elnöksége –látszatra legalább is – nem vonta le a választási vereségből a konzekvenciát és karakán kiállás helyett zavaros magyarázkodásba kezdett. (…) Annak ellenére, hogy a korábbi kormányváltók szövetségében szereplő pártok összességében hasonló eredményt értek el Csepelen a Fidesszel szemben, pártszervezetünk minden tagja csalódással fogadta az eredményeket! Főleg azért, mert az MSZP arca, karaktere végleg feloldódni látszik! A taggyűlés megítélése szerint, ha az MSZP vezetésében egy gyors és gyökeres változás nem megy végig, elveszítjük azt az esélyt, hogy ősszel az önkormányzati választáson Csepelen az MSZP részvételével baloldali győzelmet arathassunk!”

A csepeli szocialisták keddi taggyűlésének pikantériája, hogy Takács Krisztián a taggyűlésnek otthont adó Munkásotthon előtt is tilosban parkolta le autóját, Szenteczky János pártelnökről pedig éppen a napokban mondta ki ismét a bíróság, hogy 3.750.000 forintot költött el a csepeli adófizetők pénzéből a saját céljaira. Jelenleg egyébként tucatnyi büntetőeljárás van folyamatban a csepeli MSZP-s frakciótagok ellen.

Csepel.info

22 hozzászólás “Választási vereségtől rettegnek a csepeli szocialisták” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Úgy tűnik, Szenteczkynek két nap után leesett, hogy csak önmagát hülyíti az uniós választási győzelmével. Arra viszont gyorsabban rájött, hogy egy olyan helyzetben, ahol az emberek többsége Mesterházyt okolja, neki is az első sorban kell lennie. Még rájönnének, hogy Csepelen ő a ludas 😀

    Ezzel együtt is különleges jellemre utal, hogy azt nyírják ki, akinek eddig a talpát nyalták, és akinek eddig ő is olyan sokat köszönhetett. Csak az a kérdés számomra, hogy mi lesz, ha Mesterházy nyár közepére megerősödik, és ugrik Szenteczky befutó helye a fővárosban. Talán átlép ő is a DK-ba, ahol az a Horváth Gyula az elnök, akit ő rúgott ki az MSZP-ből?

    Itt bármi megtörténhet. Addig is kellemes agóniát kívánok “elvtársak”!

    😉

  2. Balos szerint:

    Na, Gyurcsány most már csak egy sört kér, és szépen hátra dől a karosszékben.

    Mesterházy előtt én akkor is megemelem a kalapom, ha nem volt egy Superman. A gyurcsányi út nem vezet csak a sötét böszmeségbe. Ezt egyszer már leírtam, hogy miért gondolom.

  3. grün szerint:

    Mesterházy élete legnagyobb böszmeségét követte el, amikor megakadályozta Gyurcsány parlamenti frakcióalakítását!
    Kár értünk! 😛 😀

  4. spectator szerint:

    Talán azért haragudott meg szentecki, mert mesterházi nem adta neki a kecskét. Sőt még a pincsit sem.

  5. felix szerint:

    grün!
    Ezt sikerül megismételnie a mostani parlamenti választások alkalmával is.

  6. Zoltán szerint:

    @grün!

    A Mesterházy vezette MSZP-nek egyetlen célja volt 2010 óta, hogy bebizonyítsa, hogy ő az egyedüli kiskakas a baloldal szemétdombján! Mostanra számára ians kiderült, hogy nincs egyedül, ráadásul a másik kettő legalább akkora, mint ő.

    A csepeli baloldalnak egyetlen esélye van, ha találnak egy olyan “szűz” polgármester jelöltet, aki semmilyen szállal sem kötődik a 2000 utáni csepeli MSZP-hez!

  7. Zoltán szerint:

    Szabó Szabolcs két tényezőnek köszönheti győzelmét:
    1.) az “ártatlanságának” – nem volt sáros.
    2.) a Jobbik megerősödésének – elvitte a Fidesz szimpatizánsok egy részét.

  8. grün szerint:

    Zoltán!
    Meglepő következtetéseid vannak!
    Még a leggyengébb meteorológus is közel 100% pontossággal megtudja saccolni, hogy milyen idő volt tegnap! 😛 😀

  9. felix szerint:

    Zoltán.
    Szerintem ehhez N.SZ. is kellett.

  10. Balos szerint:

    Felix, ha megnézed a Némethre leadott szavazatokat, pontosan láthatod, hogynem a fideszesek szavaztak rá , hanem a fideszesek mellett még szocik és jobbikosok is, csak nem elegen. De ez legyen az ő baja.

    Szabó Szabolcs meg nem volt ártatlan, legalábbis a kommunikációja meg a szórólapjai szerint hátulról biztosan nem. Ez meg az ő baja, vagy öröme, attól függ, honnan nézzük.

    A csepeli MSZP baja pedig az, hogy egy Szenteczky van a hátán, a slepjével együtt.Ezért alázták be őket ennyire . Hülye aki nem látja. És a csepeli MSZP baját egyféleképpen lehet orvosolni: feloszlatás. Különben a Horváth Gyula-féle DK lesz Csepelen a jövő. Nekem a Horváth-tal is vanak bajaim. De Gurcsánnyal még nagyobbak, még elismerve a politikusi erényeit is. Csepelnek egy jó MSZP kellene, csak már egy jó MSZP-s sincs. Olyan ez, mint rothadt almák közt pirosat találni. Ha sikerül egyet, a többi még rothadt marad.

  11. grün szerint:

    Balos!
    Csak annyit, hogy honnan látni, melyik szavazatot ki adta le?!
    Már megint jól értesültet jáccol! 😛 😀

  12. felix szerint:

    Balos.
    Amikor kiléptem, akkor megmondtam a véleményemet a választottról. Az ma sem változott.
    Nem jót választottak és kimondottan rossz helyről, de soha sem vittem hírt a másik táborba.

  13. Zoltán szerint:

    @félix:
    Április elején arról kellett dönteni, hogy ki vezesse a következő 4 évben az országot.
    Ősszel arról fogunk, ki vezesse Csepelt.
    Egyáltalán nem törvényszerű, hogy a két kèrdésre ugyanaz a válasz.

    Szerintem – bár voltak hiányosságok – kerületi szinten az elmúlt évek mérlege pozitív.
    Különösen, ha az előző 8 évvel hasonlítom össze.

  14. Balos szerint:

    Elég egyértelműen látszott tavasszal, hogy a Németh Szilárdra leadott szavazatok száma jelentősen meghaladja a Fidesz-KDNP-re leadott szavazatok számát.

    Én nem Németh Szilárdot fényezem, hanem azt szeretném, ha Csepelen teljesen megújulna az MSZP. Erre ma nincs esély úgy, hogy nem oszlatják fel az alapszervezetet. Van más út is, az, hogy elsorvad minden, és a DK-ba meg az Együtt-PM-be átmegy az, aki undorodik Szenteczkytől.

  15. grün szerint:

    Balos!
    Ezt jól kikombináltad! 😛 😀
    .
    “Elég egyértelműen látszott tavasszal, hogy a Németh Szilárdra leadott szavazatok száma jelentősen meghaladja a Fidesz-KDNP-re leadott szavazatok számát.”
    .
    A rezsigladiátorunk fityeszesként, jelentős tavaszi szavazataránnyal majdnem legyőzte saját magát?! 😛 😀

  16. felix szerint:

    Zoltán.
    Lehet így is nézni a dolgot, de kétlem, hogy a szavazok ennyire tudatosak lennének.
    Az meg pláne nem hiszem, hogy országos és helyi szinten, mást gondolnának Szilárdról.
    Valószínű, hogy nem fog veszíteni, mert az MSZP olyan amilyen.
    A feloszlatás már elkésett és nem segíteni, hiszen van már hova mennie a csalódottaknak.
    Azt nem tudom, hogy a csatolt részen, hogy állnak.
    Akkor kellett volna mellénk állni amikor még voltak lehetőséget.
    Mellénk állni nem azt jelenti, hogy bomlasztani fideszes segítséggel.

  17. felix szerint:

    Bocsi. a második rész már balosnak szól csak lemaradt a neve.

  18. Zoltán szerint:

    @félix:
    Valamit félre értettél. Áprilisban a Fidesz veszített Csepelen. De ebből egyáltalán nem következik, hogy ősszel is fog!

    Szerintem alapvető fontosságú lesz, kik lesznek a polgármesterjelöltek, illetve hogy a Jobbik indít-e saját jelöltet, vagy a fideszest fogja támogatni.
    Mivel Szilárd nem indul, így kereshetnek olyat, akit a Jobbik is tud támogatni.

    Amennyiben ez történik, az esetleges közös baloldali jelöltnek nem sok esélye lesz.

  19. felix szerint:

    Zoltán.
    Ebben igazad van.

  20. Miska72 szerint:

    Mocskos gerinctelen hazaáruló banda! Az kel nekik ami ott a gyűlésen elhangzott! “kötelet” Börtönt!

  21. felix szerint:

    Miska72.
    Igazad van, de látod mégis kétharmadot kaptak. 🙂

Itt lehet hozzászólni !