Csak semmi verekedés! – bemutató a Csetében

Csepel.hu

Csak semmi verekedés! – bemutató a Csetében

Verekedés tört ki két fiatal között a Csete Balázs Szakképző Iskola udvarán, amelynek legalább kétszáz fiatal és rendőrök tucatjai voltak a szemtanúi. Éppen sétáltak, véletlenül összeütköztek, aztán püfölni kezdték egymást…

De figyelem! Színjáték volt az összecsapás, mert a rendőrség, a budapesti kormányhivatal és a Budapesti Szociális Forrásközpont bemutatót tartott április 28-án arról, hogy milyen apróságon múlhat a garázdaság. Az eseményen Morovik Attila alpolgármester és Tóth János tankerületi igazgató is részt vett.

Ha már az előbbi esettel kezdtük a történetet, folytassuk is azzal, hiszen a két fiatal másképp is megoldhatja kicsinyes konfliktusát. Az első változatban haragra gerjedtek és ütötték egymást, de létezik egy célravezetőbb megoldás: a fiatalok elnézést kértek egymástól, kezet fogtak és békében távoztak. Mindenkivel megeshet hasonló történet utcán vagy autóbuszon – lám, mennyivel ésszerűbb bocsánatot kérni és megbékélten továbbállni.

Gosztonyi Géza, a Budapesti Szociális Forrásközpont igazgatója azt mondta a bemutatóról, hogy a Csete Balázs Szakközépiskolában megrendezett program része annak a sorozatnak, amelyet tíz fővárosi középiskolában tartanak. Céljuk az, hogy bűnmegelőzési szolgáltatásukkal tanácsokat nyújtsanak a fiataloknak, akik áldozatokká válhatnak. A bemutatókon különféle bűncselekményekkel kapcsolatos helyzeteket tárnak a középiskolások elé, majd szakemberekkel megbeszélik, hogyan lehet a konfliktusokat kikerülni vagy kezelni.

Lakatos Piroska, a Budapest Főváros Kormányhivatal bűnmegelőzési és jóvátételi osztályának vezetője szintén azt emelte ki, hogy a bűnesetek megelőzhetőek. Balatoni Tünde alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa elmondta, hogy az áldozattá válás lehetősége csökkenthető tanácsadással, a különféle esetek tanulmányozásával. A diákok szeretik a gyakorlati bemutatókat, mert a valóságban ismerik meg a tudnivalókat.

A „Police Roadshow” bemutatón egyebek között látható volt, hogyan intézkednek a rendőrök, hogyan történik egy menekülő elfogása és ruházatának átvizsgálása, milyen szolgálatot tesz egy rendőrkutya, mi a teendő baleset vagy tűz esetén.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Csak semmi verekedés! – bemutató a Csetében” bejegyzésre

  1. Schneider Ádám szerint:

    csete-paté a Csetében?

  2. gyalog szerint:

    A valódi paté már nem elég, Barátim?

Itt lehet hozzászólni !