Sportosztály: már csak néhány hely kiadó!

Csepel.hu

Sportosztály: már csak néhány hely kiadó!

A Gróf Széchenyi István Általános és Két Tannyelvű Iskolában a következő tanévben is sportosztályt indítanak. A nagy érdeklődésre való tekintettel május 20-áig kitolták a jelentkezési határidőt, de már csak néhány hely betöltetlen a csepeli önkormányzat által is támogatott osztályban.

Elsősorban a labdarúgás és a kézilabda tehetségeit várják, de bármelyik sportág képviselőt szívesen látják.
Az eddigi tapasztalatok szerint a többi csepeli iskola sem zárkózik el attól, hogy diákjai átjelentkezzenek a sportosztályba, mert mindenki tisztában van vele, hogy nagyon jó helyre kerülnek a gyerekek. Ezt néhányan meg is erősítették a jelenlegi osztályból:

„A Mátyás király Általános Iskolából jöttem át a kézilabda miatt, nagyon szeretek ebbe az osztályba járni, viccesek az osztálytársak, jó fejek a tanárok. Nagyon jól össze tudom hangolni a tanulást és a sportot, sokkal több a lehetőségem, mint korábban.” (Duka Beatrix, Csepel DSE)

„Én a Karácsony Sándor iskolából érkeztem ide, mert sokkal többet foglalkozhatok a focival, és így ez nem megy a tanulás rovására sem. Szerencsére könnyű volt beilleszkedni, mert sok focista van az osztályban, de a lányokkal is jól kijövünk, nagyon szuper a társaság.” (Lázár Attila, Csepel FC)

„Nagyon szeretek focizni, azért jöttem ebbe a sportosztályba. A Szárcsa suliba jártam korábban, ott sem volt rossz, de itt nagyon jól érzem magam. Az osztálytársaimmal jól kijövök, és szerencsére sok klubtársaim is ebbe az osztályba jár.” (Béres Roland, Csep-Gól FC)

„Én is a Szárcsából érkeztem azért, hogy sokkal többet focizhassak, nagyon szeretem, hogy itt egy helyen tudok sokat edzeni és mellette tanulni is. Az külön jó, hogy a tesóm is ide jár.” (Béres Dominik, Csep-Gól FC)

Az iskola dicsőséglistája folyamatosan bővül: idén két korcsoportban is budapesti diákolimpiát nyertek a lány kézilabdázók, az első és második korcsoportos fiúk pedig megnyerték a kerületi labdarúgó diákolimpia küzdelmeit. A sporton kívül a tanulmányi eredmények sem szorultak háttérbe, Jenei János testnevelő elmondta, hogy a sportosztályba járók tanulmányi átlaga is igen magas.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !