CSEFUSZ: futófesztivállal avatták a megújult Duna-partot

Csepel.hu

CSEFUSZ: futófesztivállal avatták a megújult Duna-partotCSEFUSZ: futófesztivállal avatták a megújult Duna-partotCSEFUSZ: futófesztivállal avatták a megújult Duna-partot

A Csepeli Futó, Szabadidő és Életmód Egyesület (CSEFUSZ) ismét megrendezte a tiszta Duna-partért futóversenyét. A tavaszias időben több száz futó ünnepelt az egyesülettel és avatta fel hivatalosan is a megújult Kis-Duna partot.

Április 27-én már reggel kilenc órakor birtokba vették a Pataki Zoltán vezette szervezők a Hollandi úti Gyermek Ifjúsági és Sport Centrumot, ahol minden készen állt arra, hogy egy újabb tartalmas kerületi program vegye kezdetét. A csepeli önkormányzat és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával illetve a Németh Szilárd polgármester fővédnöksége alatt létrejövő eseményen jobbnál-jobb programok vártak minden érdeklődőt: a kisebbeknek ugráló-vár, a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület jóvoltából öttusa akadálypálya, aztán célba lövés, kézműves foglalkozás, a nagyobbaknak flabélos gép, masszázs ágy, testsúly, vércukor, testzsír százalék-mérés, szájhigiéniai tanácsadás, járásanalízis vizsgálat, gyógytorna, és gyógyászati segédeszköz bemutató is „rendelkezésére állt”. Ezen kívül pedig ki lehetett próbálni a szájjal és lábbal festést, valamint a kerekesszéket is bárkinek. Megmutatták magukat a Csepeli Kertbarátok, a Himalája sóbarlang és egyéb más, a természettel és egészséggel kapcsolatos szervezetek is.

A verseny előtt profi bemelegítést végzett a jelenlévők apraja-nagyja a színpadon közreműködő csepeli Curves női fitness klub jóvoltából, majd a verseny a legkisebbek (bölcsisek) futamával indult, akik 80 métert teljesítettek maximális lelkesedéssel és szülői kísérettel. Őket az ovisok futama követte. ám előtte Borbély Lénárd alpolgármester és Varga Norman ifjúsági referens a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke lelkes gyereksereg kíséretében adta át hivatalosan is a megújult sétánnyal bővült tiszta és kulturált csepeli Kis-Duna partot.

A ceremóniát követően az ovisok is nekiveselkedtek a maguk 500 méterének, amit Borbély Lénárd startpisztollyal indított útjára. A kicsik után sorban jöttek a nagyobbak: az ifjúsági és felnőtt futam 3.7 km-ből állt, míg a legmerészebbek és vérbeli profik a 10 kilométert is teljesítették méghozzá igen komoly, chipes időmérő rendszerrel regisztrálva. A futásban – ezúttal is- a Nike futókamionjánál igényelhető (tesztelhető) futócipők segíthették az indulókat, a célban pedig minden „gyorstalpaló” kapott befutócsomagot a támogatók jóvoltából, amivel menet közben elvesztegetett energiáikat pótolhatták a futók.
Közben a színpadon – a futamok között- zsonglőr ejtette ámulatba a közönséget, Sas Sándor csepeli paralimpikonnal pedig a sporttal kapcsolatos élményeiről tartott beszámolót és később díjat is adott át.

A családias hangulatú rendezvény végén a támogatók jóvoltából értékes díjakkal lettek gazdagabbak a futóverseny legjobbjai illetve az egyéb játékokban résztvevők, s zárásként a tíz esztendős CSEFUSZ százszeletes ünnepi tortával kedveskedett minden résztvevőnek, igazán méltó módját választva az esemény záró momentumának.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !