Elvis szülővárosára is lecsapott a tornádó

MNO

Elvis szülővárosára is lecsapott a tornádó

Mississippi államban járt hétfőn újabb pusztító tornádókkal az a viharrendszer, amely előző nap legkevesebb 19 ember halálát okozta Arkansas, Oklahoma és Iowa államban.

A keleti part felé haladó tornádók csaknem 50 millió ember biztonságát fenyegetik az Délkeleten, az eddig érintett államokon kívül Tennessee-ben és Georgiában is. A meteorológiai előrejelzés szerint a forgószeles viharok napokig eltarthatnak majd.

Tucatnyi halott

Mississippi államon kedd estig legkevesebb féltucatnyi forgószél haladt át. A 34 ezres Tupelóban – Elvis Presley szülővárosában – több száz ház megsérült, de áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Mike Beebe arkansas-i kormányzó hétfőn bejelentette, hogy az államban legkevesebb 15-en haltak meg, és helyesbítette a korábbi, 16 áldozatra vonatkozó közlését. Közülük 9-en ugyanabban az utcában vesztették életüket a 4100 lakosú Viloniában.

Tragikus történetek

A város egy most épülő, augusztusban átadni tervezett iskolájának tetőszerkezetébe egy, a tornádó által felkapott kamion csapódott. A szél leszakított az alapzatáról egy betonhoz horgonyzott, acélszerkezetes zöldségüzletet.

Két kisiskolás fiú akkor vesztette életét, amikor egy barátjuk szülei a közelgő vihar hírére hazaküldték őket. A ház, amelyből a gyerekek elmentek, épen maradt, a fiúk családjának az otthona összedőlt.

Lakóházakat zúz szét

Faulkner megyében, amelyhez Vilonia is tartozik, a mentőalakulatok, köztük az arkansas-i nemzeti gárda katonái hétfőn folytatták a túlélők keresését. A vihar több településen lakóházakat zúzott pozdorjává, valamint villany- és gázvezetékeket rongált meg.

A Kansas állambeli Baxter Springsben vasárnap este 70 lakóházat és 25 üzletet rongált meg a vihar. Itt 34-en sérültek meg, akik közül kilenc embert kórházba kellett szállítani. Kansasban egy ember vesztette életét, a rendőrség feltételezése szerint a vihar következtében.

Szükségállapot

Észak-Karolinában, ahol múlt pénteken pusztítottak forgószelek, és ahol az elkövetkező napokban további viharok várhatók, Pat McCrory kormányzó négy megyére kiterjedő szükségállapotot hirdetett ki.

Oklahomában és Iowában egy-egy áldozata volt a vasárnapi tornádóknak.

Forrás: MNO

Egy hozzászólás “Elvis szülővárosára is lecsapott a tornádó” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Noha az amerikai legenda sosem járt Magyarországon, 1957 egyik januári felvételén − a showman segítségével − az 56-os magyar forradalom emlékének ajánlotta szereplését (a Peace In The Walley, azaz a Béke a völgyben című szám eléneklésével, amely alá a forradalom képeit, kifejező arcokat vagy épp a Hősök terén menetelő tankokat vágták be), és nagy szabású adománygyűjtést indított a magyarok megsegítésére.”
    .
    Itt a zalkalom, hogy (Budapest díszpolgára, a Margit híd budai feljáró névadója) Elvis Presley szülővárosának a katasztrófahelyzetben nagy szabású adománygyűjtéssel viszont segítsünk!
    Még mindig szemem előtt van a sárga sajtot tartalmazó barna kartondoboz felirata:
    “Gift of the American People”

Itt lehet hozzászólni !